Polscy kibice - Strona 212

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 cze 2012, 21:53

Legia?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 cze 2012, 21:58

Dudek pisze:Legia?
Strzelam w ciemno, że Śląsk.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 cze 2012, 22:13

<lewica ostentacyjnie wychodzi>

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 cze 2012, 9:24

:brawo:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 cze 2012, 10:21

cloner pisze: Dudek napisał(a):Legia?

Strzelam w ciemno, że Śląsk.
Zeby naszego charakterystycznego "pamiętaMY" nie kojarzyć? Myślałem, ze jesteś bardziej obeznany w "kibicowskim światku" :wink:

Prace są elementem większej akcji - wiosennej walki z szarością i upiększania starych/zaniedbanych murów Warszawy. Prace naszej najaktywniejszej (choć nie jedynej) grupy w tym temacie, można podziwiać tutaj:

http://www.wfs.fotolog.pl/

Prawdziwi artyści :wink: Szacun :) :

Jeszcze taka mala informacja humorystyczna (treścią nie pasuje do słowa kibice, ale pośmiać się można):

Niestety "kibice" pewnego prywatnego folwarku pana JW zazdroszczą, ze nie maja w swoich szeregach takich wybitnych artystów, chętnych do sławienia swojego klubu na murach. Wiec oprócz tradycyjnej współpracy KSP z KSP :wink: i oblewania grafów farba w środku nocy. Postanowili (w swym bohaterstwie) zastraszać panie przedszkolanki:
Panowie tylko darujcie sobie komentarze typu - widziałeś to działaj. Na Targówku od dłuższego czasu działa grupa kanalarzy. Ostatnio mają taką taktykę - znajdują mur, idą do właściciela, pokazują projekt i pytają o zgodę na pomalowanie za darmo - głupi ludzie się zgadzają. Powstało tego juz bardzo dużo. Jednak dzisiaj zobaczyłem to gówno na murze przedszkola nr. 94 na ul. Smoleńskiej 64. Wczoraj był przygotowany mur - pomalowali na biało, a potem zrobili malowidło - dwa misie w apaszkach legii trzymają wielki herb cwelów. Musieli dostac na to zgdoę dyrekcji - ścierwo nasmarowali przy wejściu do przedszkola. Nie wiem czy nie maczał w tym palców tatuś jakiegoś przedszkolaka.
Oto e-mail do dyrektorki przedszkola: b.g_przedszkole@op.pl. Proponuję nie niszczyć, tylko zmusić dyrekcję żeby sami zamalowali. JA juz wysłałem list. Dyrektorka jest pewnie nieswiadoma na co sie zgodziła - napiszcie o szerzeniu nienawiści, bezprawnym zawłaszczaniu przestrzeni publicznej, bezprawnym reklamowaniu marki (produktu) należącej do wiadomego holdingu. Poinformujmy o możliwości złozenia skargi do Biura Oświaty m.st. oraz doniesienia do prokuratury.
Proponuje nie straszyć, bo kobiecina jest nieświadoma - tylko podać rzeczowe argumenty. Dajmy jej czas do czwartku 28 czerwca na usunięcie tego grafu. Jesli akcje przeprowadzimy sprawnie - jestem pewien, że w czwartek sami to zamalują.
pisownia oryginalna

tzw. internetowa chuliganka - strasząca prokuratorem :lol:

i pisać donosy do władz miasta Legionowo, aby usuwało te faszystowskie/rasistowskie napisy, najbardziej podoba mi się odpowiedz na te konfidenckie praktyki:
Szanowny Panie, dotychczas nie otrzymaliśmy sygnału, jakoby mural wzbudzał u kogokolwiek negatywne uczucia, jest on traktowany jako wyrażenie sympatii dla drużyny piłkarskiej, a nie manifestacja treści rasistowskich [...] "
:lol:

