EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2012, 23:11

Shlubb pisze:Jeszcze poprzeczka była chyba po strzale Naniego.
To byl raczej przypadek,Nani chcial dosrodkowac,a wyszlo inaczej ;)

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 09 cze 2012, 23:12

Shlubb pisze:Jeszcze poprzeczka była chyba po strzale Naniego.
To raczej czysty przypadek, a nie sytuacja bramkowa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 cze 2012, 23:12

Dla mnie tam mecz był wyrównany. Niemcy prowadzili grę, ale nie wiele z tego wynikało. Portugalczycy groźnie kontrowali i tak był ich zamysł by się cofnąć i czekać. Portugalia na koniec pokazała, że jakby chciała grać otwarty futbol to by mogłą to robić i wcale jej to źle nie wychodziło. Ale mieli inne założenie oddać pole rywalowi. Jak fani Barcelony gadają, że zawsze są lepsi bo prowadzą grę to są śmiechy, a tutaj widzę podobne argumenty lecą.

Co do meczu Holandii to nie grali źle, tylko pudłowali. Podobny mecz do meczu otwarcia Hiszpanów ze Szwajcarią dwa lata temu. Zobaczymy czy teraz wytrzymają presję i na następne mecze zaskoczą. Ale i tak co dzisiaj piłki rzucał Sznajder to miód. Gała do Huntellara co zwalił bo chciał podcinać to Mistrzostwo Świata. Jak ktoś będzie miał do tego link niech wklei :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 cze 2012, 23:12

Mats dzisiaj gwiazda, robił to do czego przyzwyczaił już kibiców BVB :) Jak dla mnie Niemcy mają najlepszego bramkarza turnieju i najlepszego obrońce, kto wie czy i może króla strzelców, a i warto pamiętać jeszcze o Ozilu, który wg bukmacherów jest faworytem do bycia najlepszym piłkarzem mistrzostw. Najzabawniejsze jest to, że jeszcze dzisiaj rano niewiadomo było kto będzie grał czy Mats czy Per, ja nie czaje czemu niby taką mocną pozycję ma Holger, że on się nie musi martwić o swoją pozycję w reprze... Choć w sumie po dzisiejszym spotkaniu to się chyba zmieni już 8)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 cze 2012, 23:17

Aker pisze:jeszcze dzisiaj rano niewiadomo było kto będzie grał czy Mats czy Per
Zaskoczyłeś mnie :boje się: Per nie grał od marca, poza tym w tym sezonie można było mieć do niego wiele zastrzeżeń. To bardzo dobry obrońca i cieszę się, że mamy go w Arsenalu, ale jest z niego nico niezdarny kloc, przy zwinnym, szybkim i dobrym technicznie Hummelsie wypada blado. IMO Per prędzej za Badstubera ze względu na podobne warunki fizyczne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 cze 2012, 23:18

Kamil232 pisze:Ale i tak co dzisiaj piłki rzucał Sznajder to miód. Gała do Huntellara co zwalił bo chciał podcinać to Mistrzostwo Świata. Jak ktoś będzie miał do tego link niech wklei :)
sam znalazłem.

MISTRZ. Tylko delektować oczy :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 cze 2012, 23:21

W dodatku to nie było jedyne tak świetne podanie Sneidera.

Przypomniało mi się, że Holandii około 85 minuty należał się karny. Po wrzutce chyba Wesa do Robbena obrońca Danii przyjął piłkę ręką, ta trafiła do Robbena który próbował minąć obrońcę, a ten znowu zablokował ręką. 2 ręce w jednej akcji, ale sędzia nic nie widział.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 09 cze 2012, 23:23

