EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 maja 2012, 1:34

GRUPA A:

Czechy Obrazek

Grecja Obrazek

Polska Obrazek

Rosja Obrazek

Terminarz:

08-06-2012, 18:00 Polska -:- Grecja
08-06-2012, 20:45 Rosja -:- Czechy
12-06-2012, 18:00 Grecja -:- Czechy
12-06-2012, 20:45 Polska -:- Rosja
16-06-2012, 20:45 Grecja -:- Rosja
16-06-2012, 20:45 Czechy -:- Polska

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI :!:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 maja 2012, 10:12

Ostateczna kadra Rosji:
Bramkarze:
Igor Akinfiejew (CSKA Moskwa), Wiaczesław Małafiejew (Zenit Sankt Petersburg), Anton Szunin (Dynamo Moskwa)

Obrońcy:
Aleksandr Aniukow (Zenit Sankt Petersburg), Aleksiej Bieriezucki (CSKA Moskwa), Siergiej Ignaszewicz (CSKA Moskwa), Władimir Granat (Dynamo Moskwa), Jurij Żyrkow (Anży Machaczkała), Dmitrij Kombarow (Spartak Moskwa), Roman Szaronow (Rubin Kazań), Kiriłł Nababkin (CSKA Moskwa)

Pomocnicy:
Igor Denisow (Zenit Sankt Petersburg), Konstantin Zyrianow (Zenit Sankt Petersburg), Roman Szyrokow (Zenit Sankt Petersburg), Denis Głuszakow (Lokomotiw Moskwa), Igor Siemszow (Dynamo Moskwa), Marat Izmajłow (Sporting Lizbona), Ałan Dzagojew (CSKA Moskwa).

Napastnicy:
Andriej Arszawin (Arsenal FC / Zenit Sankt Petersburg), Aleksandr Kierżakow (Zenit Sankt Petersburg), Aleksandr Kokorin (Dynamo Moskwa), Roman Pawluczenko (Lokomotiw Moskwa), Paweł Pogrebniak (Fulham FC)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 maja 2012, 10:36

UEFA ma do sprzedania bilety na mecz otwarcia POL-GRE !
Niestety tylko pierwsza klasa - po 250 EURO. Jak kogoś stać to:
https://ticketing.uefa.com/euro2012/det ... emref=1603

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 maja 2012, 12:42

emdżej z jakiej stronki kopiowałeś składy?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 04 cze 2012, 13:37

Nikt grupy nie komentuje... Powiem tak, faworytem są Rosjanie, potwierdzają to swoją dyspozycją w meczach towarzyskich. Do tego nie ma u nich jakiś większych problemów zdrowotnych w kadrze... Inaczej niż u Czechów, gdzie Rosicky może wrócił po kontuzji, ale trudno powiedzieć jak będzie z jego dyspozycją na turnieju - Ten zawodnik to motor napędowy tej drużyny - zawsze z opresji może wyciągnąć i Petr Ceh. Polska posiada młodą kadrę, problemem jest, że mało ze sobą grali... raczej nie stanowią takiego kolektywu jak większość ekip na tym turnieju, mamy swoje gwiazdy, mamy swój trzon - Na pewno w naszej ekipie kryje się potencjał na tyle, byśmy nawet wygrali tą grupę - Ale największym problemem będzie mentalność, przełamanie presji - jeśli ten problem uda się zwalczyć, to myślę, że nie ma o co się martwić. Grecja moim zdaniem jest najsłabsza w grupie - ale jednocześnie najbardziej ułożona taktycznie i konsekwentna - szalenie groźna z kontry i mocna w defensywie - Oni potrafią zwyczajnie zaskoczyć i mogą grać słabe spotkanie, ale wyjść z niego zwycięsko za sprawą jednej akcji - Dlatego w meczu z nimi trzeba być skoncentrowanym i wystrzegać się wpadek, jeśli sobie nie zlekceważymy ich zachowawczej gry i groźnych kontr - to można z nimi wygrać.

