AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1498

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 12:43

Coz ja tam Milan widzialem w zeslzym sezonie tylko od swieta, ale jak pamietam interwencje Nesty w meczach z Barca to sie zastanawiam jak swietnych trzeba miec zawdonikow w obronie, zeby mowic, ze Nest jest (byl) slaby :/ :)
Masz na myśli pojedynki z 2006 roku?
Czy zeszłoroczne, po których sam Nesta powiedział, że nie daje rady grać już na wymaganym poziomie i jest zbyt wolny?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2012, 12:50

z tego co pamiętam (mozliwe, że się mylę), to powiedział, że nie jest już w stanie nadążyć za np messim

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 12:55

Czy zeszłoroczne, po których sam Nesta powiedział, że nie daje rady grać już na wymaganym poziomie i jest zbyt wolny?
Na Tym wymaganym poziomie na którym Zapata i Acerbi nigdy nie byli :?: Weź chłopie mniej trochę szacunku do Sandro bo pierdolisz głupoty. Tak, Nesta nie nadążał za Messim że [ch**] mógł zrobić w trzech meczach w tym sezonie ( w czwartym wyszedł, magiczny Mexes który jest i tak lepszy od wspomnianej wyżej dwójki i już do 10 minuty pokazał ile mu brakuje do Silvy czy Nesty). Ale wiadomo przecież Messiego byle jaki średniak zatrzymuje...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2012, 12:55

Wilmore pisze:Masz na myśli pojedynki z 2006 roku?
Mam na mysli ten rok Wilmorze.
I na przyklad ta interwencje:

Natomiast wypowiedz Nesty dowodzi tylko, ze zdaje sobie sprawe, ze nie jest juz tak dobry jak kiedys i ze jest na tyle skromny, ze nie czuje potrzeby zeby sie samemu wychwalac.

Oceny wystepu zawodnika dokonuje na podstawie tego co widze a nie na podstawie tego co on mowi (gdybym ocenial zawodnika na podstawie tego co mowi to bylbym zachwycony wizja dolaczenia Bendtnera do Juve - a jestem na przeciwnym biegunie jesli chodzi o nastroj).

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 sie 2012, 13:24

Nesta to prawdopodobnie najlepszy obronca ostatniego dziesieciolecia, nie widze teraz takich defensorow jak on, nawet w tym wieku i z mniejsza wydolnoscia to wciaz klasa nieosiagalna dla wiekszosci, szacunek dla niego ze zszedl ze sceny w takim momencie, a nie czekal az zacznie naprawde kopac sie po czole.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 sie 2012, 13:33

Nie rozumiem nagonki na optymizm Wilmora, przecież on jednoznacznie określił, czego oczekuje od Milanu w tym sezonie:
Nie spodziewam się scudetto w tym sezonie. Nie spodziewam się też spodziewanej tu przez niektórych walki o utrzymanie czy środek tabeli. Nastawiałem się na sezon przejściowy, jak za Leonardo, i nie zmieniam zdania - mam nadzieję na co najmniej trzecie miejsce w lidze i wyjście z grupy w LM. Wszystko ponad to będzie miłą niespodzianką, bo choć po obecnych graczach spodziewam się walki o tytuł, to jednak nie w tym sezonie jeszcze.
A z takim składem IMO Milan jest w stanie to osiągnąć.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 30 sie 2012, 13:38

Niestety ale według mnie za wcześnie puszczono Nestę, sam piłkarz nie dałby rady już grać we wszystkich spotkaniach w sezonie ale nadal to byłby klasowy zawodnik a co najważniejsze taki Acerbi czy Zapata mogliby się duużo nauczyć, tak jak Thiago swego czasu. Z oceną Acerbiego poczekajmy, ogólnie to zaczął w sparingach słabiutko, sam przyznaje, że musi jeszcze dużo pracować ale sądzę, że z biegiem czasu będzie lepiej. W zeszłym sezonie prezentował się naprawdę bardzo dobrze i liczę, że co najmniej na ten poziom wskoczy już niedługo.

