Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 300

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
WislaLive
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 02 sie 2012, 13:08

Dudek pisze:Wisła najprawdopodobniej podpisze kontrakt z Janem Frederiksenem. Jest to 30 letni lewy obrońca. Tutaj reszta informacji:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Frederiksen

I jeśli się uda sfinalizować ten transfer (kontrakt został już zaproponowany) to będzie to ostatni transfer w tym okienku.

Wisła nie podpisze z Nim kontraktu info na oficjalnej stronie

Mam ogromną prośbę czy moglibyście wypełnić krótką ankietę odnośnie Wisły Kraków. Wyniki ankiety idą do pracy MRG. Bardzo są mi potrzebne

oto adres ankiety:

http://ankieta.iscool.pl/

z góry dziękuje

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5299
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 sie 2012, 14:07

Zgadza się, sytuacja trochę się zmieniło mimo iż wszystko wskazywało że jednak do nas przyjdzie. W zamian za niego może przyjść Michel Garbini Pereira, z którym Probierz pracowal w Arisie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 sie 2012, 18:08

Jan Fredriksen jednak podpisal kontrakt z Wisla. Nie tak wyobrazalem sobie odmladzanie skladu BG oraz stawianie na polska mlodziez...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 sie 2012, 19:11

Chyba mało kto sobie tak to wyobrażał. Ale przyszedł Frederiksen (nie Fredriksen) i Głowacki na obrone więc może to będzie jakoś wygladało. Do tego są Chavez, Czekaj, Bunoza, szkoda kontuzji Burligi bo pewnie by miał szanse się pokazać. Jest też paru młodych, może któryś coś pokaże. Pomoc jest ok: Wilk, Sobol, Melikson, Iliev, Kirm. Do tego Chrapek i też paru innych młodych, którzy dopiero zaczynają swoją karierę w powaznej piłce. Atak to Genkov, Quioto, Sikorski. + Boguski który w ostatnim mecuz młodej Wisły strzelił hattricka. Pytanie co z tej mieszanki wycisnie Probierz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 sie 2012, 19:29

Od początku była mowa o przywróceniu proporcji w drużynie, czytaj pozbyciu się drogiego szrotu. Teraz tylko został Jaliens. Te wypowiedzi, że Wisła równie dobrze może grać Danielem Brudem, który nie jest młodym talentem, miały tylko przygotować ludzi na ultraoszczędny model ekonomiczny. Nie było tak jak weszło się wydawało, że Brud ma być niezastąpiony, raczej jest tak źle z finansami, że potrzebni są tak nisko opłacani zawodnicy jak Brud. Równolegle do tych wypowiedzi od początku wiedzieliśmy, że przychodzi Quinto i wszyscy ci, którzy nie będą chcieli zarabiać. Nawet z tak zdesperowanym zawodnikiem jak Fredriksen Wisła robiła wszystko, by obniżyć koszty. Młodzieżowcami może grać GKS Bełchatów, a i tam znajduje się Kamil Kosowski, Marcin Żewłakow, Dawid Nowak itd., a nie klub borykający się z problemami finansowymi, próbujący odzyskać mistrzostwo Polski.

Awatar użytkownika
klawsik
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klawsik » 08 sie 2012, 20:21

Burliga ma kontuzje ile bedzie pauzowal? A co z Gargula, ma szanse na 1 sklad?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2012, 21:14

Burliga sm tego jeszcze nie wie. Problemy z kostką.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 sie 2012, 21:40

Mam nadzieje,ze w tym sezonie swoje szanse dostana mlodzi tacy jak Kolanko czy Szewczyk.

A propos mlodziezy - co sadzicie o mlodym Moskalu ? Slyszalem,ze jest cieniutki jak barszcz i jest w Wisle tylko z racji bycia synem Kazka. Prawda to ?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 sie 2012, 21:57

Dr.Football1 pisze:A propos mlodziezy - co sadzicie o mlodym Moskalu ? Slyszalem,ze jest cieniutki jak barszcz i jest w Wisle tylko z racji bycia synem Kazka. Prawda to ?
Moskala znam osobiście. Kiedyś był nawet chłopakiem mojej sąsiadki. Piłkarzem nie jest dobrym(na pewno nie na skalę profesjonalną). Do Las Vegas(jak drużyna jechała) pojechał przez ojca. Osobiście mam dwóch sąsiadów co są lepsi od niego. Jeden pracuje w księgarni, a drugi w Anglii.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 sie 2012, 18:18

Wisła wygrywa 5:0 w PP.
Bramki: http://www.wisla.tv/?v=439

Skład:
Wisła: Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez (62 min - Radosław Sobolewski), Arkadiusz Głowacki, Gordan Bunoza - Ivica Iliev (71 min - Rafał Boguski), Cezary Wilk, Łukasz Garguła, Maor Melikson - Daniel Sikorski (57 min - Romell Quioto), Cwetan Genkow

Cieszy postawa Meliksona i Genkova. Jeśli pierwszy będzie podawał, a drugi strzelał tak jak dzisiaj w 2 połowie to może coś się uda wywalczyć w tym sezonie.