Grupa ogółem wyrównana. Osobiście stawiam tu na Polskę z 1 miejsca - przynajmniej tak bym sobie życzył, w każdym bądź razie, chciał bym aby Polska w ćwierćfinale trafiła na Niemców - Rosja druga a Czechy i Grecja 3 i 4 miejsce. Bardziej realne wydaje się jednak, że to mimo wszystko Rosjanie wygrają grupę a Polacy oraz Czesi i Grecy mogą do ostatniej kolejki rywalizować o awans - czego oczywiście życzę naszym.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2012, 23:22

Dzień przed rozpoczęciem imprezy we wszystkich tematach grupowych kilka słów ode mnie. Zaczynam oczywiście od grupy polskiej.

Polska z grupy wyjdzie. Dlaczego? Wspominałem już o tym, że FIFA/UEFA były rozczarowane ostatnim Mundialem i Euro, kiedy to gospodarze dali tyłka i atmosfera wokół turnieju osłabła. Teraz chcąc tego uniknąć dali najprostszą możliwą grupę poświęcając przy tym Ukrainę - dla nas awans i euforia, dla nich atrakcyjni rywale.

Nie sposób ocenić kto wyjdzie jako drugi. Grecja wydaje się być solidną ekipą, ale mam już dosyć patrzenia na nich przez pryzmat Euro 2004. Nie będę jednak zaskoczony awansem, bo ich gra wciąż opiera się na murowaniu albo raczej jak ładnie to nazywa ich trener - "kontrolowanej ofensywie".

Czesi to też tylko cień dawnej potęgi. Brak klasowych graczy (poza Cechem) i naprawdę wielkich gwiazd jak Nedved, Koller, Poborsky itp., eliminacje ukończone z ledwością, brak charyzmatycznego trenera sprawia, że to kolejna ekipa, która wcale mnie nie grzeje (kiedyś to tak - bardzo im kibicowałem).

Rosja - większość składu oparta na grajkach z rodzimej ligi jednak ich wspaniałe pokolenie powoli odchodzi na emeryturę i nie dziwota, że Sborna przysyła bardzo stary skład.

Typy na awans:

Rosja i Polska

Grupa ta jest zdecydowanie najmniej atrakcyjna dla postronnego kibica - żadna z ekip nie posiada jakiejś "bomby" (forma, gwiazdy najwyższego kalibru etc.), ale wyjść może każdy. Doceńcie to Euro!!!!! To ostatni tak zajebisty turniej, kiedy gra tylko 16 drużyn i w każdej grupie naprawdę każdy może wygrać z każdym, a awans kogokolwiek nie jest wielką sensacją (w przeciwieństwie do MŚ, kiedy to już przed turniejem wiadomo, że takie Togo, Trynidad i Tobago, Honduras czy Nowa Zelandia to dostarczyciele punktów i krasnala - na Euro tego nie ma, ale już niedługo). Kolejny turniej będzie liczyć już 24 ekipy i to sprawi, że więcej słabych/przeciętnych ekip wejdzie do grup.

CIEKAWOSTKI OD EBIEGO

Nasza grupa to najbardziej utytułowana obok grupy B. Mamy tu aż trzech mistrzów Europy, 3 złote medale i 5 srebrnych (Grecja 1 złoto, Rosja 1 złoto 3 srebra, Czechy 1 złoto 1 srebro) Tylko Polska do tego towarzystwa nie pasuje. Może nasza grupa nie jest wcale taka nieatrakcyjna co nie? :wink:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 cze 2012, 0:08

Ebi pisze:Polska z grupy wyjdzie. Dlaczego? Wspominałem już o tym, że FIFA/UEFA były rozczarowane ostatnim Mundialem i Euro, kiedy to gospodarze dali tyłka i atmosfera wokół turnieju osłabła. Teraz chcąc tego uniknąć dali najprostszą możliwą grupę poświęcając przy tym Ukrainę - dla nas awans i euforia, dla nich atrakcyjni rywale.
Ciekawa spiskowa teoria dziejów. Ostatnio też chyba miało być ustawione losowanie i Gran Derbi w finale LM z tego co pamiętam. I jaką gwarancję ma UEFA, że Polska z tej grupy wyjdzie, nawet jeśli masz rację i ustawili to losowanie?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2012, 0:10

rzeznik pisze:I jaką gwarancję ma UEFA, że Polska z tej grupy wyjdzie, nawet jeśli masz rację i ustawili to losowanie?
Sędziów :lol:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 cze 2012, 0:13

