Ogólna dyskusja o polityce - Strona 247

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 sie 2012, 18:08

piwus pisze:
- Tak mocno oklaskiwany Antoni Macierewicz miał szansę wziąć do ręki mikrofon i wygłosić przemówienie w stylu, w jakim to zrobił generał Ścibor-Rylski - podkreślił Tomasz Wołek. - Ale on słyszy, jak wygwizdują wielkich polskich bohaterów i nie ma cienia reakcji z jego strony. To obrzydliwe - dodał.
Wygwizdano powstańców. Do czegoś zaczynamy dochodzić w tej debacie.

http://wpolityce.pl/artykuly/33347-gdyb ... -powstania
Taka tam prawicowa propaganda.

1.Oczywiście że wygwizdano powstańców. Kiedy niby krzyczeli "Precz z komuną!"? W trakcie przemówienia pewnego powstańca... Bartoszewski swoją drogą też powstaniec, nie?
2.Jak raz napisałeś prawdę - tylko propaganda.
aveiro pisze:

Klasyczny przykład robienia ludziom wody z mózgu w wykonaniu WSI 24.Bryluje jak zwykle obiektywna i rzetelna Monisia. I tak od 2005r. Nie mam pytań jakie to są skurwysyny.
Jak rozumiem kolega dostanie wp, czy może już popiera się tutaj jawne obrażanie ludzi? Bardzo interesujące...
Aha, no i filmik jest idiotyczny oczywiście, bo Kaczyński wszystko sprowadził do dróg, więc BARDZO DOBRZE zostało to przedstawione w mediach. No, ale zapomniałem, że Jarka trzeba tłumaczyć i jeśli wprost nie powie na wszystkich "zdrajcy narodu", to wszystko jest cacy :D

Ach, ta prawicowa schizofrenia... :boruta:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sie 2012, 18:21

Aha, no i filmik jest idiotyczny oczywiście, bo Kaczyński wszystko sprowadził do dróg, więc BARDZO DOBRZE zostało to przedstawione w mediach. No, ale zapomniałem, że Jarka trzeba tłumaczyć i jeśli wprost nie powie na wszystkich "zdrajcy narodu", to wszystko jest cacy
A co miał wymieniać dalej? Koleje? Stadiony? Nie musiał. Każdy posiadający choć trochę inteligencji zauważy, że zrobiono o wiele mniej niż planowano. I do tego się odnosił.

Ale dobra, idę przeprosić za Jedwabne i swoich ziomków szmalcowników.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1545
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 sie 2012, 8:51

brzycho pisze:

Także tego.
W jakiś mediach było to puszczone? ;)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sie 2012, 18:23

Ogląda ktoś "Tak jest" na WSI24 ? Od 10 minut reżimowy dziennikarz Knapik próbuje zmusić Błaszczaka do powiedzenia, że w Smoleńsku był zamach. Polecam obejrzeć tą żenadę.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 sie 2012, 21:59

Nie oglądałem, ale jeśli tak to dobrze robi. Macierewicz dziś odleciał w kosmos do kwadratu. Błaszczak nie ma jaj by Macierewicza powstrzymać i nie ma jaj by przyznać że uważa że był zamach. Żenujące, ale czego się spodziewać po takim odtwarzaczu? Jarek nie nagrał formułki to i nie ma jak odpowiedzieć, bo do tego musiałby mieć własny rozum, ale nie wymagajmy od kogoś takiego zbyt wiele :lol:

huragan3000
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: huragan3000 » 10 sie 2012, 22:15

czarny_samael pisze:Nie oglądałem, ale jeśli tak to dobrze robi. Macierewicz dziś odleciał w kosmos do kwadratu. Błaszczak nie ma jaj by Macierewicza powstrzymać i nie ma jaj by przyznać że uważa że był zamach. Żenujące, ale czego się spodziewać po takim odtwarzaczu? Jarek nie nagrał formułki to i nie ma jak odpowiedzieć, bo do tego musiałby mieć własny rozum, ale nie wymagajmy od kogoś takiego zbyt wiele :lol:
I właśnie dlatego PiS nie dojdzie do władzy - dopóki partię reprezentować będą tak bezbarwni ludzie jak Błaszczak (a innych już chyba tam nie mają), dopóty będą wegetować z 20% poparciem.

