Everton (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 sie 2012, 1:25

Tym razem już oficjalnie - Pienaar podpisał 4-letni kontrakt z Evertonem. Kwota odstępnego wynosiła 4,5 mln Ł. Niby drogo, zwłaszcza gdy bierze się pod uwagę, że sprzedaliśmy go za 3 mln. Teoretycznie strata, ale sprzedawaliśmy go na pół roku przed końcem kontraktu.

Obrazek
Obrazek

Ciekawe również ile wynoszą jego zarobki, bo to właśnie jego wymagania finansowe wymusiły na Moyesie sprzedaż.

Welcome home, Steve. Oby tylko podtrzymał formę z wypożyczenia. :pray:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 09 sie 2012, 0:02

Ludzie, wszyscy się dziś podniecacie byle czym, stało się coś dziś naprawdę historycznego. Więcej pod tym linkiem:

http://www.101greatgoals.com/gvideos/th ... ek-athens/

:rotfl4:

Mówiąc więcej o całym wydarzeniu to powiem tylko, że Everton wygrał 4-1 i w końcu nieźle zaprezentował się w sparingu. Świetny mecz Stevena Naismitha, który strzelił hattricka w tym spotkaniu. Choć pewnie i tak nie będzie o tym pamiętać, biorąc pod uwagę to co się stało przy czwartym golu. :smoke:

Nie sądziłem, że tego dożyje. Może rzeczywiście nadchodzi koniec świata? :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2012, 0:06

O,nie wiedzialem,ze sprowadziliscie Naismitha z Rangersow. Zawsze lubilem tego chlopaka. Szkoda,ze kontuzje troche przyhamowaly jego kariere,bo jako nastolatek zapowiadal sie na pilkarza naprawde wysokiej klasy. Oby w Toffees wiodlo mu sie jak najlepiej :ok:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 09 sie 2012, 0:30

Chłopie jakby Naismith był w takiej sytuacji istotny! Poza tym przyszedł do nas już na początku okienka, o czym pewnie tutaj też pisałem. Było też trochę zamieszania w związku, bo newco Rangers chcieli rekompensaty za jego 'transfer' i składali skargi do FIFY, która jednak ostatecznie przyznała rację Evertonowi (i innym klubom, które zakontraktowały piłkarzy Rangers). Do tego czasu było o nim cicho, bo albo nie grał, albo nie strzelał. Dziś, w debiucie na Goodison Park, strzelił dobrego hattricka. Mam nadzieję, że utrzyma formę strzelecką i będzie grał tak dobrze jak Jelavić, gdy tu trafił.

I jeszcze jedno:
Obrazek
:afro:

Mogę umierać. Przeżyłem wszystko.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 12 sie 2012, 13:35

Manchester City i Everton uzgodniły warunki transferu Jacka Rodwella. Reprezentant Anglii przejdzie w niedzielę testy medyczne i podpisze umowę z Mistrzami Anglii.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 sie 2012, 23:08

Dopiero co wróciłem do domu i od razu uprzedzam, że ten sens może być bardziej bezsensowny niż zwykle.

Tak czy siak: :rotfl4: :shock:

Muszę przyznać, że transfer Rodwella jednak bardzo mnie zdziwił. Nie spodziewałem się jednak jego odejścia w tym sezonie. Z tego co widzę Everton dostał za niego co najmniej 15 mln Ł dzięki czemu dysponujemy kasą na jakichś 2 piłkarzy, którzy mogliby z miejsca wzmocnić pierwszy skład. Oczywiście trochę szkoda odejścia Jacka, ale od jakiegoś czasu grał słabo i tak na dobrą sprawę więcej czasu spędzał w gabinetach lekarskich niż na boisku. Więc na ten moment uważam, że to dobry ruch ze strony Moyesa. Ciekawi mnie tylko jak całą tą kasę wykorzystamy. Mam nadzieję, że Moyes znacząco wzmocni ten zespół.

Coś mi się wydaje po cichu, że dzięki temu transferowi będzie nam łatwiej wypożyczyć Adama Johhnsona z City.

I liczę, że skoro odszedł Rodwell to w tym sezonie regularnie będzie się już pojawiał na boisku Ross Barkley.

Powodzenia Jack w dalszej karierze.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 sie 2012, 10:49

Kolejna porcja informacji.

Na początek aktualizacja dotycząca Rodwella. Sporo źródeł podaje, że odszedł on za 12 + 5 mln Ł w zależności od osiągnięć i występów. Która wersja jest prawdziwa nie sposób na razie powiedzieć, bo same kluby wartość transakcji zataiły.