Spoko, drugiej Korei chyba nie będzie :lol:

Na wyjście z grupy mamy oczywiście spore szanse. Gramy u siebie i piłkarsko od rywali na pewno nie odstajemy, ale w podgrzewane kulki i takie rzeczy nie wierzę.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 08 cze 2012, 0:45

Jak dla mnie awansuje Rosja i Polska choć ciężko powiedzieć w jakiej kolejności, wszystko zależy od meczu bezpośredniego i potyczek ze zdradliwymi grekami. Czesi są słabi co potwierdzają ostatnie sparingu także to dla mnie pewniaczek do tego że nie awansują, grecy chyhaja na kontry i możliwe że urwą jakieś punkty ale awansu im nie wrose są po prostu piłkarsko za słabi. Awans dla polaków i rosjan. Zakładając że z B wyjdzie Holandia i Niemcy to moim zdaniem obie ekipy se względów historycznych powalcza z niemcami i nie skazywalbym ich na porażkę, natomiast kto wpadnie na Holandię ten raczej nie ma co marzyć o półfinale.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 cze 2012, 1:09

Grupa o której ciężko cokolwiek napisać, niestety gdybym nie był Polakiem to być może stwierdziłbym, że pewne jest wszystko prócz awansu biało-czerwonych.

Jestem jednak Polakiem i sądzę zupełnie odwrotnie. Grupę wygrają Rosjanie, choć nie bez straty punktu. Przegrają ją Gracy, bo Ci mają zaledwie dobrą obroną i tyle. Ich największą gwiazdą z przodu jest klubowy kolego Brożka, któremu do graczy takich jak Błaszczykowski czy Obraniak dość daleko. O Lewym nie wspominając. Ciężko powiedzieć co z Czechami, jeśli zagrają bez Rosickiego to przerżną. Jeśli Rosa wróci, to mogą być groźni, wszak to jeden z najlepszych rozgrywających świata, co potwierdził w ubiegłym sezonie.

Rosja 7
Polska 5
Czechy 2
Grecja 1

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 08 cze 2012, 14:19

Mam pytanie czy mecz Polska-Grecja zobaczę online na stronie:
http://sport.tvp.pl/ ?

Bo w planie transmisji tego nie ma...
http://sport.tvp.pl/plan-transmisji-int ... sporttvppl

ale tutaj na stronce jest napisane że będzie:
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

jestem w pracy i został tylko internet, bo telewizora nie posiadamy...

ktoś pomoże ?
z góry dziękuje pozdrawiam serdecznie.

EDIT:

Trochę poszperałem i znalazłem ufff... obejrzę mecz :-)
http://euro2012.tvp.pl/7635091/euro-201 ... y-juz-dzis

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 cze 2012, 20:13

Kesz pisze:typowo Polski psia jego mać - takich się wstydzę.
Ja się wstydzę tych Polaków co twierdzili, że Webb okradł na z Austrią :wink:

Wystarczyło, że Perquis wykorzystałby swoją setkę.

e: Odczepić mi się tu od Boensicha. Przecież chłopak musi wrócić do rytmu meczowego bo prawie rok nie grał.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 cze 2012, 20:16

Mirek15 pisze: Odczepić mi się tu od Boensicha. Przecież chłopak musi wrócić do rytmu meczowego bo prawie rok nie grał.
Półtora roku.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 08 cze 2012, 20:18

Mirek15 pisze: Odczepić mi się tu od Boensicha. Przecież chłopak musi wrócić do rytmu meczowego bo prawie rok nie grał.
To niech sobie wraca , grając na podwórku ale nie w reprezentacji . Boenisch jest w obecnej chwili [ch**] , taka prawda .

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”