---

Występy Macierewicza też im nie pomagają ... :angry2:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 sie 2012, 16:06

Kolejny raz okazuje się, że wierność PSL popłaca. Przekonała się o tym 33-letnia Magdalena Kosel, która przez lata była szefową gabinetu politycznego ministra Marka Sawickiego.
Żelazną ręka trzymała resort rolnictwa i dbała o interesy swojego szefa - pisze "Super Express".

Po odejściu Sawickiego urzędniczka straciła jednak posadę, aby wrócić na to samo stanowisko... dokładnie trzy dni później.

Krótkie bezrobocie bardzo się opłaciło, bo Kosel, która w ministerstwie co miesiąc dostaje ok. 10 tys. zł, dodatkowo zainkasowała 30-tysięczną odprawę.

"Super Express" twierdzi, że zaufana współpracowniczka Marka Sawickiego (a teraz także Stanisława Kalemby) na co dzień zasiada jeszcze w dwóch radach nadzorczych spółek Skarbu Państwa, z których łącznie co miesiąc dostaje ok. 8 tys. zł.

Pierwszą z nich jest zajmujący się zbożem Elewarr. Druga to Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy SA, który oferuje przestrzeń targową dla hurtowników i rolników - czytamy na se.pl.
Gdyby nie chodziło o publiczne pieniądze to by było nawet śmieszne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 sie 2012, 19:54

Kuba Wojewódzki znowu się boi.
http://www.pudelek.pl/artykul/42370/woj ... atriotyzm/

„Patriotyzm jest przymiotem ludzi małych i mściwych. Boję się słowa patriotyzm.
Kiedy naprzeciwko domu mojej mamy postawiono pomnik Dmowskiego, który słowo naród odmieniał przez wszystkie przypadki, to ścierpła mi skóra. Czytaliście »Myśli nowoczesnego Polaka«? On tam podjął się analizy fenomenu Hitlera, który robiąc porządek we własnym kraju, musiał wyrzucić z niego Żydów. Ten agresywny facet stoi sobie teraz naprzeciwko Łazienek Królewskich!”
Ludzie pozbawieni poczucia humoru i nie znający się na żartach zaraz podnieśli skweres, że książka Dmowskiego, której przeczytaniem chwali się idol młodzieży, wyszła drukiem − co znaleźć można nawet w Wikipedii − w roku 1904, i to jako zbiór artykułów zamieszczanych w prasie dwa lata wcześniej. Adolf Hitler miał więc w chwili jej napisania lat trzynaście. Ludzie pozbawieni poczucia humoru i nie znający się na żartach zaczęli na tej podstawie wyśmiewać Wojewódzkiego i jego nieuctwo idące o lepsze z ideologicznym nadęciem jak u partyjnych agitatorów sprzed półwiecza.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2012/08/1 ... o-parodia/

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 15 sie 2012, 22:59

Ja pierdolę, jaki ten nadpobudliwy chudzielec jest żenujący. Najgorsze jest to, że ma tak wielki wpływ na tę głupszą (czyli wiekszą) część polskiej młodzieży.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sie 2012, 23:28

Ja się dzisiaj cały dzień bałem, najpierw faszystowskie hordy żołnierzy, potem Prezydent mówiący, że te hordy trzeba jeszcze powiększyć, a na dodatek przez cały dzień przy logu TVP widniała flaga. Brzydka, bo biało-czerwona. Moim zdaniem Kaczyński tym chciał podzielić Polaków.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 sie 2012, 9:46

Wojewódzki :roftl3:
Myślałem, że ten człowiek to jest dno, ale jednak w to dno puka od spodu.
By w miastach żyło się drożej

Borykające się z kłopotami finansowymi samorządy przerzucają swoje problemy na mieszkańców, pisze "Dziennik Gazeta Prawna" i zapowiada podwyżki podatków od nieruchomości, czynszów, komunikacji miejskiej, posiadania psa...
"DGP" przypomina, że 14 sierpnia minister finansów obwieścił górne stawki kwotowe podatków i opłat lokalnych w 2013 r. Teraz urzędy miejskie w całej Polsce pracują nad ustaleniem nowych taryf.

Będzie drożej, zapowiada gazeta, która zasięgnęła informacji w kilku miastach. Tak np. Kraków planuje zwiększenie dochodów z tytułu podatku od nieruchomości o ponad 8 proc. w stosunku do roku bieżącego, a wpływy z podatku od środków transportowych mają wzrosnąć o blisko 6 proc

Gdańsk chce podnieść podatek od nieruchomości, podatek od środków transportu, opłaty targowe i miejscowe. Stawki wzrosną o 4 proc. Identyczne plany mają Katowice. Oprócz tego podwyższone zostaną tam czynsze w niektórych rodzajach lokali mieszkalnych.

Warszawscy urzędnicy twierdzą, że jeszcze nie ma decyzji dotyczących stawek podatkowych w 2013 r., ale pewne jest już, że mieszkańców stolicy czeka kolejna i to nie mała podwyżka cen komunikacji miejskiej.
Tanie państwo :won:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2012, 12:00

NoName1989 pisze:Tanie państwo :won:
Why się dziwisz? Kryzys, w TVN mówili, nie słuchałeś, wszędzie kryzys? Oh sorry, wolałeś pewnie at the stadium zadymę mahen...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2012, 12:41

Przepraszam za drugi post, ale musi się pojawić:
To szkoła powinna na zajęciach z etyki uczyć moralnych zasad demokratycznego społeczeństwa, które często są inne niż te, które regulują życie w rodzinie. W ramach zajęć katechezy (''a imię ich milion'' i w szkole pełnią jedyną funkcję wychowawczą) nie ma lekcji poświęconych takim ważnym demokratycznym wartościom, jak bezstronność, równość, konkurencyjność, rzetelność pracy, sprawiedliwość (doczesna), przejrzystość, skrupulatność finansowa, punktualność czy oszczędność. A powinny być. Tak jak powinny być zajęcia z etyki życia gospodarczego czy politycznego a także warsztaty, których celem byłoby kształtowanie postaw tolerancji wobec ''obcych'' (imigrantów, cudzoziemców, Romów, również homoseksualistów), bo bez tego będziemy jednym z najbardziej ksenofobicznych społeczeństw w Europie. Niedzielna deklaracja ''miłości bliźniego'' i XVI-wieczny mit ''polskiej tolerancji'' nie wystarczą! Obowiązkiem szkoły jest również prowadzenie edukacji seksualnej. Bo ani rodzina, ani Kościół tego nie załatwią.
Kto jest autorem tezy, że za kłopoty Michała Tuska stoi kościół katolicki, który zamiast uczyć na lekcjach religii przedsiębiorczości to uczy religii i w ogóle ma czelność prowadzić lekcje religii w szkole :lol:

http://wyborcza.pl/1,75968,12313267,Pro ... inne_.html

Zgadza się, to etyczka prof. Środa, matka.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 sie 2012, 13:05

Boromir pisze:
NoName1989 pisze:Tanie państwo :won:
Why się dziwisz? Kryzys, w TVN mówili, nie słuchałeś, wszędzie kryzys? Oh sorry, wolałeś pewnie at the stadium zadymę mahen...
W przerwie między zadymamy i heilowaniem znalazłem kiedyś czas na obejrzenie tv, to Tusku mówił, że nie ma się co bać kryzysu. :whistle:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sie 2012, 13:52

Nie wiem jak tam u was chłopaki ale ja mam świadomość że jak się samorządy pozadłużały to wreszcie jakoś trzeba to spłacić , a samorządy zadłużały się zadłużają się na potęgę. I tak dużym postępem było to że ucieli kasę na nauczycieli , bo trzeba wreszcie zacząć podchodzić do problemu racjonalnie i nie utrzymywać niepotrzebnych etatów. Nadal czekam co prawda na wyrzucenie zbędnej religii ze szkół ale się chyba nie doczekam

Co do kryzysu ja mam wrażenie , że dramatu nie ma detal jak parł do przodu tak prze do przodu :)

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”