Kuba Wojewodzki - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Kuba Wojewodzki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 lip 2012, 21:01

Tardelli pisze: Intelektem przerasta o głowę większość
Ty zaś jesteś jednym z nie licznych, który stawia go za wzór inteligencji, nawet w polskich mediach. :angry2:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2012, 21:05

Jaki znów wzór? To że Wojewódzki przerasta (bo przerasta) intelektualnie zdecydowaną większość polskich dziennikarzy nie jest jakimś wielkim osiągnięciem :|

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 05 lip 2012, 21:12

Kesz pisze:
Ty zaś jesteś jednym z nie licznych, który stawia go za wzór inteligencji, nawet w polskich mediach. :angry2:
Po 1) nielicznych
Po 2) nie jest dla mnie "wzorem inteligencji", nic takiego nie napisałem; zwyczajnie wyróżnia się na tle kurzajewskich i innych klaunów obecnych w telewizji, zresztą nie od dziś

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 lip 2012, 21:35

Salas11 pisze:Jaki znów wzór? To że Wojewódzki przerasta (bo przerasta) intelektualnie zdecydowaną większość polskich dziennikarzy nie jest jakimś wielkim osiągnięciem :|
Jakieś dowody na taką tezę ?

Ja w nim widzę faceta w średnim wieku, który nie wyrósł jeszcze z trampek. Robiącego z siebie idiotę na każdym kroku, może to świadczyć o jego dystansie do siebie. Krytyk muzyczny, jednak nie przykładający zupełnie ręki do promocji artystów, jacy nie mogą przebić się przez ten kicz, bo jego stronnicze oceny w X Factor i dawanie bandów do siebie do programów aby coś zagrały, śmiejąc się jednocześnie z nazwy zespołu - raczej za takowe uważane być nie może. Ma w wielu tematach podobne zdanie jak większość polaków, czy to chodzi o politykę, showbiznes itd. Tylko prawda taka, że to co on krytykuje w swoim programie, jak obśmiewa tych celebrytów - to dotyczy jego samego, bo on sam kontrowersjami stara się wbić na okładki gazet i być na topie - przeczy sam sobie - Albo chce być jak marketingowa małpa - W ostatnim czasie świetnie mu to wychodzi, aż sam się pewnie zdziwił. Trzeba odróżnić to co robi pod publiczkę a co jest faktycznie jego obiektywną opinią - Bo jest to człowiek zakłamany, szukający popularności, choć by miał się śmiać z samego Jana Pawła II - choćby miał zesrać się na polską flagę - on szuka sensacji zw. ze swoją osobą by być na topie, czy to jest cecha człowieka inteligentnego czy idioty ? - To można ocenić na podstawie tego w jaki sposób dana osoba prowokuje takie sytuacje, Wojewódzki to robi w bardzo brzydki i idiotyczny sposób, poprzez kontrowersyjne komentarze jakie uderzają w pewną grupę społeczności, czy to chrześcijanie, czy biedota - on potrafi uderzyć poniżej pasa i się z tego śmiać bezpośrednio w oczy.

Ja np. więcej szacunku mam do Kukiza i szczerze, żałowałem, że Wojewódzkiemu nie walnął w pysk w tym swoim programie, tylko po prostu z niego wyszedł na papierosa by uspokoić nerwy.

Ja Wojewódzkiego uważam za prostaka, który nie szanuje innych i po trupach jest w stanie dojść do celu, aby być nadal na topie...

Takiego głupio mądrego jak Wojewódzki, udaje co drugi troll w internecie - Ale nie świadczy o tym, że faktycznie jest inteligentny.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2012, 22:32

sbQ pisze:
szefu91 pisze:Figurski to pomyłka i nie wiem jakim cudem trafił tam gdzie trafił i zarabia tyle ile zarabia. To jest właśnie wielki szołbiznes.
To są właśnie znajomości. Jego tatunio za PRLu studiował w Moskwie. Nic więcej dodawać nie muszę?
jako ciekawostkę podam, że jak wymienieni wcześniej Panowie odchodzili z Antyradia do ER to wszyscy żałowali właśnie Michała, a Jakuba Własysława traktowali jedynie jako dodatek do audycji.
A co do studiowania w Moskwie, to znam też jednego gościa który za PRLu studiował w Moskie....co gorsza...jest Murzynem....co jeszcze gorsze...jest teściem don guraleska...a co najgorsze....jest bardzo spoko gościem, robi dobre pieniądze w pewnej branży i chyba jest bardziej prawicowy niż Wy wszyscy razem wzięci.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 lip 2012, 9:48

sbQ pisze:
sci pisze:A co do studiowania w Moskwie, to znam też jednego gościa który za PRLu studiował w Moskie....co gorsza...jest Murzynem....co jeszcze gorsze...jest teściem don guraleska...a co najgorsze....jest bardzo spoko gościem, robi dobre pieniądze w pewnej branży i chyba jest bardziej prawicowy niż Wy wszyscy razem wzięci.
a na czym polega ta jego większa prawicowość? umie robić białe dzieci? czy może namawia gurala, aby nie promował palenia?
Z Guralem by miał problem, bo on już nawet koncert dla antify (!) zagrał :roftl3:

A Wojewódzki - nieśmieszny typ, jego prowokację są nudniejsze nawet od filmu zmierzch

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 wrz 2012, 16:40

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”