Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Post autor: Ebi » 19 maja 2012, 18:24

cru pisze:No wlasnie za cholere tego finalu nie czuc, az dziwnie, i na dobra sprawe ciezko wytlumaczyc dlaczego. Moze po prostu grono fanow obu druzyn w PL nie jest tak duze jak Realu, Barcy czy MU, nie wiem.

Mecz spodziewam sie bedzie nudny, jakies 2:0 dla Bayernu pewnie albo te okolice. Szkoda ze nie jest to neutralny teren, byloby ciekawiej.
To jeszcze mi napisz jak odczuwaliście atmosferę dwa lata temu, kiedy również grał Bayern tylko, że z Interem, który również do czołówki medialnych klubów się nie zalicza. Wtedy było lepiej/gorzej? Mourinho nakręcał atmosferkę?

A oczywiście każdy sobie odczuwa finał po swojemu. Ja tam od wczoraj tylko siedzę i czytam wszystkie portale sportowe, analizy, zapowiedzi itp. dla mnie to istna gorączka. Z kolei, finały 2008 i 2009 to była dla mnie kaplica, już od półfinałów średnio mnie całe rozgrywki interesowały, a triumfu Barcy w 2009 roku nawet nie oglądałem, z kolei 2008 rok tak jednym okiem. Podobnie rok temu, kiedy włączyłem mecz w ok. 60 minucie jak nie dalej. Inna kwestia to oczywiście medialność klubów. Mi tam to pasuje - nie ma przerzutów, pokemonów, nie muszę prawie z nikim się "dzielić" kibicowaniem (w życiu poznałem jednego kibica Bayernu - o fanach MU czy Barcy nawet nie wspominam, bo tych to w dziesiątki musiałbym liczyć)

Wróć do „Puchary Europejskie”