Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1047

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 07 sie 2012, 23:10

nie powiedziałbym, że Podolski jest przeciętnym piłkarzem, sam fakt, że został uwzględniony w 11 sezonu bundes pokazuje, że grał bdb w lidze wyrastającej na 2gą siłę Europy. Widziałem kilka spotkań Kolonii (3-5) i zawsze gdyby Lukas był przy piłce pod bramką rywala robiło się groźnie

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 sie 2012, 23:12

Podolski to byl jedyny zawodnik Koln na poziomie, do czasu kontuzji gral bardzo dobrze i jako jedyny gracz ciagnal zespol, pozniej troche slabiej po kontuzji i Koln podupadlo znaczaco a tabeli takze z tego powodu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2012, 23:19

Mnie też Podolski jakoś nigdy nie przekonywał. Niby w kadrze zawsze swoje robił ( no, prawie zawsze) ale dla mnie to żaden crack. Ot solidny zawodnik. Zobaczymy, może zmiana ligi da mu motywację, w Bayernie mu nie poszło, wiec jestem sceptyczny, no ale póki nie zagra to sie nie dowiemy czy coś wniesie do druzyny. Tu na pewno nie będzie miał pewnego miejsca w składzie, jak w Koeln, więc na treningach nie będzie mowy o odpuszczaniu.

Matiiii13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 08 sie 2012, 1:06

Tak naprawdę to każdy z transferów Arsenalu jest wielką niewiadomą. O tym czy to były udane transfery można powiedzieć gdzieś w środku sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2012, 10:53

MGiggs pisze:Moge sobie dać łape uciąć że RVP zostanie.
a ja, że pójdzie do Man Utd :)

Dziś nowa porcja plotek, niestety o tym, kto odejdzie, a nie kto przyjdzie. United ponoć wracają po Robina, a Barca zarzuca sieci na Songa, już nawet Iniesta się wypowiedział, znaczy cos jest na rzeczy, tylko czekac na wyniki testów DNA Kameruńczyka :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 sie 2012, 11:03

został uwzględniony w 11 sezonu bundes pokazuje, że grał bdb w lidze wyrastającej na 2gą siłę Europy
galaktyki od razu...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sie 2012, 11:59

podolski bedzie srednim wzmocnieniem. bo to od jakiegos czasu przecietny pilkarz
Otóż to. Lukas, jeżeli nie gra jako podwieszony napastnik, cofnięty napastnik, coś ala 10' to jest przeciętny. Jeżeli Arsenal ma zamiar go wystawiać na lewej pomocy, jak w reprezentacji, to powodzenia. Lepiej zacznijcie szukaj nowego lewego pomocnika. No chyba, że, tak jak już pisałem, w Premiership grają zespoły pokroju San Mariono, Luksemburga itp, wtedy to Lukas będzie błyszczał. Nawet Loew, przy tej swojej całej upartości i głupocie z trzymaniem Podolskiego na lewej pomocy i omijaniu zawodników lepszych, będzie musiał w końcu teraz posadzić go na ławie, bo mało kto jest w stanie zdzierżyć teraz Podolskiego na lewej pomocy, jak jest Gotze, Reus i Schurrle. A i jeszcze może Marin dojść, jeżeli w Chelsea obudzi się ze snu zimowego.

Matiiii13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 10 sie 2012, 16:23

Zastanawiał się ktoś z was jak będzie wyglądać jedenastka Arsenalu w przyszłym sezonie. Według mnie nie wielu piłkarzy z przodu może być pewnych swojego miejsca w składzie. Sądzę, że skład Kanonierów będzie wyglądał tak: Szczęsny-Jenkinson-Koscielny-Vermaelen-Gibbs-Arteta-Song-Ramsey-Cazorla-V.Persie (jeśli nie odejdzie )-Gervinho

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2012, 16:27

Daj Sagne zamiast Carla, Cazorlę zamiast Ramseya i Theo na skrzydło. Do tego Giroud albo Podolski zamiast Robina, który odejdzie i wtedy będziesz miał 11 AFC na nowy sezon.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 sie 2012, 16:46

fieldy, taki pewny że van Perisie opuści Arsenal? Ja właśnie się nad tym zastanawiam. Nie wydaje mi się że Wenger kupowałby 2 napastników jeśli Robin miałby zostać.

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 10 sie 2012, 16:48

Czezny - Sagna, Verma, Kos, Santos - Song, Sahin, Arteta - Cazorla, Robin, Podolski/Theo

Nie wiem jak ty tam wcisnąłeś beznadziejnych Ramseya i Gervinho

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 sie 2012, 16:51

Sahin to już pewniak?

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 10 sie 2012, 16:51

nie

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sie 2012, 17:00

Nie wiem, jak ty tam wcisnąłeś beznadziejnego Santosa.

Poza tym, wydaje mi się, że raczej to będzie wyglądało tak:

Szczęsny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Song, Arteta, Cazorla - Walcott, Van Persie, Podolski/Gervinho.

Nie wydaje mi się, żeby Sahin wskoczył do postawy od razu. Cazorla to też jest środkowy pomocnik a nie skrzydłowy, więc raczej będzie grał tam.

Matiiii13
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 10 sie 2012, 17:26

Sagna oczywiście tyle, że to Carl zacznie sezon na PO. Ramsey to pupilek Wengera, więc ma duże szanse grać. Cazorlę umieściłem na skrzydle, bo on może się bawić w fałszywego skrzydłowego. Theo pewnie będzie grał od początku sezonu, więc Cazorlę bym rzucił na lewo zamiast Iworyjczyka. Z byłym zawodnikiem Lille jest jednak tak, że dobrze spisywał się w sparingach.

Podolski i Giroud, a możliwe, ze i Cazorla opuszczą początek sezonu ( Wenger coś o tym chyba wspominał, do tego Cazorla leci na drugą półkulę z reprezentacją na 3 dni przed spotkanie z Sunderlandem ) z powodu Euro.

RVP jeżeli zostanie, to będzie podstawowym napastnikiem. Niemiecko-francuski duet będzie pewnie wprowadzany w trakcie sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”