AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1423

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 cze 2012, 16:24

Zaczynam sie niepokoic. Niech sprzedaja napastnikow nawet hurtowo - Pato Zlatan Robinho ale Silve zostawia. Paryz tez bardziej potrzebuje pilkarzy ktorzy beda im strzelac gole niz defensorow tylko ze Carlo glupi nie jest skoro jest okazja wyrwac takiego obronce to chetnie go wezmie. Mistrzostwo zdobywa sie dobra gra w obronie przykladow nie trzeba szukac daleko. Bez Nesty i Silvy nawet kolejny swietny sezon Zlatana to moze byc za malo.
Nie wyglada to dobrze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2012, 17:07

Trochę ochłonąłem, więc naskrobię coś. Transfer już jest niemal pewny. Widzę 3 możliwe sytuacje spożytkowania 50 mln euro, które prawdopodobnie dostaniemy za Thiago:

1. Sytuacja a'la Kaka. Kasa idzie na konto Finivestu na spłatę długu. Za pieniądze uzyskane z obniżek kontraktu dostajemy Acerbiego i jakieś tanie lub darmowe szroty. Sytuacja bardzo prawdopodobna bo gdyby nam zależało na inwestycjach to od PSG można by wynegocjować jakiegoś gracza, bo są bardzo napaleni.

2. Sytuacja a'la Szewczenko. Całe mercato szukamy następce, media przypisują nam Hummelsa, Benatie itp a dostajemy jakąś miernotę, która może Thiago czyścić buty. Sytuacja też prawdopodobna.

3. Sytuacja nowa i najmniej realna. Całą kasę przeznaczamy na zakup nowych, młodych graczy. Za 50 baniek można wzmocnić wszystkie najważniejsze pozycje - lewa obrona (Kolarov), środek obrony (Dede oraz Acerbi) oraz dwaj pomocnicy (Asamoah/Witsel/Sahin i Strootman).

Straty Thiago nie przeboleje. W przeciwieństwie do Kaki jest w swojej najlepszej formie, nie zarabia dużo jak i jego agent nie gada ciągle o podwyżkach itp. Tylko opcja 3 po części mogłaby mi wynagrodzić jego odejście. Strata Silvy pokaże również, że wychowujemy a później sprzedajemy. Tak nie robią kluby z ambicją. Nie zapominając o tym, że Pato trzymamy mimo wszystko a przy pierwszej lepszej okazji wypychamy gracza, który mógłby być przyszłym kapitanem.

Mam nadzieję, że kibice zainterweniują w Mediolanie i nie dadzą się przekupić jakimś ochłapem w postaci jakiegoś odrzutka z innego klubu lub jednego Witsela.

Berlusconi dotrzymał słowa danego Ibrahimovicowi. Są wzmocnienia ... w PSG.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 11 cze 2012, 17:32

Jeśli odejdzie Silva to na 90 % odejdzie też i Zlatan, nie będzie chciał grać w klubie, który jest w stanie rozkładu, bo właśnie tak wygląda Milan. Odeszli senatorowie, może i dobrze, ale nie widać nikogo kto by ich zastąpił. A o tych 50 mln za Silvę to księgowy Milanu może tylko pomarzyć, pewnie dostanie jakieś 10% tej sumy. Jestem bardzo zawiedziony takim rozwojem sytuacji. Dwa lata temu wraz z przyjściem Zlatana, Boatenga miałem nadzieję że zaczyna się coś dziać w klubie, że wkońcu zaczynamy budować drużynę, ale jak widać na załączonym obrazku to były tylko pobożne życzenia.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 cze 2012, 17:40

Nie wiem co powiedzieć. 50 mln to dobra oferta lecz nie dla Milanu tylko zarządu. Każdy z Nas wie, że kasa nie pójdzie na sensowne wzmocnienia. Trochę głupio, że Silva odchodzi do klubu którego w lidze leje takie Montpellier :wink: Rozumiem City czy Barca, ale PSG :?: Mógł odejść do klubu który mu gwarantuje sukcesy(Milan mu nie gwarantuje) zarówno na boisku jak i na koncie bankowym. Pasotre się nie dziwiłem, że odszedł do Paryża, ale temu już tak.

Berlusconi :?: Wrak człowieka. Zwykły casanova, a nie prezes klubu. Jezu... jak ja go nienawidzę :x

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 cze 2012, 17:44

mój ulubiony zawodnik w milanie, nie pogodzę się ze stratą silvy, berlusconi ty gnoju

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 11 cze 2012, 17:46

Cytując klasyka: BERLUSCONI MUSI ODEJŚĆ!!

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 11 cze 2012, 18:24

Aż przypomina się zeszły miesiąc jak wszyscy się przekrzykiwali kogo Rossoneri kupią za kontrakty senatorów :lol: :rotfl4:

Ogólnie rzecz biorąc do dziś odbija nam się polityka Miszczów, ściąganie Emersonów, Favallich, Vierich.
Kompletne zaniedbanie wpuszczania świeżej krwi, w Milanie w tym sezonie było w kadrze kilku.
Pierwszy mecz Milanu który oglądałem był w sezonie 99/00 gdy Milan z Shevą i Bierhoffem zremisował z Chelsea z Zolą i Flo.
Aż trzech piłkarzy z tamtego meczu grała w tym sezonie, z Chelsea nikt.
Brak wykorzystania sukcesów jakie się trafiły w LM, mydlenie nam kibicom oczu, skutkuje sprzedażą(?) Thiago.
Jeśli z opcji jakie podał mete będzie to opcja 3 nie będę narzekał, wręcz uznam to za mus.
Jednak znając dziadostwo naszych działaczy (wiele osób zachwyca sie negocjacyjnym talentem Gallianiego, ja widze to inaczej)
to skończymy spłacając długi Silvio.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 11 cze 2012, 21:47

Oczywiście, że te pieniądze nie będą wydane na wzmocnienia. Najlepsze jest to, że klub Dede (następcy Silvy) podbił cenę do 18 mln, a nasi w tej sytuacji będą namówić Nestę do powrotu.. Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 11 cze 2012, 22:06

A w Kijowie napastnicy Milanu mają swoje święto :beer: :beer: Niestety płakać bo Milan, poza sezonem 10/11 od kilku lat regularnie jest coraz gorzej. Kiedyś potrafiliśmy wygrać batalie o np. Sheve czy Gile. Teraz (nie licząc Pato) przychodzą do nas piłkarze niechciani u siebie (Ibra, Robinho, Huntelaar, Ronaldinho). Transfer Gilardino był ostatnim imo wielkim transferem Milanu- piłkarz w formie, młody na prostej wznoszącej. Podobna sytuacja co w Liverpoolu troche tyle że tam jak sprzedadzą takiego Torresa potrafią wydać ładne miliony na następce. U nas pieniądze giną. A klub gnije.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 12 cze 2012, 0:58

PSG nie gwarantuje sukcesów? Dziwicie się, że chce tam iść (jeśli faktycznie coś jest na rzeczy)? Liga francuska może do ścisłego topu nie należy, ale to samo można teraz powiedzieć o włoskiej. Paryż to miasto fajne do mieszkania (nie jest to Manchester czy Monachium), co rok walka o mistrzostwo kraju (a w przeciągu 2-3 lat pewnie i o Ligę Mistrzów), duża kasa na koncie. Czy Milan jest klubem, który bardziej gwarantuje trofea niż PSG? Nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 cze 2012, 1:04

rzeznik pisze:Paryż to miasto fajne do mieszkania
Wspaniałe miejsce do mieszkania. Byłem kilka razy i można z całą stanowczością rzec, że jest niepowtarzalne szczególnie nocą.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 12 cze 2012, 1:41

Wspaniałe miejsce do mieszkania. Byłem kilka razy i można z całą stanowczością rzec, że jest niepowtarzalne szczególnie nocą.
więcej płacą po zmroku ? :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 cze 2012, 4:25

MarcinW pisze:
więcej płacą po zmroku ? :)
Chcesz jakoś zabłysnąć czy co? A może tu jest ukryty znany tylko Tobie jakiś przekaz intelektualny? Oświeć mnie o omnibusie!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2012, 10:30

Obrazek

Braida dziś powiedział, że Silva nie zostanie sprzedany. Sam już nie wiem co o tym sądzić. Natomiast włoskie gazety przewidują, że większość kasy za niego jeżeli zostanie sprzedany pójdzie na spłatę długów. Baśka miała poprosić ojca aby ten odrzucał wszelkie oferty za Thiago oraz Zlatana, ale ten jej odmówił.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 cze 2012, 10:45

W/g L'Equipe i Le Parisien Silva jest już w Paryżu i dziś ma przejść testy medyczne,transfer ma być ogłoszony najpóźniej jutro.Podobnie jak Lavezzi'ego.Oba źródła dosyć wiarygodne....
Swoją drogą to niezłą ekipę klecą w tym Paryżu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”