FMy - Strona 672

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 cze 2012, 20:03

w pozniejszych wersjach FMa jest opcja zlozenia apelacji o przelozeniu meczu, jesli terminy sa naprawde napiete, ale niestety nie probowalem tego nigdy to nie moge tego potwierdzic jak i gdzie to sie robi, ale napewno gdzies kolo terminarzu itp.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 cze 2012, 12:10

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 28 cze 2012, 12:19

Tymczasem tylko jeden z nich przyznał się do prowadzenia Polonii Warszawa
najbardziej zastanawiające zdanie w całym tekście :)

choć to dość ciekawy temat. Jak obcokrajowcy grają naszymi drużynami, czy mają jakieś sukcesy i czy w ogóle im się chce babrać w Ekstraklasie ;p

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 cze 2012, 12:21

Liga jak każda inna przecież...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 cze 2012, 23:20

Ma ktoś jakiś link do polecany logpacków, strojów i twarz :?: Potrzebuje do lig: TOP 5 z Europy.

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 30 cze 2012, 10:29

Widziałem kiedyś na angielskiej stronie z FMami typka, który zaczął karierę... Lechią Gdańsk :D Po około 15(?) sezonach wygrał z nimi LM, a potem odszedł do... Legii :D Z drużyną ze stolicy również wygrał LM po paru latach by w końcu odejść na Wyspy. Ale wysmienity, poszukam linka, może znajdę to wrzucę :)

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 30 cze 2012, 10:29

Widziałem kiedyś na angielskiej stronie z FMami typka, który zaczął karierę... Lechią Gdańsk :D Po około 15(?) sezonach wygrał z nimi LM, a potem odszedł do... Legii :D Z drużyną ze stolicy również wygrał LM po paru latach by w końcu odejść na Wyspy. Ale wysmienity, poszukam linka, może znajdę to wrzucę :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 cze 2012, 10:40

W mojej karierze (2039 rok) nigdy Ekstraklasą nie grałem, ale mam załadowaną. Od wielu lat mistrzami są na przemian Jagielonia Bialystok i Sandencja Nowy Sącz :mrgreen: Mamy 2 miejsca w LM i oba kluby regularnie grają w fazie grupowej (jakoś nigdy nie zauważyłem żeby weszły dalej, ale też się specjalnie nie interesowałem). Legia czy Wisła to obecnie średniacy, ci drudzy przez kilka lat byli nawet poza stawką.

Co ciekawe jest jeden Polak (Marcin Kopiec) który jest wielką gwiazdą Bayernu (jeden sezon w Realu kiedyśtam też miał), bramkarz Marcin Adamski od chyba 10 lat broni w Chelsea, w ogóle jest bardzo dużo świetnych Polaków. Reprezentacja jednak do kitu, grając Francją prawie zawsze trafiam na nich w kwalifikacjach i zazwyczaj są drudzy, choć w ostatnich kwalifikacjach przegrali bilansem bramkowym z... Izraelem. W tym miejscu mogą się pochwalić, że prowadząc kadrę Francji już 21 lat (od 2018) we wszystkich możliwych kwalifikacjach straciłem tylko 3 gole: 2 załadowali mi chyba w 2021 Turcy (moja jedyna kwalifikacyjna porażka), zaś jednego... Liechtenstein w meczu który skończył się wynikiem 7:1.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 30 cze 2012, 12:07

Też już mam podeszły rok w grze, 2030. Dalej gram Histon FC, to już mój 5 sezon w Premier League, co sezon progres z pozycją odpowiednio 17, 14, 10, 6, a teraz po połowie sezonu jestem na 3 pozycji :) Skład mam w miarę fajny ponieważ moje młode gwiazdki które pościągałem kiedyś tam w końcu podorastały i w końcu zaczynają sie spłacać.
Obiekty mam już prawie idealne, stadion mały bo na 14tys ( zapełniany prawie co mecz ), w przyszłości liczę na dalsze powiększanie.
Bardzo restrykcyjnie trzymam się budżetu i finansów, płacę najmniej w lidze, zwykle co sezon jestem na wielkim plusie. Klub przez to jest bogaty, na transfery w skarbcu mam blisko 40mln, ale... no i teraz minus, dalej nie chce nikt poważny do mnie przyjść :| Już nawet nie liczę na europejskie gwiazdy, ale jacyś tam lepsi piłklarze Feyenoordu czy nawet jakiegoś Basel powinni być zainteresowanie do moją ofertą, a tutaj z góry nawet nie chcą gadać.
Wiem, reputacja klubu o dziwo dalej jest regionalna :roll: W tym sezonie gram w Lidze Europy, idzie mi całkiem fajnie, wiem że z grupy już na pewno wyjdę z ładnymi wynikami jak 7-1 z Bragą czy 11-1 z Levadią :P Liczę , że po grach w LE reputacja w końcu coś zacznie iśc w górę bo bez lepszych pilkarzy jeszcze długo nie uda mi się wygrać upragnionego mistrzostwa.
Kolejna denerwująca rzecz to to, że zarząd już w paru przypadkach sprzedaje za moimi plecami najlepszych piłkarzy. W każde okienko odrzucam dziesiątki ofert za moich podopiecznych, piłkarze często się burzą, chcą być wystawieni, chcą przejśc do większego klubu, ale zawsze im coś naobiecuje , że naściągam zawodników na miare ich ambicji i jak na razie to działa, wszyscy są zachwyceni, a karawana jedzie dalej. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2012, 12:35

