EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja - Strona 24

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 cze 2012, 10:19

Ja oglądałem w domu i skakałem kanałami. Jednak zgodzę się, że Hiszpania - Chorwacja, to był strasznie nudny spektakl, zaryzykuje stwierdzenie, że najgorszy mecz w całym turnieju. Swoją drogą, jestem ciekaw czy taka Hiszpania naprawdę jest w stanie zdobyć mistrzostwo ? no ale widzieliśmy różne oblicza tej ekipy i na podstawie jednego słabszego meczu, nie ma co szykować szubienicy i wołać kata. Mecz Irlandii z Włochami ciekawszy, fajna atmosfera na stadionie, obie ekipy nastawione na strzelanie goli, bo Włosi musieli wygrać a Irlandia to ekipa, która w każdym meczu na tych mistrzostwach idzie na wymianę ciosów - dlatego tam było ciekawiej.

Konfrontacje między ekipami z grupy C i D zapowiadają się bardzo ciekawie - przewiduje Hiszpania - Anglia i Francja - Włochy - faworytów mi ciężko wskazać, bo Anglicy nabierają wiatru w żagle z każdym meczem a Hiszpania robi wrażenie, jak by to powietrze z nich uchodziło, natomiast Francja od początku prezentuje się dobrze, chociaż stać ich na więcej, Włosi na podobnym poziomie i na pewno będzie ciekawie...

Swoją drogą, myślałem, że mecz Chorwatów z Hiszpanią skończy się pierwszym bezbramkowym remisem na tym turnieju, no ale jednak, ten turniej nie ma meczu bez bramek.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 cze 2012, 10:27

Del Bosque mistrz :D Silva w środku przy chorwackich wieżowcach :lol: Potem Fabregas gdzieś się wałęsał. Dopiero w 90 min Negredo.
Oby tak dalej. Niech gra drewniak Torres zamiast Negredo czy Llorente. Granie napastnikiem w ataku jest nudne. Wystawmy bramkarza i 10 pomocników :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 cze 2012, 10:32

Ja w ogole zaryzykuje stwierdzenie, ze Hiszpanie zajebia sobie mistrzostwa brakiem napastnika wlasnie, tzn. uporczymym stawianiem lesnego dziadka na Torresa. Villa w jakiej formie nie byl, potrafil zawsze znalezc sie tam gdzie trzeba, ew. strzelic bramke z niczego - Torres wyglada zalosnie, biega tam gdzie nie powinien, stracil w ogole czucie pozycji w ataku, dwie bramki z ogorami mojej opinii nie zmienia.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 cze 2012, 11:06

Professor Chaos pisze:Niech gra drewniak Torres zamiast Negredo czy Llorente.
Ten drewniak wykopał was z LM :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 cze 2012, 11:18

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie odgwizdano faulu, gdy Ramos wszedł wyprostowaną nogą na wślizgu i wybił na rzut rożny? Myślałem, że nie można wykonywać takich wślizgów.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 cze 2012, 11:18

Z LM to się sami wykopaliśmy nie strzelając minimum 5 bramek w 100% sytuacjach. Trudno oczekiwać, żeby napastnik nie strzelił sam na sam z bramkarzem gdy w promieniu 30 m nie ma obrońcy.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 cze 2012, 11:45

Tez nie rozumiem dlaczego nie bylo faulu za zagranie Ramosa, trafil niby w pilke, ale wslizg cholernie niebezpieczny. Gdyby mial na koszulce nazwisko 'Pepe' schodzilby z czerwem pewnie od razu :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 cze 2012, 13:13

Del Bosque powołał sobie takich napastników to to teraz jest skazany na Torresa, desperacko liczy na jego przełamanie, bo Negredo nie dosć, zę miał przeciętny sezon to nigdy chyba na poważnie nie był brany przez Vincenta pod uwagę jako opcja w ataku, a Llorente mimo, że ilośc występów na całkiem pokaźną to nie wiem, czy on zagrał jeden bardzo dobry/znakomity mecz, poza tym styl gry rep Hiszpanii średnio mu pasuje.

A mógł Soldado zabrać, ale kur... nie :angry2:

Z wejsciami Ramosa może być do trzech razy sztuka, z Balo i Mandzukiciem cholernie ryzykował, wczoraj wchodząc wślizgiem chyba wyłączył myślenie, następnym razem może już czerwo, albo karnego zrobić :lol:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 cze 2012, 13:22

gangsteroflove pisze:Interesuję się futbolem od 12 lat i czy potrafi mi wskazać ktoś zespół,który po 9 pkt w fazie grupowej na MŚ lub ME wygrałby pierwszy mecz fazy pucharowej???
Tak z pamięci to Holandia 2000, Brazylia 2002, a pewnie było w MŚ/ME znacznie więcej takich przypadków.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 cze 2012, 13:34

rzeznik pisze:Tak z pamięci to Holandia 2000, Brazylia 2002, a pewnie było w MŚ/ME znacznie więcej takich przypadków.
Hiszpania 4 lata temu, Holandia chyba też. Pewnie na MŚ 10 oraz MŚ 06 też się ktoś znalazł. Naprawdę żadna sztuka mieć 9 pkt w grupie.
gangsteroflove pisze:Mam nadzieję,że mimo wszystko jednak Niemcy awansują do półfinału,bo półfinał Grecja-Anglia nie byłby chyba najciekawszym widowiskiem
:roftl3: Anglia w 1/2 :?:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 13:40 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 cze 2012, 13:35

