AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1428

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2012, 14:49

Pojawiły się informacje, że może jednak Silva zostanie (niemalże modlitwy na MilanChanel), ale jak dla mnie sprawa poszła już za daleko. Silva może czuć się nie chciany, bo chcieli go sprzedać i później może iść za mniejsze pieniądze do Barcy, itp. Sytuacja identyczna jak z Kaką. Oferta w ogóle nie powinna być zaakceptowana a co dopiero te wojaże Łysego.

EDIT

Wg LGdS Berlusconi zablokował transfer. Jestem w 100% pewny, że nie wyjdziemy dobrze z całej tej sytuacji. Oczywiście cieszę się, że Silva prawdopodobnie zostanie, ale jestem pewien, że za niedługo odejdzie. Tak jak pisałem sprawa poszła za daleko. Ostatnio Thiago mówił w wywiadzie, że czuje się dobrze w Milanie, bo wszelkie oferty są odrzucane co pokazuje mu jak ważny jest w klubie. A tu go próbowano sprzedać a on był już dogadany z PSG. Pewnie trzeba będzie mu dać podwyżkę, ale zasłużoną.

Berlu pewnie zostanie przedstawiony jako zbawca itp. Nie trzeba kupować graczy, bo mamy Silvę, który tak jakby naszym nowym graczem został.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 cze 2012, 15:10

mete pisze:Berlu pewnie zostanie przedstawiony jako zbawca itp. Nie trzeba kupować graczy, bo mamy Silvę, który tak jakby naszym nowym graczem został.
A za pół roku go oddamy, jak z Kaką.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2012, 15:11

A z pół roku go oddamy, jak z Kaką.
Za wiele mniejsze pieniądze niż te co oferowało PSG, bo założę się że jeżeli Silva będzie sam chciał odejść to napewno nie pójdzie tam gdzie dadzą najwięcej kasy. Zrobili z gościa, który chciał tu zostać towar to później tego pożałujemy.

Wg Sky teraz będziemy próbować opchnąć Zlatana.

Już się nie mogę doczekać wystąpienia Berlusconiego. To będzie epickie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 cze 2012, 15:55

mete pisze:Wg LGdS Berlusconi zablokował transfer.
Nie wierzę. Kluby się nie dogadały, a nie Berlu zablokował. Takie gadanie, żeby kibice uznawali go za kij wie kogo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2012, 15:57

Nie wierzę. Kluby się nie dogadały, a nie Berlu zablokował. Takie gadanie, żeby kibice uznawali go za kij wie kogo.
Bardzo prawdopodobne. Jedno jest pewne - przez najbliższy czas Berlu będzie kreowany na boga. No chyba, że go jednak opchną.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 cze 2012, 16:07

Jesli tak to Berlusconi jest geniuszem autopromocji!
Juz nikt nie bedzie pamietal, ze mialy byc transfery i skoro ich nie bylo to trzeba Bungacza zjechac, teraz wszyscy beda zachwceni, ze wlasna piersia zatrzymal Silve (ktory jak pamietamy nigdzie nie chcial odchodzic, ani nie konczyl mu sie kontrakt) wiec jest herosem!!
Podziwiam tego chlopa!!
:D

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 cze 2012, 17:23

berlusconi zablokowal transfer, zeby w sierpniu oddac thiago barcy za 35 mln, wierze :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 cze 2012, 20:50

Emerald pisze:Poza tym nie mówimy o jakimś tam kontrakcie tylko jednym z najwyższych kontraktów na świecie (bo więcej chyba tylko CR7 dostaje, chociaż pewności tutaj nie mam.
Messi zarabia najwięcej z kontraktami reklamowymi, a od klubu najwięcej dostaje Eto'o.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 13 cze 2012, 23:07

Jeszcze jest ten Conca, co u Chińczyków krocie zarabia.Najwyższy indywidualny kontrakt ma Eto'o.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 14 cze 2012, 10:27

mete pisze:Wg LGdS Berlusconi zablokował transfer. Jestem w 100% pewny, że nie wyjdziemy dobrze z całej tej sytuacji. Oczywiście cieszę się, że Silva prawdopodobnie zostanie, ale jestem pewien, że za niedługo odejdzie.
Raczej to wszystko jest gra, my wszyscy patrzymy na to chyba ze złej perspektywy, a mianowicie tej sprzed 10-ciu lat kiedy wierzyliśmy w takie zapewnienia. Dzisiaj Milan stał się klubem podobnym do Lyonu czy Porto, takie gadki jak "nie sprzedamy" itp.. są skierowane do nabywców żeby porządnie naszykowali portfele a nie do kibiców żeby ich uspokoić. Szkoda, staliśmy się dostarczycielami co lepszych graczy do najlepszych klubów. Lecimy drabinkę niżej w światowej hierarchii, podobnie jak Arsenal.

