Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 sie 2012, 20:14
THEMANIEK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 sie 2012, 9:37
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 10:33
Pewnie takcóż, na pewno lepsza od Bendtnera
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sie 2012, 10:49
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 10:59
Powiem szczerze że za bardzo nie wiem gdzie on miałby grać. Cofniętych napastników mamy aż nadto, na pozycji "10" to on już chyba za bardzo nie chce grać a mamy przecież tam Boatenga. Oczywiście jak przyjdzie to silvio już przemówi odpowiednio misterowi aby nawet zmienił ustawienie aby tylko grał Ricky jednak realnie oceniając ten transfer jest on nam całkowicie zbędny. Potrzebujemy napastnika ale o zupełnie innych charakterystykach, potrzebujemy wzmocnień na zupełnie innych pozycjach a najmniej na ofensywnym pomocniku/podwieszony napastnik, ten transfer zaprzeczy całkowicie idei niskich kontraktów ( w moim odczuciu jak nie dostanie Kaka 6 milionów na rękę to nawet nie spojrzy na San Siro). Jedyny plus to chwyt marketingowy. Kaka jest bardzo popularny w Azji i najpewniej z nim można byłoby zarobić określony pieniądze z jego wizerunku. Dodatkowo jakoś nie jestem przekonany że po tym jak wam wcisnął Łysy szklanego Kake za prawie 70 baniek Perez teraz tak łatwo ugnie się w negocjacjach.Kaka i tak byłby teraz dla Milanu dużym wzmocnieniem.
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sie 2012, 11:12
Owszem, ale Gaston Ramirez, też by był, a zarabiałby pewnie 1/3 tego co Kaka. To pensja Kaki jest problemem, bo gdyby przyszedł inny zawodnik w kasie klubu pewnie zostawałoby z 8 może nawet 10 mln € więcej. Wiadomo, że w Milanie każdy grosz się liczy i dlatego z klubu odeszli Silva i Zlatan, których pensje były zbyt wysokie. Teraz się okazuje, że kasa na bardzo dużą pensję Kaki jednak się znajdzie. i w konsekwencji należy zadać pytanie: Kogo byś wolał mieć na szczycie płac Silvę, Zlatana czy Kakę?Kaka i tak byłby teraz dla Milanu dużym wzmocnieniem.
---Kaka----Powiem szczerze że za bardzo nie wiem gdzie on miałby grać.
Sprzedaż Thiago Silvy i Zlatana Ibrahimovica oznacza, że musimy zmienić styl jakim do tej pory graliśmy. Gdyby przyszedł do nas Kaka ustawiłbym go przed linią obrony
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 sie 2012, 12:01
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 12:03
Nie wiem skąd wziełeś tłumaczenie tego wywiadu. Ale właśnie jakieś 2 tygodnie temu Gazzetta zasugerowała romb który później wkleił Mete. Max po tym artykule komentując to wręcz wyśmiał ten pomysł mówiąc że ustawi Kake przed obrońcami...Tak by było ładnie, ale z 2 tygodnie temu czytałem wypowiedź Allegriego, która sugerowała, że on by ustawił Kakę na pozycji ragisty i robiłby z niego nowego Pirlo Mate też kiedyś wrzucał grafikę to sugerującą.
O mam!:
Dla mnie to trochę za ofensywnie. W tamtym roku Tassotii powiedział że robił z Boatengiem wszystko co możliwe aby nauczył ustawiania i schematów na półskrzydle jednak zaznaczył że to bardzo ciężkie bo Prince bardzo ciągnie do przodu pozostawiając dużo przestrzeni za sobą. Silvio zresztą ostatnio powiedział że Boa to.... NAPASTNIK---Kaka----
Nocerino-Boa
--Monto
DokładnieOwszem, ale Gaston Ramirez, też by był, a zarabiałby pewnie 1/3 tego co Kaka. To pensja Kaki jest problemem, bo gdyby przyszedł inny zawodnik w kasie klubu pewnie zostawałoby z 8 może nawet 10 mln € więcej. Wiadomo, że w Milanie każdy grosz się liczy i dlatego z klubu odeszli Silva i Zlatan, których pensje były zbyt wysokie. Teraz się okazuje, że kasa na bardzo dużą pensję Kaki jednak się znajdzie. i w konsekwencji należy zadać pytanie: Kogo byś wolał mieć na szczycie płac Silvę, Zlatana czy Kakę?
Jeśli Milan zbił budżet płacowy decyzjami czasem słusznymi (Senatorzy, casus Flaminiego) czasem brutalnymi (Zlatan i Silva) to teraz nie powinien robić kroku w zupełnie inną stronę sprowadzając Kakę.
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 12:27
Nie, nie mówił tak poważnie, ale to normalka na tym forum, że się bezkrytycznie łyknie każdą bzdurę napisaną w mediach.@(L) - registy; poważnie tak mówił???
Oni nie konkurują o jedną pozycję w składzie.Też zastanawiam się, gdzie Kaka miałby grać, a raczej - kto grzałby ławkę, on czy Boa.
Dowód na przepaść w terminologii włoskiej i polskiej. Dla Włochów ktoś grający na trequartiście to napastnik, my to spłycamy do ofensywnego pomocnika i zaliczamy do drugiej linii.Silvio zresztą ostatnio powiedział że Boa to.... NAPASTNIK
Fajnie, tylko poza zluzowaniem kontraktu Silvy Milan zarobił jeszcze milion czy dwa na jego transferze.skoro Kaka ma zarabiać tyle co Silva to ja [k****] jego mać mówię stanowcze nie bo o ile ibre mogę jakoś przeboleć to Silvy nie zapomnę Łysemu i Silvio jeszcze długo.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2012, 12:53
No nie wiem. On wymienił w tym wywiadzie wszystkich naszych napastników i Boatenga. Na siłę przecież Emanuelsona też powinien wymienić. Ja bym się nie doszukiwał żadnej terminologii, Silvio uważa się za Boga i co powie jest święte. Jak odszedł Ibra to co miał powiedziećDowód na przepaść w terminologii włoskiej i polskiej. Dla Włochów ktoś grający na trequartiście to napastnik, my to spłycamy do ofensywnego pomocnika i zaliczamy do drugiej linii.
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 15:50
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sie 2012, 15:56
Z nim nedza i bez niego nedza czyli nic nowego. Ja sie zadnego transferu nie spodziewam niestety.Wilmore pisze:Jak myślicie, co po jego odejściu?
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 17 sie 2012, 16:22
Kaka nie będzie grał trequartisty czy Boateng przechodzi na połówkę? Opcja numer 1 jest moim zdaniem głupia, opcja numer dwa też średnio rozsądna.Oni nie konkurują o jedną pozycję w składzie.
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2012, 16:23
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2012, 23:18
Slim91
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio