Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 kwie 2012, 11:00
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamilos.w » 26 kwie 2012, 16:37
Ja bym Ci poradził temat o motywach fantastycznych (poniekąd bo sam się tym interesujeDudek pisze:Ktoś tu jest dobry z polskiego? Zdaje maturę w tym roku i myśle o studiach (AGH, UEk). Ale żeby tam sie dostać potrzebuje mature najpierw zdać. I tu się robi problem, bo trzeba napisać prace na maturę ustną. Myślę nad tematami:
6. Scharakteryzuj motywy fantastyczne wykorzystywane przez autorów literatury XX i/lub XXI
wieku (na wybranych przykładach)
73. Zaprezentuj motyw wolności w wybranych tekstach kultur.
54. Kanon literatury młodego człowieka XXI wieku. Zaprezentuj teksty, które według Ciebie
powinny się w nim znaleźć i uzasadnij swój wybór
Nie szukam osoby która mi to napisze, ale która by coś doradziła. Jak pisać, albo (przedewszystkim) jakie książki czy inny teksty kultury mógłbym wziąć pod uwagę.
Edit/ Co do trzeciego tematu mam swoje przemyślenia oczywiście. Ale chciałbym poznać też subiektywną opinie kogoś innego. Może jest jakaś książka którą czytałem, a nie pamietam i ktoś mi o niej przypomni. A do matury mam jeszcze 4 miesiące niecałe więc jeszcze kilkadziesiąt książek jestem w stanie przeczytać.
A i najbardziej myślalem o tym drugim Bo tam można nie tylko ksiązki, ale wszystkie teksty kultury.
kamilos.w

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 kwie 2012, 0:24
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamilos.w » 07 maja 2012, 14:57
kamilos.w
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 maja 2012, 10:15
Newton na Księżycu.Dr.Football1 pisze:Durny kibol,cham,prostak,chuligan kontra madra,grzeczna,inteligentna,wyksztalcona dziewczyna z dobrego domu![]()
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 maja 2012, 12:12
I bardzo słusznie. Zdecydowanie za dużo osób studiuje.sickstick pisze:pierdole te studia
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 maja 2012, 12:31
Esbequ - ale to prawda.sbQ pisze:A po studiach mu powiesz, że za dużo osób pracuje? Mądrala z Ciebie.
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 maja 2012, 13:30
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 maja 2012, 13:48
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 22 maja 2012, 13:53
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 maja 2012, 14:12
Emerald pisze:nie bedzie miala zycia na uczelni po tym filmiku.
Biały

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 maja 2012, 14:16
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 maja 2012, 14:35
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 maja 2012, 14:49
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 maja 2012, 14:51
Bez jaj, ten filmik jest manipulacją. Nie wierzę, żeby gość bez matury umiał tak odpowiadać na wszystkie pytania. Rok temu w gimnazjum miałem do czynienia z osobami, że tak to określę, mocno ograniczoną wiedzą. Widziałem, co tacy umieją. Nie ma szans, żeby kibic, który olał całą szkołę, jeszcze bez matury, umiał się tak wypowiedzieć. To samo pewnie powie Wam niejaki Sergek.Dr.Football1 pisze:Durny kibol,cham,prostak,chuligan kontra madra,grzeczna,inteligentna,wyksztalcona dziewczyna z dobrego domu![]()
Pawel875
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio