AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1436

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 cze 2012, 0:01

Tak. Chciał podwyżki której nie możemy mu dać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 cze 2012, 0:18

A podwyżki chciał dlatego, że Milan chciał go sprzedać do PSG i gdy ten już wynegocjował kontrakt Milan się nagle wycofał.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 cze 2012, 2:28

Słowem krótkiego podsumowania - coraz ciekawiej w Mediolanie. Rozpierdalanie pod tytułem oszczędności trwa w najlepsze. Czarne chmury zbierały się od dawna, a że nikt nic z tym nie robił to takie mamy skutki. Przykre.

Zastanawia mnie tylko to czy pocieszający jest dla was fakt, że nadal waszych zawodników inne klub pożądają ? Naszych nie, dlatego pytam :)

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 29 cze 2012, 9:00

Morrow pisze:Nikt chyba nie pisał, Raiola powiedział wczoraj to na co się zanosiło, że Zlatan i Balo zostają w swoich klubach na następny sezon. Dodał też, że Hamsik także nigdzie się nie ruszy z Napoli.
W slowa agentow bym zabardzo nie wierzyl, ten sam Raiola, na okolo 10 dni (19 sierpnia) przed transferem Ibry do Milanu:
"Prędzej odejdzie Guardiola niż Zlatan (...) jego przyszłość jest w Barcelonie."

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 cze 2012, 10:06

Nieśmiało zauważę, że wczorajsze obie piękne asysty były dziełem Milanistów :smoke:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 cze 2012, 11:17

Nebula RN pisze:Nieśmiało zauważę, że wczorajsze obie piękne asysty były dziełem Milanistów :smoke:
A obie bramki przyszłego Milanisty :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2012, 11:29

Prezydent PSG był na spotkaniu z Braidą i z agentem Pastore. Lada moment powinny się pojawić plotki o wymianie Silva-Pastore zwłaszcza, że niedawno pojawiały się informacje z Francji, że Javier nie czuje się dobrze w szatni i ogólnie w klubie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 cze 2012, 12:02

No i coś takiego można jeszcze przełknąć (oczywiście jak PSG dopłaci jeszcze z 20 mln €).Po wczorajszym meczu jedno jest pewne - Mario do nas nie trafi - nie stać nas :P
Wobec żądań płacowych Silvie na 100% mówimy do widzenia (z reszta sami jesteśmy sobie winni).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 cze 2012, 13:15

MazurXIII pisze:No i coś takiego można jeszcze przełknąć (oczywiście jak PSG dopłaci jeszcze z 20 mln €).
To byłoby coś pięknego.
ryba_82 pisze:A obie bramki przyszłego Milanisty :wink:
Chyba kpisz. Niech zostanie tam gdzie jest.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2012, 13:27

Ugrać na transferze Silvy można tylko pod warunkiem, że dołączymy do tego jakiś graczy - Pastore, Sakho dla przykładu. W innym wypadku kasa zniknie a my zostaniemy "fine as we are".
Leonardo: "Milan don’t take PSG seriously? No, if there are any problems then they are in Milano, not here."

Leonardo: "We spoke with the best defender in the world, Thiago Silva, and we had an agreement with him."

Leonardo: "But we didn’t reach an agreement with Milan, and then we stopped the negotiations."

Leonardo: "We were very close to reaching an agreement with Milan."

"But it’s normal that a club wants to think and reflect before they sell the best defender in the world."
Ale będzie wstyd jeżeli po takich deklaracjach jednak go sprzedamy...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2012, 17:26

Bronzetti powiedział, że Diarra po powrocie z wakacji osiągnie porozumienie z Milanem. Ponoć Ernesto został wybrany do pomocy przy realizacji transferu i porozumienie z Realem już jest a z Lassagna bardzo blisko.

