Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 966

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 wrz 2012, 17:15

Tak za czasów Del Neriego coś tam badali, ale efektów raczej nie ujrzelismy. Za to w zeszłym sezonie coś sie miało w tej kwestii zmienić i Juventus jako klub miał otworzyć jakąś specialną komórkę monitorującą zdrowie piłkarzy i stąd moje skojarzenia z MilanLab. Nie pamietam tylko kurcze gdzie ja to wyczytałem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 793

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 wrz 2012, 20:03

Juventus się pieści z Islą a ten gra normalnie w gierce kontrolnej i awizowany jest do pierwszego składu na Kolumbię, Vidal szykowany na grę w środku obrony. Oby wszyscy wrócili cało, bo choćby w spotkaniu Włochów włoskie media przewidują, że wszyscy powołani gracze Juventusu wybiegną w pierwszym składzie (tak, Giach też). Jakby był Chiellini to byłoby ich 8 w pierwszej 11. Rekord? :lol:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 wrz 2012, 20:21

Ile razy wspominana jest ilość Juventinich w składzie Włoch tak cały czas przypominają mi się 2006 rok. Jak kapitan reprezentacji Włoch, Francji, najlepszy bramkarz dekady, najlepszy strzelec bramek jako obcokrajowiec dla Juventusu, najlepszy piłkarz Juventusu wszech czasów, jeden z najlepszych lewych obrońców Włoch ostatniej dekady, świetny prawoskrzydłowy Włoch, największa gwiazda wg. kibiców po Ronaldo i Messim obecnie i tak dalej i tak dalej, mogło grać w kupionych meczach... Nie pojęte.

Co do Isli ciekawi mnie właśnie dlaczego tam ma grać a u nas jeszcze nie grał.

Co do małej ilości kontuzji to w ośrodku szkoleniowym została zmieniona murawa, która była podobno jakaś wiecznie mokra i grząska oraz system zraszania i odprowadzania wody został naprawiony. Co do samego leczenia, zmieniła się kadra i fizjoterapeuci, którzy są najlepszymi w kraju. Dodatkowo dobre treningi sprawiły, że ilość kontuzji była mała. Czy ilość kontuzji zależy od intensywności? Tak, ale nie przesadzajmy, podobny wynik ma Napoli, które zaszło do finału PW, w lidze walczyło do końca i dodatkowo w LM grali na prawdę świetnie i wiele zdrowia oddali.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2012, 21:23

W dodatku Napoli prawie w ogóle nie rotuje pierwszej 11. Dużo zależy od reżimów treningowych i tyle. Conte ma swój plan i to działa, więc cieszy mnie, że w ostatnich tygodniach nasi zawodnicy wyglądali identycznie jak przed rokiem.
Juventus się pieści z Islą a ten gra normalnie w gierce kontrolnej i awizowany jest do pierwszego składu na Kolumbię
Jak mnie to wkurza :roll: Swoją drogą jeden z powodów, dlaczego kontuzji było tak mało jest fakt, że jeśli było jakiekolwiek ryzyko kontuzji zawodnik po prostu nie grał. W Milanie obrali z goła odmienną strategię i wiele razy za to zapłacili...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 wrz 2012, 22:23

Dokładnie w Milanie nie miał kto grać więc czasem urazy, które miały być leczone, nie były. Niestety, ale takie jest ryzyko jak się ma krótką ławkę albo graczy grubo po 30.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 793

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 wrz 2012, 22:43

Pirlo na początku roku 2012 też grał z urazem nogi, więc nie ma reguły. Teraz na szczęście kadra jest szeroka i myślę, że będzie więcej rotacji, która obejmie też Andreę

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2872

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 wrz 2012, 22:44

a tu Reto do Rosji wypożyczony, czyli został tylko uparty Vicek do odstrzału

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 06 wrz 2012, 22:52

Kontuzja kontuzji nierówna. Jak Silva wychodził niedoleczony to wszędzie było słychać, że to się może źle skończyć dla niego.
Często jednak kontuzje powodują dyskomfort, ból, niewygodę - ale nie zwiększają ryzyka przyszłych kontuzji.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2012, 22:53

Wyczytałem dziś dwie wypowiedzi Di Matteo. W jednej powiedział, że był na meczu z Udine i JUVE gra szybką piłkę, a w drugim zapytany o JUVE powiedział, że nie zna za dobrze JUVE i nie chce oceniać. I teraz już wiem dlaczego ten trucht z ostatniej kolejki uznał, za szybką grę :lol:

Dobrze, niech się zdziwi dziewiętnastego.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 wrz 2012, 22:53

Reto się zdenerwował i odszedł, wyżalił i mamy go z głowy. Nie jak Amauri czy Vicek, który obiecał walkę o skład jak był na wypożyczeniu, śmieszna sprawa, bo ja bym wolał grać niż siedzieć, wiadomo kasa mniejsza, ale zawsze w nowym klubie można się wypromować i pójść gdzieś znowu, gdzie zarobi się więcej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 wrz 2012, 23:26

W Milanie obrali z goła odmienną strategię i wiele razy za to zapłacili...
Brednie. Jakby w Juventusie kontuzjowani byli Caceres, Lichsteiner, Bonucci, Pepe i jeszcze z paru pomocników, to też Isla by grał z konieczności.
Niestety, ale takie jest ryzyko jak się ma krótką ławkę albo graczy grubo po 30.
Kolejny raz po tekście o szklanym Silvie pokazujesz, jak blade masz pojęcie o Milanie. W ekipie Rossonerich od paru lat jest ponad 30 piłkarzy.

