AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1465

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lip 2012, 21:53

Ten Mbiwa to ciekawa opcja. We Francji też grał cały sezon na środku obrony :?:

Swoja droga dobrze by bylo zainteresowac sie tez jego kolega z zespolu Belhanda.
To raczej skrzydłowy. nie bardzo wiem na jakiej pozycji mógłby grać u nas. Jak już mieliśmy zamiar sprzedawać Zlatana można było zagiąć parol na Giroud. No ale ten jest już w Arsenalu...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lip 2012, 21:54

Montpellier have to accept the offer - 7 million.
Z tym "have to" to bym się mocno wstrzymał, jak sobie przypomnę ich prezesa. Ale do transferu pewnie dojdzie.
Jestem jakoś dużym optymistą tego ruchu. Enjoy's, możesz coś o nim powiedzieć?
Widziałem go w akcji raz czy dwa i nie jestem w stanie nic o nim powiedzieć, ale przekonuje mnie ten ruch jakoś bardziej od wcześniej proponowanych nazwisk.
Jedynym konkretnym pilkarzem,ktorego widzialbym w ACM jest Rondon.
O nim i Toulalanie myślałem pisząc tamten post, ale to nic więcej jak moje przypuszczenia. :wink:
Tylko byście nie rzucali nim po wszystkich pozycjach w obronie jak to miało miejsce jeszcze rok czy dwa temu.
Jeśli przyjdzie, to do gry w pierwszym składzie od zaraz obok Mexesa. W grę wchodzi tylko gra na środku obrony.

Gdy oglądam Mesbaha i czytam o kolejnych plotkach o odejściu Vili (mogliby go wreszcie sprzedać), to mam nadzieję na to, że poważną, wielomeczową szansę dostanie Taiwo. I w ogóle zrobić sezon przejściowy, ściągnąć jeszcze ze 2-3 młodych graczy do zespołu, wprowadzać juniorów z szerokiej kadry ostrożnie. Co oglądam Taiwo, to choć nie porywa swoją grą, to mam wrażenie, że jego poziom (rozczarowywał i rozczarowuje nadal) to jest poziom znajdującego się w wysokiej formie Antoniniego. Rozumiałbym odstrzelenie lekką ręką Nigeryjczyka, gdyby w składzie był zdrowy Jankulovski, Maldini czy lewy obrońca bardzo wysokiej klasy, ale mamy tam czterech piłkarzy, którzy razem by dali jednego fajnego.

Ten Traore wygląda na razie nawet gorzej, niż się spodziewałem, gdy czytałem, że przychodzi średniak z ekipy z dolnej części tabeli cienkiej Ligue 1. Już pomijam to, że sprawia wrażenie niedożywionego. Sprawia wrażenie zagłodzonego dzieciaka, któremu UNICEF dał w ramach pomocy koszulkę piłkarską, by miał choć tyle radości z życia. Postawniejszych gości widziałem na dokumentach z Etiopii, a on ma grać jednego z defensywniejszych pomocników.

Do pomocy ma dojść Kaka... :(
Do ataku wygląda na to, że zawężono opcje do Teveza i Matriego. :roll: Każda kolejna plotka na temat Matriego przypomina mi Oliveirę. Tyle że Brazylijczyk, póki mógł grać spokojnie, to grał w miarę, zaliczył świetny debiut. Matri to średniak i tyle.
Po części rozumiem Gallianiego, że szykuje dopięcie zakupów pod koniec sierpnia, bo ceny wtedy spadną, ale to oznacza pożegnanie się z wynikami we wrześniu, a w przypadku takiego Kaki powrót do formy, jeśli w ogóle, to w nowym roku.
Ale cieszmy się! Muntari ma wrócić jeszcze na jesieni!

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 lip 2012, 21:57

Muntari to już wrócił w wielkim stylu :lol: .