Preziosi jest na spotkaniu z Gallianim. Media spekulowały, że w sprawie Destro, ale Di Marzio zaprzeczył.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 cze 2012, 19:16

Diarra, jestem ciekaw ile będzie on zarabiał. W Realu jak grał to przeważnie dobrze choć zdarzały mu się głupie błędy na wagę gola. Ile ma zarabiać :?:
mete pisze:Preziosi jest na spotkaniu z Gallianim. Media spekulowały, że w sprawie Destro, ale Di Marzio zaprzeczył.
Może Veloso :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2012, 21:42

Może Veloso :?:
Wątpię. Sporo źródeł jest pewna, że podpisanie kontraktu z Diarrą jest tylko kwestią jego powrotu z wakacji, więc nie wydaje mi się, byśmy ściągali jeszcze Veloso - nawet nie chodzi o to - po co, tylko za co?
Względem Francuza mam ambiwalentne uczucia. Z jednej strony facet nie raz, nie trzy odrzucał usługi Milanu krytykując klub, jakby był nie wiadomo jaką gwiazdą (lepsi od niego w międzyczasie przychodzili z zachwytem), z drugiej - to jest defensywny pomocnik, jakiego nam trzeba, dodatkowo jest wszechstronny. Jako defensywny pomocnik będzie idealny, ale może zabezpieczyć pozycję b2b, czy w ostateczności prawego obrońcy.
Pojawia się pytanie - czy on w Realu naprawdę jest na wylocie, jak na to wskazują media? Bo skoro go łączyli nawet ze Spartakiem Moskwa, to chyba Mourinho bardzo chce się go pozbyć.

Strasser ma przejść na wypożyczenie do Torino, Novara ma wypożyczyć Carmonę - bardzo mi się to podoba, Strasser już w Lecce zanotował świetną rundę, teraz w Bykach może zaliczyć jeszcze lepszy sezon, pasuje do ich koncepcji. Carmona mnie nie przekonuje, Serie B będzie dla niego dobrą próbą. Tyle że - no właśnie, Carmona miał być wiceBoatengiem. Nie przejmuję się, że odchodzi, bo moim zdaniem z niego żaden ofensywny środkowy pomocnik na ten moment, tylko z kim zostaniemy na OPŚ? Odejdzie on, Emanuelson jest cieniutki, Boateng często łapie urazy, Robinho na wylocie, a Montolivo niezbędny na półlewym pomocniku.

Mesbah ma przejść do Udinese na dniach - pewnie Zebrette czekają tylko na sfinalizowanie innych transakcji. Jeśli oni zamieniają Armero lub Asamoaha na Mesbaha, to trzeba im życzyć powodzenia na sezon, bardzo im się przyda. :lol:

Co do spotkań z Preziosim - współpraca między klubami jest tak ścisła, że nie sposób zgadnąć nazwisko. Może z tego wyskoczyć zarówno Granquist (jako zastępca Silvy jest dla mnie podejrzanie prawdopodobny), Destro (nie wiem, ile mają do niego praw), a może być nowy Boateng, czyli piłkarz zupełnie z zewnątrz, którego nikt w mediach nie podawał wcześniej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 cze 2012, 0:49

GALLIANI: "At the moment we are on vacations. Destro? We'll see..."

GALLIANI: "I could say that Destro could arrive at Milan" (Smiles)

GALLIANI: "Thiago Silva? He'll stay, everyone can be calmed"

