Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1468

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 23 cze 2012, 11:24

Modric - potencjalnie transfer bardzo fajny, ale oznacza pożegnanie się z Sahinem, którego pierwszy sezon w Realu nie miał prawa wypalić, a który chyba zasługiwałby na szansę w przyszłym. Myślę, że z tego trivote przedstawionego przez Cru często Mou korzystałby też z topowymi rywalami - bo lubi tak grać, a tu wykonawca przyszedłby mu do tego systemu kapitalny - Modric rewelacyjnie potrafił napędzać kontrataki Spurs. Mieć dwóch tak wszechstronnych zawodników jak Chorwat i Xabi w środku pola to prawdziwy skarb.
Atak pozycyjny to jak na razie najsłabszy punkt tego zespołu, więc ktoś taki jak Modric bardzo by nam się przydał.
Z atakiem pozycyjnym to problem głównie mieliśmy w pierwszym sezonie w Realu Mou - teraz ciężko mówić o tym jako o jakimś słabszym punkcie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 cze 2012, 11:28

Jestem niemal pewny, że w nadchodzącym sezonie coraz więcej zespołów będzie przed nami stawiać autobusy, więc ktoś taki jak Luka jest nam zajebiście potrzebny.
Mam nadzieje ze tak bedzie bo dziwilo mnie ze druzyny hiszpanskie na Barcelone szykowaly autobusy a na Real juz nie. Mistrza obronic jest trudniej niz zdobyc.

Kake oddacie i jestem przekonany ze za mala kase

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 23 cze 2012, 11:49

Mam nadzieje ze tak bedzie bo dziwilo mnie ze druzyny hiszpanskie na Barcelone szykowaly autobusy a na Real juz nie.
Widzę, że pierdolenie niektórych fanów Realu z tamtego roku o nastawieniu innych drużyn do meczów z Barceloną, w tym roku przemienia się w podobnie pierdolenie niektórych fanów Barcy :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2012, 12:03

Pewnie, że na Real było mniej autobusów (choć były i zazwyczaj źle się kończyły) niż na Barcelonę. Zastanówmy się, dlaczego tak było. Może dlatego, że dla Realu w przeciwieństwie do Barcelony (i reprezentacji Hiszpanii) niebycie przez chwilę przy piłce nie jest największą tragedią, jaka może wydarzyć się w meczu? Może dlatego, że dla Madrytu utrzymywanie się przy piłce w przeciwieństwie do Barcelony (i reprezentacji Hiszpanii) nie jest celem, a co najwyżej środkiem do osiągnięcia celu? Może dlatego, że Real czasem pozwala rywalowi wyjść z piłką spod własnego pola karnego, jeśli nie może się przebić. Co myślisz Bienias?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 cze 2012, 12:21

RealFan mysle ze Realista klepie byle klepac ;)

Mysle ze gdyby postawic autobus i dac Realowi grac atakiem pozycyjnym to chlopaki mieliby bardzo ciezko. Real jest zabojczy z gry szybkiej kombinacyjnej polegajacej na kilku klepkach i strzale. Dac Realowi grac dluzej przy pilce i madrze sie bronic moze dac efek zdobycia punktow. W poprzednim sezonie przeciwnicy RM grali czesto futbol dosc odkryty.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 cze 2012, 23:22

Jak wygląda kwestia sprowadzenia przez Was Modricia? Mówi się, że sam zawodnik uzgodnił już warunki indywidualnego kontraktu.

Crmad
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Crmad » 03 lip 2012, 11:43

Podobno na przeszkodzie transferu stoi Sahin, który nie chce iść w rozliczeniu za Chorwata, cena podyktowana przez Tottenham również jest za wysoka.
Warto jednak przeczytać ten artykuł http://madryt-barcelona.pl/2012/07/pilk ... euro-2012/. Czy Modric pod znakiem takiej dyspozycji Khediry jest nam potrzebny?

