Polscy kibice - Strona 221

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 wrz 2012, 1:13

Wczesniej nie czytalem wiec....
Podobnie mecz z "wielką i polską" BVB, gdzie nawet nie potrzeba było oficjalnych stanowisk, aby wykreować akcje "pusty stadion". Depozytariuszem dobrej frekwencji przy Ł3 są grupy kibicowskie - potwierdza, to przeszłość, teraźniejszość i miejmy nadzieje przyszłość
taaa. Nie chce mi sie wchodzic w dyskusje bo ty wiesz najlepiej. Co by nie wspominac przeszlosc pokazala co innego. Tylko czemu Sklw i te grupy kibicowskie nie ustapia miejsca w ramach protestu. Boja sie ze stadion moze zyc bez nich? Jak sam wspomniales przeszlosc pokazala ze dla celow kibic Legii potrafii napierdalac swojego.... haslo tylko szmata bije brata jakos nie bylo aktualne...

Fakty są takie, że nie jesteś kompetentny w sprawach tego jakie SKLW ma "pomysły i argumenty", bo to nie Twoja bajka. Dla tego jeszcze raz zalecam powrótu do Twojej Katalońskiej rzeczywistość, zamiast nieudolnej analizy zdarzeń i spraw, które Cię nie dotyczą, bo po co tracić czas i energie na coś w czym się nie partycypuje?
Oceniam Sklw po tym jak dziala. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze wiesz wiecej niz ja, bo ja patrze z boku karmiac sie wiedza z netu oraz kibicow Legii takich jak ty. Swoja droga te nawiazania do Barcy staja sie nudne. Boli cie to ze klub spoza Polski ma tylu kibicow w naszym kraju co Legia?

Jeszcze jedno. Czytam twoje posty i dochodze do wniosku ze starasz sie wmowic sie Legia to Warszawa, patrioci z krwi i kosci, antykomunisci oraz miod i cukier. Polonia to zlo wcielone. To tak w skrocie. Tak wiec zapytam po co to piszesz skoro dobrze wiesz ze w czasch komuny Legia byla pupilkiem wladzy a Polonia gnojana. To sa fakty! Mozesz przestawiac historie niczym fani Polonii fakt fuzji z Dyskopolia ale sam wiesz do jakiego poziomu sie znizasz.

PS. Fani Legii jak zwykle pokazuja swoja kulture. Nie zdziwie sie jak to warsiawiaki z Grojca, Grodziska, Pruszkowa itp..
http://legia.com/news,32151-klub_stanow ... owego.html

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 wrz 2012, 12:01

Bienias pisze:Wczesniej nie czytalem wiec....
Bienias nie wiem po co zaczynasz? Tak jak pisałem - nie jesteś kibicem Legii, członkiem ruchu kibicowskiego, sympatykiem drużyny z Ł3, więc po co tracisz czas na "czytanie i pisanie" w danym przedmiocie?! W Polsce jest tak, że najlepiej na sprawach Kościoła i religii znają się ateiści, na partiach prawicowych skrajni lewacy (i na odwrót), a na Legii osoby delikatnie mówiąc nieprzychylne danemu klubowi i jego kibicom.

No to jedziemy...
Bienias pisze:Nie chce mi sie wchodzic w dyskusje bo ty wiesz najlepiej. Co by nie wspominac przeszlosc pokazala co innego.
Po pierwsze skoro nie chce Ci się wchodzić w dyskusje - jedna rada na przyszłość... po prostu owej dyskusji nie zaczynaj. Łatwe nie? :)

Po drugie przeszłość, a więc czasy gdy np. była otwarta tylko jedna trybuna pokazała, to ze na ponad 5 tys miejsc przychodziło średnio 2,5 tys kibiców, a na jakiś mecz PP z Cracovią przyszło może z 500-600 osób. Stadion był super bezpieczny i żadnych "ohydnych kiboli" (by Bożena Walter) a do kasy jakoś nie było kolejek i ITIom nie udało zebrać się nawet marnych 5 tys ludzi.