Co do samego Silvy.. Berlu w swoim wywiadzie powiedział, że nie mógłby odmówić 46 mln za Silvę. Jak dla mnie sprawa jest prosta, jasny sygnał dla PSG, dajecie tyle - Silva jest wasz. Pewnie opierają się przed tą kwotą więc teraz słyszymy o blokowaniu transferu przez wybawiciela Milanu, sypną kasą i Thiago momentalnie zostanie sprzedany.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 14 cze 2012, 11:07

Mirek15 pisze:Messi zarabia najwięcej z kontraktami reklamowymi, a od klubu najwięcej dostaje Eto'o.
True... zapomnialem o Eto'o, ale powiedzmy, ze bierzemy pod uwage tylko powazne kluby - czyli Chinczyki i Anza odpadaja :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 cze 2012, 11:41

Co do samego Silvy.. Berlu w swoim wywiadzie powiedział, że nie mógłby odmówić 46 mln za Silvę. Jak dla mnie sprawa jest prosta, jasny sygnał dla PSG, dajecie tyle - Silva jest wasz. Pewnie opierają się przed tą kwotą więc teraz słyszymy o blokowaniu transferu przez wybawiciela Milanu, sypną kasą i Thiago momentalnie zostanie sprzedany.
Ogólnie jestem przekonany, że więź pomiędzy Silvą a Milanem została zerwana przez tą szopkę z jego odejściem. Klub go zraził do siebie jestem tego w 100% pewien. Dlatego nie zdziwię się, że jeżeli Barcelona zapuka do drzwi to Thiago będzie nalegał na transfer. Klub się na niego wypiął, więc nie będę miał mu tego za złe. A jak pójdzie do Barcy to napewno nie za taką kwotę jak do PSG. Cała ta medialna szopka, wyjazdy do Paryża, przyjazd Manciniego (teraz już jestem pewien, że zaprosili go, aby wybadać ile może dać za Thiago) wyjdzie nam bokiem. Aukcji się im zachciało. Najpóźniej w 2013 żegnamy się z Silvą.

Ostatnimi szopkami burzymy sobie stosunki z innymi klubami, robimy z siebie supermarket a co najgorsze osłabiamy relacje z graczami, czyli coś niemal każdy piłkarz grający w Milanie bardzo chwalił.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 14 cze 2012, 12:16

No dokładnie. Nie dość, że robimy z siebie supermarket to jeszcze te nasze "cwaniactwo" przy kupowaniu graczy, przecież parę razy zrobiliśmy z siebie pośmiewisko jak przy Cissokho czy Suazo. Teraz w Europie Milan jest postrzegany jak żebracy wypatrujący okazji, nawet kluby pokroju Genoi czy Palermo szydzą z nas w tej kwestii. Nisko upadliśmy.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze sami się do takiego stanu rzeczy doprowadziliśmy idiotycznymi kontraktami (dla przykładu Mexes 4 lata po 4 mln daje (o ile się nie mylę jest 50% podatku?) brutto 32 miliony przez czas trwania jego kontraktu, gość zaczął już 31-szy rok życia). Przecież Milan jest w pierwszej dziesiątce klubów generujących największy przychód ale no cóż tego jak na kontrakty wydajemy o wiele za dużo niż powinniśmy, dodatkowo mamy mało zysku ze stadionu i jest dziura budżetowa. Tutaj trzeba by zrobić porządek. Naprawdę nie byłoby mi szkoda sprzedaży Ibry, Pato czy Robinho - bez któregoś z nich przeżyjemy, bez dwójki z nich także a budżet płacowy w nie małym stopniu zostałby zmniejszony. Silva natomiast to najlepszy obrońca na świecie z perspektywą jeszcze kilku dobrych sezonów przed sobą, zarabia 4 mln Euro (tyle co Mexes :shock: ) i się nie skarżył, teraz nawet jakby z PSG się nie dogadali to po ofercie 12 mln Euro za sezon i oficjalnej wiadomości, że klub ma go w dupie jego odejście jest bardzo prawdopodobne, a jeśli miałby zostać to z dużą podwyżką.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 cze 2012, 22:09

"Silvio Berlusconi zadecydował o pozostaniu Thiago Silvy w Milanie" :haha: Obsrali się bo kibice nagle pokazali swoje wkurwienie podobnie jak piłkarze a tu wielki Silvio blokuje transfer. :lol:

Sfoltan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sfoltan » 14 cze 2012, 22:51

Ja sie ciesze ze zostal.
Popatrzcie normalnie, 50 mln
za ta kase milan moglby kupic np. dede, Naingolana,kolarova
duzo wiecej by wam to dalo.
Juve juz ruszylo na zakupy, i wyglada to jak narazie naprawde pieknie a wy?
nie macie kasy, jezeli wam nie beda tak dyktowac karnych wprzyszlym roku to z interem ciezko bedzie wywalczyc 2 miejsce bo w rywalizacji z Juve wypadacie kadrowo naprawde bardzo slabo jezeli te przymiarki transferowe sie sprawdza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”