WislaLive
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 15 sie 2012, 16:25

Dzięki współpracy WislaLive.pl z Wirtualna Polską mamy dla Was nową zabawę. Postanowiliśmy uruchomić własną ligę w Fantasy Liga WP.

Aby dołączyć do Naszej ligi należy wpisać kod: 274834876 w miejscu widocznym poniżej.

http://wislalive.pl/news/wislalive_pl__ ... lidze-896/

WislaLive
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 15 sie 2012, 23:15

Ma 33 lata, 204 mecze ligowe rozegrane w barwach Białej Gwiazdy i status żywej legendy. On sam twierdzi, że na takie miano nie zasługuje, bo prócz intelektu i mądrości cechuje go prawdziwa skromność. Zapraszamy na alfabet skojarzeń Arkadiusza Głowackiego.

A jak Amelia - Jak każdy ojciec - córkę kocham miłością absolutną. Nie wiem, czy wiecie, ale za dwadzieścia parę dni spodziewamy się wraz z żoną drugiej córeczki, w związku z czym tę miłość trzeba będzie rozdzielić pomiędzy obie dziewczyny. Jedno jest pewne, dla każdej z nich pokładów prawdziwego uczucia na pewno nie zabraknie.

A jak audiencja u Jana Pawła II - Byłem nawet na dwóch audiencjach i szczerze mówiąc tę pierwszą wspominam nawet mocniej niż tę z czasów, gdy grałem już w Wiśle. Wcześniej, mając może 10 lat, byłem na audiencji prywatnej z SKS-em 13, z moją klasą sportową. Pamiętam to wydarzenie bardzo dobrze, bo miałem to szczęście, że podczas modlitwy, w takim półokręgu, kiedy klęczeliśmy, Ojciec Święty stał pośrodku i to właśnie mnie trzymał swą ręką za głowę.

B jak Borussia Dortmund (Arek był w niej testowany w 1998 r.) – Generalnie, po kilku latach gry i zdobyciu pewnych doświadczeń, nie polecam wyjazdów na testy. Wydaje mi się, że jeśli jakiś klub jest zainteresowany jakimś zawodnikiem, to po prostu go kupuje. Byłem wtedy młodym graczem, chciałem poczuć wielką piłkę i wybrałem się na wycieczkę do Dortmundu. Liczyłem, że coś z tego wyniknie. Po kilku dniach treningów okazało się jednak, że łatwo nie będzie. Akurat te testy wspominam bardzo fajnie, bo w liczącej się wtedy w Europie Borussii występowali tacy zawodnicy jak Stéphane Chapuisat czy Andreas Möller. Zdarzyło się nawet, że od tego pierwszego dostałem siatkę podczas gry w dziadka. Było jeszcze parę innych testów, ale tak jak mówiłem wcześniej – nie polecam.

http://wislalive.pl/news/od_a_do_z_____ ... wacki-901/

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sie 2012, 13:39

Przychodzą: Damian Buras (P - Hutnik Nowa Huta (Kraków)), Łukasz Burliga (O - Ruch Chorzów), Michał Chrapek (P - Kolejarz Stróże), Jan Frederiksen (O - Brøndbyernes IF), Arkadiusz Głowacki (O - Trabzonspor Kulübü), Jan Kocoń (B - zespół ME), Bartłomiej Kolanko (O - zespół ME), Damian Lepiarz (O - zespół ME), Michał Miśkiewicz (B - FC Südtirol-Alto Adige), Romell Quioto (N - CDyS Vida (La Ceiba)), Daniel Sikorski (N - Polonia Warszawa), Paweł Stolarski (P - junior), Piotr Żemło (O - zespół ME)
Odchodzą: Mateusz Arian (P - MKS Kluczbork), Dudu Biton (N - Royal Standard de Liège), Daniel Brud (P - Łódzki KS), Júnior Díaz (O - 1.FSV Mainz 05), Tomáš Jirsák (P - Botew Płowdiw), Milan Jovanić (B - zespół ME), Andraž Kirm (P - FC Groningen ), Bartłomiej Kolanko (O - zespół ME), Filip Kurto (B - Roda JC Kerkrade), Michael Lamey (O - ?), Patryk Małecki (P - Eskişehirspor Kulübü), Maksymilian Michalski (P - zespół ME), Kamil Moskal (O - zespół ME), Gervasio Núñez (P - Quilmes AC), Dragan Paljić (O - Heracles Almelo), Jakub Pułka (P - zespół ME), Łukasz Rojewski (N - Zagłębie Sosnowiec), Adrian Stanek (P - Soła Oświęcim), Piotr Żemło (O - zespół ME)
Podsumowanei okienka w Wiśle. Na minus zdecydowanie skrzydła.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 wrz 2012, 17:17

http://wisla-krakow.przegladsportowy.pl ... 1,727.html
Nie wiem czy w Polsce był bardziej szczery dyrektor sportowy, to prawie graniczy z ekshibicjonizmem. Z grzeczności chyba nie wymienił personaliów zawodników, którzy "niestety" dalej są w Wiśle (Jovanić, Jaliens, Garguła) i nie podał wysokości wynagrodzeń :lol:. Rzuciłby paroma "[ch**]" i "patałachami" i byłby lepszy niż weszło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”