AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1442

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 11 lip 2012, 21:32

Nie mogę w to uwierzyć, że obaj mają odejść. Naprawdę jak pierwszy raz przeczytałem wasze posty, to myślałem że robicie sobie poprostu jakieś jaja. To musi być plotka, przecież nie podpisywali by nowego kontraktu z Silvą tylko po to żeby zaraz go sprzedać.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 11 lip 2012, 21:58

Kniaź pisze:Nie mogę w to uwierzyć, że obaj mają odejść. Naprawdę jak pierwszy raz przeczytałem wasze posty, to myślałem że robicie sobie poprostu jakieś jaja. To musi być plotka, przecież nie podpisywali by nowego kontraktu z Silvą tylko po to żeby zaraz go sprzedać.
Albo podbijanie ceny albo po prostu nie chcieli denerwować kibiców, teraz to będzie dopiero ambaras w Mediolanie. Nie chcę widzieć tych protestów. Zresztą co to za czasy, że gwiazdy ligi włoskiej kupują Francuzi.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 lip 2012, 22:00

wloski pisze:Zresztą co to za czasy, że gwiazdy ligi włoskiej kupują Francuzi.
Czasy arabów i nic więcej.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 lip 2012, 22:05

JUz to powoli wkurwia na calej linii.Wycofali sie w ostatnim momencie z transakcji z PSG w sprawie Silvy kiedy wszystko bylo dogadane, potem przedluzyli kontrakt z Silva, a teraz niby maja go wraz z Ibra sprzedac i to za takie grosze ? Bo umowmy sie, ze dwoch graczy z topu swiatowego na swoich pozycjach za mln 65 € to niewiele.Troche irytujaca taka sytuacja, najlepiej jakby sie te mercato skonczylo bo nic dobrego z niego nie wyniknie.Jeszcze sprzedawca pizzy sie we wszystko wpierdala gadajac za uchem Ibrze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lip 2012, 22:22

eszcze sprzedawca pizzy sie we wszystko wpierdala gadajac za uchem Ibrze.
Nie za uchem. Dzisiaj mial spotkanie z Gallianim i to klub dazy do potencjalnej sprzedazy a nie zawodnik.

Sprzedaz za 65 mln Silve i Zlatana oprocz sportowego bledu bedzie rowniez bardzo slabym finanoswo dealem. Przeciez kilka tygodnii temu PSG za samego Silve oferowalo okolo 50 mln euro. To Ibre za 15 puszczamy? Chyba, ze Leonardo przechytrzyl i Lysego i Gallianiego i wie, ze klub potrzebuje kasy to on stawia warunki.
Czasy arabów i nic więcej.
Juz drugi raz sie w ostatnim czasie pojawiaja zli arabowi (ostatnio ktos w temacie Juve pisal jak to psuja rynek itp). Zapomnieli wszyscy kto zapoczatkowal wielkie transfery na poczatku wieku? Tak wloskie kluby razem z Realem. Zapomniano ile placono za Buffona, Thurama, Toldo, Neste, Rui Coste itp? Wlosi mieli kase wtedy i wydawali rownie astronomiczne kwoty na tamte czasy jak teraz Arabowie czy Romek tylko, ze nam sie teraz gorzej powodzi to kluje to w oczy. Jest jescze jedna roznica - wloskie kluby myslaly wtedy o terazniejszosci stad teraz zapasc w Calcio a arabowie maja dlugoterminowe plany (szkolki, inwestycje w mlodziez i stadiony, itp). Kto ma ten kupuje proste i logiczne i cale zlo nie rozpoczeli arabowie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 11 lip 2012, 22:53

Co to za psucie rynku, jak to były transfery wewnętrzne, to coś zupełnie innego. Dla mnie lepiej obracać wewnątrz swojego rynku, jak mniejsze kluby dostają kasę, żeby robić kolejne transfery, a duże kluby robić sukcesy na arenie międzynarodowej. Drugi aspekt, że te transfery przyczyniały się do sukcesów klubów, a przecież zakup Silvy czy Ibry nie gwarantuje w LM półfinału. To jest psucie jak takie PSG kupuje Verattiego, gnoja, który nie zagrał ani jednego meczu w Serie A 12-14 mln Euro.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lip 2012, 23:20

Wiekowe chłopaki, którzy niejedno w piłce już widzieli i mają o niej pojęcie a łykają wszystko co tylko pojawi się w mediach. Już żegnaliście i żałowaliście Silvy, potem cieszyliście się z powodu przedłużenia kontraktu a teraz leci news i znowu mam wrażenie jakby była panika na okręcie i wszyscy pogodzili się z faktem odejścia dwóch największych gwiazd. Spokojnie, nie łykajcie tego wszystkiego jak pelikany.

