Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 833

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2012, 23:50

Ciekawe jak radziłby sobie Lichsteiner w 3-5-2 na prawej stronie 3-osobowego bloku defensywnego.
Moze i by sobie poradzil,ale szkoda goscia z takim ciagiem na bramke do srodka defensywy...

Naprawde Isla jest Wam potrzebny ? Przeciez te spore pieniadze mozna zainwestowac w zawodnika na inna,bardziej "potrzebujaca" pozycje.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 0:14 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 cze 2012, 0:13

Prawy atak w 4-3-3 i prawy pół-obrońca w 3-5-2. No i może zagrac w środku pomocy przecież. Może to nie będzie niezbędny zakup, ale czy zupełnie zbędny. Tak jak mówię, poczekajmy na potwierdzenie jeszcze.

Despertado
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 06 cze 2012, 0:36

Ktos strone wczesniej pisal o Giovinco, to ja dodam ze wg tuttomercatoweb.com jego agent byl wczoraj w Barcelonie. Nie wiadomo oficjalnie w jakim celu, ale prawda jest to ze Barcelona wysylala swoich obserwatorow na mecze Parmy by przyjrzeli sie Sebie (potwierdzil to prezydent Parmy).

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 cze 2012, 0:39

E tam. Pewnie był na obiedzie z Gallanim :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 cze 2012, 8:13

wloski pisze:Juventus >>>> Liverpool. 3 drużyna w rankingu (Urugwaj) Fifa, chłopak ma ambicje, w byle jakim klubie nie będzie spędzać swoich najlepszych lat, możesz się śmiać.
Rozumiem że Juve obecnie ma LM a nie liverpool ale daruj sobie te epitety byle jaki klub, nie napinaj się bo ci żyłka pęknie.

Asamoah i Isla świetne wzmocnienia, teraz środek pola lekko mówiąc jest w top 3 na świecie. tak gdyby napastnicy byli na tym samym poziomie...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 cze 2012, 10:25

Kurcze to chyba dobra informacja, ale zastanawiaja mnie dwie rzeczy.
Po pierwsze po co Juventusowi Isla, kiedy gra tam Armero?
I po drugie, co mi zdecydowanie bardziej nie pasuje:
Po co Pozzo (fajnie to brzmi jak sie mowi :D ) mialby sie zgadzac na taki deal? Albo raczej dla czego?
Udiene ma grac w LM i oddaje za 15 baniek dwuch kluczowych zawodnikow? (wiem, ze to wyjdzie wiecej niz 15 baniek jesli Juve bedzie chcialo wykupic, ale jak na ta chwile to bedzie 15 baniek... no i Pazienza).

Kompletnie nie rozumiemm tej transakcji, chociaz nie ma to tamto, bedzie to spore wzmocnienie dla Juve (jeszzcze pozstaje kwestia pensji, jesli to ma byc wspolwlasnosc to chyba beda one wynosily tyle co teraz? To by dawalo 700 tys za sezon dla Asamoaha i 650 tys dla Isli... no w takim wypadku byloby to posuniecie wrecz niebywale :) )

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2012, 10:40

Kompletnie nie rozumiemm tej transakcji, chociaz nie ma to tamto, bedzie to spore wzmocnienie dla Juve (jeszzcze pozstaje kwestia pensji, jesli to ma byc wspolwlasnosc to chyba beda one wynosily tyle co teraz? To by dawalo 700 tys za sezon dla Asamoaha i 650 tys dla Isli... no w takim wypadku byloby to posuniecie wrecz niebywale :) )
Przy współwłasności gracze podpisują nowe kontrakty. Tak było w przypadku Faraona i zazwyczaj płaci klub, w którym grają. Naprawdę wierzysz, że Ci gracze zgodzili by się na takie pensję po przejściu do lepszego i bogatszego klubu?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 cze 2012, 10:46

mete pisze:Naprawdę wierzysz, że Ci gracze zgodzili by się na takie pensję po przejściu do lepszego i bogatszego klubu?
To nie jest kwestia tego czy wierze czy nie, raczej tego jakie sa zasady.
Wydawalo mi sie, ze sa takie jak opisalem.
Tzn. podczas wspolwlasnosci maja ten sam kontrakt a po jej wygasnieciu podpisuja nowy.

Ale moze byc tak jak Ty mowisz.

Jedyne co byloby moim zdaniem durne to sytuacja w ktorej np Isla podpisuje nowy kontrakt na 2 mln. oiro, po czym Juve nie decyduje sie go wykupic i co wtedy?
Wraca do Udine i do starego kontraktu?

Ale jak juz mowilem, zasady zwiazane z kontraktami przy wspolwlasnosci znam tylko z FM'a a tam nowych sie chyba nie podpisywalo :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2012, 12:03

Jak już pisałem, jestem przekonany, że podstawową formacją w przyszłym sezonie będzie 3-5-2, czasami też zagramy w 4-3-3 ale generalnie kadra budowana będzie pod ten pierwszy system. Asamoah wiadomo czemu przychodzi. Teraz Isla. W 3-5-2 będzie grał prawego pomocnika razem z Lichsteinerem, Caceres w takim razie albo pójdzie na lewą stronę z De Ceglie, albo, co bardziej prawdopodobne, zostanie pierwszym rezerwowym stoperem. W sumie Urus na każdej pozycji byłby pierwszym rezerwowym, więc minuty swoje dostanie, zastanawia mnie tylko ta bardzo mocna rywalizacja na prawej stronie. Czy Isla nadaje się do 4-3-3 na prawego napastnika? Czy będzie lepszy od Pepe? Dziwny to ruch z tym Chilijczykiem...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 cze 2012, 12:05

