FMy - Strona 677

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 22 sie 2012, 23:34

Boromir pisze: Ale nie o tym. Też mieliście cyrki z przekładaniem meczów ze względu na europejskie puchary? Bo u mnie sezon w pełni, 7 kolejka już, a Lech, który ciągle gra w Europie ma rozegrany jeden mecz tylko, bo resztę przenieśli na inny termin.
Miałem kiedyś fajną sytuacje grając Totenhamem a dokładniej miałem rozegrać w bodajże 17 kolejce mecz z Chelsea lecz nie mógł się odbyć z powodu LM i był tak przekładany, że rozegrałem go dopiero w 33 kolejce a więc tuż przed rewanżem
:D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 sie 2012, 23:37

A to nie jakiś bug piratów :?: Na oryginale nic takiego nie miałem.
dexter12 pisze:Miałem kiedyś fajną sytuacje grając Totenhamem a dokładniej miałem rozegrać w bodajże 17 kolejce mecz z Chelsea lecz nie mógł się odbyć z powodu LM i był tak przekładany, że rozegrałem go dopiero w 33 kolejce a więc tuż przed rewanżem
:D
Nic dziwnego.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 22 sie 2012, 23:41

Bug piratów na pewno to nie jest, gdyż gram na oryginale.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 sie 2012, 23:45

Kiedyś tak miałem w polskiej lidze, że w ciągu 14 dni miałem do rozegrania 11 spotkań. To był chyba FM 2008 z swoim bugiem, gdzie w pierwszym sezonie w polskiej lidze można było tylko 25 zawodników zgłosić. I tak ze względu na kontuzję miałem 22 graczu (w tym 3 bramkarzy) na taki maraton.
Choćby: czwartek mecz w Hiszpanii o 21 w półfinale uefa, piątek 15 mecz ligowy, sobota i niedziela o 21, poniedzialek wolne po czym wtorek, sroda, czwartek mecze. Ty masz prawie zawsze dzień wolnego i pewnie możesz młodzików wystawić ;]

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 sie 2012, 0:55

Dziwiłem się czemu tak Benzema gra mało w Realu. Już wiem ściągnąłem go na początku czwartego sezonu do Sampdorii z wolnego transferu. Przez pół roku strzelił chyba 3 gole więc postanowiłem sprzedać go za 10 mln euro.

Na oryginale miałem innego ciekaw buga. Mój zawodnik strzelił gola do właściwej bramki, a zapisali go rywalom :lol:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 23 sie 2012, 2:25

Mirek15 ty chyba bez patchy grasz nie? bo Benzema i Robben na ostatnim patchu to nawet nie snilem zeby ich sciagnac.

Ja postanowilem zaczac kims mocnym, tak zeby sie nie pieprzyc zbytnio na poczatku, i wygrywac dosc regularnie.

Padlo na Man Utd. Idzie dobrze, niszcze po kolei, jestem w polowie sezonu.

Kupilem Srne, Schelotto, Fellainiego, Vrsaljko, Tshabalale i Muniaina...

Troche na raty hajsu poszlo. A do tego ten piekielny dlug... 9mln miesiecznie...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 sie 2012, 12:52

Obrazek

Like a boss 8)

Goor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goor » 27 sie 2012, 23:24

Z kolei ja mam ciekawą karierę w fm 08. Zacząłem w Śląsku(dublet). Potem przejąłem naszą kadrę. Zakwalifikowałem się na mundial w RPA po barażach ze Szwedami. W grupie ograłem Kolumbie Iran i Francuzów, a potem...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co ciekawe wtedy w finale nie zagrała moja podstawowa para środkowych obrońców Perquis-Glik(za kartki pauzowali), a para Wawrzyniak-Sinkiewicz. Miesiąc później zajmowaliśmy już 1 miejsce w rankingu Fifa.

Zostałem, bo wiadomo Euro 2012. W grupie miałem Hiszpanie, Holandię i Grecję. Decydujący mecz o 2 miejsce wygrałem z Holendrami 2-0. W 1/4 pojechałem grać do Kijowa :lol: i przegrałem z Rosjanami 0-2. :(

Odszedłem do Tottenhamu. Potem była Chelsea. Ale dwa razy zająłem 2 miejsce. Z Chelsea przegrałem tytuł w ostatniej kolejce. :mrgreen: Na MŚ w Brazylii, gdzie nasi bronili mistrzostwa tym razem już pod wodzą Nowaka, ja prowadziłem Anglików. Z grupy wyszedłem, ale odpadłem w 1/8 z Argentyną w karnych.

A Mistrzem Świata zostali znowu Polacy. :rotfl4: Brąz dla Belgów.

Obrazek

Nowak odszedł w chwale do Schalke, a ja powróciłem na stanowisko selekcjonera. Grupę eliminacyjną wygrałem bez problemów. Rok przed ME poprowadziłem również kadrę u21, żeby zwiększyć szansę na występ na IO. Zdobyłem brąz i udało się.

