AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1453

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 21:23

Dzeko, Tevez, Damiao.

1. Dzeko - cena przynajmniej 20+ mln euro. Wiecie co to znaczy :?: Po drugie nie pali mu się do odejścia więc nie wiem czemu miałby nasz zasilić. Szejki rozrzutne są ale nie, aż tak głupie też nie żeby oddać go za pół darmo, a dziwkarz więcej nie da.
2. Tevez - naprawdę go nie chcę. Co z tego, że może strzelić 20 goli jak równie dobrze może się obrazić bo zostanie ściągnięty wcześniej. Po drugie kosztowałby Milan mniej więcej tyle co Zlatan.
3. Damiao - wielki talent. Już ściągnęliśmy takiego wielkiego, mocno PRZEREKLAMOWANEGO talenta z Internacionalu. Teraz chłop jest non-stop kontuzjowany, a jak już gra to ma problem z przyjęciem piłki. Wiadomo o kim mowa. Do tego cena myślę, że byłaby przynajmniej 25 mln euro. Warto :?: Nie sądzę. Choć lepszy rydz niż nic(tak to się powiada?).

8 mln + Didac = Rolando :?: Całkiem fajna opcja

Żeby było jasne: Tevez > Balotelli.

Zadam pytanie ponownie. Jeśli Zlatan będzie zarabiał 12 mln euro to rok gry w PSG będzie kosztował ich 48 mln euro :?: Licząc, że wejdzie to prawo(Ci co zarabiają ponad 1 mln muszą płacić 75% podatku) we Francji.

Już tak na marginesie, Chore to prawo we Francji. Ludzie którzy starali się by osiągnąć duże zarobki w życiu muszą płacić więcej % podatku bo państwo było, źle zarządzane.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 21:42

Prawo, które Hollande chce wprowadzić, jeszcze nie weszło. Na razie Zlatan nie musi się tymi podatkami przejmować.

Wyjątkowo mocno odleciałeś, skoro nazywasz Pato przereklamowanym talentem. Wszyscy widzieli, co on grał, gdy był zdrowy, gdy mu nie doskwierały urazy, gdy miał zaledwie 18 lat. Sam chcę jego odejścia, nie podoba mi się, że nowy atak Milanu będzie budowany głównie wokół niego, zaczyna mnie irytować nie tylko jego zdrowie, ale i nastawienie, można mu odmówić właściwie wszystkiego ale nie tego, że to przereklamowany talent. Fakt, że się nie rozwinął na miarę oczekiwań nie oznacza, że tym talentem nie był - przeciwnie, właśnie był "tylko" wielkim talentem i zabrakło zdrowia, by stać się wielkim piłkarzem. Nie schodź do poziomu paru trolli z czarno-białych barw klubowych, którzy oceniają talent na przykład Di Gennaro przez pryzmat tego, jakim piłkarzem się stał.

Jestem równie spokojny jak Preziosi, że przyjdzie wielki napastnik do ataku i dlatego wszystkie te trzy nazwiska uważam za bardzo prawdopodobne. Martwi mnie tylko to, że Tevez ma numer jeden na liście Gallianiego, a powinien zostać z niej trwale skreślony dawno temu. City chce kupić Van Persiego, w razie tego będą zmuszeni do sprzedania którejś ze swoich gwiazdeczek. Nazwij mnie staromodnym, ale widzę prędzej Teveza lub Dzeko idącego do nas, niż do Arsenalu.
Dodatkowo Dzeko w przeszłości zrobił wiele więcej, niż tylko rzucił parę słów na wiatr, by pokazać, że do Milanu czuje miętę.

Dla mnie o wiele ważniejsze są wczorajsze słowa Preziosiego na temat naszego mercato niż wszystkie poruszane te plotki. Jego deklaracja mnie mocno uspokoiła, bo jak go nie lubię, tak jest dla mnie wiarygodny, gdy już się decyduje na jakąś deklarację.
I dlatego spodziewam się Destro w Romie - Preziosi musi go oddać poza Mediolan, by nie zniszczyć kontaktów z Interem i Milanem.
To nam może zatrzymać Robinho w Milanie, co by mnie mocno cieszyło, pomimo jego płacy. Na jego odejście z klubu zostało już tylko parę dni, Galliani może przez taką presję zrezygnować z działania i oddać go dopiero za pół roku. W obecnej sytuacji kadrowej Robinho bym zatrzymał co najmniej do zimy, brak alternatyw.
Już tak na marginesie, Chore to prawo we Francji. Ludzie którzy starali się by osiągnąć duże zarobki w życiu muszą płacić więcej % podatku bo państwo było, źle zarządzane.
Tym się nie przejmuj. Ibra swoje 12,5 miliona + bonusy i tak dostanie. To PSG będzie musiało wydać więcej, by mu tę pensję netto zagwarantować, a szejków nie jest mi żal.

Swoją drogą - jutro Marco "Przejdzie tylko do Juventusu, bo Pirlo!" Verratti podpisuje kontrakt z PSG. Nic lepszego od współpracy z Ancelottim mu się nie mogło przytrafić. Przynajmniej tak długo, jak długo Ancelotti nie ma swojego Brocchiego w zespole. :wink:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 16 lip 2012, 21:48

Jestem przekonany, że ten PRZEREKLAMOWANY zawodnik strzeli więcej niż 15 bramek w Serie A.. Skreślasz go tylko dlatego, że miał sezon z głowy z powodu kontuzji?? Jak wielu zawodników tak miało? Bądź spokojny a myślę, że zobaczymy jeszcze Pato, jakiego znamy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 21:49

Nie oszukujmy się gdyby Di Gennnaro miał jakikolwiek talent to dzisiaj co najmniej grałby w średniaku Serie A.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lip 2012, 22:02

Nie rozumiem takiego lobbowania Dzeko ( szczegolnie na tym forum ), co Wy takiego w nim widzicie ? Nie dziwi mnie, ze grzeje lawe w City bo jest przecietny, troche bardziej drewniany od Gomeza.Ma do niego spora antypatie, nigdy nie podobal mi sie jego styl gry, poczawszy od Vfl az wlasnie do City i tym bardziej nie widze go jako zbawiciela ataku Milanu.Raczej nie bedzie sie cofac po pilke jak Ibra, rozgrywac czy tez dryblowac bo tego nie potrafi, a stac w polu karnym w przypadku Milanu i czekac na wrzutke to nie dobry pomysl bo kto niby mialby mu to dograc - Abate, Atonini ?
Juz bardziej wolalbym Teveza bo wydaje mi sie bardziej mobilnym i sprytniejszym napastnikiem.

Z reszta juz raz to pisalem, nie wazne kto by przyszedl to i tak nie bedzie to jakosc taka jak dwoch juz bylych graczy Milanu, ktorzy odeszli w klubu takze sila rzeczy nie moglbym byc zadowolony.(Zastanawialem sie kogo Milan musialby sciagnac zamiast Ibry i Silvy takaby utrzymac jakosc to przyszedl mi do glowy Chiellini, Hummels czy moze Falcao ale to wiadomo, ze opcje sci-fi)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 16 lip 2012, 22:08

Też pomyślałem o Hummelsie, wydaje mi się, że to całkiem niezła alternatywa, ciekawe jaki koszt, ale obawiam się, że napewno grubo ponad 15 mln euro.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lip 2012, 22:10

Na mniej niż 30 nie ma co liczyc wg mnie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lip 2012, 22:11

Przeciez napisal, ze grubo ponad 15.

Tak jak pisalem, wymyslilem gracza, ktory na ten moment dla Milanu jest nieosiagalny.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lip 2012, 22:17

Po prostu nie rozumiem dlaczego w ogóle ta liczba się pojawiła w kontekście Niemca. Tyle mniej więcej macie wydac na nowego obrońcę?

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 16 lip 2012, 22:18

A najgorsze jest to, że każdy piłkarz którego byśmy widzieli za Silvę jest dla Milanu nieosiągalny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 22:26

