EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra ?

Czas głosowania minął 28 cze 2012, 0:41

Niemcy
6
24%
Wlochy
19
76%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 cze 2012, 0:34

Obrazek vs Obrazek

Szykuje sie niesamowicie ciekawy polfinal. Faworytem wydaja sie byc Niemcy,ale Wlosi w meczach z Hiszpania oraz Anglia pokazali,ze potrafia wejsc na naprawde wysoki level. Zapraszam do dyskusji !
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 0:41 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 cze 2012, 0:36

Ankiety brakuje.

A faworytem są Włosi z wiadomych względów.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 cze 2012, 0:41

Juz jest ankieta,a faworytem sa Niemcy :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 cze 2012, 0:44

Zdecydowanie bardziej ciekawiej zapowiadający się finał, z mojej perspektywy na pewno. Hiszpanów nie mogę na tym turnieju oglądać na trzeźwo, mam nadzieję, że Portugalia sprawi im niemiłą niespodziankę, natomiast na narodowym szykuje się ciekawy mecz. Jak już wcześniej pisałem liczę na powtórkę z niemieckiego mundialu. Włosi z pewnością nie stoją na straconej pozycji i liczę, że obudzi się w końcu atak, bo to najsłabsza pozycja Italii na tym turnieju. Niemcy akurat imponują bogactwem z przodu i ciekaw jestem jak to ich zajadający gile trener ustawi. Liczę, że zagra Chiellini i udowodni, że jest czołowym środkowym obrońcą na świecie. Buffona też Niemcom będzie ciężko pokonać.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 cze 2012, 1:19

Co ze Schweinsteigerem? Nie zagra na 100%?

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 25 cze 2012, 12:12

Włosi mają problemy z atakiem, fakt, ale dla mnie i tak będą faworytami.
Przynajmniej im będę kibicował. Z tego też względu, że za bardzo nikt na nich nie stawiał, a Niemcy, Portugalia, Hiszpania... wszyscy tylko o nich mówili. Więc czekam na niespodziankę ;p

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 cze 2012, 14:51

Patrząc na potencjał to Niemcy faworytem, ale patrząc jak Włosi sobie dobrze z nimi radzą to mogą sporo namieszać. Najważniejsze żeby nie poczuli się faworytami w tym spotkaniu i zagrali skoncentrowani, bo włoska prasa już się zachwyca wielką Italią. Oczywiście mają do tego pełne prawo, ale żeby zbytnio nie zachwalili ich.

Mecz się zapowiada przednio. Włosi są dobrzy w defensywie (imho nawet lepsi) a walkę o środek pola mają szansę wygrać zwłaszcza, że Schweini nawet jak zagra to nie jest w najwyższej formie a trio Pirlo, De Rossi i Marchisio + wspomagający je Montolivo jest w stanie stawić opór każdej reprezentacji. Liczę, że Włosi wygrają walkę o środek pola.

Mam nadzieję, że Pirlo wytrzyma trudy ostatniego meczu i również zagra dobre spotkanie z Niemcami. Ciekawi mnie również jak zaprezentuje się De Rossi, bo we wczorajszym meczu dość szybko opadł z sił. Mam również nadzieję na powrót Chielliniego.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 cze 2012, 15:14

De Rossi narzekał na nerw kulszowy. Również Abate coś sobie naciągnął.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 cze 2012, 22:07

Schweinsteiger zagra na pewno. Ale w tym momencie najlepiej prezentuje się Khedira, znacznie lepiej niż Schweini.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 cze 2012, 23:29

Mało ciekawie wygląda sytuacja urazowa Włochów przed meczem z Niemcami. De Rossi z rwą kulszową, Abate nadwyrężył miesięń dwugłowy (pewnie przez to ta zmiana na Maggio) no i wciąż nie wiadomo co z Chiellinim :? Duet stoperów Bonucci - Barzagli z Anglią dawał radę, tyle że za wiele pracy to jednak obaj panowie nie mieli. Ewentualna absencja De Rossiego najprawdopodobniej oznaczać będzie wejście do składu Nocerino (nie wiem co z Mottą) po którym nie wiem za bardzo czego mógłbym się spodziewać w spotkaniu z tak wymagającym i poukładanym zespołem jak Niemcy. Najgorzej jednak wygląda sytuacja na prawej obronie Włochów. Abate nawet postawiony na nogi może nie być gotów na 90 minut gry, a Maggio pauzuje za kartki :roll: To by mogło wymusić ryzkowne decyzje Prandelliego. Balzaretti na prawej, Ogbonna na lewej? :think: Trzeba jutro nasłuchiwać wieści ze sztabu medycznego Włochów.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 cze 2012, 0:39