Prowadziłem na wyjeździe z Milanem 3:1 do 87 minuty, by przegrać 3:4 :zgon:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 cze 2012, 22:13

Nabyłem sobie ostatnio oryginalnego FMa 12 i tak myślę, czy może ktoś jeszcze ma. Moglibyśmy zebrać się i pograć w kilka osób.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 lip 2012, 22:39

Postanowiłem spróbować zagrać jak Hiszpania na EURO, czyli bez napastnika. Z mojej tradycyjnej taktyki 4-1-2-2(skrzydłowi)-1 przesunąłem napastnika na ofensywnego pomocnika i ustawiłem bardzo ofensywne role: w środku cofnięty rozgrywający rozgrywający(wsparcie) i długodystansowiec, na lewej wysunięty rozgrywający (atak), na środku klasyczna 10 i prawej schodzący napastnik.

Efekt miazga :boje się: Zespół nie jest uzależniony w dużej mierze od skuteczności napastnika, bo każdy z ofensywnych pomocników bardzo regularnie expi :mrgreen: Ale strzelam tylko z ataku pozycyjnego, przy kontach brakuje gościa na połowie rywala, który by pociągnął. Do tego te ataki są dość mozolne, bo nie ma w tym takiej płynności jak w realu i czasem zdarza się, że nikt nie wbiega w atak.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 03 lip 2012, 23:45

Ja zacząłem grę Barceloną.Wiem ,wiem że co to za gra z takimi piłkarzami ,ale choć raz chciałbym zagrać zespołem z absolutnego topu.Otóż od początku mam spory problem z ustawieniem,tylu dobrych piłkarzy i jak ich tu upchnąć.A więc zacząłem grać formacją 4-1-3-1-1 ,żeby upchnąć w środku pomocy moje gwiazdy ,czyli Iniesta,Xavi i Cesca.Dopiero gram parę tygodni ,ale w sparnigach idzie mi super, co nie zawsze znaczy że będzie tak w całym sezonie ,ale to chyba dobry prognostyk.Póki co jest jeszcze słabe zgranie ,ale to powoli także się poprawia.

Szuakm sobie teraz jakiegoś środkowego obrońcy , Puyol ma spory czas kontuzje na początku i z konieczności będzie tam póki co grał Mascherano,tak jak sporą część w realnym świecie w Blaugranie.Może kupię jeszcze Moutinho z Porto bądź Milan Badelj ,ale to raczej tylko do większego pola manewru.Aż to dziwnie wygląda ,że na ławce Pedro,Sanchez,Thiago w Barcelonie B ,Affelay ,a to są jedni z ciekawszych piłkarzy w tym Fm-ie.Mam chrapkę na Thiago Silve ,ale trzeba za niego dać 30 mln+ ,a niestety Barca tyle kasy nie ma i nie potrzebny mi drugi obrońca obok Pique grający piłką.Przydałby mi się także dobry lewy obrońca ,bo Abidal ma już swoje lata i może na to miejsce przyjdzie Domenico Criscito.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 lip 2012, 12:50

Bodajże Bartra gra w rezerwach. Po paru sezonach absolutny top na świecie :wink: Oczywiście nikt nie pobije Varane z Realu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 lip 2012, 13:07

BadBoy pisze:Bodajże Bartra gra w rezerwach. Po paru sezonach absolutny top na świecie :wink: Oczywiście nikt nie pobije Varane z Realu :mrgreen:
Właśnie Varane to będzie w przyszłości lider obrony Realu,przynajmniej jak zawsze dłużej grałem to zawsze nim się stawał.Chciałbym go z Realu wyciągnąć ,ale nie wiem czy jest to możliwe.A co do Bartra ,on raczej ginie w rezerwach Barcelony ,choć potenciał ma duży.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”