Widać, że kogoś to kuje, że po historii grzebie. Połączenie kilku katowickich klubów i stworzenie jednego - GKS-u Katowice jako Górniczy Klub Sportowy, czyli zasada którą My wyznajemy. Nasza historia jest dumna, Wy w świadomości chcecie dumnych udawać. Wystarczyło Amice Wronki się wypiąć i na tradycjach Lecha Poznań się udzielać a nie jechać na etykiecie Kolejorza (zawartość lodówek).HELDER pisze:Fishbone pisze: Tak właśnie wygląda Wasz klub, czyli herb i nazwa ok, ale zawartość już oszukana i świadomie pijesz dla Ciebie szczoch. My z dumą od 1964 roku jesteśmy GKS-em Katowice, choćby w B klasie.
zebys sie tak za bardzo nie zachwycil nad sobą to ci przypomne, a zakladam ze to wiesz: gks katowice powstal w wyniku fuzjii kilku klubow, i otrzymal miejsce w owczesnej 2 lidze(za dąb katowice) i bez potrzeby gry od "B klasy"-co kazdy nowy klub powinien czynic.
Nim mi pociśniesz od Dospelu Katowice, to Ci przypomnę, to co pisałem wcześniej:
Co do nazwy klubu, to różnie bywa w tym interesie. Jednak jak fundament jest właściwy (żadna fuzja), to prędzej czy później wywalczysz nazwę herbu i klubu z powrotem. Dużo ekip w tym było upapranych ale każdy wyszedł na swoje.
Jestem dumny od dziecka, że jestem GieKSiarzem. Cała historia klubu o 1964 roku jest mi dumna i nie wstydzę się żadnego dnia klubu. Bekę to możesz kręcić z kibiców Polonii Warszawa, bo także żyją w świadomym zakłamaniu. Teraz niby walczą pod publiczkę, ale zawsze będą mieć korzenie z Grodziska Wielkopolskiego.