Orginal dyskusji w "skrzynce dobrych pomysłów" na stronie internetowej miasta.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 cze 2012, 11:04

franz pisze:Zeby naszego charakterystycznego "pamiętaMY" nie kojarzyć? Myślałem, ze jesteś bardziej obeznany w "kibicowskim światku" :wink:

Jak widać, mój błąd. Śląsk miał oprawę o Wyklętych, więc sądziłem że graf również ich.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6660

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2012, 11:06

OŚWIADCZENIE środowiska kibiców Polonii

W związku z pojawiającymi się w środkach masowego przekazu informacjami o aktualnej sytuacji w piłkarskiej sekcji Polonii Warszawa, kibice Czarnych Koszul apelują do mediów oraz do osób prowadzących rozmowy biznesowe dotyczące klubu o szczególną rozwagę i delikatność. Pragniemy przypomnieć o innych niż finansowy i czysto sportowy aspektach funkcjonowania zespołu z ulicy Konwiktorskiej.

Dla szerokiego grona ludzi związanych ze stołeczną historią, tradycją i kulturą Polonia pełni ważną funkcję społeczną — funkcję nośnika warszawskości i warszawskiego etosu. Legenda Polonii — klubu zawiązanego jako niepodległościowa inicjatywa w czasach zaborów, będącego symbolem Warszawy przedwojennej i powstańczej, wreszcie zmarginalizowanego i skrzywdzonego w czasach Polski Ludowej — nie może być sprowadzana do rachunku ekonomicznego. Istnienie Czarnych Koszul w Warszawie ma wymiar kulturowy.

Uważamy, że wszystkie spekulacje dotyczące przyszłości piłkarskiej drużyny Polonii powinny z całą mocą uwzględniać właśnie wyżej wymieniony kontekst. Mamy nadzieję, że będzie o tym pamiętać Józef Wojciechowski, jego kontrahenci, media. Wierzymy, że mamy też naturalne wsparcie we władzach miasta, które nie dopuszczą do marginalizacji Polonii, a także w niedalekiej perspektywie pomogą wybudować na Konwiktorskiej obiekt, którego nie będzie się trzeba wstydzić.

Ze swej strony zapewniamy o chęci niesienia pomocy nowemu właścicielowi piłkarskiej Polonii Warszawa, dołożymy starań, aby przy Konwiktorskiej istniał klub mocny zarówno pod względem sportowym, jak i pod względem kapitału społecznego. Wskazujemy na nietuzinkowe inicjatywy naszej społeczności: sztukę teatralną, inicjatywy wydawnicze, wreszcie kulturalne przedsięwzięcia rozwijającego się Ośrodka Kibice Razem Polonia Warszawa przy ulicy Andersa 29.

Z należnym szacunkiem traktujmy tradycję i historię stolicy.

W imieniu środowiska kibiców Polonii, stowarzyszenia Wielka Polonia, Ośrodka Kibice Razem Polonia Warszawa.
Pfff, trzeba im pomóc bo, wg nich, im się należy. Będą sobie istnieć, ale w trzeciej lidze. Też mogą stamtąd prowadzić swoją kulturową działalność.

I odpowiedź weszło, bardzo trafna:
Przypomnijmy sobie wydarzenia sprzed lat. Czy Polonia była pierwszym wyborem Zbigniewa Drzymały? Czy to jej chciał sprzedać licencję w pierwszej kolejności? Nie, najpierw w kolejce były Śląsk Wrocław i Pogoń Szczecin. I ze Śląskiem, i z Pogonią Drzymała się nie dogadał w dużej mierze ze względu na kibiców, którzy nie byli zachwyceni wejściem do ekstraklasy (i do europejskich pucharów) tylnymi drzwiami. To właśnie fani przyczynili się do zablokowania obu transakcji i w ten sposób zmusili Drzymałę, by szukał dalej (...)

Trzeba było myśleć kilka lat temu. Wstąpiliście do klubu biznesmenów, do klubu handlarzy wszelakimi zezwoleniami to musicie zaakceptować fakt, że handel polega na ruchu dwustronnym. Raz kupujesz, raz sprzedajesz. Podobno gnębiła was komuna, chcieliście więc kapitalizmu. No to go macie - w najczystszej postaci.
Cały tekst:

http://www.weszlo.com/news/11044-Kibicu ... _do_siebie

Jestem ciekaw jak z całej sprawy wyjdą kibice GKS, bo oni stracą tu najwięcej.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 lip 2012, 11:51

Musze przyznac, ze nie do konca rozumiem zamieszanie...

Tzn. co jest zlego w tym, ze skoro wladze klubu maja kase i czuja sie na sile, a jest do kupienia licencja to ja kupuja?
Dla mnie akcja porownywalna z wejsciem do klubu szejkow. Nagle jest kasa to sie wydaje.
Czy klub w ten sposob traci historie?
No bo z tego co sie orientuje (a nie orientuje sie jakos wybitnie) to GIEKSA kupuje licencje i jakby to powiedziec "przylacza" Polonie do siebie nie?
Nie, zebym byl zwolennikiem tego typu dzialan, wolalbym sukcesywnie wzmacniac klub i dojsc w to samo miejsce "normalna" droga, ale rowniez nie rozumiem darcia szat...

Awatar użytkownika
Goodison
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goodison » 06 lip 2012, 12:01

W jakim sensie porównywalna? Gdyby nie Groclin, Polonia nie awansowałaby do ekstraklasy. Weszła do niej bez sportowego awansu, tylnymi drzwiami. Za to jest gnębiona, nie widzę w tym nic dziwnego/złego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2012, 12:05

Emerald pisze:Tzn. co jest zlego w tym, ze skoro wladze klubu maja kase i czuja sie na sile, a jest do kupienia licencja to ja kupuja?
Złe jest to, że GKS za parę lat może skończyć tak jak Polonia, czyli w IV lidze bo się komuś znudzi, ewentualnie sam klub nie udźwignie finansowo ekstraklasy. I wtedy żal będzie tylko kibiców, bo działacze znajdą sobie nową zabawkę.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 lip 2012, 12:43

Boromir pisze:Złe jest to, że GKS za parę lat może skończyć tak jak Polonia, czyli w IV lidze bo się komuś znudzi, ewentualnie sam klub nie udźwignie finansowo ekstraklasy. I wtedy żal będzie tylko kibiców, bo działacze znajdą sobie nową zabawkę.
Tutaj sie zgadzam.

Pytanie tylko na ile to jest wymysl jakiegos kolejnego "dobrodzieja" w stylu Wojciechowskiego a na ile klub na to stac... Tzn. maja powaznych sponsorow i nie chca marnowac czasu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2012, 12:53

Przejrzyj wypowiedzi Fishbona w temacie klubowym to będziesz wiedział. Nie mam zielonego pojęcia, jak oni chcą to rozwiązać, bo przecież Wojciechowski zapowiedział, że będzie robił swoją Polonię w IV lidze. Chyba, że liczą na nowych sponsorów z racji gry w ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 lip 2012, 18:31

Obrazek

Ktoś z Was czytał? :D Dla mnie bomba. Kibicowska Polska czekała na takie dzieło. Niby kibic Stilonu Gorzów, ale czyta się go rewelacyjnie 8) W Empiku 39 zł ale naprawdę warto :wink:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 lip 2012, 22:17

a wrzuce bo nudno w tym temacie:

http://www.youtube.com/watch?v=_68KX4QOkhw

od 25 sekundy oglądajcie, bo początek was nie będzie obchodził. Brak tutaj jeszcze oprawy derbowej, o której autor chyba zapomniał :)

A ksiązki nie czytałem, ale słyszałem że świetna. Sam jak tylko będę miał okazje to przeczytam.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 lip 2012, 1:38

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”