AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1476

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 sie 2012, 20:14

Ha! jak mowilem ze dobrze zeby Matri przyszedl to nie ! teraz bedziemy widziec Boga Borriello w Milanie !

masakra...

Po przyjsciu Zapaty bylem dosc pozytywnie zaskoczony ale widze znowu wracamy do patologicznego Milanu,
Pato na plus narazie, bylem zadowolony ze calych meczow nie gral na olimpiadzie bo czulem ze sie znowu polamie, narazie dobrze wszystko idzie i trzeba na niego uwazac, bo tylko on i Antek moga nam dupe uratowac...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 sie 2012, 9:37

Skauci Milanu wypatrzyli... zdolną 10-letnią dziewczynkę

Chyba nie takiego ruchu rynkowego spodziewali się fani rossonerich po tym, jak ich klub stracił przed tym sezonem Alessandro Nestę, Marka Van Bommela, Gennaro Gattuso, Clarence`a Seedorfa, Thiago Silvę i Zlatana Ibrahimovicia. Choć i tak to wciąż lepsze informacje dla nich niż niedawne doniesienia na temat tego, że Milan zastanawia się nad ściągnięciem Nicklasa Bendtnera. Oraz zarazem dowód na to, że wakacje w Hiszpanii jednak popłacają.

Państwo Saini ze szkockiego Lenzie spędzali wakacje na hiszpańskim półwyspie La Manga w pobliżu Murcji, a ich córka, 10-letnia Aisha wyraźnie się nudziła. Jej ojciec Michael znalazł jednak na to sposób.
- Zapisaliśmy ją do lokalnego turnieju piłkarskiego, żeby miała się czym zająć, bo pomyśleliśmy, że może być trochę znudzona.

Nikt jednak nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji i słusznie, ponieważ ta się nie pojawiła. Nikt się również nie spodziewał włoskich skautów i, jak się miało okazać, niesłusznie, ponieważ ci akurat się pojawili. I to skauci nie byle jacy, bo ci z Milanu. Po pięciu dniach obserwowania młodych zawodników wybrali Aishę, by dołączyła do corocznego młodzieżowego turnieju piłkarskiego organizowanego przez akademię futbolową mediolańskiego klubu. Tę samą akademię, którą ukończyli swego czasu z wyróżnieniem, czerwonym paskiem, a czasem nawet kapitańską opaską Paolo Maldini, Franco Baresi czy Carlo Ancelotti. 10-letnia Szkotka jest też pierwszą w historii dziewczyną zaproszoną do tego turnieju.
- Jesteśmy z niej bardzo dumni - powiedział lakonicznie Michael Saini.

Który właśnie odkrył dla agentów nowy sposób na sprzedawanie ich zawodników. Brani ich na wakacje, a później wylegiwanie się przy basenie tak długo, aż sportowcom zacznie się nudzić i już chociażby z nudów zaczną grać w piłkę.

cóż, na pewno lepsza od Bendtnera :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 10:33

cóż, na pewno lepsza od Bendtnera
Pewnie tak :wink: Jak Galliani czymś nie zaskoczy w końcówce mercato to będzie jedno z najgorszych wakacji Milanistów od lat. Oby rozejrzał się za jakimś klasowym pomocnikiem bo będziemy dojechani w środku pola w sezonie przez byle jakich lamusów. Na tą chwilę ewidentnie idziemy w stronę Boriello i KAKi czyli gorzej być nie może, oby media nie miały racji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sie 2012, 10:49

Kaka i tak byłby teraz dla Milanu dużym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 10:59

Powiem szczerze że za bardzo nie wiem gdzie on miałby grać. Cofniętych napastników mamy aż nadto, na pozycji "10" to on już chyba za bardzo nie chce grać a mamy przecież tam Boatenga. Oczywiście jak przyjdzie to silvio już przemówi odpowiednio misterowi aby nawet zmienił ustawienie aby tylko grał Ricky jednak realnie oceniając ten transfer jest on nam całkowicie zbędny. Potrzebujemy napastnika ale o zupełnie innych charakterystykach, potrzebujemy wzmocnień na zupełnie innych pozycjach a najmniej na ofensywnym pomocniku/podwieszony napastnik, ten transfer zaprzeczy całkowicie idei niskich kontraktów ( w moim odczuciu jak nie dostanie Kaka 6 milionów na rękę to nawet nie spojrzy na San Siro). Jedyny plus to chwyt marketingowy. Kaka jest bardzo popularny w Azji i najpewniej z nim można byłoby zarobić określony pieniądze z jego wizerunku. Dodatkowo jakoś nie jestem przekonany że po tym jak wam wcisnął Łysy szklanego Kake za prawie 70 baniek Perez teraz tak łatwo ugnie się w negocjacjach.
No ale pożyjemy, zobaczymy. Ja, po odejściu Silvy i Ibry cały czas uważam że jak przyjdzie jakiś crack to 30 sierpnia z uśmiechem na twarzy Galliani ogłosi powrót do Serie A wielkiego mistrza i nim będzie właśnie Kaka.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sie 2012, 11:12