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lip 2012, 21:58

gilardino11 pisze:Ten Mbiwa to ciekawa opcja. We Francji też grał cały sezon na środku obrony
Yanga Mbiwa. To tak jakby zamiast Del Piero pisać samo Piero :P
Tak, w tym sezonie grał praktycznie tylko na środku obrony, ale wcześniej zdarzało się, że był ustawiany po bokach. Jako junior chyba nawet zaczynał na prawej obronie.
gilardino11 pisze:To raczej skrzydłowy.
To środkowy ofensywny pomocnik w stylu Kaki (zachowując odpowiednie proporcje) - niezły drybling, prostopadłe podanie i ciąg na bramkę. W Montpellier grał w tym sezonie podwieszonego pod Girouda.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lip 2012, 22:06

Yanga Mbiwa. To tak jakby zamiast Del Piero pisać samo Piero
Myślałem że to Yanga to jego imię :wink: .
To środkowy ofensywny pomocnik w stylu Kaki (zachowując odpowiednie proporcje) - niezły drybling, prostopadłe podanie i ciąg na bramkę. W Montpellier grał w tym sezonie podwieszonego pod Girouda.
A ja go widziałem kilka razy i często grał bliżej prawej strony. Wydaje mi się że mógłby grać na każdej pozycji w ofensywie grając właśnie trochę podobnie do Kaki. Jednak zapomnijmy, mamy tam Boatenga i jeżeli ktoś przyjdzie do pomocy to Kaka i typowy DM grający przed obrońcami.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lip 2012, 22:16

gilardino11 pisze:Myślałem że to Yanga to jego imię .
Mapou :P
gilardino11 pisze:A ja go widziałem kilka razy i często grał bliżej prawej strony.
Przez większość sezonu Montpellier grało 4231 i ofensywną trójkę tworzyli Cabella, Belhanda i Camara. Oczywiście Belhanda miał tam najwięcej swobody więc i schodził na boki. On w FMie chyba jest skrzydłowym i możliwe, że sporej części ludzi przez to się myli (nie, że Tobie, tak ogólnie piszę).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 lip 2012, 22:30

Czesc.

Yanga Mbiwa to faktycznie srodkowy obronca i tam najlepiej wyglada.Juz trzeci pelny sezon w L1 zagral co tez zaowocowalo powolaniem na Euro,ale ostatecznie zostal odpalony.Fajna pare tworzyli z Hiltonem i generalnie tak jak Ty bylbym entuzjasta tego pomyslu.Na L1 chlopak fajny,ale sadze ze w Milanie troche kredytu zaufania musialby dostac ale za taka cene to mlody zawodnik warty.

Dzis nic o nim nie pisze we francuskiej prasie w kontekscie transferu do Milanu,a na przyklad mozna przeczytac ze Milan bylby sklonny dac za Robbena 20 mln €.

Czytalem tez Wasze info nt. Matriego - totalnie nie podoba mi sie ten ruch,jak mialby byc takim killerem jak w Juventusie to ja dziekuje i 12 baniek za niego to nie porozumienie.Ponadto Galliani dorzucilby sie do Van Persiego.

Troche chaotycznie bo z tel,przepraszam.

PS. Podobno Kaka nie zabrany na jakis mecz towarzyski co oznacza wylot z Realu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 lip 2012, 23:38

EnJoy's pisze:PS. Podobno Kaka nie zabrany na jakis mecz towarzyski co oznacza wylot z Realu.
Dzisiaj nie grał, bo grała jedynie Castilla i Granero.

Nie zdziwiłbym się gdyby złapał kontuzje.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 lip 2012, 0:01

Nie ma zadnej kontuzji, nieobecny decyzja trenera. Tak jak wyzej, jest na wylocie, wiec transfer do Milanu za czapke gruszek jak najbardziej realny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 lip 2012, 0:30

W wielką obniżkę pensji jakoś nie wierzę, więc ten "transfer" jest głupotą.