PS: Wiesz ile na ten sezon sprzedano karnetów (z włączeniem Żylety - gniazda reakcji)? Ile jest już zwrotów? Poszukaj trochę w swoim ulubionym źródle wiedzy, a sam zobaczysz jak słabo kształtuje się kibicowska przyszłość bez bandytów :wink:
Bienias pisze:ylko czemu Sklw i te grupy kibicowskie nie ustapia miejsca w ramach protestu. Boja sie ze stadion moze zyc bez nich?
Istnieje coś takiego jak logika. Nie będę dokładnie tłumaczył Ci jej prawideł, w trosce o Twoje zdrowie - nie chce żeby rozbolała Cię głowa. Tak więc bardzo prosto:

Tak jak pisałem (i udokumentowałem to filmem przedstawiającym pusty stadion) grupy kibicowskie w ramach protestu już, dokładnie tak jak tego żądasz ustąpiły miejsca! Na meczu super pucharu ze Śląskiem Wrocław, nie było na stadionie tych "ohydnych kiboli" i innego starszego SKLW. Stadion mógł "żyć" bez nich dokładnie tak jak Ty to sobie wyobrażasz. Efekty były znane.

Pewnie źli kibole porwali i torturowali wszystkich członków tej wielotysięcznej fanatycznej ekipy kibicowskiej, która tylko czeka aż SKLW i grupy kibicowskie ustąpią miejsca w ramach protestu. Zli kibole :naughty:
Bienias pisze:Jak sam wspomniales przeszlosc pokazala ze dla celow kibic Legii potrafii napierdalac swojego.... haslo tylko szmata bije brata jakos nie bylo aktualne...
Co za nieskładny bełkot, ale dobra.

Kiedy pisałem coś pt. "dla celow kibic Legii potrafii napierdalac swojego" (cokolwiek ten gramatyczny potworek i nocny koszmar "pani od polskiego" może znaczyć).
Bienias pisze:Swoja droga te nawiazania do Barcy staja sie nudne. Boli cie to ze klub spoza Polski ma tylu kibicow w naszym kraju co Legia?
:rotfl4:

Tak - nie mogę spać po nocach w obawie przed hordami kiboli Barcy. Dobrze, że nie mam konta na fejsbuczku, bo by mi wjazd na profil zrobili :lol:

Teza o Tym, że Barcelona ma tylu kibiców w naszym kraju co Legia - całkowicie podważa Twoje zdolności polemiczne, a nawet deprecjonuje Twój intelekt w zakresie zdolności analityczno-porównawczych.

No bo chcesz porównywać: 12 letnich czytelników Bravo Sport, Gosię i Madzie które uważają, że David Villa jest mega ciacho, a Barca ma ładne koszulki, fanatyków sprzed laptopa i z pilotem w dłoni, gówniarzy zajaranych aktualną formą pewnego Argentyńczyka i dupą Szakiry, ludzi którzy nie wiedzą kto był trenerem przed Guardiola, kiboli z fejsbuka, gościa który w internecie grozi, że przegoni cały młyn Wisły (serio był tu taki :lol: ) itd. itp. Chcesz ich porównywać z jedną z najlepszych pod względem "h" i ultras ekip w Europie. Nie wierze, nawet Ciebie na to nie stać :wink:
Bienias pisze:Legia to Warszawa
a Warszawa to Legia :)

No widzisz czasem jak się postarasz, to nawet mądrze prawisz (no chyba, że to freudowska pomyłka :wink: )

Dużo część kibiców z tych strasznych "grup kibicowskich" (zwłaszcza takiej jednej - mojej ulubionej :wink: ) to "patrioci z krwi i kosci, antykomunisci". Potwierdzają to "słowem i czynem" od wielu, wielu lat. Jeśli chodzi o "miód i cukier" nie jestem kompetentny w tym zakresie, pozostawiam Tobie dywagacje w tej kwestii :) Zaś część sympatyków zlikwidowanej na rzecz Dyskopolo Polonii - niszczy wieńce i znicze na grobach pomordowanych i przy pomnikach, składa kwiaty z sowietami, zaprasza pewnych Białorusinów z MTZ, szyje lewackie szaliczki, wielbi morderców w stylu Che itd. itp. Nie chce mi się o tym gadać, bo kurewstwem sie brzydzę :wink: Cało Polska wie o tym i jak piszesz "To są fakty!" ( łatwe do natychmiastowego zweryfikowania przy pomocy pewnej przeglądarki)

