Piłka Nożna Kobiet

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
sinisza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Piłka Nożna Kobiet

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sinisza » 08 wrz 2004, 13:56

Jestem ciekawa czy ktos z Was mial okazje kiedys byc na jakims meczu rozgrywanym przez kobiety ?
Niektorzy ludzie wogole nie maja pojecia ,ze w Polsce istnieje cos takiego jak Liga Kobieca.
Ja mam przyjemnosc uczestniczyc w tym przedsiewzieciu od 4 lat niemal i jest bardzo przyjemnie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 wrz 2004, 18:47

Ja mam kolezanke z ktora gramy w piłe :D jest bardziej waleczna niz nie jeden facet :) jesli chodzi o mecze kobiet to wiadomo ze sa mniej widowiskowe niz facetow ale jak sa to ogladam z checia!

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 wrz 2004, 22:51

Sorki ale BOKS Cięzary i piłka nożna w wykonaniu kobiet to ........hmmm nieporozumienie

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 01 paź 2004, 14:32

moze piłka nozna i ciezary to nie ... ale boks to na pewno
nieporozumienie

krzema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 01 paź 2004, 17:05

ja chodze czesto na mecze kobiet motoru. czasem sa nawet bardziej widowiskowe niz mecze mezczyzn. Fajnie to wyglada jak kobiety wlacza o pilke biegaja po boisku. mi sie to podoba a na mecze chodze regularnie

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Liga kobiet

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 01 paź 2004, 18:51

Znam dosyc dobrze pile nozna kobiet i to na najwyzszym poziomie w ich wykonaniu.Ogladalem nawet na zywo czesto amerykanska lige pilki noznej kobiet WUSA,ktora na obecny sezon zawiesila dzilalnosc ale ma ja wznowic w przyszlym sezonie.Widzialem tez mecze reprezentacji kobiet na MS rozgrywanych w USA w zeszlym roku.Co moge napisac to tyle,ze poziom nie jest taki zly i milo popatrzec panie jak kopia pilke.Niektore z nich swietnie sie prezentuja jako kobiety...oczywiscie.Co tyczy sie poziomu gry to jest taki sam problem jak w kazdej kobiecej dyscyplinie sportowej a mianowicie mniejsza szybkosc,sila,dymanika itp. jak u mezczyzn i to jest podstawowa sprawa ale bardzo wazna.Techika jest czasami bardzo dobra ale fizyczna strona wyraznie slabsza niz u facetow.Osobiscie wole ogladac lige pilkarska mezczyzn i inne ligi meskie niz kobiece,jezeli oczywiscie mam ogladac strone sportowa.Nie zgadzam sie z osobami,ktore pisze,ze kobiety nie nadaja sie do pilki noznej.Nadaja sie do pilki noznej jak i do koszykowki lub siatkowki ale jest troche inna w ich wykonaniu niz mezczyzn.Do boksu panie sie napewno nie nadaja.

Awatar użytkownika
doli
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doli » 11 lis 2004, 18:24

Njalepsza drużyna w Piłce Nożnej Kobiet to: CANADA
TIMKO jest najlpesza. Ale to babki co grają w noge nie wyglądają jak kobiety!!

Awatar użytkownika
sd
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sd » 11 lis 2004, 18:34

Piłka nożna,Boks,cięzary,koszykówka o jeszcze może zrobią skoki narciarskie w wykonaniu kobiet. :wink: Te sporty i kobieta to jak woda i ogien

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 11 lis 2004, 18:38

Zdaje mi się ze sa zawody skoków narciarskich kobiet.Ale nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Re: Pilka Nozna Kobiet

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 23 sie 2012, 1:16

Tak sobie oglądam jednym okiem rozgrywane właśnie w Japonii MŚ U-20 kobiet. Gra oczywiście dość nieporadna, ale warto było oglądać choćby dla tego przepięknego trafienia Meksykanki Olivii Jimenez (Meksyk pokonał dziś Szwajcarię 2:0 i nadal ma szanse na awans z grupy).

Olivia :brawo:

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 26 sie 2012, 20:34

Yoko Tanaka z reprezentacji Japonii U-20, dziś strzeliła 2 gole z rzutów wolnych (!) przeciwko Szwajcarii, a Japonia pewnie awansowała do ćwierćfinału mundialu w tej kategorii wiekowej.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8rbe ... 1_1280.jpg
http://art38.photozou.jp/pub/876/265287 ... 899847.jpg
Śliczna 8)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 26 sie 2012, 20:37

Na pierwszym wyglada na 14 lat, na drugim wygląda jak Kagawa. Sory:(

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 26 sie 2012, 21:26

Berele Lewartow pisze:Na pierwszym wyglada na 14 lat, na drugim wygląda jak Kagawa. Sory:(
Zdjęcia nie oddają do końca jej urody, obejrzyj sobie ćwierćfinał MŚ U-20 Korea Południowa - Japonia (powinien być zresztą dobry mecz, bo dwie świetnie wyszkolone technicznie drużyny zagrają - co Japonki dziś robiły z piłką przeciw Szwajcarii to poezja) :)
Berele Lewartow pisze: tak przy okazji, podziwiam, że masz zajawkę, aby śledzić kobiecą piłkę, ja nigdy nie potrafiłem, tak samo w innych sportach..no może poza tenisem, ale też czasami ;)
Tzn. oglądam przy okazji dużych imprez (MŚ, Igrzyska, teraz mistrzostwa juniorek bo Eurosport pokazuje), no i na bieżąco śledzę poczynania mojej ulubienicy Lotty Schelin (kiedyś gwiazda i najlepsza snajperka Kopparbergs/Goeteborg, od 2008 r. w Lyonie, w międzyczasie z rezerwowej w reprezentacji Szwecji stała się największą gwiazdą Trzech Koron) - http://www.svenskakyrkan.se/Sve/Bilder/ ... DC~__H.jpg

Awatar użytkownika
martinbm
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martinbm » 07 lut 2013, 15:37

Unia Racibórz bliska upadku, ale się nie poddaje. Więcej info o finansach 4-krotnego mistrza Polski w newsie: http://takdlakadry.pl/news/473/Problemy_Unii_Raciborz

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lut 2013, 15:50

Niestety w piłce nożnej kobiet nie ma kasy, nawet w najwyższej lidze to hobby, a nie szansa na pasje zamiast normalnej pracy. Przyjaciółka gra w Gosirkach Piaseczno, aktualnie przecież klubie ekstraklasy, a z pensją jest różnie. Zresztą co się dziwić, na mecze wstęp wolny, bo inaczej nikt pewnie by nie przyszedł. Nawet jak byłem na meczu reprezentantek Polski z Włoszkami na stadionie Znicza, wejściówki były za free.
Dla niewiedzących Unia dzieli i rządzi w kobiecej piłce. Rywalki bardziej modlą się by nie zostać rozgromionym niż by zdobyć punkty. No i mają fajną bramkarkę :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”