Pierwsza rzecz, jaki sens miało przedłużenie kontraktu Silvy po wcześniejszym odrzuceniu oferty żeby teraz sprzedawać go po raptem kilku tygodniach na gorszych warunkach? Druga rzecz, ile widzieliście takich hurtowych transakcji albo sprzedaży największych gwiazd klasowej drużyny w pakiecie w ostatnich latach? Ja wiem, że Milan potrzebuje szmalu ale bez przesady, nie w taki sposób i nie na takich warunkach. W końcu po trzecie, wiadomo, że trzeba wam siana ale nie jesteście jakimś burdelem gdzie każdy kto chce wchodzi, rzuca co ma w kieszeni i bierze najlepsze dziwki. Łysy też nie dał się poznać jako jeleń na rynku, wręcz przeciwnie więc nie mam pojęcia jak Milan miałby pozwolić sobie na stratę największych gwiazd ligi i fundamentów drużyny w dodatku na bardzo niekorzystnych dla siebie warunkach. Owszem, mercato we Włoszech jest bardzo specyficznie ale to się wydaje tak głupie, że aż nierealistyczne. Po szopkach z Pato i Silvą w ostatnim czasie zalecałbym więcej dystansu.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 23:58 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lip 2012, 23:56

Jakaś nielogiczna jest ta sytuacja. Skoro Silva nie odszedł za 46 to dlaczego 65 mln miałby skłonić Milan do sprzedaży zarówno Silvy jak i jeszcze Zlatana? Nie zdziwię się jeśli tu chodzi o samego Szweda, ale w układ 65 mln za obu po prostu nie wierzę. Tak jak napisał Morrow chyba za bardzo panikujecie. Sytuacja jest napięta w Milanie od jakiegoś czasu i każda oferta PSG powoduje dużą nerwowość, ale ta oferta jest po prostu zbyt niska by traktować ją poważnie. Nawet przy problemach z kasą Milanu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 12 lip 2012, 0:09

Może zwyczajnie przedłużyli z Silvą kontrakt, żeby PSG sypnęło więcej kasy... W mediach teraz przewijają się różne kwoty 65-75 mln E plus bonusy. Nie ma się oszukiwać, to jest dobra kasa i jeśli faktem jest propozycja PSG, to Łysy ją przyjmie. Dodajmy, że roczne zarobki obu graczy to około 30 mln - są najwyżej opłacani w zespole.
Generalnie jest mi obojętne jak się ta sprawa skończy, jeśli przyjdą nowi, młodzi gracze w ich miejsce to jestem w stanie jakoś to przeboleć.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 lip 2012, 10:14

Zlatan podobno decyduje. Nie jest to takie oczywiste, ze przystanie na propozycje Francuzow bo z racji wieku i ambicji to nie jest dla niego wymarzony kierunek.
Natomiast na tym etapie mercato widac wyraznie, ze Milan dazy do sprzedazy swoich liderow i szybciej lub pozniej ta sztuka im sie powinna udac.
Co do nastepcow to raczej Astorii w miejsce Silvy. Wloch wcale nie jest tani, Cagliari odrzucilo oferte 15 mln z CSKA bodajrze. Co do napastnika to faworytem jest zdecydowanie Tevez. Dziwi mnie, ze tak czesto przewija sie nazwisko Dzeko, nie sadze, zeby City dazylo do jego sprzedarzy, to raczej Argentynczyk jest tym niechcianym. Ale glownym celem mercato Milanu jest pomoc Berlusconiemu, jak to ladnie ujal Galliani.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2012, 10:20

La gazetta podała sumę z kosmosu - 170 baniek :shock:
BTW - chyba nikt nie ma już wątpliwości,że te 0,5 mld € kary walnęło Silvio po kieszeni bardzo mocno...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2012, 10:23

Te 170 mln to 62 mln € z transferu i 108 zaoszczędzone mln € z kontraktów Thiago i Zlatana

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lip 2012, 10:55

Według francuskich mediów kwota transferu za obu piłkarzy ma wynieść 70 milionów euro. Czasy kryzysu a szejkowie rzucają takie pieniądze... Sprzedaż obu zawodników tylko pokaże upadłość włoskiej ligi gdzie za jednym zamachem pozbywa się 2 największych gwiazd tych rozgrywek. Cóż, nastały takie czasy że co raz ciężej będzie o zawodników w Serie A z absolutnie światowego TOP na swoich pozycjach.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 lip 2012, 10:58

