Liverpool (zbiorczy) - Strona 500

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8414

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2012, 0:23

bartbuks pisze:piotrcies ale popatrz na to z innej strony.Arbiter nie jest pewny, źle był ustawiony, nie widział dobrze, to co? Jak widzi, że faul był na Suarezie, to Ci gwarantuję, że w takich okolicznościach nie gwizdnie.
:arrow:
piotrcies pisze:bstrahując od tej konkretnej sytuacji, w tym co napisał Bartek jest sporo prawdy, wszak przez ileśtam głupich symulek Suareza w przypadkach faulów sędziowie nie są już tak skorzy do gwizdania.
Albo nie zrozumiałem sensu Twojej wypowiedzi, albo pisałem o tym przed chwilą :P

Z drugiej strony też nie można podchodzić do tego przez pryzmat wcześniejszych zachowań Suareza, bo w ten sposób usprawiedliwia się błędy sędziów i zrzuca winę na poszkodowanego. To tak jak ze zgwałconą dziewczyną, co sama się prosiła, bo nosiła mini.

E:
@10, racja, Twój znacznie lepszy :wink:
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, 0:27 przez piotrcies, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 wrz 2012, 0:26

@piotrcies - zły przykład, złodziej-recydywista lepszy - zawsze będzie pierwszym podejrzanym

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 wrz 2012, 8:07

zakrzev
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zakrzev » 18 wrz 2012, 8:36

League pisze:
Tu mamy jeszcze lepszy przykład
Przecież tam to Welbeck ma się od kogo uczyć. To jak przekazywanie tradycji z pokolenia na pokolenie. Najpierw Ronaldo, potem Nani, w poprzednim sezonie Young, a teraz Welbeck. Who's next?

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 18 wrz 2012, 10:05

De Gea

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2012, 16:46

bartbuks pisze:Damian ściągam mecz, obejrzę i udowodnię Ci, że traktujesz mnie stereotypowo. Jak twierdzę, że Suarez to symulant, to nie dlatego, że nie lubię go, ale dlatego, że nim jest. Druga sprawa jest taka, że karny ewidentny.
Obrazek

Jeśli to jest sytuacja z 37 minuty, a na taką mi wygląda, to wystarczy obejrzeć mecz, bądź MOTD i z ujęcia innej kamery doskonale widać, że NIE MA MOWY O JAKIMKOLWIEK KONTAKCIE SUAREZA Z OBROŃCĄ! Ten gif zamazuje obraz całej sytuacji.
Arwin pisze:Ja poproszę o innego gifa, bo tutaj wszystko zasłania piłka. Nadal twierdze, że Suarez przyaktorzył
Miałeś rację, dlatego sprawdziłem.
10 pisze:@Arwin - piłka nie zasłania, bo zderzają się w okolicach kolana.
Sorry, ale dam Ci radę. Jeśli chodzi o Suareza, to sprawdź dwa razy, zanim wdasz się w dyskusję ;) Ja już się tego nauczyłem :beer:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 wrz 2012, 17:17

Dosyć czytelna sytuacja. Jak dla mnie zdecydowanie Suarez przyaktorzył.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 wrz 2012, 18:20

Też mam wątpliwości czy tutaj jest taki ewidentny karny. Suarez dał sporo od siebie i z innego ujęcia rzeczywiście wygląda to nieco inaczej. Ale kontakt zdaje się, że był.

Brytyjski komentator bodaj stwierdził, że Suarez czekał na dotknięcie i upadł bardzo lekko, zaś eksperci w studio (Shearer i Hansen) ani Lineker nawet nie skomentowali sytuacji.

W takich sytuacjach sędziowie będą pewnie zwykle gwizdać przeciwko Suarezowi, bo wiadomo nie od dziś jaką gość ma opinię. Podobna sytuacja była swego czasu z Andy Johnsonem, ale w jego przypadku było to po prostu śmieszne i niesprawiedliwe. A Suarez pracował na swoją pozycję bardzo długo i bardzo sumiennie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2012, 18:51

