Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 510

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 25 maja 2012, 11:01

cloner pisze:
Kesz pisze:Już nie mówię, jakie były by zachwyty nad pokonaniem Niemców i wychwalanie zawodników za grę i zaangażowanie.
POdniecaliby się Ci, co robią to teraz. Ja potrafię rozróżnić klub od reprezentacji.
Spoko koko, ale tam są też POLACY - większość w tej kadrze to pełnej krwi POLACY, trzon kadry (Piszczek, Błaszczykowski, Lewandowski) - to są POLACY - można założyć, że na drugim skrzydle będzie Grosicki nie Obraniak - czyli POLAK - Ogólnie, chcesz umniejszać sukces kadry na podstawie kilku zawodników z jakich obecnością się nie zgadzasz - To naprawdę według Ciebie ma sens ? - Pomijając już ten fakt, ile jest polaka w zagranicznym polaku...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2012, 11:06

Co to za Polacy, skoro potrafią rozmawiać tylko po francusku, niemiecku i angielsku? Sami to w wywiadach przyznają. Murzyński c*uj im w dupę. Koniec dyskusji z mojej strony.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 maja 2012, 11:26

cloner pisze:To co za Polacy, że potrafią rozmawiać tylko po francusku, niemiecku i angielsku? Sami to w wywiadach przyznają. Murzyński c*uj im w dupę. Koniec dyskusji z mojej strony.
Dla mnie to troche dziwne, i nie do konca czaje...

Byl pojazd na Klozeta i Podolskiego, ze graja dla Niemcow. (nie mowie kto jechal i czy byl to wogole ktos z tego forum bo nie sledzilem wtedy zbyt uwaznie, ale ogolnonarodowe psiczenie bylo).
Bylo psioczenie kiedy jacys utalentowani zawodnicy nie trafiali do naszej reprezentacji bo sie nimi nikt nie umial zainteresowac i zaczynali grac np. w reprezentacji USA.

Teraz jest psioczenie, ze ktos sie zainteresowal i namowil do gry u nas kilku zawodnikow (ja tam strasznie zaluje, ze nie udalo sie namowic Koscielnego).

Czy naprawde czujecie sie na tyle mocni, zeby jednym owa Polskosc przyznawac, ale juz innym odmawiac?
Nie dziwi mnie bardzo, ze taki Perquis, czy Obraniak nie mowia po Polsku, skoro wychowali sie i nadal mieszkaja we Francji. Nie zmienia to faktu, ze moga czuc sie Polakami w takim samym stopniu jak Francuzami.
Akurat w takich krajach jak Francja czy Anglia jest sporo ludzi, ktorzy sa potomkami np. powojennych emigrantow i ta Polskosc w mniejszym lub wiekszym stopniu kultywuja.

Idac dalej, rozumiem, ze gdyby syn lub wnuk Doktora mial umiejetnosci i chcial grac w reprezentacji Polski to byscie mu tego odmawiali, bo przeciez jest Belgiem?

Wiem, ze ta rozmowa juz byla i do niczego nie doprowadzi, ale co chwile pojawiaja sie jakies teksty w stylu "dobra wiadomosc, moze przedupia trzy mecze i wywala trenera razem z obcokrajowcami"... Traci mi to Tomaszewskim i w zwiazku z tym szalenie mnie wkurza.

Podobnie nie podoba mi sie cudzyslow w nazwie tego tematu. To tak jakby na forum byl tylko jeden admin, bedacy fanem Realu i temat Barcy zatytulowal "Farsa".
Ja nie chce nikogo zmuszac do zgadzania sie z moim zdaniem, ale tez nie podoba mi sie kiedy ktos mnie zmusza do zgadzania sie z jego a ten cudzyslow jest takim przymuszaniem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 maja 2012, 11:34

Emerald, ale co innego byłoby z pewnością gdyby od młodego wieku grali oni dla Polski tak jak Matuszczyk. Jednak Perquis grał dla Francji jeszcze w U-21, podobnie jak Boenisch dla Niemiec. Już o Polanskim nawet nie wspomnę. Jestem pewien, że wspomniany przez Ciebie syn lub wnuk Doktora od początku wychowany by był jak Polak i już nasz forumowy misiek by o to zadbał, żeby nie przyszło mu do głowy granie dla Belgii.
Co do mówienia po polsku: Obraniak ma obywatelstwo od trzech lat. To nie jest za mało, żeby nauczyć się udzielać wywiadów choćby. Jak to jest, że do Polski przyjeżdża Brazylijczyk i po roku nawija po polsku, a Ludo otrzymując obywatelstwo nie bierze się solidnie za naukę? Nawet jeśli nie ma z językiem styczności na co dzień. W dodatku nie dawno (przypomnę - po trzech latach obywatelstwa!) łaskawie obiecał, że do Euro będzie umiał zaśpiewać hymn.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2012, 11:42

Idac dalej, rozumiem, ze gdyby syn lub wnuk Doktora mial umiejetnosci i chcial grac w reprezentacji Polski to byscie mu tego odmawiali, bo przeciez jest Belgiem?
Ja oczywiscie ze wszystkich sil namawialbym swojego potomka lub wnuka do reprezentowania barw Polski.