Salas11 pisze:Mało ciekawie wygląda sytuacja urazowa Włochów przed meczem z Niemcami. De Rossi z rwą kulszową, Abate nadwyrężył miesięń dwugłowy (pewnie przez to ta zmiana na Maggio) no i wciąż nie wiadomo co z Chiellinim :? Duet stoperów Bonucci - Barzagli z Anglią dawał radę, tyle że za wiele pracy to jednak obaj panowie nie mieli. Ewentualna absencja De Rossiego najprawdopodobniej oznaczać będzie wejście do składu Nocerino (nie wiem co z Mottą) po którym nie wiem za bardzo czego mógłbym się spodziewać w spotkaniu z tak wymagającym i poukładanym zespołem jak Niemcy. Najgorzej jednak wygląda sytuacja na prawej obronie Włochów. Abate nawet postawiony na nogi może nie być gotów na 90 minut gry, a Maggio pauzuje za kartki :roll: To by mogło wymusić ryzkowne decyzje Prandelliego. Balzaretti na prawej, Ogbonna na lewej? :think: Trzeba jutro nasłuchiwać wieści ze sztabu medycznego Włochów.
Pewno i tak zagrają wszyscy, a pisanie o konuzjach itp to najczęściej zwykła ściema.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2012, 0:47

Nie do końca, De Rossi i Abate zastali zmienieni w meczu z Anglią właśnie ze względu na w/w kontuzje. Skoro Prandelli zdecydował się zdjąć ich z boiska, musi być coś na rzeczy. Oczywiście są spore szanse na to, że obaj zostaną postawieni na nogi, ale w meczu z Niemcami myśląc o awansie każdy musi dać z siebie 100%, a ja nie jestem fanem gry zawodników z zaleczonymi urazami, szczególnie jesli chodzi o te mięśniowe, mogące się w każdej chwili odnowić.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3298

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 cze 2012, 14:28

Zyczylbym sobie zeby dzisiaj wygrali Wlosi i final byl nie tylko starciem o tytul ale rowniez o Zlota Pilke pomiedzy Casillasem i Buffonem.
Zdaje sobie sprawe ze Messi ustanowil niesamowity rekord strzelecki ale zostal juz wyrozniony trzy razy i pewnie nie ostatni. Ma czas.
Wracajac do bramkarzy to fajnie gdyby zostali w koncu docenieni. Wiadomo ze wiecej goli niz Ronaldo czy Messi nie nastrzelaja a to jest najbardziej medialne i rekordy strzeleckie oddzialywuja na wyobraznie zdecydowanie mocniej niz jakies passy bez puszczonego gola. Iker i Buffon maja za soba swietny sezon i gdyby doszlo do finalu Hiszpania-Wlochy licze ze wlasnie bramkarz zwycieskiej druzyny zostanie wyrozniony. Ze szkoda dla Messiego Ronaldo czy nawet Pirlo (smichy chichy jednak jezeli Italia wygra Euro moze okazac sie czarnym koniem w walce o Zlota Pilke). Wiadomo ktos musi stracic zeby zyskac mogl ktos.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 28 cze 2012, 14:59

Forza Italia !!!! :beer:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 28 cze 2012, 16:39

Chlopaczek pisze:Zyczylbym sobie zeby dzisiaj wygrali Wlosi i final byl nie tylko starciem o tytul ale rowniez o Zlota Pilke pomiedzy Casillasem i Buffonem.
Zdaje sobie sprawe ze Messi ustanowil niesamowity rekord strzelecki ale zostal juz wyrozniony trzy razy i pewnie nie ostatni. Ma czas.
Wracajac do bramkarzy to fajnie gdyby zostali w koncu docenieni. Wiadomo ze wiecej goli niz Ronaldo czy Messi nie nastrzelaja a to jest najbardziej medialne i rekordy strzeleckie oddzialywuja na wyobraznie zdecydowanie mocniej niz jakies passy bez puszczonego gola. Iker i Buffon maja za soba swietny sezon i gdyby doszlo do finalu Hiszpania-Wlochy licze ze wlasnie bramkarz zwycieskiej druzyny zostanie wyrozniony. Ze szkoda dla Messiego Ronaldo czy nawet Pirlo (smichy chichy jednak jezeli Italia wygra Euro moze okazac sie czarnym koniem w walce o Zlota Pilke). Wiadomo ktos musi stracic zeby zyskac mogl ktos.
Neuer też ma za sobą bardzo dobry sezon, generalnie miałem podobną myśl, żeby nagrodzić takich bramkarzy jak Buffon, Casillas, czy właśnie Niemiec. Ale mam wrażenie, że nawet tacy zawodnicy jak Pirlo nie mają szans w tym plebiscycie, nie mówiąc już o golkiperach. Niestety Złota Piłka sprowadza się (z nielicznymi wyjątkami) w głównej mierze do wyboru najlepszego strzelca (i do napinania się kibiców Barcelony i w mniejszym stopniu Realu).

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”