PREZIOSI: "After today's dinner, we could say that another player could arrive from Genoa to Milan..." (Destro)
Powiem tak. Jeśli chodzi o Destro, to uczucia mam mieszane - wolałbym Maxi Lopeza, bo coś czuję, że Argentyńczyk, zwłaszcza po ostatniej rundzie, będzie tańszy, a Destro nam zwiędnie na ławie jako głęboki rezerwowy - w obecnej sytuacji nie widzę sensu w sprowadzaniu utalentowanego napastnika, wszyscy widzieliśmy, ile mimo fali urazów grał Maxi. Dodatkowo Maxi mnie kupił przywiązaniem do klubu. Destro na pewno będzie kosztował krocie. Klasa sportowa w tym konkretnym przypadku jest drugorzędna - fajnie mieć jak najlepszych piłkarzy, ale jako 5 napastnika wolę opcję tańszą. Zresztą przyznam się szczerze - Destro kojarzę mgliście.
Jeśli to faktycznie o niego chodzi - wcale tego pewien nie jestem, choć na niego wskazują media.
No i nadal nie wiem, jak wygląda sytuacja z jego kartą, czy jest na współwłasności, no i między kim. Jeśli mamy znienacka ściągać piłkarza, którego media łączą z Juventusem i Interem, to wolałbym, by chodziło o inne nazwiska.

Z drugiej strony - przybycie Destro łączę z odejściem definitywnym Maxiego. Atak będzie wyglądał ciekawie w razie realizacji takiego scenariusza.
Moje przewidywania na mercato są takie - Galliani ściągnie jeszcze napastnika za Maxiego, ściągnie kogoś na środek pomocy za Van Bommela i później przewiduję wielki sierpniowy transfer - Robinho out, a my ściągniemy duże nazwisko (niekoniecznie oznacza wielkiego piłkarza) na ofensywnego pomocnika. Taki scenariusz mi się podoba, o ile budżet płacowy nie będzie tym ruchem zbyt obciążony. Za oferowane za Robinho od Malagi pieniądze (rozmowy zaczęły się od 15 milionów euro) można znaleźć naprawdę ciekawego piłkarza. A może jeszcze się uda na zasadach Nocerino ściągnąć Balzarettiego - po tym turnieju lewemu obrońcy Palermo nie powinno się spieszyć z przedłużaniem kontraktu, bo spokojnie znajdzie ciekawszego pracodawcę i przyprze Zampariniego do muru.
Galliani znów wyczynia cuda z ograniczonymi środkami (z jednej strony pozytywne, z drugiej - skąpimy każdy grosz, a na El Shaarawy'ego wydaliśmy łącznie 20 milionów i Merkela...), będziemy jeszcze mocniejsi niż rok temu, a przecież to nie przez brak jakości na boisku przegraliśmy na wszystkich frontach.
Ciekawią mnie tylko szczegóły umowy w sprawie Diarry - dowiedzieliśmy się już, że podpisany przez niego kontrakt ma opiewać na 2,2 miliony rocznie przez trzy lata - choć na razie to oczywiście fakt medialny.