Najlepszym Niemcem niezaprzeczalnie był Hummels, zaraz potem Ozil i Boateng, który dostał chyba najtrudniejszą misję i się z niej wywiązał. Najsłabszym ogniwem dla mnie był Podolski.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 09 cze 2012, 23:25

sickstick pisze:Przypomniało mi się, że Holandii około 85 minuty należał się karny. Po wrzutce chyba Wesa do Robbena obrońca Danii przyjął piłkę ręką, ta trafiła do Robbena który próbował minąć obrońcę, a ten znowu zablokował ręką. 2 ręce w jednej akcji, ale sędzia nic nie widział.
Zgadza się, z tym, że to nie był Robben tylko Huntelaar. Robben z dzisiejszego meczu by się wywrócił podczas przyjmowania tej piłki.
Ale mimo wszystko dla dramaturgii w grupie lepiej, że Holandia przegrzmociła. Zwłaszcza, że Duńczycy naprawdę fajnie zagrali.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 09 cze 2012, 23:39

Czy zauważyliście trwałe zagrania w stylu Robbena? Szarża na prawej stronie, ominięcie obrońcy, strzał sprzed lini pola karnego i piłka w trybuny. Czy z Borussią, czy z Chelsea, czy dzisiaj, ten sam manewr.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 09 cze 2012, 23:42

FC Liverpool pisze:Czy zauważyliście trwałe zagrania w stylu Robbena? Szarża na prawej stronie, ominięcie obrońcy, strzał sprzed lini pola karnego i piłka w trybuny. Czy z Borussią, czy z Chelsea, czy dzisiaj, ten sam manewr.
O rzesz w mordę!!

Dopiero teraz zauważyłem!
Jak Ty to robisz, że wyłapujesz takie rzeczy kiedy oni są do siebie tacy podobni i biegają tak szybko? No i tyle się dzieje na boisku naraz...
No i ja mam zawsze problem z zapamiętaniem, która strona jest prawa a która lewa, więc nie dam rady przeprowadzić tak wnikliwej analizy... przyznaj się, jesteś zawodowym trenerem?

Pan Franciszek?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 cze 2012, 23:43

FC Liverpool pisze:Czy zauważyliście trwałe zagrania w stylu Robbena? Szarża na prawej stronie, ominięcie obrońcy, strzał sprzed lini pola karnego i piłka w trybuny. Czy z Borussią, czy z Chelsea, czy dzisiaj, ten sam manewr.
Raz trafił w słupek!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2012, 23:44

Nie straszcie chlopaka. Po prostu Bayernu ostatnio nie ogladal :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 cze 2012, 23:47

Emerald pisze:No i ja mam zawsze problem z zapamiętaniem, która strona jest prawa a która lewa
Lewa to jest ta, którą pokazuje kciuk prawej ręki gdy mały palec skierowany jest do prawa a paznokcie ku górze, zaś prawa to ta, którą pokazuje kciuk lewej ręki gdy mały palec skierowany jest do lewa i paznokcie także ku górze. Zapamiętasz już?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 cze 2012, 0:03

Bardzo ciekawe wyniki w grupie B. Dania nieco w stylu meczu Chelsea-Barca ogrywa Holendrów. Oranje mieli sto tysięcy okazji, a Duńczycy duzo farta, dwie sytuacje i gol. Ale zagrali pewni swego, agresywnie w obronie i jak się okazuje skutecznie z kontry. O RVP nie wspomnę. Gdyby Hunter grał od początku i miał te okazje pewno by coś dziabnął.

Karny ewidentny. Duńczyk tym zagraniem ręką zabrał Klaasowi piłkę, którą sobie przerzucał.

Mecz z Niemcami zapowiada się fascynująco. I zapewne wygrają go piłkarze van Marwijka. Dlaczego? Ano dlatego, że wreszcie coś im musi wpaść, a Niemcy lubią przegrywać w grupie jeden mecz, żeby dopiero później nabrać rozpędu.

Drugie spotkanie bardzo senne do momentu gola. Potem Niemcy siedli, robili sporo błędów w obronie i Portugalczykom zdecydowanie należał się gol. Frustrujące sytuacje dla kibiców Ronaldo i spółki. Szwabki chciałoby się rzecz wygrali w starym dobrym stylu - stworzyli trzy sytuacje, gola wbili po rykoszecie, była poprzeczka, trzy setki, a i tak dociągnęli 1-0. Teraz mogą nieco zluzować i zagrać z Oranje szlagier pełną gębą.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”