Pracowalem kiedys przez 2 lata z pewnym Marokanczykiem - Mohammedem. Gosc jest arabskim patriota - Islam,Allah,Maroko cacy,Europa zla,Belgia zla,Belgowie durnie itp. Jego syn jest utalentowanym mlodzikiem w jednym z brukselskich klubikow. Na pytanie jakie barwy bedzie reprezentowal jezeli stanie sie slawnym pilkarzem Mohammed odpowiadal bez wahania - Belgia ! Mowil,ze Maroko to pilkarski zascianek,ze grajac dla Belgow lepiej by sie wypromowal,no i w koncu,ze to Belgowie uksztaltowali go pilkarsko,wiec to oni "mieliby prawo" to korzystania z jego uslug.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 maja 2012, 11:45

Tak ciężko zrozumieć fakt, że problemem nie jest to, że koleś urodził i wychował się we Francji, ale to, że z Polską ma wspólnego tyle, że raz na dwa miesiące założy koszulkę z orzełkiem? Polanski to jest ewenement: Niemiec, kibic reprezentacji Niemiec, ale w sumie Euro, turniej, będą wszyscy oglądać, to fajnie byłoby pojechać. Może Polska? Czemu nie, tata czasami wspominał o komunie i papieżu...

A po Euro będzie, dziękuje, ja się już nagrałem, stary jestem, kontuzje itp., jak Olisadebe.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 maja 2012, 11:54

emdżej pisze:Jednak Perquis grał dla Francji jeszcze w U-21, podobnie jak Boenisch dla Niemiec.
No tak, tyle tylko, ze skoro im nikt nie proponowal grania dla Polski to co mieli wcale nie grac? Skor czuli sie tak samo Polakami jak Francuzami/Niemcami to czemu mieliby nie grac dla Francji/Niemiec?
emdżej pisze: Jestem pewien, że wspomniany przez Ciebie syn lub wnuk Doktora od początku wychowany by był jak Polak i już nasz forumowy misiek by o to zadbał, żeby nie przyszło mu do głowy granie dla Belgii.
No i wlasnie... zgadzam sie. Tyle tylko, ze wyobraz sobie, ze Doktorek zeni sie z Belgijka (sorki Doc... to nie jest planowanie Twojego zycia tylko hipoteza - moznaby wziac Magnuma i USA) i jego syn znowu zeni sie z Belgijka... No i myslisz, ze gdyby doktor nie byl szalonym fanem pilki to zalezaloby mu na tym w jakiej reprezentacji zagra syn? Albo inaczej, zalezaloby mu na tyle, zeby latac do Polski i prosic trenerow, zeby obejrzeli jego syna? No bo niestety jeszcze kilka lat temu tak bylo (nie pamietam nazwiska zioma z USA, ale czytalem ze to jego rodzice bezskutecznie starali sie namowic kogos w Polsce, zeby obejrzal ich syna, az w koncu odpuscili)...
emdżej pisze:Co do mówienia po polsku: Obraniak ma obywatelstwo od trzech lat. To nie jest za mało, żeby nauczyć się udzielać wywiadów choćby. Jak to jest, że do Polski przyjeżdża Brazylijczyk i po roku nawija po polsku, a Ludo otrzymując obywatelstwo nie bierze się solidnie za naukę? Nawet jeśli nie ma z językiem styczności na co dzień.
Tutaj sie zgadzam najbardziej, ale to moim zdaniem rowniez nie jest powod, zeby odbierac mu prawo do czucia sie Polakiem.
Moze jest wyjatkowo durny albo leniwy?

