EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 maja 2012, 12:59

Niesamowita sprawa dla Giaccheriniego. W młodości poważnie chory, potem tułał się po niższych ligach a w tym sezonie wartościowy zawodnik mistrza Włoch, powołanie na EURO a do tego jeszcze w życiu prywatnym mu się układa. Bardzo się cieszę, że mu się udało.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 maja 2012, 13:13

Myślałem, że ten Giaccherini to jakiś młody chłopak, a tutaj koleś nie dość, że ma 27 lat to jeszcze strzelił w tym sezonie jedną bramkę w lidze włoskiej :whistle:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 maja 2012, 13:22

On nie był od strzelania, choc fakt, że nie jest skuteczny. Sam pamiętam z 3 spotkania gdzie w końcówce mógł zamienic wynik remisowy na wygraną. Ale to jest bardzo fajny zawodnik, może grac zarówno na bokach ataku jak i w środku. Piłka mu nie przeszkadza przy nodze a sam zawodnik myśli na boisku. Jak będzie trzeba gonic wynik to byc może pojawi się on na boisku jako któryś z kolei wprowadzany zawodnik ofensywny, ale udział na turnieju zapewne będzie miec marginalny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 maja 2012, 15:43

Trochę słów o grupie. Faworytami na papierze są Włochy i Hiszpania. Szczerze mówiąc któraś z tych drużyn nie wyjdzie z tej grupy. Pewnie Włosi. A szkoda bo to właśnie im będę kibicował na EURO, a później dopiero Hiszpanii. Nie liczę na powtórkę z 2006, tzn afera, a później sukces. Skład wygląda znacznie gorzej niż w 2006 roku. Jedynie formacja defensywna może uratować Włochów. I grać na typowe 1:0. Wszyscy pamiętamy co Włosi pokazały w 2010 roku. We wtorek idę na ich trening :D

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 maja 2012, 16:10

Kadrowo wygląda może trochę słabiej ale formacja ataku wygląda lepiej, Cassano, Ballotelli ,Di Natale wydają się lepszymi od Gilardino i Iaquinty. Toni był dobry ale drewniany.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 maja 2012, 18:12

Dzisiejszy mecz Włochów odwołany, trzeba poczekać do piątku na mecz z Rosjanami, żeby coś ocenić.

Ja uważam, że Włosi nie stoją na straconej pozycji. W obronie ostoją będą zawodnicy Juve (który stracił najmniej bramek w Europie), w ataku za to jest ogromny potencjał w postaci Cassano, Balotellego, Di Natale i Giovinco, każdy z nich w tym sezonie nie raz sam rozstrzygnął losy meczu. Jak dla mnie mogą spokojnie mogą dojść do fazy medalowej jak trafią na takich Anglików w ćwierćfinale.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 maja 2012, 18:21

No Wlosi wygladaja mocno.
Nie wiem co prawda jak Prandelli bedzie chcial grac (chyba nigdy nie widzialem reprezentacji pod jego wodza... :/) ale jesli 4-3-3 to zarowno pomoc jak i obrona sa mocarne!

Pytanie na co trafia po wyjsciu z grupy. Ja obstawiam, ze na Francje i to bylby szalenie ciekawy mecz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 maja 2012, 19:03

Skład na Koreę:
Alineación de España: Reina, Arbeloa, Albiol, Ramos, Monreal, Beñat, Cazorla, Alonso, Mata, Silva, Torres

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 04 cze 2012, 13:26

wydawało się na papierze, że Hiszpanie i Włosi sobie spokojnie w grupie powinni dać radę, ale wydarzenia zw. z kadrą Włoch i ich ogólną postawą, każą sądzić, że Chorwaci obok Hiszpanów mogą wyjść z grupy - Ale oczywiście nadal faworytem jest Hiszpania i Włochy - lecz przewiduje, że tutaj może dojść do niespodzianki - o ile Włosi dojdą do odpowiedniej formy - bo jak zagrają tak jak z Ruskami, to mogą skończyć nawet na 4 miejscu w grupie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 cze 2012, 17:30