De Jong już bliziutko. Cena za niego według różnych źródeł to 5-10 milionów i mam nadzieje, że transakcja zostanie już dzisiaj dopięta (tym bardziej jeśli lekką rączką jesteśmy w stanie dopłacić 7,5 bańki za Pazzo). Nie jest to transfer marzeń ale wreszcie przyjdzie ktoś konkretny na defensywnego pomocnika. Jeśli będą omijać nas kontuzje (na razie się nie zapowiada na taki scenariusz) to nie ma takiej katastrofy, o pierwszą trójkę powinniśmy powalczyć. Juve i Inter w tym sezonie będą bardzo mocne, zobaczymy jak dużo zwyczajowych przestojów będzie mieć Napoli i jak kluby pokroju Fiorentiny, Romy czy Lazio rozegrają sezon.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 13:41

Nesta to prawdopodobnie najlepszy obronca ostatniego dziesieciolecia, nie widze teraz takich defensorow jak on, nawet w tym wieku i z mniejsza wydolnoscia to wciaz klasa nieosiagalna dla wiekszosci, szacunek dla niego ze zszedl ze sceny w takim momencie, a nie czekal az zacznie naprawde kopac sie po czole.
Żeby nie dać się prawdzie rozmyć w stercie bzdur, które wcześniej ktoś popełnił:
Nesta już rok temu zastanawiał się nad przedłużeniem umowy, ale został przekonany przez klub. Już rok temu miał świadomość, że jest za stary. W ostatnim sezonie był słaby, daleko mu było do klasy np. Maldiniego, którą prezentował po 40. Przygotował się genialnie na 2-3 mecze, co niedzielni kibice oglądający tylko tyle spotkań zapamiętali, ale z drugiej strony w wielu więcej meczach ligowych popełniał kuriozalne błędy. Czasem go Silva ratował, czasem nie, Nesta jednak zaczął psuć swoją markę, dlatego już kategorycznie odmówił podpisania kolejnej umowy, bo widział, że nawet na grę w Serie A był za słaby. W lidze w zeszłym sezonie Acerbi był od niego lepszy, więc nieprzypadkowo do nas dołączył. Ale by to wiedzieć trzeba oglądać jakieś mecze z jego udziałem.
Pewnie, że możemy się nie doczekać takiego środka jak Silva z Nestą 2010/11, ale cholernie rzadko takich mistrzów zastępują godni ich następcy gotowi w dniu odejścia poprzedników do gry na najwyższym poziomie. Gdy Ferdinand niedługo odejdzie z ManU, to pewnie nie od razu United ściągnie z powrotem takiego piłkarza. Dlatego zamiast załamywać ręce, że nie mamy już najlepszego środka na świecie (którego nie mamy od roku, bo w poprzednim sezonie Nesta cieniował), trzeba spojrzeć na to, że mamy na środku trzech bardzo dobrych piłkarzy, przy czym jeden z nich ma olbrzymi potencjał doceniony przez najlepszych fachowców we Włoszech.

Jeśli Acerbi będzie grał na poziomie z Chievo, a Zapata wróci do formy z Udinese, to środek obrony będziemy mieć nadal bardzo mocny i słabszy tylko od Juventusu i to nie w nim będziemy doszukiwać się słabości ekipy. Jeśli faktycznie przyjdą zapowiadani De Jong i Kaka (ciekawe, że nadal nikt nie wziął jego numeru, a Kaka jest nadal tak usilnie pomijany przez Mourinho, wielu dziennikarzy widzi te drobiazgi i spodziewa się jego transferu jutro), to pomoc będzie znacznie lepsza od zeszłorocznej, nawet bez Kaki będzie lepsza.
Zresztą to i tak nie będzie tak istotne, jeśli ominą nas urazy. Wystarczy, że Allegri nie będzie musiał prowadzić przemęczonego składu z juniorami i emerytami na ławce, a już będzie dobrze. W zeszłym sezonie nadmierne obciążenia meczowe zarżnęły skład.

Wielu myśli, że skoro piszę, że Acerbi był w zeszłym sezonie lepszy od Nesty, oznacza to, że uważam Acerbiego za genialnego piłkarza. Nic bardziej mylnego. Do takiego błędu prowadzi kibiców ślepe podążanie za marką - pamiętają genialnego Nestę sprzed lat, myślą, że rok temu też był taki sam. Pobudka! Nie był. Było sporo meczów, w których był najsłabszym ogniwem naszej obrony.
ogólnie to zaczął w sparingach słabiutko
Widziałeś go w tych sparingach chociaż?
(tym bardziej jeśli lekką rączką jesteśmy w stanie dopłacić 7,5 bańki za Pazzo)
Pazzini kosztował nas 7,5 miliona w trzech ratach po 2,5 miliona. De Jong będzie nas kosztował prawdopodobnie 5-7 milionów w jednej racie. To spoza różnica.

De Jongiem się bardzo ekscytuję, bo to cholernie niedoceniany piłkarz. O tym, jak mało o nim wiedzą kibice świadczy fakt, że jest uznawany za rzeźnika i kolekcjonera czerwonych kartek.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 30 sie 2012, 13:45

Dla mnie Nesta jakby zostal we Wloszech dalej bylby jednym z najlepszych. Acerbi po jednym sezonie, ktory nie byl i tak genialny mialby byc lepszy od niego? (moze za pare lat tak, ale napewno nie teraz...) ja nawet Pique nie nazwalbym lepszym od Nesty... Ciezko mi ogladac Milan bez niego, byl jednym z symboli, wychowalem sie na jego grze a teraz nie ma ani Paolo, Sandro czy tez Costacurty... od kogo nasze malolaty maja sie uczyc? od Yepesa?