Druga i bardziej szokująca informacja dotyczy... Michaela Owena w Evertonie. Mówi się o tym dość sporo w mediach społecznościowych, ale póki co brak jest jakichś konkretnych niusów. Jest to były zawodnik Liverpoolu i Manchesteru United więc wielu fanów na pewno nie byłaby najszczęśliwsza. I ciekawe ile miałby zarabiać. Ja generalnie też jestem na nie dla niego. Poza tym w ostatnim roku prawie w ogóle nie grał. Wiem, że nie raczej nie byłby wzmocnieniem pierwszego składu, ale mimo wszystko wolałbym, żeby Moyes poszukał gdzie indziej, zwłaszcza że teraz mamy na to pieniądze.

I czekam na kolejne ruchy Szkota. Oby jak najszybciej, bo nie ma wiele czasu a im szybciej tym lepiej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 sie 2012, 10:49

Kolejna porcja informacji.

Na początek aktualizacja dotycząca Rodwella. Sporo źródeł podaje, że odszedł on za 12 + 5 mln Ł w zależności od osiągnięć i występów. Która wersja jest prawdziwa nie sposób na razie powiedzieć, bo same kluby wartość transakcji zataiły.

Druga i bardziej szokująca informacja dotyczy... Michaela Owena w Evertonie. Mówi się o tym dość sporo w mediach społecznościowych, ale póki co brak jest jakichś konkretnych niusów. Jest to były zawodnik Liverpoolu i Manchesteru United więc wielu fanów na pewno nie byłaby najszczęśliwsza. I ciekawe ile miałby zarabiać. Ja generalnie też jestem na nie dla niego. Poza tym w ostatnim roku prawie w ogóle nie grał. Wiem, że nie raczej nie byłby wzmocnieniem pierwszego składu, ale mimo wszystko wolałbym, żeby Moyes poszukał gdzie indziej, zwłaszcza że teraz mamy na to pieniądze.

I czekam na kolejne ruchy Szkota. Oby jak najszybciej, bo nie ma wiele czasu a im szybciej tym lepiej.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 13 sie 2012, 13:26

Jakoś ciężko wyobrazić sobie Owena grającego dla Evertonu, ale takie same trudności miałem jak był łączony z United :P Prawdę mówiąc Everton powinien lepiej spożytkować pieniądze z transferu Rodwella niż na pensję dla emeryta Owena :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 sie 2012, 14:03

romantyk_emil pisze:Jakoś ciężko wyobrazić sobie Owena grającego dla Evertonu, ale takie same trudności miałem jak był łączony z United :P Prawdę mówiąc Everton powinien lepiej spożytkować pieniądze z transferu Rodwella niż na pensję dla emeryta Owena :P
Owen zbyt rozchwytywany chyba nie jest. Jakby był, to już by grał w stanach. Być może w grę wchodzi kontakt "pay as you play", wtedy byłaby to dobra opcja dla Evertonu.

Matiiii13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 13 sie 2012, 19:51

Jakim ustawieniem powinien grać Everton w przyszłym sezonie i kto będzie grał na poszczególnych pozycjach?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 13 sie 2012, 21:08

Howard-Hibbert,Jagielka,Heitinga,Baines-Fellaini,Barkley/Gibson-Coleman,Pienaar,Osman-Jelavic
Metol, popraw jak się mylę.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 sie 2012, 21:13

Obrazek

Hyypia, a gdzie Naismith? :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 sie 2012, 21:57

Co do ustawienia to podpisałbym się pod postem Sergeka, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że Moyes na pewno będzie rotował piłkarzami. Po pierwsze w takim ustawieniu na ławce musiałby siedziec Neville, który jest przecie kapitanem. Po drugie Distin - który na pewno będzie otrzymywał sporo szans, bo duet Jagielka - Heitinga jest po prostu niski, za czym zdaje się nie przepadać nasz menadżer. Ale szkoda gdybać o ustawieniu skoro wciąż trwa okienko transferowe i być może dojdzie jeszcze jakiś zawodnik do pierwszego składu. Moyes mówił o skrzydłowym i napastniku (którym mam nadzieję, że nie będzie Owen).

Co do Owena to zdaje się, że interesowały się nim kluby pokroju Stoke, ale ciężko powiedzieć czy składały jakieś formalne zapytania. Owen wciąż twierdzi, że jest gotowy grać na najwyższym poziomie (a przynajmniej w najlepszych rozgrywkach) więc pewnie będzie chciał zostać w Premier League. A ktoś go na pewno weźmie, choćby w ostatnim dniu okienka.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 sie 2012, 14:10

Everton jest bardzo bliski podpisania kontraktu z wszechstronnym napastnikiem Olympiakosu Pireus, Kevinem Mirallasem. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”