Szkoda mi na nich słów. W największym i najludniejszym mieście tego kraju, w najważniejszym dla nich meczu zbierają się w góra 150 osób, na te wyczekiwane derby zbiera się ich mniej niż jakiegoś Radzionkowa (fotki dostępne w necie) - robią sobie krótką wycieczkę, szaliczki pod kurtkę i do domu. "Duma Stolicy" :)
Bienias pisze:Fani Legii jak zwykle pokazuja swoja kulture. Nie zdziwie sie jak to warsiawiaki z Grojca, Grodziska, Pruszkowa itp..
"Kulturę" pokazuje ten kto nie był uczestnikiem wydarzeń, nic o nich nie wie, a wypowiada się jak by znajdował się w ich centrum :)

Pierwsza awantura od czasów otwarcia nowego stadionu z i inicjatywy zarządu i ochrony - szczere gratulacje :) Wcześniej nic sie nie działo, no ale dzięki genialnemu zachowaniu władz Legii spółka straci tak z pół miliona złotych po zamknięciu trybuny. Brawo :brawo:

Co takiego działo się na tej bandyckiej żylecie, że trzeba była napuścić na nią w przerwie meczu armię idiotów piskających na ślepo duszącym gazem po dzieciach i dziewczynach, a potem policję w pełnym uzbrojeniu strzelająca z szotganów. To wiedzą już tylko mądre głowy z zarządu.

Kibole pewnie mieli pokornie dusić się gazem i zbierać kulki, zamiast wyrywać elementy stadionu i próbować podjąć walkę.Niestety, to nie K6 :)

PS: Legia ma wielu wiernych i oddanych kibiców w całej Polsce. Chłopaki urodzili się i wychowali w Pruszkowie, Brodnicy, Ciechanowie, Szczecinku, Giżycku, Chełmży, Rypinie, Kołobrzegu itd. Są dumni ze swoich miast, lokalnej historii. Nie urodzili się w Warszawie, jednak kibicują Legii, nie są gorsi, powiem więcej są warci dużo więcej niż różnej maści "warsiawiaki" jak ten powyżej :wink:

Z mojej strony tyle. Ewentualne propozycje ustawki z "chuliganką Barcelony" kieruj na priv :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 wrz 2012, 18:08

http://www.wisla.tv/?v=460

Obrazek
Obrazek
Wzruszyłem się wczoraj. Przy okazji znowu 1200 dzieci na meczu dzięki SKWK.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 wrz 2012, 20:20

http://szczecinian.eu/2012/09/opinion-l ... gay-icons/
Tak jak pisałem (i udokumentowałem to filmem przedstawiającym pusty stadion) grupy kibicowskie w ramach protestu już, dokładnie tak jak tego żądasz ustąpiły miejsca! Na meczu super pucharu ze Śląskiem Wrocław, nie było na stadionie tych "ohydnych kiboli" i innego starszego SKLW. Stadion mógł "żyć" bez nich dokładnie tak jak Ty to sobie wyobrażasz. Efekty były znane.
Opierasz swoja teze na jednym meczu, ktory nic nie znaczyl. Jak dodamy sparing z BD to juz dla ciebie pewniak ze bez Zylety na mecz Legii nikt nie przyjdzie. Logicznym jest ze trzeba czasu a w tym temacie meczow zeby mozna sie przekonac.
Teza o Tym, że Barcelona ma tylu kibiców w naszym kraju co Legia - całkowicie podważa Twoje zdolności polemiczne, a nawet deprecjonuje Twój intelekt w zakresie zdolności analityczno-porównawczych.

opieram sie na badaniach starych bo tylko takie pamietam. W necie je znajdziesz. A czy kibic ma 12 lat i czyta jakies gazetki to co z tego? Kazdego kibica sie wychowuje. Legia takich nie ma? Ma czasem gorszych ktorzy uwazaja ze Deyna urodzil sie w Warszawie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5294
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 wrz 2012, 22:12

