AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1437

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2012, 8:23

W razie czego zupełnie nie rozumie transferu Destro. Owszem chłopak młody, z dużym potencjałem, ale my już mamy takiego jednego w ataku a przy potencjale, który mamy w przedniej formacji obaj za dużo minut nie dostaną. Chyba, ze Faraon idzie za napastników a Robinho sprzedany i wtedy bym ten ruch zrozumiał. Osobiście wolałbym, aby próbowali namówić Verrattiego niż Destro.

Nie podoba mi się, że w ogóle transfer napastnika jest brany pod uwagę, ale cóż takiego życie. Tak jak Wilmore uważam, że Łysy sobie na razie świetnie radzi z zerowym (lub jak się zagraniczni fani śmieją 0,5 mln) stanem konta na transfery. Liczę jeszcze na tego Diarre ( o nim zaraz), Balzarettiego oraz pomocnika. Myślę, że przy przyjaznych wiatrach jest to do spełnienia. Zwłaszcza, że mamy kilku graczy o których inne kluby zabiegają i na samym Taiwo i Didacu, który jednak jest na rynku można uzyskać około 15 baniek co finalizuje nam jeden większy transfer dotego są chętni na Di Gennaro oraz Robinho może iść do Malagi.

Diarra jest graczem klasowym, ale za to że nam już odmawiał to będzie musiał sporo się napracować, aby zyskać moje uznanie. Jednak sam fakt, że zgodzi się prawdopodobnie na sporą obniżkę pensji napawa optymizmem.

Wilmore El Shaarawy nie kosztował 20 mln + Faraon. Te 20 baniek o których wspomniał jego agent to łącza wartość transakcji, czyli zarobki Stephana, wartość Merkela oraz dopłata.

Cieszę się, że mamy Genoą :)

MarcinW

Jeżeli Silva zostanie sprzedany to lwia część kasy idzie do firmy Berlusconiego. Nie będzie tak, że kasa zostanie zainwestowana w mercato. Także jego odejście to będzie katastrofa.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 cze 2012, 10:20

Cieszę się, że mamy Genoą
Genoa to takie dobro wspólne - kto jej nie miał ?
Nie będzie tak, że kasa zostanie zainwestowana w mercato
W takim wypadku jesteście w głębokiej dupie, bo nie chce mi się wierzyć, aby dobrowolnie odstąpiono od tego pomysłu kierując się dobrem "zabawki".

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 cze 2012, 11:38

Wilmore El Shaarawy nie kosztował 20 mln + Faraon. Te 20 baniek o których wspomniał jego agent to łącza wartość transakcji, czyli zarobki Stephana, wartość Merkela oraz dopłata.
Serio? Nic w tej wypowiedzi na to nie wskazywało, a trzeba wiedzieć, że rok temu daliśmy za niego na 100% 10 milionów euro + połowę karty Merkela. Więc 20 milionów gotówką wydaje się być kwotą realną.

Zapomniałem o naszych lewych obrońcach. Galliani podbija cenę za Vilę, Taiwo jest na sprzedaż. Za Di Gennaro dostaniemy grosze (przy zainteresowaniu Fiorentiny mówiło się o ilu? 2 milionach euro?), ale za dwójkę defensorów dostaniemy co najmniej 15 milionów (za obu odrzucano już oferty po 7 milionów euro). Co najmniej drugie tyle za Robinho daje nam już dużą kwotę do wydania na rynku - nawet przyjmując, że tylko jej drobną część Galliani będzie miał do wydania, to już na lato 2012 roku znajdzie się kasa na ofensywnego pomocnika.
Destro ma przyjść na warunkach Acerbiego i Constanta - wypożyczenie z opcją wykupu od przyszłego roku. Jeśli oczywiście w ogóle przyjdzie, nie jestem wielkim zwolennikiem tego ruchu, bo pieniądze przydadzą się na innych pozycjach. Poza tym co to za hasło, że musimy kimś zastąpić Robinho w ataku - mamy Cassano, Pato i El Shaarawy'ego jako potencjalnych partnerów Ibry. Nawet więc w razie kolejnego straconego sezonu Pato sytuacja wygląda nieźle.
O ile ten Destro w ogóle przyjdzie - Preziosi przyznał, że rozmawiał z Gallianim na temat innych piłkarzy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2012, 12:17

Serio? Nic w tej wypowiedzi na to nie wskazywało, a trzeba wiedzieć, że rok temu daliśmy za niego na 100% 10 milionów euro + połowę karty Merkela. Więc 20 milionów gotówką wydaje się być kwotą realną.
Rok temu na pewno nie daliśmy 10 baniek. To było coś około 5-6. Tyle samo w tym roku.

Zapowiada się najniższa sprzedaż liczby karnetów od lat. Przekaz jest jasny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 cze 2012, 14:29

mete pisze:Zapowiada się najniższa sprzedaż liczby karnetów od lat. Przekaz jest jasny.
I bardzo dobrze.

Pomysł z Destro mi się nie podoba przy obecnej sytuacji finansowej. Liczę na Balazarettiego pod koniec sierpnia i kogoś w miarę ciekawego do pomocy. Robinho można sprzedać, kwota ok. 20 mln euro wydaje się bardzo dobra. Mamy Cassano który jest lepszy od niego, do tego chętnie widziałbym Aque :pray: i Faraona jako pierwszego zmiennika. Taiwo out, Didaca bym zostawił. Valencia dostał ok 13 mln euro z Albę. Dawajcie ok 7 za Didaca, a jak nie to zostaje. Do pierwszego zespołu wprowadzić De Sciglio.

