AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1491

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2012, 22:41

Merkel będzie się nam śnił dniami i nocami. Allegro nie chciał go oddawac.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 27 sie 2012, 0:18

Nie wiem czy Wy też to zauważyliście ale wydaje mi się, że De Sciglio dośrodkowuje lepiej niż pozostali nasi boczni obrońcy razem wzięci.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 sie 2012, 0:22

mete pisze:Allegro nie chciał go oddawac.
To nie ma sensu, że zarząd sprowadza piłkarzy którymi Allegri się nie interesuje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 0:36

Zniszczyłeś jak nigdy. Po zakończeniu sezonu podam Ci jeszcze trochę.
No i nie zrozumiałeś.
Merkel będzie się nam śnił dniami i nocami. Allegro nie chciał go oddawac.
To chyba nie do końca tak.
Nie wydaje mi się, by ktokolwiek chciał go oddawać sam z siebie. Po prostu z jakiejś przyczyny rok temu Galliani i reszta uznali, że dla klubu ważniejsze jest sprowadzenie super utalentowanego El Shaarawy'ego na pozycję, na której mieliśmy Cassano, Pato i Robinho, zamiast Merkela, na którego pozycji (operujący piłką środkowy pomocnik) nie mieliśmy (w momencie oddania) nikogo, a na którą ściągnęliśmy później Aquilaniego.
Merkel od początku był wysoko oceniany przez nasz sztab i to nie przypadek, że go ściągnęliśmy w zimie ponownie. Po prostu priorytety były inne.

Nie pojmuję tego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2890

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 sie 2012, 13:45

Ja pierdolę, co oni zrobili z moim klubem :?: :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 17:28

Od dwóch miesięcy staramy się o Kakę, a dziś pada informacja, że po skonsultowaniu się z księgowym wypożyczenie, a więc wariant preferowany przez zarząd, nie wchodzi w grę przez podatki.
Ach, te metody Gallianiego. :lol:

Inne kwiatki końcówki mercato:
15:07 - "Chcę odejść z Realu, obojętnie gdzie, do Poggibonsi czy do Milanu" miał powiedzieć wczoraj Kaka włodarzom Realu. Nie trzeba było czekać długo na odpowiedź - prezydent Poggibonsi, pan Antonello Pianigiani, odpowiedział: "Mogę potwierdzić zainteresowanie Kaką. Bardzo prawdopodobne, że trudno będzie nam znaleźć porozumienie finansowe, przynajmniej w tym sezonie."
15:55 - Ciekawostka: zdaniem La Gazzetta dello Sport Galliani wyjechał do Francji, by dopiąć transfer Nianga. W tym samym momencie zdaniem LGdS prezydent Caen chce zrobić to samo w Mediolanie.
http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... LIVE_.html

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2012, 19:13

Galliani, Cantamesa i Damiani dopinaja transfer Nianga we Francji. Ma przyjsc za 3 mln. Transfer definitywny. Troche dziwne, ze taka ekipa wyjezdza po 17 latka. Moze PSG chce jeszcze Boatenga, Pato (oby!) lub Abate...

Swietna wiadomosc z Kaka. Niech siedzi na trybunach w Madrycie.

EDIT

Podobno Niang z prezydentem Caen sa we Wloszech a Galliani z ekipa we Francji...ciekawe co sie dzieje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 19:19

Galliani, Cantamesa i Damiani dopinaja transfer Nianga we Francji.
Podobno Niang z prezydentem Caen sa we Wloszech a Galliani z ekipa we Francji...ciekawe co sie dzieje.
No właśnie. Transfer Nianga (hype jak przy Pato swoją drogą, biedny chłopak) jest dopinany przy via Turati, więc Galliani pojechał załatwiać inny transfer do Francji.
Moze PSG chce jeszcze Boatenga, Pato (oby!) lub Abate...
Wykluczam. Wszyscy dobrze widzą, jak wygląda sytuacja kadrowa, do końca okienka jedyne transfery z klubu będą tylko w razie wzmocnienia się kimś istotniejszym (typu oddanie Carmony w świat po ściągnięciu Kaki czy Mexesa za Yanga-Mbiwę).
Nie podejmuję się typowania: po kogo pojechał Galliani. Może to być Yanga-Mbiwa, a może to być dosłownie każdy, o kim nigdy nie słyszeliśmy w kontekście transferu do Milanu.
Swietna wiadomosc z Kaka. Niech siedzi na trybunach w Madrycie.
Ale masz świadomość, że jakby to było prawdą, to Milan by zauważył taki problem od razu, a nie pod koniec okienka? Typowa gierka negocjacyjna.
Inna rzecz, że patrząc na warunki finansowe transferu Kaki o wiele bardziej przekonuje mnie Ramirez. Kolejny argument przemawia za transferem Kaki - za każdym razem, gdy jest do wyciągnięcia super utalentowany piłkarz, który do Milanu by poszedł na kolanach, to ściągamy emeryta bez przyszłości.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2012, 19:56

