Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2012, 14:37

sickstick pisze:Z innej beczki: o ile dobrze pamiętam Wilshere wypadł rok temu właśnie podczas zgrupowania kadry. Orientujecie się czy po starciu z jakimś konkretnym zawodnikiem?
on się chyba połamał w klubie i potem z kontuzją pojechał na kadrę, gdzie go przebadali i uznali ze sie nie nadaje do gry.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lip 2012, 18:25

Szkoda, że nie pojechał Beckham. Zawsze podkreślał, że gra w kadrze jest dla niego ważna i nigdy nie zakończył kariery reprezentacyjnej, występ na IO był dla niego wielkim marzeniem. To byłoby ukoronowanie jego kariery.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 lip 2012, 23:32

Powiem tak, bo teraz mi to przyszło do głowy. Pamiętam jak byłem kajtkiem to mój kuzyn miał taką kasetę video 500 wspaniałych goli, tam były brameczki z wielu MŚ czy ważne momenty. To było gdzieś po euro 96 bo już lubiłem Anglików. W każdym bądź razie z tej kasety dowiedziałem się kto to był Lineker, Maradona, Rossi itd. itp. Ale do czego zmierzam. Pokazali tam też karne z MŚ 90 roku Angoli ze Szwabami, które oczywiście Synowie Albionu przegrali, bo karnego nie wykorzystał Pearce. Wówczas już stwierdziłem, że podobnie jak Soutghate(miałem świeżo w pamięci rok 96) to kawał [ch**] z tego Stuarta, przez którego ojczyzna futbolu nie awansowała do MŚ. I teraz tylko stwierdzam, że pierwsze wrażenie z okresu dzieciństwa jest najlepsze, bo decyzją o nie zabraniu Becksa na IO tylko to potwierdził.

Kogo tam obchodzi kto wygra to całe IO? Zresztą ktokolwiek tam za niego pojechał i tak nie zrobi różnicy, że Anglia wygra bądź przegra. A dla Becksa to byłoby cudowne ukoronowanie kariery i zamknięcie jej klamrą.

Fuck off Stuart.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6211
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 lip 2012, 23:36

Info o tym że Becks nie pojedzie było dość dawno, ale nawet nie pamiętam gdzie. Pytanie czy skoro informacja pojawiła się tak szybko, to znaczy że mogła wynikać z decyzji samego gracza lub innych pobudek, innych niż decyzja Pearce. Zreszta czy Becks nie gra czasem teraz sezonu?

Dal mnie Pearo też wiąże się z samymi negatywnymi emocjami.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 lip 2012, 23:59

Skoro Beckham gadał że był bardzo zawiedziony tą decyzją zaraz po jej ogłoszeniu to chyba oczywiste, że to decyzja trenera.

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 09 lip 2012, 6:50

Niby gra chociaż wczoraj nie powąchał murawy jak grali w Chicago z Fire :whistle:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lip 2012, 9:18

MarcinGol pisze:Niby gra chociaż wczoraj nie powąchał murawy jak grali w Chicago z Fire
A to Beckham nie jest czasem zawieszony za ostatnie dymy na boisku?

Swoją drogą, bardzo ładnie pocelował tego leżącego pionka.

:arrow:

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 09 lip 2012, 9:27

A fajktycznie, ze strażakami miał nie grać, maskotka mu jeszcze nie wybaczyła...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6211
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lip 2012, 10:32

Duch pisze: :arrow:
Ten pajac wstał od razu jak go trafiła piłka :mrgreen:

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 09 lip 2012, 10:34

Medycyna niekonwencjonalna :)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 lip 2012, 18:49

Nie wiedziałem gdzie mam wylać frustrację postanowiłem zrobić to w tym temacie. Oglądałem właśnie mecz (choć niecały) w Mistrzostw Europy u-19 pomiędzy Anglią i Grecją i nasunęło mi się parę myśli. Po pierwsze, że młodzi Anglicy grają tak samo drętwo, sztywno, wolno i bez polotu jak ich starsi koledzy. Obrona przy drugiej bramce totalnie dała przysłowiowej dupy. Oglądając ten jeden mecz nie dostrzegałem za wielu potencjalnych gwiazd. Rzucił mi się w oczy naturalnie Ross Barkley, który miał kilka świetnych zagrań i dryblingów, ale też kilka idiotycznych i prostych strat. Co nie zmienia faktu, że był jednym z najlepszych piłkarzy na boisku. Drugi, który mi sie podobał to Benik Afobe ( czy jak mu tam, w każdym bądź razie ten typ z Arsenalu).