Owszem, ale Gaston Ramirez, też by był, a zarabiałby pewnie 1/3 tego co Kaka. To pensja Kaki jest problemem, bo gdyby przyszedł inny zawodnik w kasie klubu pewnie zostawałoby z 8 może nawet 10 mln € więcej. Wiadomo, że w Milanie każdy grosz się liczy i dlatego z klubu odeszli Silva i Zlatan, których pensje były zbyt wysokie. Teraz się okazuje, że kasa na bardzo dużą pensję Kaki jednak się znajdzie. i w konsekwencji należy zadać pytanie: Kogo byś wolał mieć na szczycie płac Silvę, Zlatana czy Kakę?
Jeśli Milan zbił budżet płacowy decyzjami czasem słusznymi (Senatorzy, casus Flaminiego) czasem brutalnymi (Zlatan i Silva) to teraz nie powinien robić kroku w zupełnie inną stronę sprowadzając Kakę.
Powiem szczerze że za bardzo nie wiem gdzie on miałby grać.
---Kaka----
Nocerino-Boa
--Monto

Tak by było ładnie, ale z 2 tygodnie temu czytałem wypowiedź Allegriego, która sugerowała, że on by ustawił Kakę na pozycji ragisty i robiłby z niego nowego Pirlo :lol: Mate też kiedyś wrzucał grafikę to sugerującą.
O mam!:
Sprzedaż Thiago Silvy i Zlatana Ibrahimovica oznacza, że musimy zmienić styl jakim do tej pory graliśmy. Gdyby przyszedł do nas Kaka ustawiłbym go przed linią obrony

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 sie 2012, 12:01

@(L) - registy; poważnie tak mówił??? Dla mnie szok. Też zastanawiam się, gdzie Kaka miałby grać, a raczej - kto grzałby ławkę, on czy Boa.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 12:03

Tak by było ładnie, ale z 2 tygodnie temu czytałem wypowiedź Allegriego, która sugerowała, że on by ustawił Kakę na pozycji ragisty i robiłby z niego nowego Pirlo Mate też kiedyś wrzucał grafikę to sugerującą.
O mam!:
Nie wiem skąd wziełeś tłumaczenie tego wywiadu. Ale właśnie jakieś 2 tygodnie temu Gazzetta zasugerowała romb który później wkleił Mete. Max po tym artykule komentując to wręcz wyśmiał ten pomysł mówiąc że ustawi Kake przed obrońcami...
---Kaka----
Nocerino-Boa
--Monto
Dla mnie to trochę za ofensywnie. W tamtym roku Tassotii powiedział że robił z Boatengiem wszystko co możliwe aby nauczył ustawiania i schematów na półskrzydle jednak zaznaczył że to bardzo ciężkie bo Prince bardzo ciągnie do przodu pozostawiając dużo przestrzeni za sobą. Silvio zresztą ostatnio powiedział że Boa to.... NAPASTNIK :rotfl4:
Owszem, ale Gaston Ramirez, też by był, a zarabiałby pewnie 1/3 tego co Kaka. To pensja Kaki jest problemem, bo gdyby przyszedł inny zawodnik w kasie klubu pewnie zostawałoby z 8 może nawet 10 mln € więcej. Wiadomo, że w Milanie każdy grosz się liczy i dlatego z klubu odeszli Silva i Zlatan, których pensje były zbyt wysokie. Teraz się okazuje, że kasa na bardzo dużą pensję Kaki jednak się znajdzie. i w konsekwencji należy zadać pytanie: Kogo byś wolał mieć na szczycie płac Silvę, Zlatana czy Kakę?
Jeśli Milan zbił budżet płacowy decyzjami czasem słusznymi (Senatorzy, casus Flaminiego) czasem brutalnymi (Zlatan i Silva) to teraz nie powinien robić kroku w zupełnie inną stronę sprowadzając Kakę.
Dokładnie :!: Nie chodzi o to że Kaka zupełnie by nic nie dał ani marketingowo ani sportowo. Tylko po coś sprzedawaliśmy Silve i Ibre. Podobno zostały ustalone progi kontraktów za sezon których mieliśmy nie przekraczać to skoro Kaka ma zarabiać tyle co Silva to ja [k****] jego mać mówię stanowcze nie bo o ile ibre mogę jakoś przeboleć to Silvy nie zapomnę Łysemu i Silvio jeszcze długo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 12:27