Zresztą pomoc już teraz wygląda naprawdę dobrze (jak na rewolucję i sytuację finansową oczywiście, bo gdy przestanie się zwracać uwagę na budżet transferowy i ciułanie każdego grosza, to wychodzi, że mamy samych przeciętniaków ligowych + wybijających się Montolivo i Boatenga). Allegri z racji konieczności zdecyduje się na kontynuowanie gry swoim systemem z grającym przed obrońcami defensywnym pomocnikiem rozbijającym ataki. Na tej pozycji kimś nowym będzie prawdopodobnie Diarra (jeśli nie on, to na pewno ktoś przyjdzie), którego jako piłkarza cenię. Za niego Ambrosini. W pomocy na pozycji Nocerino jako zabezpieczenie mamy jeszcze Flaminiego, którego stać na wygryzienie go ze składu (obaj idealnie pasują do układanki Allegriego), mogą tam grać zresztą obaj DP i w ostateczności Emanuelson z Montolivo. Constant moim zdaniem jest zbyt słaby w odbiorze na tę pozycję, ale ma niezłą wizję gry, jest dynamiczny i dobrze podaje - razem z Montolivo będą tworzyć moim zdaniem znacznie lepszy duet od trio Seedorf-Aquilani-Muntari. Reprezentant Ghany ma wrócić najwcześniej w styczniu. Na tej pozycji najlepiej w pomocy czuje się zresztą Emanuelson, ale Holender ma być forsowany na lewego obrońcę - na co czekam od miesięcy. Problem na ofensywnym pomocniku, gdzie obecnie grać może czwórka graczy, ale Robinho odejdzie, Emanuelson ma przyszłość gdzie indziej, Montolivo przez różnicę klas nad Constantem będzie niezbędny głębiej, a stawianie na samego Boatenga to głupota przy jego zdrowiu.
Personalnie to wygląda lepiej, wielkie nazwiska Seedorfa, Gattuso powinni zastąpić lepsi piłkarze, oby - zdrowsi.
Ostatnie pytanie: na jakie ustawienie pomocy zdecyduje się Allegri. W trakcie sezonu widzieliśmy dwa warianty: pierwotny, z rozgrywającym półlewym i głębiej cofniętym prawym pomocnikiem (vide mecz z Arsenalem na San Siro), czy częściej (z konieczności) stosowany wariant z rozgrywającym przeniesionym na prawą stronę pomocy, a z Nocerino na lewej. Wydaje mi się, że po transferze Montolivo to pod niego będzie Allegri ustawiał pomoc, na czym pewnie ucierpi Nocerino (który gra zupełnie inaczej jako półprawy, choćby z Arsenalem na San Siro) - Montolivo z lewej strony będzie więcej dośrodkowywał, z prawej więcej strzelał, więc jeśli ma mieć taką samą rolę jak Aquilani, to Allegri go rzuci na lewą stronę. Na tym skorzysta Flamini, który najlepiej gra właśnie jako półprawy pomocnik.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 cze 2012, 2:56

Analizując waszą sytuacje oraz i przede wszystkim szanse to nie wygląda tak źle. Przyjmując założenie, że obecnie nie dysponujecie jakimkolwiek budżetem transferowym (wysokie prawdopodobieństwo) oraz to, że beneficjentem przysporzeń wynikających z transferu zawodników nie będzie Finivest, co trudno stwierdzić to sytuacja wbrew pozorom nie wygląda tragicznie. Gallaini deklaruje, że nie sprzeda Silvy, co w interesie klubu nie jest. Nie należy mu się dziwić. To wytrawny gracz i wie, że "otwieranie supermarketu" w sposób niekorzystny odbija się na cenie. Zakładając, że zainteresowanie paryżan jest poważne to należy oczekiwać kolejnych ofert. W przypadku satysfakcjonującej nie tylko odchudzicie płace, ale uzyskacie środki do tego, żeby zakontraktować innych zawodników. Przyjmując bardzo optymistyczny (nie znaczy, że nieprawdopodobny) scenariusz możecie wyciągnąć Pastore (zawodnika jakiego potrzebujecie), niewielką gotówkę oraz wymusić zobowiązanie paryżan, że Ci wycofają się z wyścigu o Silvestre, co z kolei zmniejszy siłę przetargową Zampariniego i pozwoli wam na nabycie tego obrońcy za dopłatę uzyskaną z transferu Silvy. W zamian za Robinho natomiast będziecie mogli pozyskać Lopeza oraz L. Diarre, co uczyni linie pomocy piekielnie silną przy mimo wszystko nieznacznym uszczerbku w defensywie. Może nawet uda się uzyskać środki na kolejnego obrońce. Piękny scenariusz i co najważniejsze wykonalny. Pytania są natomiast takie: czy Paryżanie nie zaprzestaną starań o tego zawodnika, czy są w stanie poświecić Pastore oraz czy środki uzyskane z ewentualnej sprzedaży (zamiany) nie zostaną przeznaczone na pokrycie kolejnej wymagalnej raty zasądzonego odszkodowania...

za ewentualne błedy z góry przepraszam - co prawda jestem strasznie niedopity, ale to nadal nie oznacza, że zupełnie trzeźwy :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”