EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 cze 2012, 16:27

wloski pisze:O co Ci facet chodzi? To jak rozdzielamy szaty i są kibice Juventusu i kibic Juventusu o nicku wloski? Co Ty pieprzysz.
Nie tym tonem do mnie, chłopcze. Chodzi mi o to, że każdy pisze w swoim imieniu i w momencie, gdy napiszesz coś Ty, nie podoba mi się, że inni uważają, że to zdanie kibiców Juventusu. To jest twoje zdanie, nie moje czy innych kibiców Starej Damy. Zrozumiałeś?

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 25 cze 2012, 16:33

grzegorzfcb pisze:Pirlo nie jest pierwszym, który pogrążył takim strzałem Anglików podczas Mistrzostw Europy :wink: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=HtZLspwoIH8
Helder Postiga, ok 0.50
Nie jest również pierwszym Włochem, który pogrążył takim strzałem podczas Mistrzostw Europy.

ok 1:11

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 cze 2012, 16:41

Snipp_ pisze:
wloski pisze:O co Ci facet chodzi? To jak rozdzielamy szaty i są kibice Juventusu i kibic Juventusu o nicku wloski? Co Ty pieprzysz.
Nie tym tonem do mnie, chłopcze. Chodzi mi o to, że każdy pisze w swoim imieniu i w momencie, gdy napiszesz coś Ty, nie podoba mi się, że inni uważają, że to zdanie kibiców Juventusu. To jest twoje zdanie, nie moje czy innych kibiców Starej Damy. Zrozumiałeś?
Nie błaznuj jeden za wszystkich, wszyscy za jednego! To jest piłka nożna, a nie szachy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 cze 2012, 16:52

Falbor

Z 3-5-2 mozna latwo przejsc na 5-3-2 i masz bardzo dobra asekuracje bocznych sektorow i rownoczesnie podwojne zasieki tworzone przez 3 srodkowych obroncow i 3 srodkowych pomocnikow.

To ze Hiszpania strzelila srodkiem wcale nie dowodzi slabosci tej formacji. Gdyby De Rossi nie zlamal linii ze pozostala dwojka soperow to ten gol by nie padl. Natomiast Hiszpanie w tym meczu fajnie starali sie rozcigac Wlochow i tuz przed polem karnym zbieglali do srodka na prostopadle pilki, ktore skutecznie byly odcinane. Nie bez znaczenia bula takze pomoc skrzydlowych, ktorzy czesto pomagali skrajnym srodkowym obroncom a w w razie przechwytu pilki blyskawicznie startowali do przodu po skrzydle gdzie Hiszpanie w tym calym klepaniu zostawiali te strefy calkowicie wolne od asekuracji i dzieki temu Wlosi blyskawicznie przechodzili od obrony do ataku pozycyjnego i kontry.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 cze 2012, 16:54

Co do formacji to uwazam, ze bez wzgledu na stosowana formacje mecz wygladalby dokladnie w ten sam sposob. W tym momencie wyznacznikem co do wyboru formacji taktycznej powinien byc grupowy mecz z Hiszpania. Tam 3-5-2 wygladalo bardzo fajnie i w znaczny sposob ograniczlo aktualnych mistrzow swiata. Twierdze tym samym, ze 4-3-1-2 wypadloby akurat w tym meczu gorzej, bo to ustawinie daloby wiecej miejsca Hiszpanom w bocznych sektorach boiska.
A wiesz, że niedawno Włosi wygrali z Hiszpanią grając właśnie 4-3-1-2? To ustawienie znacznie lepiej pasuje Włochom, bo tak jak (L)oczkerson napisał wiedzą jak się w nim zachować lepiej niż w 3-5-2, bo grają tak od dłuższego czasu. Trzeba było wcześniej trenować to ustawienie a nie już na turnieju gdzie dopiero po zmianie formacji Włosi zaczęli grać znacznie lepiej. Dlatego mam nadzieję, że na prawdopodobnie najważniejszy mecz ostatnich lat dla włoskiej kadry Prandelli nie zacznie się bawić jak Smuda.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 cze 2012, 17:11

Wskaz mi pilkarzy i druzyne, ktora traktuje mecze towarzyskie powaznie. Myslisz, ze ktos bedzie sie wyprowal w meczu o poetruszke. Szkoda zdrowia i pieniedzy jakie w klubie mozna zarobic dlatego takie mecze zawsze traktuje z przymrozeniem oka. Zreszta Hiszpanie w tym okresie mieli calkiem niezla serie kiepskich wynikow w meczach towarzyskich ze slabszymi niz Wlosi rywalami. Czy sie myle?