@(L) - registy; poważnie tak mówił???
Nie, nie mówił tak poważnie, ale to normalka na tym forum, że się bezkrytycznie łyknie każdą bzdurę napisaną w mediach.
Też zastanawiam się, gdzie Kaka miałby grać, a raczej - kto grzałby ławkę, on czy Boa.
Oni nie konkurują o jedną pozycję w składzie.
Silvio zresztą ostatnio powiedział że Boa to.... NAPASTNIK
Dowód na przepaść w terminologii włoskiej i polskiej. Dla Włochów ktoś grający na trequartiście to napastnik, my to spłycamy do ofensywnego pomocnika i zaliczamy do drugiej linii.
skoro Kaka ma zarabiać tyle co Silva to ja [k****] jego mać mówię stanowcze nie bo o ile ibre mogę jakoś przeboleć to Silvy nie zapomnę Łysemu i Silvio jeszcze długo.
Fajnie, tylko poza zluzowaniem kontraktu Silvy Milan zarobił jeszcze milion czy dwa na jego transferze.

Poza tym nie zdziwię się, jeśli - a będę tego żałował - odejdzie Mexes ze swoim niebotycznym kontraktem, a w jego miejsce przyjdzie taki Yanga-Mbiwa zarabiający mniej niż połowę z tego, oszczędności pójdą na Kakę.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 12:53

Dowód na przepaść w terminologii włoskiej i polskiej. Dla Włochów ktoś grający na trequartiście to napastnik, my to spłycamy do ofensywnego pomocnika i zaliczamy do drugiej linii.
No nie wiem. On wymienił w tym wywiadzie wszystkich naszych napastników i Boatenga. Na siłę przecież Emanuelsona też powinien wymienić. Ja bym się nie doszukiwał żadnej terminologii, Silvio uważa się za Boga i co powie jest święte. Jak odszedł Ibra to co miał powiedzieć :?: Wymyślił napastnika w postaci Boatenga. Nie zauważasz tej obłudy w stosunku do kibiców z całego zarządu :?: kiedyś to mnie bawiło ale teraz to jest żałosne, czekamy na cud do 31 sierpnia i może coś się wydarzy a jak nie no to przecież jesteśmy w komplecie Wilmore :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 15:50

Milan wciąż szykuje się do wypchnięcia Mesbaha. Teraz na tapecie jest jego transfer do Palermo.
Jak myślicie, co po jego odejściu? Emanuelson na lewą obronę do rywalizacji z Antoninim, czy przyjdzie ktoś nowy? Pojawiały się jakieś nazwiska? Kolarov ze względów oczywistych już odpadł po transferze Zapaty.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sie 2012, 15:56

Wilmore pisze:Jak myślicie, co po jego odejściu?
Z nim nedza i bez niego nedza czyli nic nowego. Ja sie zadnego transferu nie spodziewam niestety.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 17 sie 2012, 16:22

O Kace i Boatengu:
Oni nie konkurują o jedną pozycję w składzie.
Kaka nie będzie grał trequartisty czy Boateng przechodzi na połówkę? Opcja numer 1 jest moim zdaniem głupia, opcja numer dwa też średnio rozsądna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 16:23

Boateng od początku był planowany jako półprawy pomocnik. Gdyby nie to, że od półtorej roku Milan pokazuje połowę swojego potencjału przez urazy, przez które nie możemy grać najmocniejszym składem, to Boateng pewnie nie zagrałby tylu spotkań na tej pozycji.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2012, 23:18

Mete/Wilmore wiecie co z Mexes'em :?: Mówi się o odejściu jeszcze w tym okienku. Możliwe to :?: :|

Kadra dalej wygląda słabo, a czasu coraz mniej :roll: Jedynie numerki na koszulce Pato i Robinho się zmieniają. A jak czytam plotki transferowe to stwierdzam, że może być jeszcze gorzej. "Nie ważne czy strzelam gole czy nie" i Kucka niech się trzymają z dala od Milanu. A można było ciekawie wzmocnić klub nie wydając jakoś sporo na transfery :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”