Dalej jestem za tym, żeby Muntariemu nie dawać kontraktu, choć wiemy, że skończy się inaczej :|

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2012, 16:26

Ponoć Łysy negocjuje transfer Veloso z Preziosim również i jest szansa na jego przyjście( wypożyczenie z obowiązkiem wykupu lub współwłasność). W takim wypadku albo Diarra jest zbędny albo Muntari. Osobiście wolałbym, aby Diarra i Veloso w razie czego trafili. Strasser ma iść do Sieny a Ely na współwłasność do Genoi. Łysy znów dzisiaj jest/był na spotkaniu z Preziosim.

Jednak z drugiej strony Diarra i Veloso to bardzo podobni do siebie gracze z tym, że Diarra bardziej wszechstronny, bo Veloso to raczej defensywny pomocnik i nic więcej. I transfer ich obu blokuje zakup jakiegoś kreatywnego pomocnika. Kurdę Ci dwaj zamiast Flaminiego, Muntariego i Constanta i by to lepiej wyglądało a tak będzie tłoczno i za dużo graczy o podobnej charakterystyce. Chyba, że Lassagna chce duży kontrakt i z tą Miguel albo Diarra rozważany jako poważna kandydatura na prawą obronę.

Benfica zaoferowała 5,4 mln za Didaca a Galliani chce 7.
Do pierwszego zespołu wprowadzić De Sciglio.
Już został przesunięty.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 cze 2012, 16:34

Ja nie wiem co Wy widzicie w tym Diarrze.Dla mnie to jest topor jakich malo.Odebrac pilke, podac do najblizszego kolegi, przejechac po achillesach i dostac kartke.To kilka celow tego gracza na mecz.Pamietam zawsze jak gral przeciw Barcelonie to dostawal szybko zmiane bo nie dosc, ze zawsze byl spozniony to lapal szybko kartke.Ten Veloso jest calkiem spoko, mnie tam jego gra w Genoi sie podobala i na DMa akurat ( bo mniemam ze mazastapic Van Bommela ).

Snilo mi sie, ze Milan sprzedal Ibre i wzial w zamian tego Destro, na szczescie sie szybko przebudzilem.

Balzaretti, i like it.Na Nasza lewa strona bylby swietny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 cze 2012, 16:42

EnJoy's pisze:Ja nie wiem co Wy widzicie w tym Diarrze.Dla mnie to jest topor jakich malo.Odebrac pilke, podac do najblizszego kolegi, przejechac po achillesach i dostac kartke.To kilka celow tego gracza na mecz.Pamietam zawsze jak gral przeciw Barcelonie to dostawal szybko zmiane bo nie dosc, ze zawsze byl spozniony to lapal szybko kartke.Ten Veloso jest calkiem spoko, mnie tam jego gra w Genoi sie podobala i na DMa akurat ( bo mniemam ze mazastapic Van Bommela ).
Z tego samego powodu nie za bardzo nalegam na ten transfer. Wolę Veloso.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 cze 2012, 17:14

Diarra w formie potrafi wykonywac tytaniczna prace w srodku pola - 93min a on dalej biega na full sprincie, nikomu nie odpuszcza, do tego bardzo ciezki do przepchania i fajna kontrola nad pilka jak na DMF. Wady - niestabilna forma, niekiedy klopsy i ciezki charakter. Mimo to, za cene za ktora on pojdzie, to jest raczej jedna z lepszych opcji na rynku. Warunek - musi miec poczucie ze ma raczej pierwszy sklad, i trzymac go na DMF. Gra sie raczej odplaci.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 cze 2012, 17:32

nie chciałbym go oglądać w koszulce milanu
-kilka razy odrzucał oferty milanu lekceważąco wypowiadając się o klubie
-jest debilem i ma gówno w głowie, van bommel też potrafił wejść z karata w klatę przeciwnikowi ale przynajmniej był przywiązany do milanu i umiał postraszyć strzałem

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 30 cze 2012, 18:21

To z wypożyczeniem Veloso z opcją wykupu, to coś poważnego, czy jakaś jedna ploteczka?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2012, 18:41

Raczej poważnie. Galliani od dwóch dni jest z Preziosim i obaj się wypowiadają, że jakiś(jacyś) gracze Genoi powędrują do Milanu.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 02 lip 2012, 16:37

koniec spekulacji.

thiago silva przedłuzył kontrakt do 20017.

ciekawy jestem o ile zwiekszyły sie zarobki brazylijczyka, jak ktos bedzie cos wiedział niech napisze.

pieeeekna pogoda, pieeeekna wiadomosc :beer:

edit : mowi sie o 6 milionach plus bonusy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lip 2012, 16:54

Podobno 6 mln € na sezon, pasuje.

Super wiadomosc.

W takim razie nie beda sie chyba starac opchnac Zlatana.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 lip 2012, 22:22

ponoć skutkiem podwyżki jest konflikt w szatni ... pewnie wymysł życzliwych mediów, ale kto wie. W warunkach powszechnego "cięcia" wszystkiego i wszystkich znaczne podwyżki nie są aprobowane. Poza tym nie pochwalam tego ruchu ze strony działaczy klubowych. Lepiej było wykorzystać zainteresowanie PSG, sprzedać za grube pieniądze i kupić nowych zawodników. W realiach włoskich nieopłacalne jest trzymanie wielkich i suto opłacanych gwiazd, bo wartość boiskową można zbilansować przez dwóch - trzech klasowych zawodników a płacy już niestety nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”