AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1452

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 16:24

Z której strony Papasthatopoulos był świetny? Przecież cała jego kariera w Milanie nie była lepsza od tego, co pokazał w meczu z Polakami. Jego odejście było wręcz wzmocnieniem, a Sokratis zostanie w Mediolanie zapamiętany z powodu dużej kasy, jaką na niego wydaliśmy (nieporównywalnej do niskiej jakości) i z wyeliminowania nas w pojedynkę z gry w finale CI, Palermo w dwumeczu z nami dostało od niego mnóstwo prezentów.
Grek był beznadziejny i bardzo fajnie, że prędko odszedł. Gdyby był Włochem, to pewnie nadal by grzał ławę i był dodatkowo testowany na lewej obronie. :wink:

Co gorsza - Sokratis ma pierwszy skład w kadrze, czyli jest na dzień dzisiejszy lepszy od Papadopoulosa. Skoro tak, to ja Greka w klubie nie chcę, choć czytam wiele pochlebnych recenzji za grę w Schalke.

Braida spotkał się dziś z agentem Tasciego i Rolando, pewnie przyjdzie tańszy. Żadnego z nich nie znam, ale pociąga mnie opcja niemiecka - Portugalczyk lepszy już nie będzie. Przy Acerbim i Mexesie, dwójce naprawdę niezłych środkowych, Milan może zaryzykować.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 16:25

Znakomitego :?: :roll:

Doktor ogarnij się.

e:Ani Tasci ani Rolando Mnie nie przekonywują i jeśli to ma być zastępca Silvy to pora myśleć czy mamy w ogóle szanse na 3 miejsce. Do tego Rolando gra w Porto, a oni graczy tani nie oddają. Osobiście widziałbym Poliego i Aque do pomocy. Teveza też nie chcę i mam nadzieję, że do nas nie przyjdzie. Wątpię, żeby kosztował nas Mniej niż Zlatan, a lepszy od niego nie jest.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 16:34 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 lip 2012, 16:30

Niby tak,ale teraz Sokratis jest jednym z najlepszych stoperow w Bundeslidze. Uwazalem i nadal uwazam,ze zbyt szybko z niego zrezygnowaliscie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 lip 2012, 16:36

Wilmore pisze:Też tak myślałem kierując się transfermarkt.de, ale to kolejny przypadek po Montolivo, w którym nie warto ufać takiej stronie.
Przy transferze do Milanu zajął miejsce dla gracza spoza Unii, mete mnie wyprowadził w tym temacie z błędu jakiś czas temu.
Jestes pewien?
Ja jestem pewien, ze mial tez hiszpanskie obywatelstwo jak odchodzil z Realu (ale moze wloskie przepisy jakos tego nei biora pod uwage).
Natomiast wygrzebalem, ze w tamto okienko kupiliscie tez Lazara Petkovica... i to w jego wypadku bardziej prawdopodobne byloby miejsce spoza UE (tak mi sie wydaje).

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2012, 16:37

Wilmore pisze:Też tak myślałem kierując się transfermarkt.de, ale to kolejny przypadek po Montolivo, w którym nie warto ufać takiej stronie.
Przy transferze do Milanu zajął miejsce dla gracza spoza Unii, mete mnie wyprowadził w tym temacie z błędu jakiś czas temu.
A no racja, zapomniałem, że po wpadce z Montolivo (BTW, ten błąd wciąż nie jest poprawiony :shock: ) transfermarkt nie ufamy.

Czyli chcesz powiedzieć, że Robinho przychodząc ostatniego dnia okienka specjalnie został zakontraktowany jako gracz non-EU, żeby kiedyś tam zwolnić miejsce? Sprytny ruch.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lip 2012, 16:51

Mirek15 pisze:Ani Tasci ani Rolando Mnie nie przekonywują i jeśli to ma być zastępca Silvy to pora myśleć czy mamy w ogóle szanse na 3 miejsce.
Bez przesadyzmu. Zobacz sobie z kim na srodku obrony SD potracila tak malo bramek. Na Serie A wystarcza problem w tym ze Silva to byl obronca klasy swiatowej a zastepcy beda obroncami klasy ligowej. Celem Milanu nie jest zdobywanie tylko i wylacznie mistrzostwa Wloch. No przynajmniej celem Milanu takiego jakiego pamietamy. Teraz trudno przypuszczac bysmy szli na podboj Europy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 16:53

Czyli chcesz powiedzieć, że Robinho przychodząc ostatniego dnia okienka specjalnie został zakontraktowany jako gracz non-EU, żeby kiedyś tam zwolnić miejsce? Sprytny ruch.
Co za brednia. Kompletnie nieuzasadnione wnioskowanie.

