Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 857

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 cze 2012, 0:38

Tak przy okazji Euro. Bonucci drugą część sezonu i ten turniej gra na dość wysokim poziomie. Widać, że przez ten sezon dużo sie poprawił i mam nadzieje, że nie przestanie sie rozwijać wszak jeszcze młody jest, a pożytku w przyszłości możemy mieć z niego całkiem sporo.

Następna sprawa dotycząca Pirlo. Ktoś we wrześniu wątpił w niego ironizując lub bawiac się w proroka:
Pirlo może mieć najwięcej asyst, wygrać mistrzostwo Włoch i Europy, zdobyć złotą piłkę i nie zmieni to tego, że Milan podjął najlepszą jaką mógł w czerwcu tego roku decyzję.
A teraz wychwala:
Mam nadzieję na końcowe zwycięstwo i Złotą Piłkę dla Pirlo.
Osobny akapit dla Pirlo. Genialny mecz. Szkoda, że w Milanie sobie zrobił przerwę na 4 lata. Tak się zastanawiam, że jakby Włosi wygrali turniej to miałby sporą szansę na Złotą Piłkę co byłoby fajnym zwieńczeniem jego kariery.
To tylko pokazuje jak Pirlo odżył w Juventusie wspinając sie na najwyższy szczebel swoich umiejetności, którymi zachwyca się cały świat. I to wszystko za darmo, aż się wierzyć nie chce. Zdecydowanie najlepszy transfer Marotty.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 cze 2012, 2:40

To tylko pokazuje jak Pirlo odżył w Juventusie wspinając sie na najwyższy szczebel swoich umiejetności, którymi zachwyca się cały świat.
Obawiam się, że nie tylko to zawdzięcza Juventusowi ... jest jeszcze coś :
Ludzie mówią, że Anglicy grają tak, jak my. Zupełnie nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mamy własny styl gry i każdy, kto próbuje nas naśladować, jest z góry skazany na porażkę.
Uważam, że reprezentanci Anglii mogą być zadowoleni, że udało im się przetrwać aż do rzutów karnych. Przez cały mecz to my dominowaliśmy
Widziałem jednak wszystkie mecze Anglików i przyznam, że nie zrobili na mnie dobrego wrażenia.
Myślę, że dla Anglików awans do ćwierćfinału jest wielkim sukcesem.
nauczył się także buty, egocentryzmu i arogancji. myślałem, że takie rzeczy tylko w Barcelonie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 cze 2012, 3:10

kurcze, szkoda. szkoda tez, ze ma do tego pelne prawo. i ma racje w kazdym z tych cytatow.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 cze 2012, 3:41

MarcinW czego próbujesz dowieść? Pirlo to w minionym sezonie obok Ibry najlepszy piłkarz ligi i zdecydowanie najlepszy piłkarz Euro 2012, więc ma pełne prawo wypowiadać się w taki sposób zważywszy na to, że jak już bagg wspomniał ma po prostu rację.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 cze 2012, 4:11

kurcze, szkoda. szkoda tez, ze ma do tego pelne prawo. i ma racje w kazdym z tych cytatow.
Gdybym przykładowo napisał, że jesteś życiową pizdą to pewnie też bym się wiele nie pomylił. Mam do tego prawdo ? Wystarczy użyć ładniejszego słownictwa jak to uczynił Pirlo i wszystko będzie dobrze, bo prawda jest najważniejsza ! A jednak niesmak pewnie by pozostał, bo to po prostu niegrzeczne jest (nawet jeśli prawdziwe). Poczucie "oburzenia" jest tym większe, że wypowiadał te słowa piłkarz powszechnie szanowany i przez wielu uważany za autorytet.
Pirlo to w minionym sezonie obok Ibry najlepszy piłkarz ligi i zdecydowanie najlepszy piłkarz Euro 2012
Nie neguje tego.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 851

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 cze 2012, 4:51

Masz pozwolenie na to zeby kogos obrazac?? Musisz byc wysoko postawiony :wink: bo o ile wiem to na zwyklego czlowieka za obraze godnosci dugiej osoby czeka paragraf...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 cze 2012, 5:37

MarcinW pisze:
Gdybym przykładowo napisał, że jesteś życiową pizdą to pewnie też bym się wiele nie pomylił. Mam do tego prawdo ? Wystarczy użyć ładniejszego słownictwa jak to uczynił Pirlo i wszystko będzie dobrze, bo prawda jest najważniejsza ! A jednak niesmak pewnie by pozostał, bo to po prostu niegrzeczne jest (nawet jeśli prawdziwe). Poczucie "oburzenia" jest tym większe, że wypowiadał te słowa piłkarz powszechnie szanowany i przez wielu uważany za autorytet.
Pirlo to w minionym sezonie obok Ibry najlepszy piłkarz ligi i zdecydowanie najlepszy piłkarz Euro 2012
Nie neguje tego.