Na ME w Rosji trafiłem do najłatwiejszej grupy. Ograłem pewnie Szwajcarów, Bośniaków i bodaj 4-1 Szwedów. W 1/4 ograłem Belgów, a w 1/2 odprawiłem Hiszpanów. W finale zagrałem ze ........ Szwedami, którzy odprawili obrońców tytułu Portugalczyków i Francuzów. W finale powtórzyłem wynik z fazy grupowej i zostałem mistrzem. :beer:
Obrazek

Lewy został królem strzelów oraz MVP. Szkoda tylko, że w wieku 30 lat przeszedł do MU i zakończył karierę reprezentacyjną. Co ciekawe po niecałym miesiącu zgodził się na powrót do kadry na IO. Gdzie ograliśmy w finale Meksyk, a Lewy został królem strzelców. :)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 sie 2012, 23:40

imponujaca kariera gratki :wink: tylko powiedz mi (bo ja nigdy takich sukcesow nie odnioslem zreszta reprezentacji w ogole nie prowadze moze 2 razy sie zdarzylo) co sie dzieje potem z zawodnikami ktorzy odnosza taki sukces? bo gra jednak opiera sie na pewnych schematach ze pilkarze moga stworzyc zespol ale indywidualnie o kilka poziomow nie podskocza. co sie dzieje potem z takimi zawodnikami? z borysiukiem czy innym wawrzyniakiem. odchodza potem do mocarnych klubow? a jesli tak to czy tam graja czy przepadaja :?:

Goor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goor » 27 sie 2012, 23:52

No właśnie sukcesy nie przekładały się na transfery do mocarnych klubów. Taki Sinkiewicz cała karierę spędził na zapleczu Bundesligi w Bochum. Podobnie Borysiuk, który z Stulinem także grali na zapleczu w Kaiserslautern. Obecnie ten pierwszy gra w Gladbach, a drugi w Wolves. Do silnych ekip trafili Szczęsny(Barca), Salomon(Borussia, Newcastle) czy Fojut(Napoli). Polański chyba grał w Bayernie przez chwilę. W Borussi jest nowa Trójka, czyli Wolski, Glik i Salomon. Największą karierę zrobił chyba oprócz Szczęsnego i Lewego lewy obrońca Kołodziejczak, który za grube hajsy najpierw przechodził do Sewilli,a potem HSV. Warto zaznaczyć, że wszyscy grali w swoich klubach bardzo dobrze. W Boltonie świetnie spisywał się Celeban czy Król, a W Blackburn Jańczyk czy Zahorski. Więc było w czym wybierać.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 sie 2012, 0:00

no tak wlasnie myslalem choc szkoda ze tak sie dzieje. z 1str ciezko sobie wyobrazic wawrzyniaka w realu :lol: z drugiej gra jest troche niekonsekwentna. mozesz z zawodnikow jemu podobnych zrobic mistrzow swiata i europy a oni potem dalej beda sie kisic w zespolach dolu bundesligi czy nawet jej zaplecza i nie moga oni liczyc na transfer do topowych zespolow. ale w sumie frajda jest :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2012, 1:18

THEMANIEK pisze:Mirek15 ty chyba bez patchy grasz nie?
Tak

Goor, zacznij karierę w FM 08 bez takich patchów(tylko na tych co wyszły do max 2009 roku) i zobaczymy czy tak Polska będzie wymiatała.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 sie 2012, 1:25

Szczerze powiedziawszy, od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem gry Deportivo La Coruna. Tak więc mam też pytanie. Przeważnie grałem klubami nieco lepszymi (Valencia, Tottenham, Roma etc.) więc nie bardzo mam doświadczenie w tego typu zabawie. Jak to jest z zawodnikami, praktycznie co sezon trzeba wymieniać pół składu, bo chcą odchodzić? I jak szybko ta reputacja drużyny podskakuje? Po np. 4-5 sezonach (zakładając dobre wyniki) mogę liczyć na jakichś lepszych zawodników, czy dalej będzie trzeba rozglądać się za młodzikami, wypożyczeniami czy darmowymi emerytami?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 sie 2012, 1:28

Szczerze powiedziawszy, od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem gry Deportivo La Coruna.
Myslisz podobnie do mnie Sammyy :D Po nowym apdejcie CM0102 zaczne gre kims z czworki Depor, Valladolid, Milan & Villarreal :wink: Ale SuperDepor ma najwieksze szanse ;)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 sie 2012, 1:30

Milan też rozważałem (po obecnym okienku idealny klub do przebudowy), ale uznałem, że zamiast znowu pakować się w klub, który po 3-4 sezon będzie samograjem, lepiej spróbować czegoś nowego - no, a do Depor jest lekki sentyment.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”