Co do Mapou. Podoba mi się ten transfer. Choć nie wierzę, że będzie nas tak mało kosztował. Gdzie tu jakikolwiek interes Montpellier :?:

Co do LO. To wg Mnie powinien zostać ktoś z dwójki Didac(choć wcześniej trzeba go wypróbować) i Taiwo, niestety w odejście Antoniniego nie wierzę. Mesbaha nie liczę. Okazał się kłodą. Co do pozycji napastnika. Jak na razie żadne(prócz Dzeko) opcje mi się nie podobają. Matri - drugi Boriello, Gilardino. Gwiazda mniejszych klubów. Tevez wiadomo. Jestem ciekaw co z Damiao, lecz jestem przekonany, że będzie za drogi.

Aquillani wypadł na stałe :?: Zostaje w LFC :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2012, 11:49

Co do Mapou. Podoba mi się ten transfer. Choć nie wierzę, że będzie nas tak mało kosztował. Gdzie tu jakikolwiek interes Montpellier :?:
Za rok sie mu konczy kontrakt. Gra warta swieczki. Takich graczy wlasnie teraz chce w Milanie. Mlodych ze sporym potencjalem. Tylko do ataku chce kogos juz pewniejszego (Dzeko), bo tam mamy kogo ogrywac. Z tym, ze Galliani ponoc jeszcze chce obnizyc kwote odstepnego to nic z tego moze nie byc, bo Montepellier moze sie zdenerwowac.

Zupelnie nie rozumie sytuacji na lewej obronie. Do tego Urby jednak w pomocy. Nie jest dobrze.

Traore pewnie zaniedlugo zacznie ogladac kasety wideo przy okazji robiac mase.

Galliani zaczyna gadac o milosci do Kaki. Zle to wrozy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2012, 11:52

Za rok sie mu konczy kontrakt. Gra warta swieczki. Takich graczy wlasnie teraz chce w Milanie. Mlodych ze sporym potencjalem. Tylko do ataku chce kogos juz pewniejszego (Dzeko), bo tam mamy kogo ogrywac. Z tym, ze Galliani ponoc jeszcze chce obnizyc kwote odstepnego to nic z tego moze nie byc, bo Montepellier moze sie zdenerwowac.

Zupelnie nie rozumie sytuacji na lewej obronie. Do tego Urby jednak w pomocy. Nie jest dobrze.

Traore pewnie zaniedlugo zacznie ogladac kasety wideo przy okazji robiac mase.

Galliani zaczyna gadac o milosci do Kaki. Zle to wrozy. LGdS pisze o 10 mln za transfer i .... 5 dla Kaki za rok. Prawie tyle co Silva.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 lip 2012, 12:14

To bedzie 'hit' na miare Ibry w Barcy pod wzgledem finansowym, kupno za 65mln i oddanie za czapke gruszek, ech. No ale co poradzic, nie spodziewalem sie ze Kaka tak malo do Realu wniesie, przynajmniej na pensji oszczedza.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 25 lip 2012, 12:49

Bierzcie tego Kake od nas, bo już nie mogę patrzeć, jak rezerwowy zarabia 10 mln euro. Jak dla mnie to 20 baniek za niego to świat i ludzie. Wydaje mi się, że on sam chce odejść bo nie widzi aby Mou na niego postawił. On już tak ma. Jak odsunie jakiegoś piłkarza który go zawiedzie, to nie ma zmiłuj. Kaka siedzi w Realu już tylko dla kasy. Osobiście czuję, że bardzo chciałby wrócić do Milanu. Ostatnia szansa by załapać się na Mundial. Galliani więcej niż 20 mln nie da, a inne kluby pewnie taką kwotę by przebiły. Tylko pensja jest największym problemem :?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 lip 2012, 13:08

20 mln za Kake !? to moze damy wam Pato a wy dorzucicie Kake i 20 mln?

Jesli Galliani go wykupi to bedzie to najwiekszy debilizm od czasow przyjscia Andryia...

nawet jakby Kaka zarabial 5 mln to i tak jest to kosmos patrzac na to co obecnie mamy w zespole.
Robinho ktory calkiem poprawnie gra zarabia niedaleko od tego a jest na wylocie bo niby pensja za duza...

Cyrku Silvy nie ma co przyblizac w ogole...

Bierzmy tego Matriego i Yange Mbiwa'e i niech to mercato sie juz konczy bo coraz glupsze donosy dochodza...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”