Ale masz świadomość, że jakby to było prawdą, to Milan by zauważył taki problem od razu, a nie pod koniec okienka? Typowa gierka negocjacyjna.
Inna rzecz, że patrząc na warunki finansowe transferu Kaki o wiele bardziej przekonuje mnie Ramirez. Kolejny argument przemawia za transferem Kaki - za każdym razem, gdy jest do wyciągnięcia super utalentowany piłkarz, który do Milanu by poszedł na kolanach, to ściągamy emeryta bez przyszłości.
W Milanie dzieja sie takie rzeczy, ze mogloby im to umknac. A tak pozatym czyste wypozyczenie nie wchodzilo nigdy w gre, bo Real z powodu prawa Bekchama na to nie pojdzie.

Ramirez bylby swietny.

Mniec naprawde ciekawi co Lysy kombinuje we Francji. Pojechal on, agent i prawnik. W takiej sytuacji historia pokazuje, ze transfer jest jakis pewny. Od razu mi nie pasowalo, ze taka wycieczka po Nianga a pozniej sie dowiedzialem, ze on jest juz w Mediolanie. Od razu na mysl mi przyszedl Mbiwia, ale to zbyt oczywiste.

Ostatnio ktos pisal w jakims temacie, ze nikt sie nie interesuje M'Vila. Cena spadla, gracz chce odejsc...no, ale nie mam zamiaru robic sobie zadnych nadzieji.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 sie 2012, 19:59

Co :?: Bojan :?: :angry2: Gorzej być nie mogło.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2012, 20:01

Di Marzio podal, ze misja zakonczona sukcesem i Niang jest nasz, ale nadal mi tu smierdzi. Nawet jezeli prezydenta Caen nie bylo w Mediolanie (a media informowaly, ze na Via Turati jest) to taki transfer zalatwia sie przez telefon (tak jak Nocerino dla przykladu). Watpie, aby Lysy jechal po 17-latka.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 sie 2012, 20:04

mvila już w londynie siedzi

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 20:22

Niang ma zarabiać 1,7 miliona euro rocznie.
Watpie, aby Lysy jechal po 17-latka.
Ja również. Następne dni będą niezwykle ciekawe.
Co :?: Bojan :?: :angry2: Gorzej być nie mogło.
Za dużo by się napastników zrobiło, nie wierzę w taki ruch.

Robinho kontuzjowany, zabraknie go na mecz z Bolonią. Czyli zostajemy z dwójką napastników + Niang i ewentualne dalsze wzmocnienia. Pięknie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 sie 2012, 20:29

M'villa? Zapomnijcie. Cena mogła spaść ale nie wierzę, że wywalicie te kilkanaście milionów na niego, zresztą Tottenham w chwili obecnej ma kasę ze sprzedaży Modricia, podobno żłożyli rano ofertę więc nie wierzę, że skoro wyprzedajecie się żeby oszczędzać to teraz porwiecie się na Francuza. A takiego Gargamela z Napoli za psie pieniądze, którego zgarnął Inter nie chcieliście? Aż dziwne są te ruchy w waszym wykonaniu. Macie wielką dziurę w ataku a zamiast się skusić na takiego Berbatova, który wiele by was nie kosztował kupujecie kolejny talent, który może odpali za 2-3 lata a może nie. Sprowadzenie Kaki to już byłby gwóźdź do trumny jeśli chodzi o to okienko w wykonaniu Milanu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 sie 2012, 20:37

Morrow pisze: Macie wielką dziurę w ataku a zamiast się skusić na takiego Berbatova
Milan szuka opcji taniej a Berba raczej taką nie jest.Oczywiście MU nie zażąda za niego zbyt wiele,ale jeśli chodzi o zarobki samego piłkarza to Bułgar tani raczej nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”