Po pierwsze to zgadzam sie z Morrow'em: Predzej mi kaktus na dloni wyrosnie niz Milan sie zgodzi na takie warunki.
Patrzac zupelnie na zimno: za Silve 50 milionow dostaniecie bez problemu. Natomiast Zlatan za 15 to bylaby jakas promocja. Gdyby mieli odejsc obaj to nie za mniej niz 70 baniuszek.
Po drugie czemu Ibra mialby sie zgodzic? Z tego co kojarze to On nie wygral jeszcze LM i chyba na tym powinno mu zalerzec. Wiec o ile Z Milanem moze byc ciezko to po co mialby sie pchac do PSG gdzie latwiej nie bedzie? Moze i sie pakuja, ale ile razy juz widzielismy pakowanie sie, ktore w LM efektu nie daje. Najlepiej widac bylo przez lata po Chelsea, przez kilka lat po Realu (od sprowadzenia Ronaldo z ekipa czekali ladnych pare lat i dopiero w zeszlym sezonie mieli szanse cos ugrac) czy w zeszlym roku po City. Ibra nie ma czasu na czekanie wiec PSG to bylby durny wybor (kasy tez mu raczej nie brakuje, bo od lat gra na gwiazdorskich kontraktach).
Po trzecie, gdyby cos takiego sie jednak mialo wydarzyc to mocno bym watpil czy kasa z tego poszlaby na transfery. To nie jest sytuacja kiedy klub sprzedaje gwiazde bo moze sie za ta kase znacznie wzmocnic (o takiej sytuacji mozna bylo mowic w przypadku ostatnich podchodow PSG pod Silve) tylko sytuacja kiedy klub sprzedaje bo na gwalt potrzebuje kasy. Zaden dobrze zarzadzany klub (a do takich Milan zaliczm) nie sprzedalby w jednym okienku dwoch najlepszych zawopdnikow i to do tego za kwote, ktora zdecydowanie nie powala. Jedyna sytuacja kiedy tak sie dzieje, jest sytuacja w ktorej dramatycznie brakuje kasy. A w takiej sytuacji ciezko spodziewac sie ze beda wydawac zarobiona kase na nowych zawodnikow.
No i po czwarte sytuacja z Zidanem, kiedy Juve dzieki jego sprzedarzy sie znacznie wzmocnio miala miejsce ladnych kilka lat temu. Teraz rynek wyglada zupelnie inaczej, skoro Palermo spiewa za swojego zawodnika 50 baniek i je dostaje, a Parma za polowke karty Gio dostaje ponad 10 mln. Teraz zeby sprowadzic naprawde dobrego zawodnika (czyli takiego, ktory moglby zastapic Ibre lub Silve) za nie wiecej niz 20 milionow to trzeba miec ogromne szczescie (Vidal) albo super nosa. A wtedy za 20 baniek sie kupowalo na luziku.
wloski pisze:Co to za psucie rynku, jak to były transfery wewnętrzne, to coś zupełnie innego. Dla mnie lepiej obracać wewnątrz swojego rynku, jak mniejsze kluby dostają kasę, żeby robić kolejne transfery, a duże kluby robić sukcesy na arenie międzynarodowej. Drugi aspekt, że te transfery przyczyniały się do sukcesów klubów, a przecież zakup Silvy czy Ibry nie gwarantuje w LM półfinału. To jest psucie jak takie PSG kupuje Verattiego, gnoja, który nie zagrał ani jednego meczu w Serie A 12-14 mln Euro.
Wloski, sorki, ale to co napisales nie ma najmniejszego nawet sensu. Co za roznica czy transfery wewnatrz ligi czy miedzynarodowe? Czyli gdyby Pastore'a za 50 baniek kupil Milan czy Juve to by juz nie bylo psucie?
I co za roznica czy transfery przyczyniaja sie do sukcesow klubu czy nie? Czyli gdyby tego Pasetore'a kupila Chelsea, ktora wygrala LM to rowniez nie byloby psucie?
Generalnie nie lubie okreslenia psucie rynku. Wole okreslenie wolny rynek :) Towar jest wart tyle ile ktos jest gotow za niego zaplacic...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 lip 2012, 12:18

Masakra, jakby ktos mi powiedzial 5 lat temu, ze za jakis czas PSG przyjdzie se do Milanu i ot tak kupi dwie najwieksze gwiazdy klubu, to bym chyba padl. 70mln to dobra cena, 40mln za Silve, 30mln za Ibre (tylko 30mln to wiek juz nie ten, do tego z Barcy poszedl za 24mln bodajze), 60mln to byloby zbyt malo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”