Awatar użytkownika
LaLoca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaLoca » 04 lip 2012, 19:07

Sahin chce zostać i pokazać klasę z jaką grał w BVB, ale i tak bym wolał Modricia

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 lip 2012, 20:31

Zastanawia mnie, czy Real zrezygnował z nabycia napastnika. Mówi się, że Morata będzie na przyszły sezon w pierwszej drużynie, dostanie "przeklętą 9" - Czyżby uznano to za zbędny wydatek i skupiono się na linii pomocy ? Bo ostatnio głównie się gada o Modriciu i Silvie

Awatar użytkownika
LaLoca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaLoca » 05 lip 2012, 20:35

Silva mówi, że jego transfer do Madrytu to plotki. Modric jest blokowany przez Sahina

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2012, 21:22

Ostatnio moja aktywność na forum znacznie zmalała, ale tu mogę coś napisać.

Dla mnie transfer Modricia nie jest blokowany przez Sahina, bo Real jak będzie chciał, po prostu zapłaci tylko w €. Ewentualnie może zostać włączony Lass, który jest bardzo wartościowym zawodnikiem, a odejdzie na pewno jak nie teraz, to za rok. Sahin nie chce odchodzić i słusznie. Powody, dla których miał tak słaby sezon są znane, oczywistym jest, że chce spróbować przy równych szansach. Kontrakt podpisał na 5 czy 6 sezonów, a nie jeden. To jego być może ostatnia szansa na zaistnienie w takim klubie. Z zespołu pokroju Tottenhamu ciężko wyrwać się do większego klubu. Dla tego transferu istotniejsza wydaje mi się przyszłość Kaki.

Nie wiem po co Real miałby kupować nowego napastnika. Higuain, Benzema i Ronaldo to na tyle dużo, że więcej nie trzeba. Jeśli Morata faktycznie zostanie włączony do kadry będzie miał bardzo ciężko. Tym bardziej, że Joselu wydaje mi się lepszy na szpicy, a jeśli jakiegoś atakującego z Castilli spodziewałem się w drużynie Mourinho, to Jese ze względu na wszechstronność (może grać na każdej pozycji w ataku). Aczkolwiek oczywiście życzę mu szczęścia.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 05 lip 2012, 21:34

RealFan pisze:Z zespołu pokroju Tottenhamu ciężko wyrwać się do większego klubu.
Mógłbyś swoją myśl rozwinąć?Pomijając, że w ostatnich latach Tottenham osiągnął praktycznie rangę wielkiego klubu, przedstawię Ci osoby, które się wypromowały:
-Keane
-Carrick
-Boateng
-Berba
Wtedy nie mieliśmy jeszcze takiej rangi, ale pomyśl czy obecnie jest sens się promować skoro klub wykonuje coraz bardziej przemyślane transfery i rok w rok rośnie w siłę?Jeszcze to nie jest klub absolutnego topu, dlatego Modric chce odejść, ale dla piłkarzy o odrobinę mniejszych umiejętnościach jest to drużyna w sam raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 lip 2012, 21:35

Boateng mało co grał w Tottenhamie, więc nie wiem czy można mówić o promocji :o

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 05 lip 2012, 21:37

Morata, ciekawe, co w nim widzi Mou, wydawał się mniej istotnym zawodnikiem dla Castylli niż chociażby Jese czy Joselu. Po awansie naszych rezerw ogólnie szykuje się niemały exodus, Juanfran do Betisu, wcześniej odszedł już środkowy pomocnik ,którego Nazwiska zapomniałem, za szokujące pieniądze ma odejść Carvajal. Jose czy Derik mają szansę szybko przeskoczyć o level wyżej. Nurtuje mnie kwestia prawego obrońcy, ponoć Mou celuje w londyńskiego na dniach ?Maicona, ciekawe. Nie zdziwiłbym się, gdyby właśnie para na M wzmocniła Real, trudniej będzie pozbyć się niechcianych, z Lassem i Kaką na czele, czas pokaże, wolałbym,żeby kwestie transferowe wyjaśniono sprawnie.
Pomijając, że w ostatnich latach Tottenham osiągnął praktycznie rangę wielkiego klubu
Błagam, Tottenham osiągnął co najwyżej pozycję ligowego pewniaka do miejsc 4-5. Mają kilku ciekawych zawodników ale od razu nazywać ich Wielkimi?
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 21:41 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 05 lip 2012, 21:38

No cóż, wolał imprezować i się lansować to jego problem :lol:
To pokazuje jednak, że nawet idąc do słabszego klubu ze Spursów wielka piłka nie jest zamknięta.Poza tym od kiedy Spurs stał się czołowym klubem nie ma większego sensu odchodzić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”