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 wrz 2012, 12:29

Pucharowy mecz Śląska z GKS-em Bełchatów był pełen pięknych obrazków, bo mistrza Polski dopingowało w nim prawie 9 tys. radosnych i rozentuzjazmowanych dzieci. Była też na nim dłuższa chwila kibicowskiej indoktrynacji, pozostawiająca wrażenie, że ktoś cudowną ideę postanowił wykorzystać do swoich własnych celów.
Na początku sądziłem, że o wygranym, pucharowym pojedynku Śląska i pomyśle zaproszenia nań tysięcy dzieci napiszę tylko entuzjastycznie. No bo jak miałem się nie cieszyć, kiedy w drodze na mecz, jadąc tramwajem, spotykałem kilkuletniego kibica w klubowym szaliku i z papierowymi flagami w ręce. Flagami dodajemy zrobionymi własnoręcznie - ze starannie wymalowanymi kredkami świecowymi kolorami mistrza Polski : zielonym, białym i czerwonym. Ów kibic powiedział do mamy: "Ale dziś dużo ludzi idzie na Śląsk" i z przejęciem na twarzy maszerował na stadion z tłumami swoich rówieśników. Wszędzie było słychać dziecięce śpiewy "WKS, WKS !", albo "Cała Polska w cieniu Śląska": na ulicy, na stadionowym parkingu, wreszcie na trybunach. Kiedy piłkarze wyszli na murawę, wrzawa była taka jakby co najmniej rozgrywał się tu mecz Ligi Mistrzów, a ledwie spotkanie 1/8 finału Pucharu Polski, gdzie obie drużyny grają raczej w rezerwowych składach. Naprawdę, na doping, radość i entuzjazm tych dzieci, a z nimi całego wrocławskiego stadionu, patrzyło się przyjemnością. Lepszej reklamy futbolu, kibicowania i Śląska nie mogę sobie wyobrazić.

Dzieci i Żołnierze Wyklęci

Ale na tym meczu było też coś, co nie pozwala mi pisać o nim w samych superlatywach. Coś co sprawiło, że mam poczucie iż ktoś wspaniałą, szczytną ideę wychowywania młodego kibica potraktował w sposób czysto instrumentalny. Moim zdaniem, zrobili tak wrocławscy szalikowcy, którzy podczas spotkania rozwiesili wielki transparent "Słuchajcie dzieci, czy uczą was w szkole kim byli żołnierze wyklęci ?" Potem, po rozłożeniu ogromnej sektorówki z wizerunkami owych żołnierzy, stanowczo zachęcali młodych fanów do śpiewania: "Cześć i chwała bohaterom" oraz "Armio wyklęta, Śląsk Wrocław o was pamięta".

Niby to patriotyczne niby nieszkodliwe, a jednak nie sposób oprzeć się wrażeniu, że miało podtekst i pewien cel polityczny. Że fanatycy Śląska - celowo nie nazywam ich kibolami, bo generalnie zachowywali się raczej bez zarzutu, postanowili dzieci trochę zindoktrynować. Nie wystarczyło im, że dzięki wspominanej takiej akcji ich drużyna będzie miał nowych kibiców. Oni chcieliby by w przyszłości byli to kibice na ich miarę - z tymi samymi pasjami i fobiami.

Zapiewajło wrzeszczy do dzieci: Wstawać, minuta ciszy

Zupełnie groteskowo i poniekąd strasznie wyglądała przede minuta ciszy, przepraszam nie dosłyszałem komu poświęcona, którą zaordynowali fanatycy. Człowiek, który przez cały mecz współpracował z dziećmi i prowadził ich doping zaczął nagle krzyczeć "Minuta ciszy, minuta ciszy" i wrzeszczał na młodych kibiców by ci powstawali z miejsc. Uczniowie byli zdezorientowani, fajna atmosfera na chwilę prysła.

Pewnym niewypałem okazała się również historia z sektorówką stowarzyszenia Wielki Śląsk, którą kibice przynieśli dzieciom do potrzymania. Owszem, młodzi kibice chętnie ją rozciągnęli na cały sektor i nawet chwilę pod nią głośno pośpiewali. Ale szybko na trybunach próbowano kolosalną flagę zwinąć, przeciwko czemu wspominany zapiewajło gwałtownie protestował. On nie mógł zrozumieć, że dzieci przyszłym oglądać mecz (!) Śląska, a nie zakrywać sobie oczy jakąś kibicowską płachtą.

Moim zdaniem wspominane działania to był swego rodzaju zamach na całkiem sensowne i bardzo potrzebne klubowe przedsięwzięcie. Fanatykom, którzy również zagrzewali dzieci do dopingu, zależało mniej na Śląsku, a bardziej na ich samych i propagowanych przez nich ideach. Cóż, może wrocławscy szalikowcy nie dorośli do takich akcji.
Za tekst daję autorowi 4+ w skali szkolnej. Plusa daję za tekst o fobiach, bardzo dobry zabieg. Ocena jednak mocno leci w dół za brak faszyzmu, to niedopuszczalne, żeby go nie zauważyć.

