Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Matiiii13
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiiii13 » 10 sie 2012, 17:37

Zapomniałem dopisać do tej listy właśnie Terry'ego ( a miałem ).

Gra meczy towarzyskich 3 dni przed ligą to jakiś absurd. Mógłby nie powoływać w ogóle graczy Chelsea, bo oni grają w lidze 2 mecze w 4 dni. Ciekawe czy zabranie 3 graczy Evertonu nie odbije się im czkawką na początek sezonu.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 sie 2012, 18:00

Jeśli chodzi o graczy Chelsea to pewnie i tak żaden z nich nie zagra w pierwszym meczu sezonu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 sie 2012, 18:29

Szuler rozda teraz karty i naznaczy 3-4 graczy z tej grupy kontuzjami. Ile dni ze swoim klubem przepracowali tacy gracze jak Sturridge czy Cleverley ?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 sie 2012, 18:45

Aż/tylko Carroll z LFC. Roy kompletnie do siebie nie podobny z tymi powołaniami :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 sie 2012, 22:58

Anglia wygrała z Włochami 2-1. Pierwszą bramkę strzelił Jagielka dzięki odważnej główce przy rzucie rożnym. Gol ładny, ale najładniejszym trafieniem spotkania było uderzenie Defoe, który uderzył ładnie zza pola karnego w długi róg. :pray: Drużyna Hodgsona zdała więc ważny test, choć obie ekipy nie grały w optymalnym składzie.

Cieszy mnie pierwszy gol Jagsa w kadrze i to, że piłkarze EFC nie musieli spędzić na boisku całych 90 minut. W sobotę mecz z Manchesterem więc muszą być w pełni formy. I dobrze, że Jags dostał dziś 60 minut, bo miał problemy zdrowotne w kilku sparingach i dopiero zagrał w ostatnim meczu z Malagą.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 16 sie 2012, 12:30

Metol, nie oglądałem tego meczu, byłem skupiony na Polsce i Belgii. Powiesz w skrócie jak zagrał Lampard? Czy oprócz asysty czym się wyróżniał?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 16 sie 2012, 13:00

Ja natomiast miałem spore problemy ze streamem, poza tym drugim okiem próbowałem oglądać Polskę, więc nie skupiałem się za bardzo na samym Lampardzie. Oddał kilka groźnych strzałów z dystansu, 2 w krótkim okresie czasu. A co do asysty to była to tylko wrzutka z rzutu rożnego. Lampard jak to Lampard.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sie 2012, 13:45

Powołania Roy'a:
Goalkeepers: Jack Butland (Birmingham City), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich City).

Defenders: Leighton Baines (Everton), Ryan Bertrand (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).

Midfielders: Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Sunderland), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Theo Walcott (Arsenal).

Forwards: Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Daniel Sturridge (Chelsea), Danny Welbeck (Manchester United).
W składzie jest najwięcej zawodników Chelsea, bo aż sześciu :)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 30 sie 2012, 13:48

Szczerze mówiąc, to w tej Anglii bardzo ładną defensywę można zestawić, a mianowicie Baines-Cahill-Terry-Walker :P
Ale czuję że zamiast Bainesa będzie Cole, a zamiast Walkera Johnson...

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 wrz 2012, 15:08

Dziś Anglia gra z Mołdawią. Jak wiadomo do gry niezdolny jest Cole więc najprawdopodobniej zastąpi go Baines. Będzie to pierwszy poważny mecz piłkarza Evertonu w kadrze. W związku z tym kilka ciekawych statystyk na temat osiągnięć obu panów z ostatnich dwóch sezonów:
Obrazek
oraz
Obrazek

Tutaj natomiast link do całego artykułu: http://www.eplindex.com/18593/england-c ... lysis.html

Jak dla mnie Baines zasługiwał na ten występ znacznie wcześniej. Zakładając, że dziś zagra, oczywiście.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 wrz 2012, 23:26

Anglia dziś gładko pokonała Mołdawię 5-0, a ostatnią bramkę strzelił nie kto inny jak Leighton Baines. :smoke:

John Terry nie dokończył spotkania i zszedł pod sam koniec. Być może to szansą dla Jagielki, który nawiasem mówiąc strzelił swojego pierwszego reprezentacyjnego gola w ostatnim meczu Anglików.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2012, 15:45

Stearling, Livermore i Lallana powołani do kadry w miejsce chorych Walcotta i Sturidgge. Brawa dla Roy'a, idzie nowe, idzie młode. W środku pomocy rządzi już Cleverley, teraz kolejne młode wilki. Oby tak dalej, jeszcze jak wróci Jacek odsunąć Lamparda i Gerrarda i będzie znakomicie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 wrz 2012, 16:04

Kamil232 pisze:W środku pomocy rządzi już Cleverley
Czy on przypadkiem nie ma na koncie 2 spotkań w pierwszej kadrze ? :lol:

Żeby nie było, tez mi się podoba powoływanie młodych, bo będzie im się chciało, głodni sukcesu, b dobrzy technicznie, etc.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 wrz 2012, 16:23

Ma, ale akurat to dwa ostatnie Anglików :P Z Mołdawia ponoć zagrał kapitalnie(nie wiem nie widziałem), a Hodgson go nazywa Angielskim Fabregasem :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2012, 21:43

Ponoć Terry zakończył reprezentacyjną karierę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”