Z perspektywy kibica Evertonu to jeszcze szczególnie przyglądałem się grze Luka Garbutta i Lundstrama, ale obaj nie prezentowali się szczególnie wybitnie. Lundstram grał od początku i nie był przesadnie widoczny, choć oddał jeden naprawdę groźny strzał. Garbutt po wejściu z ławki rezerwowych był dość widoczny, ale jego gra na lewej stronie budziła pewne zastrzeżenia i czasem nie mógł się dogadać z kolegami (co niekoniecznie jest jego winą). W każdym bądź razie nie jest on gotowy do gry w pierwszym zespole, w przeciwieństwie do tego co życzyliby sobie pewnie kibice. Zwłaszcza w sytuacji, gdy tak dużo mówi się o odejściu Bainesa. Szkoda, że szansy w tym meczu nie dostał Hallam Hope, a być może powinien, bo pozostałe dwie zmiany też nie były specjalnie trafione, a napastnik na boisku by się przydał.

Drugą rzeczą jaka budziła u mnie kolejne ataki frustracji to cwaniactwo boiskowe Greków. Niektórzy może będą to traktować jako coś dobrego lub jako przejaw doświadczenia, ale mając na myśli 'boiskowe cwaniactwo' chodzi mi raczej o symulowanie. Nie pamiętam nazwiska jednego napastnika (lub skrzydłowego) Greków, który ma szansę stać się jedną z gwiazd youtube'a w tej materii. Po prostu buractwo i chamstwo.

Po trzecie i chyba najbardziej denerwujące to komentarz pewnego pana z eurosportu2. Gość przebija wszystkich typów ze sportklubu, Szpakowskiego i Trzeciaka razem wziętych. Nie wiedziałem czy on jest ślepy, ma jakąś odmianę schizofrenii czy po prostu niezdecydowany, ale jego komentarz stał na żenująco niskim poziomie. Obawiam się, że nawet ja mógłbym wypaść lepiej, a muszę przyznać, że Demostenes ze mnie żaden. A jeśli już to wczesny Demostenes.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lip 2012, 22:37

Oj tam. Wprawdzie ta drużyna znacznie lepiej wyglądała 2 lata temu, kiedy w jej składzie byli tacy zawodnicy jak WIll Keane, Mcceahran, czy WIkham, ale dzisiaj nie było tak źle. To był półfinał ME, nie mecz w grupie, a nie można powiedzieć przecież że byli gorsi niż rywale. Dopisało wprawdzie szczęście przy karnym i buraku dla GK Greków, ale Angole przez cały mecz ciśnęli i powinni wygrać.

Oczywiście najwięcej mogę powiedzieć o naszej trójce (mielibyśmy pewnie pięciu, gdyby nie kontuzje). Przede wszystkim Johnstone i Thorpe uchodzą za duże talenty. Ten pierwsze nie miał wybitnego turnieju, ale oglądałem go masę razy i rzadko kiedy zawodził. Thorpe zaś to naturalny środkowy obrońca, ale na tyle dobrze czuje się z piłką przy nodze, że dzisiaj zagrał na przykład na DMie. Ci dwaj oraz Barkley, Challobah i Afobe mają papiery na dobrych grajków. Jak dobrych to czas pokaże, ale sam fakt, że otarli się o finał nie powinien świadczyć na ich niekorzyść.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 lip 2012, 23:58

Jak wspominałem we wcześniejszym poście obejrzałem tylko ten jeden mecz. Nie mam szerszego spojrzenia i wypowiadałem się przez pryzmat tego spotkania. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to niezbyt mądre podejście i nie daje poglądu na pełną sytuację. Spotkanie to Anglia powinna wygrać, bo większość meczu grała w przewadze i poza posiadaniem piłki, kornerami i dziesiątkami niewiele potrafiła zrobić. Od czasu do czasu, zwłaszcza pod koniec, kilka groźnych strzałów z dystansu. Trochę mało. Ale być może ci piłkarze w klubach prezentują się lepiej.

Ale szkoda, że nie udało się dojść do finału, bo chętnie obejrzałbym sobie spotkanie Anglia-Hiszpania w końcu z piłkarzami EFC w składzie.

Matiiii13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 10 sie 2012, 16:17

Bramkarze: Jack Butland (Birmingham City), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich City).

Obrońcy: Leighton Baines (Everton), Ryan Bertrand (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Steven Caulker (Tottenham Hotspur), Phil Jagielka (Everton), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).

Pomocnicy: Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Adam Johnson (Manchester City), Jake Livermore (Tottenham Hotspur), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Jack Rodwell (Everton), Ashley Young (Manchester United).

Napastnicy: Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Daniel Sturridge (Chelsea), Theo Walcott (Arsenal).

Kadra na mecz z Włochami. Ciekawi brak Rooneya, A.Cole'a, a Carroll będzie chyba powoływany przez najbliższe 2 lata za to, że strzelił bramkę na Euro.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2012, 16:22

Matiiii13 pisze:Ciekawi brak Rooneya, A.Cole'a,
do tego Terry, Lescott, czy Gerrard .. Roy chce po prostu dać szansę młodym, których nie ma okazji w kadrze za często oglądać, bo albo Euro, albo eliminacje do MŚ. Mają towarzyski mecz i sprawdza młodych i dobrze. Pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że liga startuje 3 dni po tym meczu. Jak co roku piłkarze na 3 dni przed startem ligi muszą grać w jakiś sparingach w druzynie narodowej :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”