Seriale - Strona 73

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2012, 13:39

Straszna tendencja spadkowa w tym Breaking Bad. Im dalej, tym gorzej. Jestem w trzecim sezonie i momentami naprawdę ciężko się to ogląda.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 sie 2012, 13:59

mialem calkiem inaczej. po pierwszych odcinkach, w ktorych walt byl jeszcze kompletna lajza i nic sie nie dzialo, mialem ochote wyrzucic to z dysku. teraz po czterech sezonach to moj top 3 ever

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 15 sie 2012, 15:26

Straszna tendencja spadkowa w tym Breaking Bad. Im dalej, tym gorzej. Jestem w trzecim sezonie i momentami naprawdę ciężko się to ogląda.
"Straszna" to jest w Prison Break czy w Dexterze. Tu nie tak bardzo. Końcówka czwartego sezonu znakomita, trzeci sezon też naprawdę fenomenalny. Ten serial to imo najlepszy serial ever.

Awatar użytkownika
Apingu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Apingu » 15 sie 2012, 15:28

A Ridż odchodzi z Mody na sukces! :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2012, 15:31

Daaaamian pisze:Straszna tendencja spadkowa w tym Breaking Bad. Im dalej, tym gorzej. Jestem w trzecim sezonie i momentami naprawdę ciężko się to ogląda.
Straszna tendencja spadkowa to jest w Liverpoolu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2012, 15:34

No ja jestem w piątym odcinku trzeciego sezonu i szału zdecydowanie nie ma. Może z tą "straszną" przesadziłem, ale jednak pierwszy sezon był najlepszy z tych, które do tej pory obejrzałem. Trzeci - póki co, bo jednak ponad połowa przede mną - najgorszy. Nie zmienia to oczywiście faktu, że sam serial jest naprawdę dobry.

Jeśli chodzi o Dextera, to ciężko mówić o tendencji spadkowej. Tu jest prawdziwa sinusoida i wahania formy.
Chlopaczek pisze:Gdybym nie byl kibicem Milanu to bym Ci napisal ze straszna tendencja spadkowa to jest w Liverpoolu.
Całe szczęście jesteś kibicem Milanu i w Twoich ustach zabrzmiałoby to komicznie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sie 2012, 15:37

Moim zdaniem BB to jeden z niewielu seriali,ktory trzyma poziom praktycznie we wszystkich sezonach.

Ogladal ktos ''Touch" ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2012, 15:43

Daaaamian pisze:
Chlopaczek pisze:Gdybym nie byl kibicem Milanu to bym Ci napisal ze straszna tendencja spadkowa to jest w Liverpoolu.
Całe szczęście jesteś kibicem Milanu i w Twoich ustach zabrzmiałoby to komicznie.
Wiesz chcialem byc mily i oslodzic troche ten przytyk. W koncu kiedys gralismy w jednej druzynie.

Jednak obiektywnie rzecz biorac Milan nie upadl tak nisko jak Liverpool. Moja druzyna sezon temu byla mistrzem a obecnie jest wicemistrzem kraju wiec o "strasznej tendencji spadkowej" jak w przypadku Liverpoolu mowy nie ma. Byc moze ona nastapi ale badzmy dobrej mysli.

Tak przy okazji szybki jestes zmienilem to po 5 sekundach a mimo tego wylapales :)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 15 sie 2012, 15:48

Jeśli chodzi o Dextera, to ciężko mówić o tendencji spadkowej. Tu jest prawdziwa sinusoida i wahania formy.
Generalnie tendencja spadkowa jest imo zauważalna. Pierwszy, drugi ( i czwarty jako tako) naprawdę są genialne, piąty z tą typiarą to pomyłka, a ostatni intrygujący ale mniej więcej do połowy. Tak czy inaczej Dexter to pozycja obowiązkowa, też jeden z najlepszych obecnie seriali. Nie pojmuję w ogóle zachwytów nad Grą o Tron, ale może to nie moja bajka.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2012, 15:54

Chłopaczku, poprzednia wersja bardziej mi się podobała. Nowej bym pewnie nawet nie zauważył, gdybyś o niej nie wspomniał. :wink:

Gra o tron generalnie jest bardzo dobra, ale nie na tyle, by mieć na filmwebie pierwsze miejsce wśród seriali.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 sie 2012, 16:05

