Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1016

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 25 maja 2012, 22:45

Nie wiedziałem gdzie to napisać, więc napiszę tutaj ;p

Na Facebooku Gunners.com.pl od dziś do jutra do godziny 19:00 trwa konkurs, w którym do wygrania są bony na zakupy w sklepie wydawnictwa Sine Qua Non (wydawnictwa, które wydało m.in. "Obsesję doskonałości" Ronaldo, biografię Robina van Persiego itd)

Konkurs nie jest trudny, polega na udostępnieniu zdjęcia, polubieniu profilu i odpowiedzeniu na pytanie.

Zapraszam :)

Awatar użytkownika
Sillardinho
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sillardinho » 26 maja 2012, 14:35

Coś dla fanów Arsenalu (może ktoś to podobieństwo zauważył wcześniej):
Obrazek
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2012, 15:59

To prawda, że Van Persie odmówił podpisania nowego kontraktu?

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 27 maja 2012, 16:05

nie wiadomo do końca ,ale prawdopodobnie tak :?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 maja 2012, 16:06

Ja nie wiem czy to prawda, ale w tym samym newsie podane jest, ze oferta kontraktu wynosiła 8 mln funtów.W kontekscie Juventusu znaczy to tyle, ze jesli nawet Robin nie podpisze kontraktu z Aresenalem, to Juventus nie bedzie jego nowym klubem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2012, 16:09

Niekoniecznie musi chodzić o pieniądze. Juventus ma ambitny plan i szanse na trofea, przynajmniej na krajowym podwórku. To chyba o to głównie chodzi Holendrowi. Wiadomo, że City jest przed nami jeśli chodzi o pieniądze i poziom sportowy, ale Wenger może będzie chciał go wypuścić poza Wyspy.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 27 maja 2012, 16:15

Van Persie do innego klubu z PL nie przejdzie ,na pewno Wenger nie będzie wzmacniał konkurencji(tzn. mam nadzieję ,że możliwość transferu do CIty to plotka).
Swoją drogą zostałby u nas i może doczekałby się takiego szacunku jak przykładowo Henry ,a tak pójdzie np do JUve i ośmieszy się w LM prawdopodobnie w 1 sezonie ,a mistrz tej ligi raczej mało warty jest w porównaniu do ligi angielskiej moim zdaniem.Potrzebne nam są 2-3 transfery dobre transfery,mało kontuzji i jakieś trofeum powinno wpaść,ale z drugiej strony ile lat już na to czekam.

Edit.
W CIty może dostałby gażę nawet 2 razy większą niż mu w Arsenalu teraz proponują ,czyli około 260 tys funtow tygodniowo ,ale czy naprawdę w życiu chodzi tylko o kasę? Ma status kapitana u nas ,kibice go uwielbiają i po zakończeniu kariery miałby ciepłą,dobrzę płatną pracę jako ktoś tam w sztabie AFC.Moim zdaniem nie warto ryzykować odejścia.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 16:20

Smashing Pumpkins pisze:Swoją drogą zostałby u nas i może doczekałby się takiego szacunku jak przykładowo Henry ,a tak pójdzie np do JUve i ośmieszy się w LM prawdopodobnie w 1 sezonie ,a mistrz tej ligi raczej mało warty jest w porównaniu do ligi angielskiej moim zdaniem.
Pojechałeś po bandzie... Wybacz, ale kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Z góry zakładasz, że Stara Dama się ośmieszy, choć sezon dopiero się zakończył, okno zamknięte, kadry się pozmieniają, a Juve to nie jest team, który będzie poruszał się w LM jak kopciuszek. Spójrz na to z innej strony. Duża ilość piłkarzy ma ambicje, stara się zmieniać coś w swojej karierze, aby podążać za sukcesami. Jeśli taka będzie wola RvP, to trzeba to uszanować.