Temat narodowości Robinho został wyjaśniony już półtorej roku temu, gdy w styczniu 2011 pojawiała się plotka na temat Ganso. Nikt spoza UE nie mógł do nas przyjść, bo wykorzystaliśmy to miejsce na Robinho. 31.08.2011 Robinho nie miał jeszcze żadnego europejskiego paszportu, nie wydaje mi się, by w międzyczasie je dostał, więc sytuacja jest jasna - Brazylijczyk odchodząc zwolni miejsce dla gracza spoza UE. Nie pierwszy, nie ostatni błąd w bazie danych transfermarkt, która jest tworzona przez kibiców, więc bardzo trudno ją posądzać o wiarygodność.
GALLIANI QUOTE:

Poi l’Ad milanista parla di quanto “fatto” in Brasile: “Se mi fossi occupato di qualcun altro, non lo direi. Se dicessi che non mi sono occupato di nessuno, direi una bugia. Quindi, non confermo e non smentisco. Ma sono giocatori, eventualmente, sempre per la prossima stagione, perché quasi nessuno fra i brasiliani, ha il passaporto comunitario e, come quasi tutte le squadre italiane, non possiamo avere giocatori extracomunitari perchè abbiamo già Robinho“.
Natomiast wygrzebalem, ze w tamto okienko kupiliscie tez Lazara Petkovica... i to w jego wypadku bardziej prawdopodobne byloby miejsce spoza UE (tak mi sie wydaje).
Źle Ci się wydaje. Petković nie został zarejestrowany nawet w federacji.
Uwazalem i nadal uwazam,ze zbyt szybko z niego zrezygnowaliscie.
O Pirlo też tak niektórzy piszą, tymczasem zarówno ludzie z klubu, jak i jego kibice oglądający wszystkie występy tych piłkarzy, cieszyli się i cieszą, że ci piłkarze nie biegają już w koszulce Milanu.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 16 lip 2012, 17:16

Ta oferta za Robinho, to jest śmiechu warta 4 mln, plus Gabriel i jakiś tam grajek, który przyjdzie dopiero za rok. Na miejscu Galliniego nawet bym jej nie czytał. Teraz to naprawdę zaczynam się bać o naszą kadrę, na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lip 2012, 17:31

Kniaź pisze:Ta oferta za Robinho, to jest śmiechu warta 4 mln, plus Gabriel i jakiś tam grajek, który przyjdzie dopiero za rok. Na miejscu Galliniego nawet bym jej nie czytał. Teraz to naprawdę zaczynam się bać o naszą kadrę, na przyszły sezon.
Dokladnie. Zapomnialem o tym wspomniec.
Na miejscu Gallianiego przedstawilbym kontroferte za Ganso: 2 miliony euro w 8 ratach i wypozyczenie Muntariego od zaraz.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 lip 2012, 17:38

Ten Gabriel to dla mnie anonimowy bramkarz, podobno jakies tam dobre ma recenzje, ale jak nasi chca bramkarza (a zawsze musimy miec 3 rownych o czy swiadczy historia) niech biora J.Cesara zza miedzy, za grosze do wywalenia a koles jest swietny, zawsze byl i zawsze bedzie...

Robinho wart jest duzych pieniedzy, kazdy na niego najezdza ze on sepi sie strasznie i malo bramkostrzelny jest, ale duzo daje druzynie, rwie ciagle, nie opieprza sie a i charakterek mu sie poprawil, ja bym go trzymal albo ewentualnie zamienil na Neymara ( :mrgreen: ) albo Ganso i tyle.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 17:48

THEMANIEK pisze:Ten Gabriel to dla mnie anonimowy bramkarz, podobno jakies tam dobre ma recenzje, ale jak nasi chca bramkarza (a zawsze musimy miec 3 rownych o czy swiadczy historia) niech biora J.Cesara zza miedzy, za grosze do wywalenia a koles jest swietny, zawsze byl i zawsze bedzie...
A dasz mu pensje :?:

Podobno Malaga dawała za Robsona ok 15 mln, później wyczytałem, że Galliani chce przynajmniej... 10 mln. 4 mln śmieszna oferta. 3 bramkarz nam jest nie potrzebny bo po co.

Dać Robsona dopłacić ok 10 i Ganso Nasz inaczej no way. Robinho jakby umiał wykorzystywać setki które ma to byłby ciekawym graczem.

http://www.acmilan.com.pl/news/Kazdy-ma ... Milan-3289
Śmieszne, absurdalne i nie logiczne.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 16 lip 2012, 18:09

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 728

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lip 2012, 19:28

Podobno nawet agenci Dzeko, Teveza i Damaio nie przybyli dzis na Via Turati mimo iz byly umowione spotkania...

Raiola zdenerwowany, ze wypchano Ibre z klubu moze juz z nami nie wspolpracowac a i tak nie mamy kasy. Na pierwszy ogien podobno oddalil nas od Strootmana.

http://acmilan.pl/komiks/komiks.php?odc=233

Polecam.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 19:45

Mam nadzieję, że Raiola sobie jeszcze Roggię weźmie.

e: Z tanich atakujących jest Nilmar. Cena podobno do 10 mln euro. Szkoda, że Rossi dostał kontuzji :|

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 16 lip 2012, 20:31

Podobno nawet agenci Dzeko, Teveza i Damaio nie przybyli dzis na Via Turati mimo iz byly umowione spotkania...

Z tego co ja wiem to spotkania te miały się odbyć w ciągu tego tygodnia a nie wszystkie dziś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”