Pozytywne zaskoczenie,że Chorwaci tak dzielnie walczyli ,szkoda że nie ma w ich przypadku awansu :( Podanie Modricia zewnętrzną częscią stopy to mistrzostwo,zagranie turnieju ,według mnie przebił podanie Sneidera do Huntelara i to w jakim momencie,szkoda że Rakitic(chyba) tego nie wykorzystał.Wgl świetny mecz w jego wykonaniu ,aż szkoda że prawdopodobnie zawita na Old Trafford.

O Hiszpanach szkoda gadać ,mało się nie zaklepali na śmierci.Xavi,słaby do tej pory jego turniej ,ale pewnie i tak z sentymentu powędruje do 11-stki turnieju,to samo Alonso,poza wymienieniem setki podań między sobą to nic w skrócie pożytecznego nie zrobili,busi także średni turniej.Iniesta za to bardzo dobry turniej ,na swoim wyoskim poziomie gra ,dobrze sprawdza się na skrzydle ,on nie powinien sobie nic zarzucać,najlepszy z Włochami,a dzisiaj jeszcze dorzucił asystę.Od Davida Silvy więcej bym wymagał ,w City grał lepiej w pierwszej połówce sezonu,ale w każdym razie i tak sporo lepiej niż Xavi,Alonso,Busqets.Obrona gra nieźle ,z wyjątkiem Ramosa.Koleś kompletnie nie używa mózgu,ja bym za niego dał Albiola ,bo jak kogoś nie połamie to na pewno jakiegoś głupiego karnego zrobi prędzej czy później.Po co ryzykować z nim w składzie i tak Hiszpanie mają większość czasu piłkę i rzadko się bronią?Del Busuqe też coraz większe głupoty wyprawia ,nie wiem dlaczego wczoraj LIorente nie zagrał ,kto miał te główki wygrać w polu karnym ,Silva ,Iniesta czy może Xavi? ,bo żałośnie to wyglądało.Rzutów rożnych było ze 13 i zamiast grać je krótko to Xavi na siłę wrzucał do nie wiadomo kogo.Mieli by tych rożnych z tysiąc to może by Iniesta główkę przy swoim 1,65m czy tam 1,70m wygrał.Sam LIorente więcej by zdziałał niż połowa Hiszpanów razem wzięta.

Tak czy siak Hiszpanie faworytami pozostają ,w swoim słabym dniu jednak dali radę i myslę,że zobaczymy ich w finale.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 cze 2012, 14:03

Mirek15 pisze:Holandia chyba też
Cztery lata temu Rosja ograła Holendrów właśnie w ćwierćfinale, choć po dogrywce.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 cze 2012, 14:12

Mirek15 pisze:
rzeznik pisze:Tak z pamięci to Holandia 2000, Brazylia 2002, a pewnie było w MŚ/ME znacznie więcej takich przypadków.
Hiszpania 4 lata temu, Holandia chyba też. Pewnie na MŚ 10 oraz MŚ 06 też się ktoś znalazł. Naprawdę żadna sztuka mieć 9 pkt w grupie.
No właśnie nie, bo ani Hiszpanie, ani Holendrzy w ćwierćfinale nie wygrali.

Po sprawdzeniu:
Portugalia, Włochy, Holandia 2000
Brazylia 2002
Czechy 2004
Niemcy, Portugalia, Brazylia 2006
Argentyna, Holandia 2010

Czyli faktycznie sporo, Niemcy jednak nie stoją na takiej straconej pozycji :P .

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 cze 2012, 17:11

rzeznik pisze:No właśnie nie, bo ani Hiszpanie, ani Holendrzy w ćwierćfinale nie wygrali.
Nie doczytałem do końca :P

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 20 cze 2012, 1:03

Mam poważne wątpliwości, czy Chorwacja nie została załatwiona przez sędziego. Ramos swoim wjazdem chyba chciał połamać Mandzukicia, a ten raczej symulantem nie jest i słuszną posturę ma. Poza tym wprawdzie tylko raz widziałem bramkę Hiszpanów, ale są jakieś oskarżenia o rękę i spalony. Spalonego chyba nie było, ale jak z tą ręką było?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”