Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 758

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 690
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 sie 2012, 14:22

Wszyscy wiemy jak ważne są warunki fizyczne jeśli chodzi o tą ligę. Everton jednak zdaje się jednak być pod względem niesamowicie perfekcyjnie przygotowany, co było widać na tle całego meczu. Nie jestem pewny czy to nasze bogactwo w ofensywie się sprawdzi bo jak pokazały przykłady innych klubów, wszystko zależy od trenera, który to wszystko dobrze poukłada. W czasie oglądanie meczu miałem wrażenie, jakby SAF nadal nie wiedział na kogo stawić i jaką taktykę obrać. Wiadomo, że nie miał do dyspozycji prawie nikogo z linii obrony, ale to już inna historia bo nie wierzę w przypadek jeśli chodzi o to, że ciągle ktoś ważny nam wypada ze składu. Uparcie twierdzę, że gdyby choć w najmniejszym procencie dać szanse Berbatovi to mielibyśmy z tego ogromny pożytek. Nikt o zdrowych zmysłach nie trzymałby Bułgara na ławce widząc w takim meczu, że trzeba wieżowca i silnego, cwanego zawodnika. On potrafi zatrzymać w polu karnym piłkę, popatrzeć i pomyśleć a wtedy działać mogą nasi kreatywni pomocnicy. Do Welbecka nic nie mam bo jego 5 minut nadejdzie, ale to bardziej on powinien być zmiennikiem niż Berbatov. Jak tak patrzyłem na poczynania ManU to wydało mi się, że tam każdy chce kopać ale totalnie bez pomysłu i finezji jakiej wymaga się od takiej paczki zawodników. Nie jesteśmy Barceloną i nie możemy czekać aż mecz się sam wygra. A tak na marginesie to jestem przekonany, że grając z tyłu taką padakę, zespoły z wyższej półki wkopały by nam więcej bramek, więc lepiej żeby coś się na tych bokach zmieniło. I fajnie, że znowu bogactwo mamy na prawej obronie. Kto tam ma grać? Jones? Valencia? Bo nie kumam. Kupiliśmy zmiennika dla Evry a po drugiej stronie czarna d*** :brawo:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 22 sie 2012, 15:17

BaSSu pisze:Jones? Valencia? Bo nie kumam. Kupiliśmy zmiennika dla Evry a po drugiej stronie czarna d*** :brawo:
Podstawowym zawodnikiem będzie zapewne Rafael, ale Jones i Valencia to rozsądne zastępstwo. Lewa strona to z pewnością dużo większa niewiadoma, bo tego nowego gościa to pewnie jeszcze Ferguson na oczy nie widział.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sie 2012, 15:58

Jeśli chodzi o Buttnera. To nasz scout z Holandii.
"Every season [United] ask all European scouts for a list of players," the Dutchman told Algemeen Dagblad. "They ask you to create a top five of the best players in the league for every position. I had Buttner at number three or four on my list."
:lol: Szczerość rzecz ważna. Chociaż Fergie uważa, że to jeden z najlepszych lewych obrońców w Europie :mrgreen:

Ponoć Berbatova chce Fiorentina. Dynamo Kijów też jest zainteresowane.

Bild podał, że oferowaliśmy 24 miliony funtów za Lewandowskiego, tuż przed sprowadzeniem Van Persiego. Ale oferta została odrzucana. Nie wiem jak tam z wiarygodnością tej gazety, z jednej strony nie chce się w to wierzyć, bo Fergie widać było, że był strasznie napalony na Robina i to właśnie na niego. Ale z drugiej Lewy jest młodszy, bardziej by pasował do naszej polityki transferowej sprowadzania młodych graczy.

Co do Welbza to znakomita informacja. Znalazłem pare fajnych gifów z poprzedniego sezonu, fani United wiedzą na co go stać ale niech inni sobie zobaczą 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 sie 2012, 16:06

Kamil232 pisze:Bild podał, że oferowaliśmy 24 miliony funtów za Lewandowskiego, tuż przed sprowadzeniem Van Persiego. Ale oferta została odrzucana. Nie wiem jak tam z wiarygodnością tej gazety, z jednej strony nie chce się w to wierzyć
Mi się jednak nie chce w to wierzyć. Jestem zdania, że jakbyście chcieli sprowadzić Lewego, to byście to zrobili i kropka. Z drugiej strony jeśli miałbym wybierać między RvP, a Lewym, to brałbym Holendra nawet za 2 razy tyle, bo facet nie dość, że sprawdziny w PL, to idealny piłkarz od strony marketingowej. Dla mnie transfer Lewego to była bujda na kółkach. Dodając do tego fakt, że JK powtarzał od dawna, że nie zamierza sprzedawać Polaka. Ale z drugiej strony myślicie, że Dortmund pogardziłby 24 milionami funtów? Nie bądźmy śmieszni. 30 baniek ojro za napastnika z Polski? Abstrakcja taka jak transfer Piszczka do Realu.

