Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post autor: mete » 28 cze 2012, 23:12

Powtarzam to co napisałem w przerwie. Włosi odkąd Prandelli ustawił 4-3-1-2 zaczęli grać najlepiej na turnieju. Ładna, wyrachowana piłka, która może się podobać. Cieszę się, że w odpowiednim momencie poszedł po rozum do głowy. Po meczu z Anglią się zastanawiałem czy to Anglia taka słaba czy Włosi tacy silni. Dzisiejszy mecz wszystko zweryfikował. Włosi są niesamowicie silni. Bardzo ładne asysty Cassano i Montolivo oraz świetne wykończenia SuperMario.

Mam nadzieję na końcowe zwycięstwo i Złotą Piłkę dla Pirlo. Będzie ciężko, bo raczej trudno będzie wygrać z Messim czy Ronaldo, ale się mu należy. Świetny sezon w Juventusie oraz kapitalne Euro. Szkoda, że nie grał w LM wtedy byłby murowanym faworytem. Karny z Anglią może mu pomóc w wygraniu ZP, ale w niedziele musi poprowadzić Włochów do triumfu.

Brawa dla całej reprezentacji. W kadrze nie ma takiego potencjału jak 6 lat temu, ale Prandelli odwalił kawał dobrej roboty. Wątpię, aby dokonał tego jakikolwiek inny włoski trener, który był przymierzany do tej roli po blamażu w RPA. Wielki szacunek. Teraz niech postawi kropkę nad i.

Di Rossi, Banucci, Borucci oraz Diamantini to największe gwiazdy tej reprezentacji :)

EDIT

Przy drugiej bramce piłka ponoć leciała 122,3 km/h.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 23:15 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”