Wiekowe chłopaki, którzy niejedno w piłce już widzieli i mają o niej pojęcie a łykają wszystko co tylko pojawi się w mediach. Już żegnaliście i żałowaliście Silvy, potem cieszyliście się z powodu przedłużenia kontraktu a teraz leci news i znowu mam wrażenie jakby była panika na okręcie i wszyscy pogodzili się z faktem odejścia dwóch największych gwiazd. Spokojnie, nie łykajcie tego wszystkiego jak pelikany.
Pierwsza rzecz, jaki sens miało przedłużenie kontraktu Silvy po wcześniejszym odrzuceniu oferty żeby teraz sprzedawać go po raptem kilku tygodniach na gorszych warunkach? Druga rzecz, ile widzieliście takich hurtowych transakcji albo sprzedaży największych gwiazd klasowej drużyny w pakiecie w ostatnich latach? Ja wiem, że Milan potrzebuje szmalu ale bez przesady, nie w taki sposób i nie na takich warunkach. W końcu po trzecie, wiadomo, że trzeba wam siana ale nie jesteście jakimś burdelem gdzie każdy kto chce wchodzi, rzuca co ma w kieszeni i bierze najlepsze dziwki. Łysy też nie dał się poznać jako jeleń na rynku, wręcz przeciwnie więc nie mam pojęcia jak Milan miałby pozwolić sobie na stratę największych gwiazd ligi i fundamentów drużyny w dodatku na bardzo niekorzystnych dla siebie warunkach. Owszem, mercato we Włoszech jest bardzo specyficznie ale to się wydaje tak głupie, że aż nierealistyczne. Po szopkach z Pato i Silvą w ostatnim czasie zalecałbym więcej dystansu.