Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1467

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 17 cze 2012, 1:04

Kamil232 pisze:Myślę, że nie ma co ciągnąć tego tematu, bo kompletnie nie łapiesz jak zabawne jest wyciąganie takich wniosków po jednym/dwóch słabszych meczach. 2 pełne kapitalne sezony w Bundeslidzie, wybranie najlepszym prawy obońcą ligi przed Lahmem to się nie liczy. Liczy się jeden/dwa mecze. W porządku tylko potem jak coś nie wyśmiewaj się z tych którzy po turnieju będą jechać z Ronaldo, że to przereklamowany grajek, bo gówno pokazuje już na kolejnym turnieju. Taki sam poziom dyletanctwa i ignoranctwa.

eot.
ale co ty porownujesz? Piszczek to pilkarz z kraju ktory do wielkich klubow dostarczyl slownie: JEDNEGO pilkarza. rozumiesz? JEDNEGO. Bonka, 30 lat temu. To nie jest portugalczyk czy anglik. Te nacje maja taka renome, ze az tak wiele udowadniac nie muszą. Polak zeby przebic sie do europejskiej potegi musi udowodnic cos wiecej niz tylko dobra gra w klubie/bundeslidze - a przypomne ci ze w Niemczech najlepszymi pilkarzami wybierani w przeszloci byli chocby Ibisevic czy Ernst. Sytuacje Piszczka mozesz porownac do sytuacji Bulgarow, Wegrow czy Rumunow. jesli nie wybijesz sie w turnieju rangi mistrzowskiej/lub zaszalejesz w europie na polu klubowym twoje szanse na transfer do potegi sa naprawde nie za duze.

Zenon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zenon » 17 cze 2012, 1:36

Nie tylko Bońka, bo chociażby Radosława Majewskiego do Nottingham Forest, które wielkim klubem jest, Sławomira Wojciechowskiego do Bayernu, czy Dudka do Liverpoolu.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 17 cze 2012, 7:54

dla mnie czlowieka starej daty "wielkimi"-czyli takimi magicznymi dla pilkarzy- klubami sa Barca-RM-ManUnited-Milan-Inter-Juve-Bayern(Wojciechowski fakt byl tam ale zagral mniej meczow niz mam palcow w jednej reki). od biedy moge dodac do tej szostki Ajax z racji historii. Jesli juz bym miał kogos postawic przy Bonku to Swierczewskiego za gre w Marsylii, Mielcarskiego za Porto i Piekarskiego za Flamengo.
Jesli nawet dolozysz te 21-wieczne angielskie tygryski Arsenal, Chelsea, to tez zadnego Polaka w polu nie znajdziesz.

Bramkarze w tej wyliczance nie biore pod uwage.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 17 cze 2012, 16:56

HELDER pisze:dla mnie czlowieka starej daty "wielkimi"-czyli takimi magicznymi dla pilkarzy- klubami sa Barca-RM-ManUnited-Milan-Inter-Juve-Bayern(Wojciechowski fakt byl tam ale zagral mniej meczow niz mam palcow w jednej reki). od biedy moge dodac do tej szostki Ajax z racji historii. Jesli juz bym miał kogos postawic przy Bonku to Swierczewskiego za gre w Marsylii, Mielcarskiego za Porto i Piekarskiego za Flamengo.
Jesli nawet dolozysz te 21-wieczne angielskie tygryski Arsenal, Chelsea, to tez zadnego Polaka w polu nie znajdziesz.

Bramkarze w tej wyliczance nie biore pod uwage.
A Liverpoolu nie ma w tym gronie? I czemu nie bierzesz pod uwagę bramkarzy?

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 17 cze 2012, 19:09

no tak niewatpliwie Lpool do tego 1 grona sie zalicza.