Nie oszukujmy się gdyby Di Gennnaro miał jakikolwiek talent to dzisiaj co najmniej grałby w średniaku Serie A.
Ach, czyli miarą talentu juniora jest to, co jako piłkarz osiągnie.
Absurd.
Nie rozumiem takiego lobbowania Dzeko ( szczegolnie na tym forum ), co Wy takiego w nim widzicie ?
To, czego Milanowi aktualnie trzeba - wysokiego, silnego napastnika zdolnego do strzelenia około 20 bramek w sezonie, który obok wykończenia potrafi wygrać pozycję koledze i odegrać dobrą piłkę. To nie jest Ibra, ale może dać zespołowi równie wiele, właśnie przez to:
Raczej nie bedzie sie cofac po pilke jak Ibra, rozgrywac
Milan z Ibrą potrafi stracić punkty z zespołem z dołu tabeli, bez Ibry potrafił zdobyć twierdzę Udine, wygrał procentowo więcej meczów niż z nim. Pewnie, stracimy bez Szweda wiele, ale to nie jest tak, że bez niego nie ma życia. Byliśmy od niego uzależnieni i wiele razy na tym dobrze wychodziliśmy, błyszczał dzięki temu Nocerino, ale byliśmy też mocno ograniczeni, a w niektórych meczach z wielkimi rywalami graliśmy w 10. Dzeko jest tym, kogo nam trzeba - napastnik dający bardzo wiele zespołowi, który go od siebie nie uzależnia, jest w ataku tam, gdzie trzeba, ale dużo pracuje na siebie i kolegów. Tak, to słabsza wersja Ibry, ale może właśnie dzięki temu zespół zacznie błyszczeć. Przy Ibrze Pato i Faraon by nie potrafili. Duet Dzeko z Cassano może być nadal najlepszym atakiem w lidze.
Przewaga w powietrzu to nie tylko główki w piątce, ale umiejętność zdjęcia górnej piłki, poza tym dośrodkowuje równie dużo jak boczni obrońcy nasz SS, gdy nie gra tam Pato oczywiście.
troche bardziej drewniany od Gomeza.
Dobra, bez żartów już.

Dlatego tak wszyscy boleją nad stratą Silvy, a nie Ibry, bo mniej lub bardziej świadomie wyczuwają, że Ibra dawał bardzo wiele zespołowi, ale i wiele mu odbierał. Dlatego świetny, ale nie tak monopolizujący grę, Dzeko będzie dla mnie bardzo, bardzo zadowalającym wzmocnieniem.
Po prostu nie rozumiem dlaczego w ogóle ta liczba się pojawiła w kontekście Niemca. Tyle mniej więcej macie wydac na nowego obrońcę?
A skąd, następca Silvy będzie kosztował mniej niż 15 milionów euro.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 16 lip 2012, 22:48

apropo tego co poszedl do psg z 2 ligi. pamietam jak do milanu przyhchodzil ten caly faraon,el shaarawy on tez byl najlepszy w padowie chyba? tak? ktory lepszy byl w serie B? bo z tego faraona to tam malo co zostalo, w sensie ze o ile wowczas spore zajaranie to dzis nie widze entuzjamu aby budowac na nim nowa sile milanu.

dobrze ktos tam napisal o monopolizowaniu gry, niech bog broni zeby wrocily czasy ronaldinho w barcelonie, on to dopiero monopolizowal gre! az mnie rozsadzalo przed odbiornikiem tv, kazda - doswlonie kazda pilka szla do ronniego. dopiero gdy odszedl nastapil taki swiezy oddech w grze, no ale wtedy wszedl messi eto henry, to jednak troche inna bajka. ale jesli ibra rownie mocno monopolizowal gre milanu kto wie jak odejscie szweda moze miec znaczenie dla acm.kwestia dobrego doboru nowych ludzi,albo i starych ale mlodych, i roznie moze byc.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2012, 22:53

Osobiście nie pamiętam, żebyśmy się jakoś jarali Faraonem.

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 16 lip 2012, 23:39

No i niestety spadamy do trzeciej ligi europejskiej. Przypomina mi sie maj czy czerwiec i szalone dywagacje transferowe hehe. Kto by sie tu spodziewał. Szweda żałuje ale nie tak bardzo jak Thiago. Odbije sie to na wszystkim co wiąże się z ACM. Bungacz przecwelił ten klub, zniszczył wszystko co zbudował, zafundował szopkę, poniżył nas kibiców.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lip 2012, 0:09

Najbardziej to mnie wkurwilo to i powtarzam to juz ktorys raz ze podpisali z Thiago ten pieprzony kontrakt. I po co to? i gadanie ze to najwiekszy sukces i pan Berlusconi pokusil sie o taki gest.
Mija tydzien i po Thiago, to jeszcze Zlatana wykopali bo duzo zarabia. To po kiego w ogole przyszedl? Chcieli zeby za pol darmo gral...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”