Mówisz, że scudetto jest mało warte, bo wygranie PL to prestiż? To najpierw zdobądźcie je, bo takie stwierdzenia są delikatnie mówiąc śmieszne.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 27 maja 2012, 16:40

Może faktycznie przesadziłem z tym "ośmieszenie w LM" ,ale widziałem ich parę meczy i nie są w stanie nawet przy dobrych transferach dostać się wyżej niż ćwierćfinał LM moim zdaniem,a nie wiem czy RVP byłby scudetto tylko i wyłącznie zainteresowany , jeszcze finansowo nie wiem czy JUVE na jego pensję stać ,nie wiem jak tam z płacami u nich.DLa mnie nie wiele mniej warte jest 3 miejsce w PL ,niż tytuł we Włoszech, choć jestem mało obiektywny bo za ligą we Włoszech nigdy nie przepadałem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2012, 16:49

Które mecze widziałeś?

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 27 maja 2012, 16:53

Z Napoli(pucharowy),Milanem i jeszcze parę ,może nie więcej niż 6-7 ,jeden gość mi utkiwł Boriello ,taki "Ramsey" JUve jak chodzi o przydatność.

To bardzo dobry zespół ,ale jednak nie widzę ich w rywalizacji z najlepszymi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 maja 2012, 17:03

Smashing Pumpkins pisze:To bardzo dobry zespół ,ale jednak nie widzę ich w rywalizacji z najlepszymi.
Ci najlepsi w tym sezonie w konfrontacjach z Juve nie istnieli. Widziałeś pucharowy mecz z Napoli, gdzie Juventus był już po sezonie i zasłużenie przegrał, z Milanem nie wiem który mecz widziałeś ale pewnie ten na SS ligowy skoro mówisz o słabym występie, gdzie Juve też nie prezentował się nie specjalnie. Czyli widziałeś generalnie dwa najsłabsze mecze w tym sezonie.
Smashing Pumpkins pisze:nie są w stanie nawet przy dobrych transferach dostać się wyżej niż ćwierćfinał LM
Czyli rozumiem, że osiągnąć ćwierćfinał to jest ośmieszenie się? Ile razy Arsenal się ośmieszał w takim razie?

A o Boriello to się wypowiadał nie będę, bo wystarczy śledzić wątek Juve żeby wiedzieć, co o nim kibice sądzą :lol:

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 27 maja 2012, 17:18

Boromir pisze:Ci najlepsi w tym sezonie w konfrontacjach z Juve nie istnieli.
Bardziej mi chodziło o przyszłe mecze w LM ,z takimi tuzami jak oba Manchestery(tzn przypuszczam ,że City już zagra na swoim poziomie w LM),Realem,Barcelona czy tam nawet z Bayernem badz Chelsea.Nie wiem ,czy przejście do Juve to aż tak duży skok jakościowy w porównaniu do AFC.Wiadomo okienko transferowo może sporo zmienić i Robin pewnie by dużo im dał ,ale to dalej nie wiadoma ,a myślę że marzy mu się wygrana w LM najbardziej.

Edit.
Co do LM ,ostatnio trafiliśmy na Barcelonę np dwa razy w fazie pucharowej ,a żeby ich wyelminować trzeba mieć furę szczęścia i nie przeszkadzających sędziów.(bez spiny do fanów Barcelony).

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 maja 2012, 17:39

Smashing'owi chyba chodzi o to, że jak RVP będzie chciał wygrywać puchary to przejdzie do Juventusu, a jak będzie chciał co roku żyć nadziejami, a i tak kończyć sezon z niczym to zostanie w Arsenalu, przynajmniej ja tak to widzę. Podziwiam Van Persiego, tym bardziej, że już ma prawie 30 lat na karku, a on nadal siedzi w tym Arsenalu zamiast przejść do jakiejś lepszej drużyny typu Juventus.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 27 maja 2012, 18:18

Wg mnie jeśli piłkarz w wywiadach mówi,że kocha Arsenal to powinien zostać w nim nawet w najgorszych jego chwilach a nie najpierw słodzić,że kocha,szanuje itd itd a potem odchodzi. Nie darzę zbytnim szacunkiem takich piłkarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”