Obrazek

E: Bartek, spójrz na mój podpis. On powinien podpowiedzieć Ci, po czyjej stronie stoję i dlaczego jest to faszyzm.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, 15:32 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 wrz 2012, 12:37

Boromir odczytuję Twój tekst jako ironię. Mam nadzieję, że sie nie mylę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 wrz 2012, 12:41

Nie mylisz sie.

Nie ma nic bardziej antypolskiego niz gw.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 wrz 2012, 13:03

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 wrz 2012, 13:07

Kolejny raz kibice Slaska daja popis i warto brac z nich przyklad. Przeslanie jak najbardziej przyzwoite. Widac ze GW przystapila do ataku.

Legia idzie na Wojne

http://www.warszawa.sport.pl/sport-wars ... hody_.html
Burdy, do których doszło podczas piątkowego meczu z Polonią, będą miały dla Legii bardzo przykre konsekwencje. Ich efektem będzie prawdopodobne zamknięcie tzw. Żylety. A to pociągnie za sobą straty z tytułu niesprzedanych biletów na każdy z meczów. Wyniosą one ok. 250 tys. zł. - Liczymy się ze spadkiem frekwencji. Jeśli zmniejszą się przychody, będziemy ciąć koszty. Zaczniemy wyprzedawać graczy - mówi prezes Legii Piotr Zygo
Niech iti sobie spier.... i sprzeda Legie bo zal sie czyta ich wypociny. Sklw i Iti sa siebie warci. Zal kibicow bo to oni na wszystkim traca.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 wrz 2012, 13:07

Ja bym polemizował i dał max -4. Nazwanie chuliganów tylko "fanatykami" a nie "kibolami". Brak wspomnianego faszyzmu, a także jakże szkodliwego nacjonalizmu. Do tego powinno być nawiązanie do Legii, gdzie kibice podczas wywieszania sektórówki sie dusili. A co dopiero dzieci? Przecież to musiałobyć dla nich straszne przeżycie i połowa z nich już nigdy przez to na stadion nie przyjdzie! No i skandaliczna minuta ciszy, jak w ogóle można wpadać na takie pomysły!

:angry2:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 wrz 2012, 13:28

bartbuks pisze:http://www.weszlo.com/blog/32/905

Kraków...
Wpis faktycznie tendencyjny,jak Wisla ganiala Czlowieka to jakos Iwanowi nie przeszkadzalo.Oby dwie ekipy sa siebie warte.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 wrz 2012, 13:34

Bienias pisze: Sklw i Iti sa siebie warci
Cicho, bo wiesz co zaraz się stanie ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 wrz 2012, 13:46

EnJoy's pisze:
bartbuks pisze:http://www.weszlo.com/blog/32/905

Kraków...
Wpis faktycznie tendencyjny,jak Wisla ganiala Czlowieka to jakos Iwanowi nie przeszkadzalo.Oby dwie ekipy sa siebie warte.
Różnica była jak dla mnie taka, że Człowiek był "przywódcą" JG, gościem który latał po Krakowie ze sprzętem od lat. Natomiast tutaj mamy przykład gościa który jak napisał Iwan:
Darek zginął, bo wiedział, że noża używa się w kuchni. Tylko w kuchni. Nie dostosował się do zasady chorych ludzi, których znakiem – cytując pewną przyśpiewkę – jest „wyborowa i nóż”. Zginął, bo chciał pomóc kumplowi, nie spodziewając się, że stanie się ofiarą rzezi.

Edit/ Dlatego jak już pare miesiący temu pisałem że czlowieka mi nie żal i nigdy mi go żal nie będzie, tak np. "rachu ciachu małpa w piachu" nigdy nie zaśpiewam. Trzeba patrzeć na tlo danych wydarzeń.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1525
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 wrz 2012, 14:43

Skoro "Ajwen" na stadionie Cracovii nie ma zamiaru się nigdy pokazać, to na stadionie Wisły również nie powinien, przecież jedni i druzy używają "zabawek".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”