Boromir pisze:Dziwny to ruch z tym Chilijczykiem...
O WLASNIE!!
Napisalem, po co on Juve.. no po co i gdzie moze sie przydac wiem, niemniej uwazam, ze to bardzo dziwny ruch.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2012, 12:10

Nie będę narzekał na zbyt silną konkurencję, czy że Lichsteiner nagle miałby oddać miejsce Isli, niech gra najlepszy. Ale są ważniejsze pozycje do obsadzenia niż prawa strona, chociażby lewa strona :wink:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 cze 2012, 12:12

Boromir

Tak jak napisales. Isla jest sprowadzany tylko po to aby grac na prawej w 3-5-2. Pod to ustawienie bedzie przeprowadzone cale mercato. Jezeli dojdzie do tych transferow to Marotta zapracuje na prawdziwy szacun u mnie i po tych ruchach mozna zajac sie lewa strona a mianowicie lewym obronca.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 cze 2012, 12:19

Boromir pisze:Nie będę narzekał na zbyt silną konkurencję, czy że Lichsteiner nagle miałby oddać miejsce Isli, niech gra najlepszy. Ale są ważniejsze pozycje do obsadzenia niż prawa strona, chociażby lewa strona :wink:
No i znowu sie zgadzam bezgranicznie :)

tzn. jasne (to co pisza ludzie na solojuve - swoja droga niektorzy wykazuja sie mentalnoscia 12 latkow, ktorzy w FIFE buduja sklady) beda trzy fronty i bedzie trzeba miec znacznie glebszy sklad.
Isla moze tez grac w srodku pomocy i prawde mowiac to jest fakt, ktory do mnie najbardziej przemawia za tym transferem, to znaczy zalatwia najmniej 3 pozycje (bo jako prawego skrzydlowego w 4-3-3 jednak go nie widze, tzn, gdyby to mialo byc glownym atutem to transfer bylby zupelnie bez sensu).
Najwieksze watpliwosci jak dla mnie rodza sie przy kontraktach. tzn. jesli beda niskie (zwlaszcza dla Isli) to git, ale jesli mialby dostac powazna podwyzke to trzeba bedzie uwazac zeby jeszcze starczylo na lewe skrzydlo, Giovinco i napastnika.
Wydaje mi sie tez, ze w takim wypadku nie byloby juz potrzeby sprowadzania srodkowego obroncy.

No i nadal najwieksza tajemnica dla mnie jest to jakie korzysci z takiej transakcji bedzie mialo Udine?
Poki ktos mi tego nie wyjasni, albo nie zobacze oficialnego potwierdzenia nie uwierze w ten transfer...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2012, 13:06

Zawodnik podpisuje kontrakt z klubem, do którego się przenosi - chyba że zostaje wykupiona połowa jego karty, a zostaje w dotychczasowym zespole. Jeśli więc Asamoah i Isla przejdą do Juventusu, to podpiszą umowy z tym zespołem, ich kontrakt z Udinese zostanie zawieszony, a obowiązywać na czas współwłasności i po ewentualnym wykupieniu będzie kontrakt umówiony z Juventusem. Jeśli umowa współwłasności zostanie rozwiązana tak, że wrócą do Udinese, to wrócą do starych postanowień umownych, choć zwykle w tej sytuacji i tak po wykupieniu karty przez kogokolwiek podpisuje się nową umowę.

Jeśli te warunki się potwierdzą - a prawdą są te stwierdzenia, że dla Udinese ta transakcja jest równie niekorzystna jak oddanie Zlatana z 40 milionową stratą - to dyrektor Juventusu przeprowadzi doskonałą transakcję. 15 milionów za połowę kart tych zawodników to doskonała inwestycja, właściwie pozbawiona wad - w najgorszym wypadku sprzeda się ich z dużym zyskiem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 cze 2012, 13:11

Wilmore pisze: Jeśli te warunki się potwierdzą - a prawdą są te stwierdzenia, że dla Udinese ta transakcja jest równie niekorzystna jak oddanie Zlatana z 40 milionową stratą - to dyrektor Juventusu przeprowadzi doskonałą transakcję. 15 milionów za połowę kart tych zawodników to doskonała inwestycja, właściwie pozbawiona wad - w najgorszym wypadku sprzeda się ich z dużym zyskiem.
Wg mnie to będzie obligatoryjne wykupienie, nawet jeżeli nie będzie w papierach tak napisane. Czyli takie "dżentelmeńskie porozumienie" To samo było z Mottą po fatalnym sezonie i Pepe po średnim. Może właśnie dlatego władze Udinese przystały na tę propozycję - ze względu na szacunek jakim darzą się władze obu klubów między sobą, o czym podkreślali już w wywiadach.

Udinese zatem w ciągu 2 lat skasuje 30 milionów euro, solidnego środkowego pomocnika i połówkę obiecującego pomocnika, który ma już trochę spotkań rozegranych w Serie A. Aż tak stratni nie są. Powiedziałbym, że zostali kupieni za normalną cenę rynkową, ale sposób przeprowadzenia transakcji cieszy.

Ciągle pisze jakby to już było oficjalne a nie jest, więc moje dywagacje może jeszcze szlag trafic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”