Zeby nie bylo, mnie tez nie napawa radoscia to, ze mamy w reprezentacji zawopdnikow, ktorzy nie znaja hymnu!
Tylko nie podoba mi sie tez odmawianie komus Polskosci.
Dla mnie nie ma czegos takiego jak test na Polaka, jesli ktos mi powie, ze jest Polakiem to jak ja mam sprawdzic czy jest? Czy mowi po Polsku? A moze jak dobrze mowi po Polsku? A moze kim byli jego rodzice? Dziadkowie? Gdzie mieszka? Jakie ma poglady? A moze czy zna historie?
To wszystko mozna sprawdzac, przy przyznawaniu obywatelstwa, ale nawet to czy ktos ma obywatelstwo czy nie nie swiadczy o tym czy sie Polakiem czuje czy nie.
Moze i Obraniak nie czuje sie Polakiem tylko cisnie kity, zeby grac w reprezentacji na Euro, ale ja nie uwazam, zebym byl wystarczajaco kompetentny zeby to ocenia, zwlaszcza ze nie zman czlowieka.
Ale skoro juz to obywatelstwo dostal to znaczy, ze ma takie samo prawo grac w reprezentacji jak kazdy inny obywatel Polski.
A jest pewnie wielu Polakow z krwi i kosci, urodzonych i wychowanych w Polsce, ktorzy Polakami sie nie czuja, po Polsku mowia tak, ze zeby bola jak sie ich slucha, hymn znaja ledwo, ledwo a historii wcale.

BLAGAM ZDEJMIJCIE TEN CUDZYSLOW!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2012, 12:02

Emerald pisze:Tyle tylko, ze wyobraz sobie, ze Doktorek zeni sie z Belgijka (sorki Doc... to nie jest planowanie Twojego zycia tylko hipoteza - moznaby wziac Magnuma i USA) i jego syn znowu zeni sie z Belgijka... No i myslisz, ze gdyby doktor nie byl szalonym fanem pilki to zalezaloby mu na tym w jakiej reprezentacji zagra syn?
Tu nie trzeba być szalonym fanem piłki. Tu trzeba mieć od małego wpojone odpowiednie wartości.
Kończę, czas do roboty, weekend zajęty to napinka wraca pewnie w pon. rano.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 maja 2012, 12:15

Cała ta dyskusja sprowadza się do jednego prostego czynnika co to znaczy być Polakiem ? Ja pragnę do tej dyskusji jedno , jesli na codzień nie masz stylu z językiem to po 3 latach nadal możesz mieć problem z mówieniem w danym języku , ot weźcie swoich kolegów ze szkół i porównajcie co umieli powiedzieć po niemiecku czy angielsku po skończeniu szkoły, a język polski jest nieporównywalnie trudniejszy.

Dalej Obraniak nie jest w wieku szkolnym i jemu uczyć się trudniej. Pozostaje miec nadzieję że pokolenie emigracyjne będzie czuć się Polakami

Ja Obraniaka cenię bo on chciał grac dla Polski w momencie gdy rozgrywał swój najlepszy sezon w Lille

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 maja 2012, 12:17

Emerald pisze:nie pamietam nazwiska zioma z USA, ale czytalem ze to jego rodzice bezskutecznie starali sie namowic kogos w Polsce, zeby obejrzal ich syna, az w koncu odpuscili
Danny Szetela.

P.S. Tytoń i Fabiański w szpitalu. Fabianowi odnowiła się kontuzja barku, a Tytoń narzekał na ból przywodziciela.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 maja 2012, 12:22

Ja nie mam nic do Obraniaka itd. w reprezentacji. Jestem tylko ciekaw jak postąpią po Euro. Czy dalej będą chcieli grać, czy też nowy trener wywali ich na zbity pysk bo tego domaga się "naród".
Nie widzę problemu żeby dalej grali po Euro jeśli będą chcieli. Chyba, że przyleźli tylko po to by znaleźć się na tym turnieju na krzywy pysk, wtedy won.
Emerald pisze:P.S. Tytoń i Fabiański w szpitalu. Fabianowi odnowiła się kontuzja barku, a Tytoń narzekał na ból przywodziciela.
Boruc time :lol: Ciekawe kogo Franuś by powołał gdyby kontuzje wykluczyły ich z Euro.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 maja 2012, 12:30

Professor Chaos pisze: Ciekawe kogo Franuś by powołał gdyby kontuzje wykluczyły ich z Euro.
Na treningu bronił Dudek. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2012, 12:31

Nastepny w kolejce jest chyba Sandomierski. Potem Pawlowski i Kuszczak.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 25 maja 2012, 12:40

Czas zadzwonić do Boruca albo Kuszczaka. Mnie Pawłowski, bądź Sandomierski nie przekonują. Jak zostałby Wojtek z dwoma leszczykami, to trzeba zacząć się modlić, bądź zamówić tira z blokada. Oj chyba Franiu zaczyna Ci się palić w dupce...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 maja 2012, 12:45

bartbuks pisze:Czas zadzwonić do Boruca albo Kuszczaka.
Zdecydowanie nie Kuszczak... dobry jest, ale koles z przerostem ambicji nie nadaje sie na drugiego bramkarza.
Tylko Boruc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”