Daaamianie, niejaki Michał Wawrzyniak to osoba znana szerzej w światku polskich kibiców Liverpoolu? Kojarzysz chłopa?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 wrz 2012, 22:33

bartbuks pisze:Jeśli to jest sytuacja z 37 minuty, a na taką mi wygląda, to wystarczy obejrzeć mecz, bądź MOTD i z ujęcia innej kamery doskonale widać, że NIE MA MOWY O JAKIMKOLWIEK KONTAKCIE SUAREZA Z OBROŃCĄ! Ten gif zamazuje obraz całej sytuacji.
Ujęcie z tego gifa jednoznacznie pokazuje, że był kontakt między Suarezem a obrońcą. Masz jakieś gify czy wideo z innych ujęć kamery?
Duch pisze:Daaamianie, niejaki Michał Wawrzyniak to osoba znana szerzej w światku polskich kibiców Liverpoolu? Kojarzysz chłopa?
Pierwszy raz słyszę o człowieku.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2012, 22:36

Daaaamian pisze:Ujęcie z tego gifa jednoznacznie pokazuje, że był kontakt między Suarezem a obrońcą. Masz jakieś gify czy wideo z innych ujęć kamery?
NIe, nie mam, bo nie mam ochoty, czasu, itd szukać. Ja poświęciłem swój czas, aby ściągnąć i mecz i MOTD, sprawdziłem, obejrzałem i napisałem. Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 wrz 2012, 22:38

Daaaamian pisze:bartbuks napisał(a):
Jeśli to jest sytuacja z 37 minuty, a na taką mi wygląda, to wystarczy obejrzeć mecz, bądź MOTD i z ujęcia innej kamery doskonale widać, że NIE MA MOWY O JAKIMKOLWIEK KONTAKCIE SUAREZA Z OBROŃCĄ! Ten gif zamazuje obraz całej sytuacji.

Ujęcie z tego gifa jednoznacznie pokazuje, że był kontakt między Suarezem a obrońcą. Masz jakieś gify czy wideo z innych ujęć kamery?
Dodaj 'w moim mniemaniu'. To, że ty tak twierdzisz, nie znaczy że tak jest. Według mnie np. nie ma mowy tam o jakimkolwiek kontakcie, przyaktorzył tak samo jak Welbeck z Wigan.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 wrz 2012, 14:40

Prawdopodobny skład na Young Boys:

Jones - Wisdom, Carragher, Coates, Enrique - Henderson, Sahin, Suso - Assaidi, Pacheco, Downing

Cholernie mnie cieszy obecność Suso w pierwszym składzie i z niecierpliwością oczekuję jego współpracy z Sahinem w środku pola. Debiut w Liverpoolu zaliczą także Wisdom i Assaidi. Pierwszy z nich to środkowy obrońca, który zagra dzisiaj na prawej stronie. Średnio mi się to podoba, ale takie epizody na bokach obrony u środkowych obrońców raczkujących w świecie dorosłej piłki to częsta praktyka trenerów. Niewątpliwie nabierze dzięki temu doświadczenia. Do tego będzie zmuszony do częstego kontaktu z piłką i jej wyprowadzania, a to dla niego - w perspektywie gry na środku obrony Liverpoolu pod wodzą Rodgersa - będzie cholernie istotne, bo wiadomo jak ważna jest w taktyce Irlandczyka umiejętność wyprowadzania piłki z linii obrony. Druga strona medalu jest taka, że wrażenia wizualne po jego występie na tej pozycji mogą być dalekie od ideału. Nie należy liczyć na ofensywne wejścia z jego strony. Dzisiaj to Enrique będzie tym bardziej ofensywnym bocznym obrońcą. Jedynym minusem tego składu jest obecność Downinga. Zamiast niego wolałbym zobaczyć Morgana, Yesila czy... kogokolwiek. Największym zaś plusem składu (a właściwie całej meczowej kadry) jest fakt, że kluczowi zawodnicy odpoczną przez niedzielnym spotkaniem z United.

Dzisiaj interesuje mnie właściwie tylko ogranie młodych zawodników i Sahina. Reszta - włącznie z wynikiem - to sprawa drugorzędna. Miło będzie jednak wygrać.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 wrz 2012, 17:57

Wyjściowa XI: Jones, Enrique, Carragher, Coates, Wisdom, Sahin, Henderson, Suso, Downing, Assaidi, Pacheco

Rezerwowi: Gulacsi, Sterling, Borini, Shelvey, Yesil, Robinson, Wilson

Trafione, skład fajny, jedynie tego Downinga można by usadzić na jakiejś ławce, czy coś.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 wrz 2012, 19:40

Jak już mówiłem w [ch**] mam wynik dzisiejszego meczu, ale tak bramek tracić nie można. Enrique powinien się puknąć w ten swój łysy łeb.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”