Zapata jest dobry, ale nie jest wybitny... Milan zawsze mial wybitnych graczy w defensywie, bramkarzy nigdy nie musielismy miec genialnych (nigdy nie mielismy oprocz jednego Wlocha...) bo malo kto przez taka obrone mogl sie przebic... a teraz, ja sie modle o genialny sezon Abbiattiego, ktory i tak pewnego poziomu nie przeskoczy.
Fakt faktem mamy, duzo mlodszy sklad. Ale ja ciagle bede tesknil za Rhino i Nescie, nawet Seedorf...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2012, 14:33

Bojan będzie grać z 22, więc jednak jest spora nadzieja na to, że Kaka nie przyjdzie. :jupi:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2012, 14:36

Rezus pisze:Bojan będzie grać z 22, więc jednak jest spora nadzieja na to, że Kaka nie przyjdzie. :jupi:
Jeszcze jedna sprawucha zwiazana z Bojanem.

Slyszalem, ze w umowie wyporzyczenia macie klauzule ktora umozliwia Wam wykupienie go... to jak to w koncu wyglada z Roma, Barcelona i teraz jeszcze Milanem?

Pytanie wlasciwie do Wilmore'a bo on jak wiadomo wie wszystko.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 30 sie 2012, 14:37

Gdzieś czytałem, że mamy opcje wykupu za 18-20 mln euro, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 14:41

Klauzula Romy do wykupienia Bojana podobno (ale nie mam pewności co do tego) została zachowana - może go wykupić za 28 milionów euro po nadchodzącym sezonie.
Klauzula Milanu do wykupienia Bojana została ustalona na kwotę między 12-18 milionami euro. Te liczby wydają mi się być czyimś ślepym strzałem, ale na pewno klauzula w umowie wypożyczenia się znajduje, a kwota w niej jest znacznie niższa od tej, na którą zgodziła się Roma.
Bojan jest wypożyczony do Milanu z Barcelony, Milan zapłacił tylko Romie jakieś odstępne w wysokości 250 tysięcy euro. Po sezonie, jeśli Bojan nie zostanie wykupiony przez żadną z włoskich ekip, wróci do Barcelony.
Tyle mówi włoska prasa, ale może być dokładnie odwrotnie - Robinho też do nas przychodził podobno jako gracz z paszportem europejskim. ;)

Szkoda Kaki, zacząłem się trochę nastawiać na jego transfer. Tak czy owak sam De Jong już będzie olbrzymim wzmocnieniem pomocy. Jak jeden piłkarz może wiele zmienić - bez De Jonga pomoc wygląda beznadziejnie, z nim wygląda najlepiej od paru dobrych lat. Jak dla mnie mercato może zostać zamknięte z przyjściem Holendra, choć mówi się o jeszcze jednym transferze.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2012, 14:46

Wilmore pisze: Szkoda Kaki, zacząłem się trochę nastawiać na jego transfer.
Szkoda Kaki, 30-letniego wypalonego kilka lat temu piłkarza, który zarabiałby największe pieniądze w klubie (obiciążając niepotrzbnie budżet). Już wolę się pomęczyć w tym "sezonie przejściowym, tudzież zerowym" bez niego niż z nim. Judasz niech spier... :!:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 sie 2012, 14:47

THEMANIEK pisze:Paolo, Sandro czy tez Costacurty... od kogo nasze malolaty maja sie uczyc? od Yepesa?
Nasze małolaty nawet jak się uczyły od wielkich graczy to później lądowali w Serie B, więc tym bym się nie zamartwiał.
Wilmore pisze:Po sezonie, jeśli Bojan nie zostanie wykupiony przez żadną z włoskich ekip, wróci do Barcelony.
Czyli Barca musiałby oddać Romie 12 mln euro :?: Jak dla Mnie to sciene-fiction. Wg Mnie nie ma takiej opcji.
Wilmore pisze:choć mówi się o jeszcze jednym transferze.
Jak ma przyjść "wzmocnienie" w stylu Bojana to wolałbym nie widzieć już żadnego transferu.

Mówi się o kimś poważnie jeszcze :?: Oczywiście pomijając Kake i De Jonga bo o tym wiadomo.

e:Nie mówcie o sezonie przejściowym. Za rok będziecie znowu o nim mówić. To się nie skończy dopóki nie znajdziemy porządnego sponsora bądź Bungacz odda klub.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”