Serio? Co zrobiła Ci osoba przez internet zeby nazywać ja życiowa pizda? Proszę, tylko nie broń sie sformulowaniem przykładowo. I choć nie leży to w mojej gestii, prosilbym moderatorow, o ile tylko bedziesz mi w stanie swoją teorie uaurgumentowac, o to, żebyś nie dostał bana czy wp, nie do końca jestem świadom praw tu panujących.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 29 cze 2012, 9:28

Dziwnie zachowal sie Isla, Marca napisała ze wczoraj powiedzial w telewizji wloskiej ze ni mniej ni wiecej: moim marzeniem jest gra w Realu Madryt i do tego dążę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2012, 9:36

Następna sprawa dotycząca Pirlo. Ktoś we wrześniu wątpił w niego ironizując lub bawiac się w proroka:

Pirlo może mieć najwięcej asyst, wygrać mistrzostwo Włoch i Europy, zdobyć złotą piłkę i nie zmieni to tego, że Milan podjął najlepszą jaką mógł w czerwcu tego roku decyzję.

A teraz wychwala:

Mam nadzieję na końcowe zwycięstwo i Złotą Piłkę dla Pirlo.

Osobny akapit dla Pirlo. Genialny mecz. Szkoda, że w Milanie sobie zrobił przerwę na 4 lata. Tak się zastanawiam, że jakby Włosi wygrali turniej to miałby sporą szansę na Złotą Piłkę co byłoby fajnym zwieńczeniem jego kariery.
Rok temu była długa dyskusja na ten temat, więc napiszę krótko a dosadnie, żebyś zrozumiał. Ani ja, ani zarząd ani inny fan Milan nie negował olbrzymiej klasy Pirlo. Każdy wiedział, że to genialny gracz, który jednak przez 4 lata grał bardzo słabo i pewnie na Euro zaliczył więcej świetnych meczów niż przez okres 2007-2011 w Milanie. W jego grze było widać gołym okiem brak motywacji oraz słabiutką formę dodatkowo w ostatnim sezonie w Milanie doszły do tego kontuzje. Sam Pirlo powiedział już kilka razy w wywiadach, że POTRZEBOWAŁ ZMIANY(niżej będzie dowód), aby powrócić do wysokiej formy oraz odzyskać radość grania. Galliani podejmował razem z Allegrim decyzję na podstawię tego co jest a nie tego co może być. Dodatkowo to była obustronna decyzja.

Samo oddanie Pirlo po 4 słabiutkich latach nie było błędem. Błędem było nie przebudowywanie drużyny wcześniej oraz nie zastąpienie go klasowym graczem. To był karygodny błąd. A sam Seedorf rok temu bardziej zasługiwał na nową umowę, bo on przynajmniej na wiosnę zawsze łapał dobrą formę.

A dlaczego wychwalam Pirlo? Bo mimo iż przeszedł do Juventusu to bardzo go nadal lubię i uwielbiam patrzeć jak jest w formie. Już chyba nawet wcześniej pisałem, że dla włoskiej piłki, której jestem fanem oraz ogólnie dla piłki dobrze, że ten gracz się odbudował. I tak uważam, ze skoro Cannavaro dostał ZP w 2006 to Andrea jeżeli Włosi wygrają Euro to też powinien dostać, bo się mu zależy. Nie mam problemu z docenieniem tego jak genialnie gra w tym roku i kolor koszulki, którą przywdziewa tego nie zmieni.

Wypowiedź Pirlo:
Andrea Pirlo podsumował swoje doświadczenie z Juventusem, a uczynił to przed mikrofonami oficjalnej strony FIFA: "Czuje się bardzo dobrze w Turynie, Juventus jest klubem o wielkiej tradycji i jestem dumny nosząc jego barwy po wielu bogatych w sukcesy latach w Milanie. Moje pożegnanie z Rossonerimi? Mój kontrakt się kończył, a ja poczułem potrzebę doświadczenia czegoś nowego, do wygrania wielu trofeów dla nowych barw. Po 9-10 sezonach w jednym klubie można stracić powód do kontynuowania. Moje relacje z Conte? Bardzo dobre. Jego filozofia przypomina mi Carlo Ancelottiego, lecz jego zachowanie jest podobne do Marcello Lippiego".
Jak widać można się wypalić w danym klubie skoro mówi o tym sam zainteresowany. To są jego słowa i dobitnie to o czymś świadczy.

A co do akurat tego posta to była to dość luźna wypowiedź na post bodajże Emeralda, który pisał co by było jakby Pirlo.... Nie chce mi się sprawdzać. Jak widać na razie się wszystko w miarę sprawdzą to mam nadzieję, że sprawdzi się do końca.

