AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1411

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2012, 19:30

Ludzie opanujcie sie. Najpierw dyskusja Gomez-Zlatan ktora jeszcze miala cien zwiazku z Milanem ale to? Nie wchodze do tego tematu zeby sobie poczytac ktory z dwojki Ronaldo Messi lepiej wykonuje rzuty wolne. Wypieprzac stad z tym.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 maja 2012, 19:40

co do gry głową - na podobnym poziomie obaj, tylko portugalczyk jest sporo wyższy
Messi gra głową jak Ferdinand - jest tylko sporo niższy, gorszy fizycznie i ma słabszy wyskok :lol:

EOT

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 19:49

Kamil232 pisze:
co za gimnazjalny bełkot;)
Wiesz, fajnie się znowu poczuć młodym i zniżyć do twojego poziomu :)

Skąd wziąłem? wyobraź sobie, że śledzę karierę Ronaldo i Messiego od samego początku. Kiedy ty brudziłeś się podczas jedzenia kaszki z mleczkiem ja oglądałem ich mecze. Stąd wziąłem.
a już miałem nadzieję, że wziąłeś pod uwagę AKTUALNY sezon, bo to on ma znaczenie ale tak jak myślałem - przerosło cię to zadanie. aktualnie karne najlepiej panenka strzela co nie?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 maja 2012, 20:36

messi ma ponad 50 goli zdobytych prawa noga. wiecej niz cr lewa. ot szczegól.

bez napinki

nie wiem czy pamietacie gre maradony? ja pamietam. i wyglada to podobnie.

liczę ze zlatan zostanie u was bo w realu byloby zle. mowi sie cos we wloszech o tym? poza la gazzetta i cds? bo tyle sprawdzic umiem

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2012, 9:37

Przychodzi do nas młodzieżowy bramkarz reprezentacji Brazylii Gabriel. Ma kosztować 0,5 mln, czyli symbol naszego ostatniego mercato letniego :)

Coraz więcej plotek o Strootmanie. Raiola jest jego agentem i nalega na transfer do Milanu. Mark van Bommel również przekonuje kolegę do transferu do nas. Niedawno pojawiła się plotka, że Łysy chce dopiąć transfer przed Euro, bo później może skoczyć cena. PSV odrzuciło ofertę jakiegoś klubu z Anglii, bo Mino kieruje Kevina do Mediolanu i ponoć porozumienie jest bardzo blisko. Fajnie by było jakby przyszedł. Ogromny potencjał i gracz na lata.

Możliwe również, że wymienimy Robinho na Ganso. Wtedy nasza pomoc mogłaby wyglądać naprawdę zacnie i co najważniejsze młodo - Strootman, Montolivo, Ganso i Boateng. Wszyscy pracują w defensywie i co najważniejsze żadnemu nie przeszkadza piłka przy nodze.

Na dodatek pojawiły się informacje o wymianie Silvy na Thiago plus 10 baniek, ale nie wierzę, że Barca odda perełkę. Jednak jakby już Silva miałbyć sprzedany to chciałbym Thiago Alcanatre u nas. Co mnie martwi to to, że coraz więcej pojawia się potwierdzeń, że Milan myśli o sprzedaży Silvy.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 20 maja 2012, 10:08

Jesli to jest bramkarz ktory bronil na ostatnim MS under20(2011 w Kolumbii) w meczu z Hiszpania, akurat ogladalem tamten mecz - bramkarz Brazyli wyczynial doslownie cuda na kiju co on tam bronil to byl szok. Tylko nie wiem czy to byl Gabriel.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2012, 10:08

ehhh, ganso kolejny do ciągłego leczenia.
silva na thiago + 10mln to idiotyczny ruch
1 - nie wiadomo, czy thiago by nie podzielił losu bojana aka czasem coś zagram i strzele fartem ale ogólnie to lipa
2 - ile thiago moze byc warty? 15mln? (wg transfermarket.de 20mln ale to przesadzona kwota) 25 baniek za najlepszego obrońce na świecie to jakaś kpina.
dobrze, że to tylko plotka, już prędzej bym uwierzył w 30 baniek + keita

