Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 959

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 sie 2012, 20:09

Cholera... nie jest dobrze!

Wczoraj czy tam przedwczoraj jak po raz pierwszy zaczęto mówić o Bendtnerze to powiedziałem w pracy, że jak przyjdzie do Juve to skoczę z okna (niby nie ma dramatu bo drugie piętro, ale okna się nie otwierają więc musiałbym się przebijać a to już by mnie mogło sfatygować...) a do tego wczoraj dodałem, że dam sobie rękę obciąć jak Llorente nie zmieni klubu do końca okienka.
Obawiam, się że przez te cholerne transfery albo znacznie ucierpię na zdrowiu albo na honorze :/

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2012, 20:12

A więc to Bendtner będzie naszą armatą na Barcelony, Milany, Reale i w ogóle. Zawodnik, który moim zdaniem jest słabszy od Matriego będzie miał trudne zadanie w Turynie - strzelić więcej niż zeszłoroczne 10 goli Włocha. W sumie to nie nawet nie jest taka słaba transakcja, wypożyczenie, jak się sprawdzi to cena też jest niska, jak się nie sprawdzi to "do widzenia Panu". Wszyscy wiemy, że nie tak miało być, każdy zęby ostrzył, jeden psioczył na van Persiego, drugi na Jojo. Cóż, życie :lol: Porównania do Pana X z zeszłego roku jak najbardziej zasadne. Marotta miał pół lipca i cały sierpień na ten manewr, nie wyszło. Nie wnikam w powody, afera z Conte, wygórowane żądania, skąpstwo - można licytować, niczego to nie zmieni.

Samo okienko uważam jednak za dobre. Owszem, do pierwszej jedenastki przyszedł w zasadzie tylko Asamoah (chociaż tu też plany były inne) i może Giovinco, tu jednak wiele zależy od taktyki. Jednak jak patrząc na naszą pierwszą 11 to ona i tak jest najsilniejsza we Włoszech, a uważam, że tu ciężko się było jakkolwiek poprawić moim zdaniem poza tą nieszczęsną "9". Wielu mówiło, że teraz grając w pucharach będziemy mecze rozgrywać co 3 dni, że nie podołamy fizycznie, że Pirlo stary, kontuzje itd. Kadrę trzeba było poszerzyć i tutaj Marotta spisał się świetnie. Do obrony Lucio, do pomocy Pogba, Isla i Asamoah, do ataku Bendtner, skład praktycznie się nie osłabił, zostali wszyscy Ci, którzy w jakiś sposób dawali moc tej drużynie. Kadra jest mocniejsza niż przed rokiem i to widać gołym okiem. Damy radę grać i w pucharach, i w lidze na najwyższych obrotach.

Dlatego daję Marotcie ocenę 4/6, bo jednak ten napadzior to spore rozczarowanie. Gdyby przyszedł Berbatov dałbym 5/6, gdyby przyszedł Llorente też dałbym 5/6, Duńczyk mnie nie grzeje, ale dam mu szansę.

Złoić Udinese w niedzielę, żeby wszyscy zapomnieli o tym napadziorze i będzie git.

Cele na ten sezon są oczywiste: obrona tytułu, LM na wiosnę i młodzież w CI :mrgreen:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 sie 2012, 20:22

mate

Zachowam troche taktu i nie odpisze, bo to jak lanie wody w puste. Fajne jest takze to, ze tym razem nie wspomniales o mojej corce i tym samym celowo badz nie zrezygnowalws z okazji pokazania nam swoich internetowych jaj. Bylby ubaw.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2012, 23:02

Bendtner chce być jak Laudrup. Oczywiście nie pamiętam tamtych czasów, ale młodemu wtedy Duńczykowi chyba niespecjalnie szło w Turynie.

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 31 sie 2012, 23:07

Ogólnie Bendtner wygląda na pewnego siebie, chyba kibice Arsenalu mieli rację z tym jego ego :P Zobaczymy jak będzie pracował z zespołem na treningach, bo w zeszłym sezonie mistrzostwo zawdzięczamy głównie temu, że nasi zawodnicy zapier****** a nie indywidualnym umiejętnościom. Na gwiazdorstwo miejsca nie ma. Mimo wszystko daję mu mały kredyt zaufania.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 wrz 2012, 0:26

Bo ja wiem czy pewny siebie. W wywiadzie wypowiadał się w skromny sposób i nie ma do czego się tam przyczepić. Co będzie prezentował na treningach to oczywiście inna sprawa. Ciekawe jaki numer dostanie. Mam nadzieję, że nie zostanie zerwana tradycja z nieprzydzielaniem absurdalnie wysokich numerów zawodnikom, także 52 może on sobie ponosić na gaciach najwyżej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 wrz 2012, 0:43

W ogóle beka z niego, że chciał z nr 10 grać.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 wrz 2012, 0:47

Ciężko powiedzieć czy to prawda, bo to tylko GdS podała i to bez żadnych cytatów. Jeżeli tak było, to Duńczyk nie do końca rozumiał wagę tego numeru. :) Sam fakt, że jest "top playerem" może się okazać trudny do udźwignięcia (mam nadzieję, że kibice nie zrobią cyrków - transparenty itd - jak przy Boriello), dołożenie do tego dychy na plecach byłoby dla niego zabójcze.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 wrz 2012, 0:51

mi to sie usmiech na twarzy pojawia jak sobie pomysle o samych jego wystepach w barwach Juve :wink: Mamy nowego Laudrupa :rotfl4:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 wrz 2012, 0:53

Jak tak sobie włączyłem kompilacje pt. Nicklas Bendtner - Top 20 Goals, to taki wniosek mi się nasunął: jeśli to są faktycznie jego najpiękniejsze bramki to fajerwerków się po nim nie spodziewam, jak już kompilacji nie można z tego porządnej ułożyć :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 wrz 2012, 0:55

No i zostaliśmy z Bendtnerem. Napastników na tym poziomie już mamy, więc wypada po prostu liczyć na jakiś cud.

Próbuję wyobrazić sobie jak Duńczyk z 30 bramkami sięga po króla strzelców Serie A, i prowadzi Juventus do finału LM na Wembley, gdzie strzela hattricka po czym jest czym prędzej wykupiony za umówione 5mln a następnie zgłaszają się po niego potęgi - Real, Barcelona czy szejkowie z City albo PSG rzucając na stół oferty po 60mln każda. Ale zejdźmy na ziemię - jak strzeli 10 bramek to będzie dobrze.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 wrz 2012, 0:59

przeciez to jest mlodsza wersja Ibracadabry : :mrgreen: jeszcze Wam Nikos pokaze jak sie bramy laduje :bicz:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 wrz 2012, 1:04

Snipp_ pisze:Duńczyk z 30 bramkami sięga po króla strzelców Serie A, i prowadzi Juventus do finału LM na Wembley, gdzie strzela hattricka po czym jest czym prędzej wykupiony za umówione 5mln
Beka z Arsenalu wtedy :lol:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 01 wrz 2012, 10:26

Dobre jest jak śmieją się kibice Arsenalu z tego transferu, tylko pamiętajcie, że jak u nas nic nie ugra to wróci do was znów, więc zamiast się śmiać powinniście życzyć mu sukcesów.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 wrz 2012, 10:35

jakbysmy sprzedali/wypozyczyli z opcja pierwokupu matriego do milanu, to bys sie nie smial?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”