Bramkarz to specyficzna pozycja - brazylia i arg dwie najwieksze nacje pilkarskie swiata tak naprawde nie mialy nigdy bramkarza o ktorym mozna powiedziec: jest najlepszy na swiecie, a nawet jeden z najlepszych zdarzalo sie niezwykle rzadko, a przeciez biorac pod uwage liczbe slynnych graczy stamatd powinno byc ich takze zatrzesienie - dwa przede wszystkim sprawa tyczyla pilkarza z pola.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 cze 2012, 19:31

Bramkarz to specyficzna pozycja - brazylia i arg dwie najwieksze nacje pilkarskie swiata tak naprawde nie mialy nigdy bramkarza o ktorym mozna powiedziec: jest najlepszy na swiecie, a nawet jeden z najlepszych zdarzalo sie niezwykle rzadk
co za brednie, jeśli Dida czy Julio Cesar nie byli w swoim czasie najlepszymi golkiperami na świecie to nie wiem kto był ...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 cze 2012, 19:35

Zaraz się zacznie kłótnia o słowo "najlepszy", bankowo. Cholernie ciężko jest określic kto jest najlepszy na świecie jeżeli w danym okresie bronili tacy goście jak , Iker, Gigi, Edvin czy Kahn.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2012, 20:12

Chilavert i długo,długo nic :wink:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 cze 2012, 9:24

Coraz wiecej plotek nt. transferu Modrica do Realu. Jak dla mnie, brac go, do tego nawet Carvajala z Castilli na PO i prawde mowiac to sa jedyne transfery jakich Real potrzebuje. Moze jeszcze jakis obronca, w przypadku odejscia Carvalho.

Pomysl z Modricem fajny o tyle, ze w meczach ze slabszymi przeciwnikami moglibysmy grac srodkiem Alonso - Modric wlasnie, i raczej by ogarneli. Ciekawe jak to sie skonczy, mam nadzieje ze pozytywnie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 cze 2012, 9:31

ogladalem Modrica na zywo z Hiszpanami i musze przyznac ze zrobil na mnie ogromne wrazenie. Jednakze mysle ze MU predzej go kupi do srodka gdzie na gwalt potrzebuje takiego czlowieka. RM chyba nie bedzie walczyl o Chorwata.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 22 cze 2012, 11:52

Bienias pisze: RM chyba nie bedzie walczyl o Chorwata.
Marca twierdzi inaczej. Atak pozycyjny to jak na razie najsłabszy punkt tego zespołu, więc ktoś taki jak Modric bardzo by nam się przydał. Kreatywnych piłkarzy do środka nigdy za dużo.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 22 cze 2012, 12:02

Ciekawe gdzie będzie grał? No chyba ,że ławkę trzeba wzmocnić,ładnie by to wyglądało Kaka i Modrić obok siebie.Nie wiem ,czy Real jest w stanie jeszcze lepiej grać.Ewentualnie można tylko prawę obronę według mnie wzmocnić i środek obrony jak pożegna się z Realem Carvalho.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 22 cze 2012, 12:08

W lidze w zdecydowanej większości meczów grałby obok Xabiego, ewentualnie trochę na pozycji Ozila jeśli ten będzie grał piach, tak jak przez kilka miesięcy poprzedniego sezonu. Jestem niemal pewny, że w nadchodzącym sezonie coraz więcej zespołów będzie przed nami stawiać autobusy, więc ktoś taki jak Luka jest nam zajebiście potrzebny.
Angielskie media piszą, że Real szykuje pierwszą ofertę - 30 mln funtów.

Kaka MUSI odejść i trzeba zrobić wszystko żeby go z Madrytu wykopać.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 cze 2012, 13:49

1) tak jak aveiro napisal, w 80% spotkan Modric mialby pierwszy sklad
2) Levy powinien wolec puscic go zagranice niz do rywala z ligi
3) oddech ulgi dla Xabiego, ktory nie bedzie musial grac 50+ meczy w sezonie

Jedyne pytanie - co na to Sahin. No i 30mln funtow nie przejdzie, za niska oferta raczej.
Do tego ciekawy material na trivote - Khedira, Alonso, Modric. No nic, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2012, 23:11

Po odejściu Carvalho żaden dodatkowy obrońca nie będzie potrzebny. Czterech dobrych/bardzo dobrych na tę pozycję wystarczy. Carvalho i tak prawie nie grał w ostatnim sezonie.

Już kiedyś pisałem, że Modricia widzę w Realu głównie jako bardziej wszechstronnego zastępcę Kaki, który lepiej może już nie grać i taka zamiana mogłaby wyjść tylko na dobre. Mimo to wygląda, że ciężko będzie sprzedać Brazylijczyka, tym bardziej, że niewiele wskazuje na to, aby Mourinho na takie odejście naciskał. A Sahin? Jak osiągnie odpowiednią dyspozycję latem, to miejsce sobie w zespole znajdzie. Xabi musi grać mniej, bo niestety przy takim obciążeniu ma znaczne spadki formy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”