Jak nie wiecie, to się nie wypowiadajcie. Wasze posty o Milanie są przesycone niechęcią i totalnym brakiem wiedzy. To tak, jakby ktoś z obozu Milanu zaraz pisał o niekreatywnym Pirlo albo o niskiej wytrzymałości Lichsteinera.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 wrz 2012, 0:24

Jakby w Juventusie kontuzjowani byli Caceres, Lichsteiner, Bonucci, Pepe i jeszcze z paru pomocników, to też Isla by grał z konieczności
W pierwszym meczu nie było Buffona, Chielliniego, Lucio, Caceresa, Pepe i Isli. 3 środkowych obrońców, oraz 2 prawych pomocników, którzy by mogli zastąpić Lichiego świetnie grającego w sparingach na środku obrony. Conte potrzebował 3 środkowego obrońcy, Chiellini był już prawie gotowy, Isla też już trenował od dłuższego czasu i co? Zagrał na środku obrony Marrone :wink: Ja nie mówię jak mi się wydaje, tylko jakie były decyzje sztabu. Główny fizjoterapeuta twierdzi, że jeśli była jakaś wątpliwość czy występ gracza jest obarczony ryzykiem to gracz nie był wystawiany.
Milan np potrafił przyspieszyć powrót Boatenga by ten za wszelką cenę zagrał z Arsenalem. Efekt? Zagrał 1 mecz i znów wypadł na ponad miesiąc

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 07 wrz 2012, 10:01

(L)oczkerson pisze:Conte potrzebował 3 środkowego obrońcy, Chiellini był już prawie gotowy, Isla też już trenował od dłuższego czasu i co? Zagrał na środku obrony Marrone Ja nie mówię jak mi się wydaje, tylko jakie były decyzje sztabu. Główny fizjoterapeuta twierdzi, że jeśli była jakaś wątpliwość czy występ gracza jest obarczony ryzykiem to gracz nie był wystawiany.
Milan np potrafił przyspieszyć powrót Boatenga by ten za wszelką cenę zagrał z Arsenalem. Efekt? Zagrał 1 mecz i znów wypadł na ponad miesiąc
Eh.. Z Parmą Boa też pewnie by nie zagrał, radzę się wstrzymać z takimi mądrościami do momentu aż zaczniecie grac o stawkę w fazie pucharowej LM. Poza tym przy takiej ilości kontuzji w zeszłym sezonie Allegri często nie miał wyboru.
wloski pisze:Niestety, ale takie jest ryzyko jak się ma krótką ławkę albo graczy grubo po 30.
seriously?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 wrz 2012, 13:25

Włochy: Buffon; Barzagli, Bonucci, Ogbonna; Maggio, De Rossi, Pirlo, Marchisio, Giaccherini; Giovinco, Osvaldo
Już maciek o tym wspominał, siedmiu Juventinich 8) Przy dobrych wiatrach to za rok ten skład + Chiellini, Immobile, Marrone i tylko prawe skrzydło do obsadzenia, bo Pepe to się chyba już nie załapie. Jakbym był Prandellim to bym tak zrobił w jakimś sparingu z Luksemburgiem lub Maltą :lol:

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 07 wrz 2012, 15:44

Giaccherini... ciekawe ile minut złapie w tym sezonie. Pytaniem jest kto będzie luzował Asamoaha, De Ceglie czy on? W środku też może zagrać, ale tam już niezły tłok. Jak będziemy wychodzić trójką z przodu to na lewej jest Mirko i Gio, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby wychodzili razem + snajper pomiędzy nimi. Bo na dobrą sprawę na prawym skrzydle jest tylko Pepe, który również nie zachwca i pytaniem jest ile on minut dostanie. Na prawym wing-backu są Lichy, Isla, Caceres. Swoją drogą, fakt jak szeroką mamy kadrę jest aż trudny do ogarnięcia :D Możemy zagrać każdym możliwym ustawieniem i nasi piłkarze mogą grać na wielu pozycjach. W razie kontuzji to będzie bardzo ważne, nic tylko się cieszyć! Pamiętacie Krasicia przyspawanego tylko i wyłącznie do prawej pomocy? Te czasy już minęły :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”