Piszecie takze o zgraniu, ale w 3-5-2 moze grac nawet 7 graczy Juve znajacych doskonale to ustawienie plus Maggio co napewno ma jakies znaczenie w kwestii wyprowadzania pilki i akcji. Gdyby to jednak nie mialo znaczenia to Prandelli napewo nie zdecydowalby sie w meczu o punkty z mistrzmi swiata na zmiane ustawiania.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 cze 2012, 17:34

Ozdobny
Bierzesz pod uwagę sytuację gdy boczni pomocnicy zawsze na czas wracają do obrony. Ale przecież wiadomo że będąc zaangażowanymi w atak wysoko pod bramką przeciwnika mogą mieć problem z powrotem za akcją. Wtedy nagle robi się tylko 3 z tyłu, przy ataku bokiem jeden zostaje wyciągnięty tak jak pisałeś do boku i gdy Niemcy zaatakują większą liczbą zawodników robi się nieciekawa sytuacja.
Ozdobny pisze:To ze Hiszpania strzelila srodkiem wcale nie dowodzi slabosci tej formacji. Gdyby De Rossi nie zlamal linii ze pozostala dwojka soperow to ten gol by nie padl
Ta bramka jest doskonałym przykładem jaki jest problem tego systemu. Giaccherini za wolno wracał, Silva z Iniestą mieli sporo miejsca i wbiegający Fabregas dostał idealną piłkę.
Wydaje mi się, że nie zauważyłeś zdania w którym napisałem, że na Hiszpanie ta taktyka była ok. Ale Niemcy to nie Hiszpania.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 cze 2012, 17:55

Falbor

Bramka Ceska wynikala tylko i wylacznie z braku zrozumienia De Rossiego z reszta stoperow co spowodowalo luke w ktora wbiegl Hiszpan. Sensem gry 3 w obronie jest potencjalne zgranie zawodnikow w tej formacji bo musza oni stanowic monolit aby nie dac sie rozerwac co wlasnie sie stalo gdy De Rossi na chwile zapomnial, ze akurat tego dnia gra na stoperze a nie na DMie.

Wyzej piszac 5-3-2 mialem na mysli Niemcow, bo w takim ustawieniu mozna sie efektywnie bronic przed ich atakami ze skrzydel przy wsparciu dwojki bocznych a takze pomocnikow.

Zgadzam sie natomiast z tym, ze przy akcji druzyny przeciwnej moze Italia zostac jedynie z 3 ohroncow, dlatego wazne jest asekuracja, ktora wynika z tego, ze w momencie kiedy jeden ze skrzydlowych jest zaangazowany w akcje to drugi w tym momencie powinien skupic sie bardziej na defensywie. Tak gra Napoli i tak gra Juve.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 18:01 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 cze 2012, 17:57

Ta bramka jest doskonałym przykładem jaki jest problem tego systemu.
bzdura. Ta bramka jest jedynie przykładem że kiedy 2 graczy grają pierwszy raz na tych pozycjach czyli Giach i De Rossi to błąd mogą popełnić.

Wbrew temu co mówią Włosi najlepsze mecze rozegrali wczoraj i pierwszy z Hiszpanią w 352 .W obu dają radę.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 25 cze 2012, 18:39

Ozdobny pisze:Bramka Ceska wynikala tylko i wylacznie z braku zrozumienia De Rossiego z reszta stoperow co spowodowalo luke w ktora wbiegl Hiszpan
De Rossi najzwyczajniej w świecie ruszył za Iniestą. Kompletnie nie spodziewał się że z lewej będzie wbiegał Fabregas. Tam powinien zadziałać Giaccherini. Nie zrobił tego. Błąd całej obrony.
League pisze:bzdura. Ta bramka jest jedynie przykładem że kiedy 2 graczy grają pierwszy raz na tych pozycjach czyli Giach i De Rossi to błąd mogą popełnić.
Też, ale również tego że takie nienadążanie z powrotem skrzydłowych może mieć bardzo często miejsce w tej formacji.
Ozdobny pisze:Sensem gry 3 w obronie jest potencjalne zgranie zawodnikow w tej formacji bo musza oni stanowic monolit
Sensem każdej taktyki jest zgranie.
Ozdobny pisze:De Rossi na chwile zapomnial, ze akurat tego dnia gra na stoperze a nie na DMie.
De Rossi nie zrobił tutaj nic co by wskazywało że się czuje jak na DMie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 cze 2012, 19:28

Obrazek
:lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 cze 2012, 19:35

Fake. Rzeczywisty obraz jest bez Terry'ego.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 19:47

ww wczorajszym meczu mielismy zagranie ktore jest w mojej osobistej klasyfikacji na pudle "the best pass euro koko spoko". chodzi o podanie Montolivo do Balo z 1 polowy. pozostale dwa miejsca zajmuja Xavi do Cesca z Esp-Fra i Modric do Rakitica z Esp-Chorw

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 cze 2012, 20:11

które podanie? Na pewno chodzi Ci o Monto a nie Pirlo?

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 20:13

ty mowisz o podaniu z wlasnej polowy pirlo gdzie balo zablokowal terry, ja mowie o podaniu montolivo (wewnetrzna czescia stopy nad obroncami z okolic 40 metrra) gdzie balo oddal strzal taki pol nozycowy po kozle //33 minuta meczu

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”