EURO 2012: 1/4 Finalu - Portugalia vs Czechy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Portugalia vs Czechy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 cze 2012, 15:49

Przerost formy nad treścią. Bardzo wiele się mówiło i - jak widać - wciąż mówi o jego talencie i ogromnych umiejętnościach, a poza Portugalią nie zrobił kariery w żadnym klubie, w którym przyszło mu grać. Nie mam pojęcia czy to kwestia braku oleju w głowie, mentalności czy czegokolwiek innego, ale jak dla mnie to piłkarz przereklamowany niemal do granic możliwości. Jedno trzeba mu oddać - wchodziły mu te strzały "z fałsza" jak mało komu.

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 18 cze 2012, 15:55

Nie ma wątpliwości, że umiejętności to on ma i to całkiem spore, może nie na miarę Cristiano, ale pierwsza trzydziestka europejskich zawodników.
Tylko szkoda, że nie umie ich dobrze spożytkować. Chyba nie wyrósł jeszcze z etapu juniorów kiedy to trzeba popisywać się nie wiadomo czym żeby przykuć uwagę scoutów. Później trzeba też i trochę pokazać solidnego rzemiosła, a nie samą technikę i sztuczki.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 cze 2012, 17:02

Tylko wiecie, on w tym roku skończy 29 lat już. Nie pokazał niczego szczególnego w Barcelonie, Interze, Chelsea czy nawet średnim Besiktasie. W Porto też mega gwiazdą nie był, wyszedł mu jeden na 3-4 mecze, do tego w dość ogórkowej lidze od czasu do czasu pokazał jakąś sztuczkę techniczną, którą wszyscy się podniecili i mamy efekt wielkiego talentu promowanego przez media i filmiki na Youtubie. Potencjał miał, to prawda, zdarzały mu się mecze w Porto, że jedną akcją odwracał losy meczu, ale tak na dobrą sprawę to ja nie przypominam sobie by w kilku spotkaniach z rzędu grał jakiś kosmos. Wiecie, pojedyncze przebłyski to miało wielu zawodników. W tamtym okresie to w Porto dużo lepiej wyglądał Anderson, który grając na pozycji bocznego napastnika brylował w Portugalii.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 19 cze 2012, 9:31

Zapowiada się okazałe zwycięstwo Portugalii.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 cze 2012, 17:45

Ciężko znaleźć dziś jakiekolwiek argumenty za Czechami. Ktoś powie Jiracek i Pilar tyle, że tu jest taki problem, że Portugalia ma na ten moment jeden z najlepszych duetów bocznych obrońców na turnieju, którzy raczej nie dadzą poszaleć wyróżniającym się na tym turnieju Czechom. Analizując bramki stracone przez Portugalczyków widać dwie bliźniaczo podobne, zawalone przez Pepe - te z Niemcami i Danią. Tyle, że tu też nie ma praktycznie żadnej nadziei dla Czechów bo kopiący się w czoło Baros jest cieniem tego zawodnika, który zdobył uznanie na całym świecie a na ławce sensownych alternatyw brak. W dodatku Rosicky ma zacząć na ławce więc trudno być dzisiaj optymistą jeśli chodzi o naszych sąsiadów. No ale to jest turniej, zaczyna się faza pucharowa a ona rządzi się swoimi prawami, mimo to nie wiem co jednak musiałoby się wydarzyć żeby Czesi awansowali dalej. Innej szansy jak karne nie potrafię sobie wyobrazić. Obyśmy byli jednak świadkami świetnego widowiska bo to jedyny mecz na jaki mam bilet :P Tego sobie i wam życzę.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 21 cze 2012, 19:28

To zdaj relację koniecznie po meczu :P

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 21 cze 2012, 19:45

Czech Republic: Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Jiracek, Hubschmann, Darida, Plasil, Pilar - Baros.

Portugal: Patricio - Pereira, Pepe, Alves, Coentrao - Meireles, Veloso, Moutinho - Nani, Postiga, Ronaldo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2012, 19:48

Mlody,niedoswiadczony Darida w pierwszym skladzie :o Bylem pewien,ze Bilek postawi jednak na bardziej zaprawionego w bojach Kolara.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 21 cze 2012, 19:49

Niestety jednak w ataku konsekwentnie stawia na "bardziej doświadczonego" Barosa... Przy nim nawet Postiga wygląda jak rasowy łowca bramek :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 cze 2012, 20:42

Gabre Selassie póki co gra bardzo dobry turniej, ciekawe jak sprawdzi się w pojedynkach z Ronaldo lub Nanim :>

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 cze 2012, 21:35

Spodziewałem się dominacji Portugalii, tymczasem Czesi ze sporą pomocą szczęścia nieźle sobie póki co radzą. Webb dziś tragiczny, kompletnie nie ogarnia tego, co dzieje się na boisku. Nie wiem jak reszta, ale ja drugą połowę oglądam bez głosu. Szpakowski pierdoli jak potłuczony.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2012, 21:37

Czesi bardzo madrze ustawieni,choc gdyby CR mial wiecej szczescia... Ale to przeciez normalne,bo wzialem go do fantasy :lol:

Jiracek i Pilar - zawodnikow z takim sercem do gry brakuje w naszej reprezentacji. Zreszta Czesi od lat nie moga narzekac na takich walczakow,ze wspomne tylko najslynniejszych - Poborskyego i Nedveda.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 cze 2012, 21:38

Jak dla mnie to Coentrao na razie najlepszy na boisku, praktycznie każda akcja jego stroną jest powstrzymywana, do tego dobrze włącza się do ataku. Czesi dobrze się bronią i dopisuje im masę szczęścia, chociaż kilka swoich okazji dość groźnych mieli ale brak gola mogą zawdzięczać ociężałemu Barosowi. Portugalia ciśnie, i czuje że im wpadnie bramka, bo Cristiano ma ciąg na bramkę, szkoda że ta przewrotka nie została zamieniona na gol, chyba nikt nie miałby wątpliwości komu należy się tytuł najpiękniejszej :wink: .

Jeszcze na temat sędziowania, fatalny jest dzisiaj Webb, o ile kartka dla Veloso (?) jak najbardziej słuszna, o tyle kartka dla Naniego to jakiś mało śmieszny żart, do tego ewidentny karny, ale cóż... Webb na ME zawsze musi grać pierwsze skrzypce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 cze 2012, 21:45

Niby bez rewelacji, ale fajnie się ogląda. Obie ekipy miały swoje szanse i nie odważyłbym sie po tym co zobaczyłem typowac kto wygra. Ronaldo fajna akcja przy słupku, szkoda ze nie wpadło bo byłaby kolejna ładna bramka (no i mam go na kapitanie w fantasy :P ) Czesi też mogli ukłuć, ale Pepe był na miejscu. Wyjatkowo mocno mnie dziś Szpaq irytuje ... mecz do jednej bramki - raz atakują Czesi, raz Portugalczycy :badziewie:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2012, 22:39

No i jednak Gebre Selassie nie zdazyl kilka razy za CR i w koncu najlepszy pilkarz swiata to wykorzystal.

Brawa dla Czechow za walke.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”