Olic wypadł z kadry Chorwatów :|

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 cze 2012, 23:50

Barzagli najprawdopodobniej wypada z powodu kontuzji łydki. czeka go 20dni przerwy. Wielka szkoda, bo ma za sobą chyba najlepszy sezon w karierze. Chyba nawet Kielon nie dawał takiej pewności w defensywie jak Andrea. Na gazzetta.it wyczytałem, że Prandelli chciał z powrotem Criscito ale nie zgodził się na to Albertini. Rozważane jest powołanie Ranocchii.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 cze 2012, 0:53

Barzagli out. Wielka strata dla Squadra. Wypada zawodnik,ktory wraz z Chiellinim zapewne rzadzilby i dzielil defensywa Italii. Szkoda chlopaka,bo EURO mialo byc zwienczeniem najlepszego sezonu w jego karierze,a tu okazuje sie,ze turniej bedzie ogladal w tv...

W jego miejsce powolany zostal Astori.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 07 cze 2012, 1:14

I tym bardziej szkoda teraz Criscito. Cesare obiecał mu powrót w razie kontuzji ale ponoć wmieszał się Albertini i nie zgodził się na to. Dlatego Astori. Mam wrażenie, że spora improwizacja czeka Prandelliego przynajmniej w fazie grupowej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2012, 23:40

Tej grupie poświęce chyba najmniej miejsca, ponieważ żadna z ekip nie wzbudza mojej wielkiej sympatii (no może Irlandia).

Nie chciałbym, że Hiszpanie okazali się znów najlepsi. Niektórzy może już wiedzą, ale bardzo jestem wyczulony na wszelkie "owcze pędy", "odruchy stadne" czy medialny szał wokół czegoś tam, a tak się stało w ich przypadku po ostatnich sukcesach, kiedy to reprezentacja, której nikt z mojego środowiska nie kibicował 10,8,6 lat temu nagle stała się pupilem bijąc nawet Brazylię. Przerzuty jebane, a tego nie lubię bardzo w ftubolu. Nie życze im źle - nigdy też do nich nic nie miałem, ale pora spasować.

Włosi to kolejny obok Anglii i Francji cichy faworyt - ekipa po przejścia, pozbawiona już wielkich nazwisk (te największe bliżej mają do emerytury), cała liga jak i kraj skompromitowany przez coraz to gorsze afery, wyniki coraz gorsze, ale dla nich to woda na młyn. Tylko Włosi i Niemcy potrafią pojechać na turniej bez formy, bez dobrej atmosfery, męczyć się w grupie, żeby ostatecznie dojść bardzo daleko. Teraz, kiedy mało kto skupia się na ich zaletach ja uważam, że mogą zrobić coś fajnego.

Irlandię i Chorwację sobie daruję - nic ciekawego Wam nie powiem. Liczę tylko po cichu, że napsują sporo krwi Hiszpanom i La Roja nie wyjdzie z grupy :wink:

Typu na awans:

Hiszpania i Włochy

CIEKAWOSTKI OD EBIEGO

Irlandia ma najstarszego trenera w historii całych rozgrywek :wink:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 cze 2012, 0:23

Nie zdziwię się, jeśli Hiszpania nie wyjdzie z grupy. Francuzi też byli faworytami w Korei i Japonii, mistrzami świata i Europy, a odpadli z Senegalem. Nie można być wiecznie na szczycie. Włosi to zawsze Włosi, z aferami czy bez, są w stanie wygrać każdy turniej, tak jak to było choćby w 2006 roku. Nie wiem czy Chorwacja nawiąże do dobrych występów sprzed czterech lat, ale piłkarzy na pewno mają na światowym poziomie. Irlandczycy raczej powinni odstawać od reszty, pierwszy mecz z teoretycznie najsłabszym rywalem raczej zadecyduje o ich dalszym udziale w turnieju.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”