EOT

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 cze 2012, 11:29

Jak wiesc niesie transfery Asamoah i Islii maja zostac potwierdzone do 3 lipca. Mogloby sie rzec wreszcie. Ponad to Di Marzio oswiadczyl, ze Pogba w tym terminie ma rowniez zostac ogloszony nowym nabytkiem Juve. Nic tylko czekac.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 cze 2012, 11:51

sickstick pisze:Uważam że City tanio będzie sprzedawać zawodników, tzn względnie tanio. Zwróć uwagę, że większość graczy Citizens zarabia pieniądze, których zespoły bardziej 'naziemne' nie są w stanie pokryć nawet w połowie, zatem jeśli takie Juve czy Bayern mieliby pokryć bardzo drogi transfer + wysoką tygodniówkę, to prędzej poszuka gracza gdzieś indziej... lub zwyczajnie poczeka aż City spuści z ceny. A i to może nie pomóc, co widać na przykładzie takiego Adebayora.
Być może,ale osobiście nie jestem tego taki pewien.Np. Boateng odszedł prawie za taką samą kwotę jak przyszedł mimo,że miał fatalny sezon i nie rozegrał zbyt wielu spotkań głównie przez kontuzje co pokazuje iż Obywatele nie pozbywają się swoich piłkarzy po promocyjnej cenie.W przeciwieństwie do Boatenga Dzeko grywał częściej a i swoje strzelił.Te kilkanaście bramek nie jest jakimś świetnym wynikiem,ale ogórkiem to on nie jest.
Co do Adebayora to całkiem inna sytuacja,tutaj rozchodzi się o tygodniówkę o której swego czasu nawet Redknapp wspominał.Togijczyk jest skreślony przez Manciniego,inaczej niż w przypadku Dzeko.No i skąd przypuszczenia,że Ade jest do kupienia za drobne?Ja info na temat jego ceny nie posiadam.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 cze 2012, 13:32

mete pisze:A co do akurat tego posta to była to dość luźna wypowiedź na post bodajże Emeralda, który pisał co by było jakby Pirlo.... Nie chce mi się sprawdzać. Jak widać na razie się wszystko w miarę sprawdzą to mam nadzieję, że sprawdzi się do końca.
Nie Emeralda :)
ryba_82 pisze:Co do Adebayora to całkiem inna sytuacja,tutaj rozchodzi się o tygodniówkę o której swego czasu nawet Redknapp wspominał.Togijczyk jest skreślony przez Manciniego,inaczej niż w przypadku Dzeko.No i skąd przypuszczenia,że Ade jest do kupienia za drobne?Ja info na temat jego ceny nie posiadam.
No i co do sprzedawania przez City to wlasnie o ta tygodniowke sie rozchodzi... Mieszczuchy daja kazdemu worek kasy tygodniowo, wiec jesli wreszcie skoncza (a zanosi sie, ze jesli jeszcze nie skonczyli to sa bardzo blisko) zastanawiac sie nad tym jak sklad powinien wygladac i sciagac (albo sie o to starac) co drugiego klasowego zawodnika dostepnego do sciagniecia to beda sie musieli pozbyc przynajmniej kilku graczy zbednych a do tego bardzo obciazajacych budzet (jak chocby Ade).
No i nie wydaje mi sie, zeby chcieli sie przesadnie targowac, bo to przyniosloby im tylko straty (tzn. nikt go nie kupi i trzeba bedzie placic penje do konca kontraktu). Jedynym wyjatkiem byl Tevez, ale z nim to inna sprawa, bo tu chodzilo o przytemperowanie ziomka i pokazanie mu kto tu rzadzi.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 cze 2012, 13:52

erio? Co zrobiła Ci osoba przez internet zeby nazywać ja życiowa pizda? Proszę, tylko nie broń sie sformulowaniem przykładowo. I choć nie leży to w mojej gestii, prosilbym moderatorow, o ile tylko bedziesz mi w stanie swoją teorie uaurgumentowac, o to, żebyś nie dostał bana czy wp, nie do końca jestem świadom praw tu panujących.
Nic mi nie zrobiła tak jak i Anglicy nic nie zrobili Pirlo, a dobry obyczaj wymaga, żeby o rywalu mówić z szacunkiem. Poprzez negowanie klasy, deprecjonowanie wartości (itd.) należnego szacunku się odmawia. Tak samo poczułeś się ty jak mogli się poczuć Anglicy. Pojąłeś lekcje ? :) A o moderatorów możesz być spokojny Ci przynajmniej w moim przypadku działają z urzędu i na nic się nie zdają wnioski i skargi :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 cze 2012, 14:05

Nazywasz kogo pizda, a teraz piszesz o szacunku. Przeciez to jest szczyt hipokryzji. Mam nadzieje, ze ktos wreszcie zrobi z Toba porzadek, bo niczym poza chamstwem sie nie wyrozniasz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 cze 2012, 14:08

Nazywasz kogo pizda, a teraz piszesz o szacunku. Przeciez to jest szczyt hipokryzji. Mam nadzieje, ze ktos wreszcie zrobi z Toba porzadek, bo niczym poza chamstwem sie nie wyrozniasz.
Aż trudno uwierzyć, że ktoś sam z siebie (niepytany) może wykazywać się taką tępotą. Napisałbym przeczytaj jeszcze raz, ale i tak nie pojmiesz, więc po co tracić czas i pieniądze, bo wynagrodzenie w Anglii masz z pewnością akordowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”