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2012, 11:14

Temat Silvy mam nadzieję, że pozostanie domysłem dziennikarzy do września. Względem przyszłego sezonu jeszcze można mieć złudzenia, a później zobaczymy, co się stanie.
Możliwe również, że wymienimy Robinho na Ganso.
Ostatnio ktoś z Santosu mówił, że Robinho jest za drogi na Brazylię - i nic dziwnego, że się tak ceni, bo jest wciąż świetnym piłkarzem, choć pierwszą rundę stracił przez uraz i brak okresu przygotowawczego.
Jesli to jest bramkarz ktory bronil na ostatnim MS under20(2011 w Kolumbii) w meczu z Hiszpania, akurat ogladalem tamten mecz - bramkarz Brazyli wyczynial doslownie cuda na kiju co on tam bronil to byl szok. Tylko nie wiem czy to byl Gabriel.
Tak, to ten bramkarz. Wygraliśmy o niego rywalizację z Juventusem, ale ja jestem daleki od optymizmu - facet nie zadebiutował w Cruzeiro, przychodzi do nas w sytuacji, gdy będzie daleki od pierwszego składu czy nawet ławki, wydaje mi się, że będzie skakał między primaverą a pierwszym składem. Poza tym - widziałem tamten finał, ale to jeszcze nic nie znaczy, codziennie bramkarze zupełnie anonimowi grają wybitne spotkanie, większość golkiperów ma taki dzień konia w swojej karierze. Gdyby chłopak miał doświadczenie w piłce seniorskiej, to byłoby ok, ale na razie nie wygląda to na jakiś powód do euforii.
Warunki transferu jednak są świetne - podstawowy bramkarz brazylijskiej młodzieżówki, mistrz świata z nią, kosztował nas niecałe pół miliona euro.

Sytuacja ze Strootmanem wygląda tak, że nie zdziwię się, jeśli trafi do Milanu w ciągu najbliższych tygodni. Nie widziałem go w akcji wystarczająco wiele, ale wygląda na typ zawodnika, jakiego nam bardzo brakuje, dobrze operującego piłką tuż przed obroną.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 maja 2012, 11:17

Wilmore pisze: Tak, to ten bramkarz. Wygraliśmy o niego rywalizację z Juventusem,
Nie wiem która gazeta to napisała, ale to nieprawda. Juventus ma Branescu i przede wszystkim ma przyjśc Leali i to z młodym Włochem są wiązane nadzieje na przejęcie "1" po Gigim. Żaden Brazol nie wchodził w grę w tym mercato.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2012, 11:24

Nie wiem która gazeta to napisała, ale to nieprawda. Juventus ma Branescu i przede wszystkim ma przyjśc Leali i to z młodym Włochem są wiązane nadzieje na przejęcie "1" po Gigim. Żaden Brazol nie wchodził w grę w tym mercato.
Do wczoraj Gabriel też nie wchodził w grę - facet został wzięty dosłownie znikąd, nie było na jego temat ani jednej plotki.

I jeszcze:
Temat Acerbiego miał być zamknięty, miały być (były?) testy medyczne, a tymczasem nic nie dopięto. Nie podoba mi się to.
Temat Ganso wrócił, bo skończyły się jego problemy zdrowotne z kolanami - z tego, co znalazłem, to on gra regularnie w tym roku, zeszły kończył również zdrowy, to bardzo dobrze wygląda. Dawno go nie widziałem, bo nie było plotek łączących nas z nim, ale chyba jedyny problem, który dzielił go od transferu do Europy, znikł - równo rok temu on łapał uraz po tygodniu lub dwóch od powrotu do zdrowia. Jeśli nie zmienił swojego stylu, to byłby ofensywny pomocnik, jakiego szuka Allegri - pracujący w defensywie, pomagający w rozegraniu, zdolny do wejścia w pole karne i zdolny do gry na skrzydle w 4-3-3.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 maja 2012, 13:46

nikt z barcelony nie odda alcantary - nastepcy xaviego

15 milionow? jest wart dwa razy r
tyle

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 maja 2012, 14:09

A w takim Milanie nikt go nie chce (podzieliłby los Bojana w Serie A) :lol: Chcecie Silvę to ciężka kasa na stół a nie emeryci z wygasającym kontraktem na wymianę.T.Silva w tym momencie spokojnie może kosztować więcej niż np. taki Ferdinand,kiedy przechodził do MU.Na prawdę nie widzę innych środkowych obrońców - ewentualnie dostępnych na rynku transferowym - mogących potencjalnie wypełnić lukę po takim Puyolu...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2012, 14:11

czyli tyle ile wg niektórych najlepszy obrońca świata, dobre

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 maja 2012, 15:12

oczywistym jest ze silva jest wart min 30 baniek

sek w tym ze jeszcze nam za zlatana nie zaplaciliscie mimo iz termin dawno minal

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2012, 15:21

Zlatan został zakupiony za 24 mln euro płatne w 3 ratach po 8 milionów do 30 czerwca każdego roku (pierwsza rata rok po transferze). Kasa jest wpłacana regularnie wcale termin nie minął.

Gabriel jest klientem Raioli.

Natomiast ciekawe informacje napływają o ofercie za Ganso. Roczna wymiana wypożyczeń z Robinho i po roku Milan może go wykupić za 7 mln + kartę Binho. Jutro ma być spotkanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”