E:
Kolejna sprawa. Lewy uwielbia się cofać, wrócic po piłkę. Nie jest to typowy sęp, więc bliżej mu charakterystyką do Rooney`a, niż do van Persiego. Takie jest moje skromne, nic nie znaczące zdanie :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 22 sie 2012, 17:03

Podobno jest dość realne zainteresowanie z naszej strony Hectorem Herrerą. Ktoś jest coś w stanie napisać o tym zwodniku? Transfer do pomocy to byłoby zwrot jak za najlepszych czasów Prison Break'a :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 sie 2012, 18:22

Jakieś zainteresowanie Lewym mogło być, Ferguson lubi takich młodych, uniwersalnych graczy. Pytanie czy byliśmy w stanie wywalić taką kasę na Roberta to już inna bajka. A jeszcze inna kwestia to to, że Borussia naprawdę wyglądała na zdeterminowaną żeby go zatrzymać, przecież w którymś wywiadzie Watzke nawet swoje życie kładł na szali ;)

Herrera? Ten młody talent z Meksyku? Nie za dużo już tych transferów wynalazków z Ameryki Płd.? Może i coś z chłopaka będzie ale to raczej nie jest gość, który w tym sezonie mógłby odmienić naszą grę. Jak już jakiś Herrera to wolałbym Andera z Bilbao chociaż i tak potrzebujemy innego gracza niż jeden jak i drugi Herrera.

Adi.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi. » 22 sie 2012, 20:17

Ja czytalem dzisiaj ze SAF profonowal 30mln za Lewego ... (podobno potwierdzone info). Powinien sie wziac za obrone bo kontuzja Rio dobrze nie wrozy.

axp
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: axp » 22 sie 2012, 20:23

Adi. pisze:Ja czytalem dzisiaj ze SAF profonowal 30mln za Lewego ... (podobno potwierdzone info). Powinien sie wziac za obrone bo kontuzja Rio dobrze nie wrozy.
Ta, potwierdzone chyba przez Borka :haha:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 10:42

Nasilają się informacje na temat transferu Héctora Herrery. Podobno ma nas kosztować około 13mln euro. Nie widziałem go w akcji, ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale podobno był wyróżniającym się graczem meksyku na olimpiadzie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 sie 2012, 11:19

A jest ktoś na forum, który mógłby o nim powiedzieć coś więcej? Doktor?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 690

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 sie 2012, 11:37

Barcelona dla przykładu za takiego ogranego na wyspach Songa, zapłaciła 15 mln, a my wywalimy 13,5 za piłkarza o którym nawet google milczy. Jeśli to ma być młody talent, to czemu taka cena. A jeśli to ma być wzmocnienie środka pola, to dlaczego nie kupimy za te same pieniądza kogoś bardziej sprawdzonego? Dembele jest do wyrwania też za około 15 mln, nawet Erriksen... Zbędny transfer jak dla mnie, ale cóż.
Tymczasem Hazard 5 asyst w dwóch meczach...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 11:41

BaSSu pisze:Tymczasem Hazard 5 asyst w dwóch meczach...
O Hazarda się akurat staraliśmy. Nie udało się, trudno. Mamy Kagawę który myślę, że jest graczem podobnego kalibru. Czas pokaże.

A zakup bardzo w stylu Fergusona. Chicharito też nie był sprawdzonym zawodnikiem gdy go sprowadzaliśmy. Zobaczymy najpierw czy przyjdzie, a nuż się okaże trafionym transferem. Takie też nam się zdarzały.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 sie 2012, 11:48

Arwin pisze:A jest ktoś na forum, który mógłby o nim powiedzieć coś więcej? Doktor?
Malo go widzialem szczerze mowiac. Lige meksykanska zaniedbuje w ostatnich latach niestety :( Na IO mial fajne momenty, widac, ze chlopak naprawde potrafi ogarnac gre na roznych pozycjach w drugiej linii. To moze byc strzal w dziesiatke w stylu Parka...albo totalny flop, ze wspomne jego rodaka Pablo Barrere, ktory przechodzil do WHU jako wielka nadzieja, a skonczyl w rezerwach...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 sie 2012, 12:25

Dr.Football1 pisze:To moze byc strzal w dziesiatke w stylu Parka...
Nie bardzo rozumiem porównanie do Parka, można coś jaśniej?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 sie 2012, 12:27

Chyba nie bylo wielkich oczekiwan co do Parka kiedy przechodzil do MU,a Koreanczyk bardzo ladnie sprawdzil sie w MU. Podobnie nie ma wielkich oczekiwan w stosunku do Herrery czy sie mysle ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”