Daaaamian pisze:Gra o tron generalnie jest bardzo dobra, ale nie na tyle, by mieć na filmwebie pierwsze miejsce wśród seriali.
Każdy i tak wie, że najlepszy jest "The wire".
Dr.Football1 pisze:Ogladal ktos ''Touch" ?
Mi się znudziło gdzieś po 4 odcinkach, jak się zabierzesz to szykuj się na słuchanie imienia Jake po ok. 200 razy w ciągu 40 min. :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 sie 2012, 16:46

Daaaamian pisze:Gra o tron generalnie jest bardzo dobra, ale nie na tyle, by mieć na filmwebie pierwsze miejsce wśród seriali.
A jaki serial wg. Ciebie jest najlepszy? Skoro Breaking Bad z odcinka na odcinek coraz gorszy a i Gra o Tron na takie miano też nie zasługuje, pomimo że podnieca się nią cały świat. Bo ja jednak uważam, że oba te seriale w swoich kategoriach są rewelacyjne i w absolutnym TOP światowym. No, ale moje umiejętności analizy seriali nie są na najwyższym poziomie.

Rezus pisze:Każdy i tak wie, że najlepszy jest "The wire".
Też jestem fanem tego serialu, ale chyba nie powiedziałbym, że jest najlepszy. Jest bardzo mocny i po każdym sezonie robi na widzu bardzo mocne wrażenie, ale pamiętam jak męczyłem się próbując przebrnąć przez pierwszą połowę pierwszego sezonu i jak momentami męczył mnie drugi sezon. Potem szło już gładko, ale można przyczepić się do tego, że w niektórych momentach serial był dość schematyczny, a przynajmniej ja miałem w niektórych momentach takie wrażenie.

Ale np. postać Bunka rekompensowała wszystkie słabsze elementy. :afro:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2012, 17:10

Gra o tron to - jak już wspomniałem - bardzo dobry serial i faktycznie znajduje się w światowej czołówce. Moim zdaniem nie jest jednak najlepszy i tyle. Nie musisz się z tym zgadzać, a ja nie muszę Ci się z tego tłumaczyć. Kwestia gustu, po prostu. Chociażby Zakazane imperium jest moim zdaniem lepsze.
metol pisze:No, ale moje umiejętności analizy seriali nie są na najwyższym poziomie.
Nie tylko te.

Odnośnie Breaking Bad jeszcze - pierwszy sezon świetny, pochłonąłem całość w jeden dzień. Drugi gorszy, ale również bardzo dobrze się oglądało. Początek trzeciego nie przypadł mi do gustu, ale od piątego odcinka znowu przechodzą do sedna i przestają się skupiać na tym, że Skyler pieprzy się z Tedem, a Marie nie może się dogadać z Hankiem, także jest progres. Oczywiście wątki poboczne są niezwykle istotne, tego nie neguję, ale w pierwszych odcinkach trzeciego sezonu weszły na pierwszy plan, stąd moje stwierdzenie, że trzeci sezon jest najgorszy spośród tych, które do tej pory obejrzałem. Piąty i szósty odcinek wynagrodziły mi to i zaraz wracam oglądać następne.
metol pisze:Też jestem fanem tego serialu, ale chyba nie powiedziałbym, że jest najlepszy. Jest bardzo mocny i po każdym sezonie robi na widzu bardzo mocne wrażenie, ale pamiętam jak męczyłem się próbując przebrnąć przez pierwszą połowę pierwszego sezonu i jak momentami męczył mnie drugi sezon. Potem szło już gładko, ale można przyczepić się do tego, że w niektórych momentach serial był dość schematyczny, a przynajmniej ja miałem w niektórych momentach takie wrażenie.
Sam widzisz, serial może być bardzo mocny, nawet jak momentami męczy widza. Mnie męczyło kilka odcinków Breaking Bad, ale nie zmienia to ogólnej oceny serialu. Jest mocny. Może za jakiś czas przyznam, że bardzo mocny, ale póki co jestem dopiero w trzecim sezonie i chyba wiele przede mną.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 sie 2012, 17:47

pogodzę was, najlepszy jest Świat wg Bundych i długo długo nic :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2012, 17:53

Nie, nie. Najlepsi są Przyjaciele. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”