Geniusz:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 paź 2012, 1:21

Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 paź 2012, 9:30
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 paź 2012, 13:53
No niestety. Mialem 6 zawodnikow spoza UE <<< Ninkovica, Djuricica, Markovica, Coulibalyego, Czygrynskiego i Scepovica. Staralem sie nimi rotowac jak moglem, zeby nie byli "unhappy". Zazwyczaj jedna trojka byla na lige, a druga na puchary. Teraz sytuacja zrobila sie duzo lepsza, bo Djuricic dostal obywatelstwo, a Scepovicowi zachcialo sie nowych wyzwan, wiec sprzedalem go do Eintrachtu.Sammyy pisze:Tymi Serbami to sobie trochę miejsca na cudzoziemców zablokowałeś, nie? Ja zawsze jak gram drużyną w La Liga to omijam piłkarzy z Bałkanów. Kilka lat na dostanie obywatelstwa, mając jedynie 3 miejsca dla graczy Non UE - nie licząc Rosji Turcji i Afrykanów - to zdecydowanie nieopłacalne, jak dla mnie. Pamiętam jak kiedyś do Valencii ściągnąłem Vrsaljko, Badelja i Joveticia... co z tego, że grali zajebiście, jak talenty z Ameryki Południowej musiałem potem odsyłać na wypożyczenia w obrębie ligi...
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 05 paź 2012, 16:45
TS borys IFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 paź 2012, 0:27
Z Polaków - Olkowski,Słodowy - Pozatym Czekaj może grać na POTS borys IFC pisze:Panowie prosilbym o pomoc. gram 3 sezon wisla w najnowszym fmie. idzie bardzo dobrze 3 majstry z rzedu 2 razy awans do lm a w zeszlym sezonie wyjscie z grupy i porazka w dwumeczu z realem. przystepuje do 4 sezonu i szukam prawego obroncy. przeszukalem juz wydaje mi sie kazdy zakatek ale nikt nie chce do mnie przyjsc (co mnie dziwi bo przeciez sukcesy mam no ale rozumiem ekstraklasa nie jest zby atrakcyjna). moze ktos kogos polecic ? bylbym megawdziecznyscouci jak wiadomo niezbyt daja rade
ddemon
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 06 paź 2012, 8:33
olkowskiego sprawdze, slodowy niby nie jest zly ale ja potrzebuje jakiegos kozaka a kase mam bo po udanej grze w europie mam na koncie 19mln euro. przeszukalem juz prawie kurcze caly swiat i nic ale jeszcze poszperam. dziwi mnie po prostu czasem ze kolesie z klubow rumunskich czy szwedzkich nie chca do mnie isc bo przeciez moga sie latwo wypromowac u mnie no ale trudno.zawsze jest ruben bustos (choc nie tak wykokszony jak w poprzednim fmie gdzie byl chyba moim najwazniejszym zawodnikiem)czy tez czekaj lub jovanovic.jakos na razie dam rade. jesli chodzi o napastnikow to na poczatku nie mialem za duzo kasy wiec gral genkov potem kupilem lamine diarre a gdy pojawilo sie troche szmalu to kupilem neto berole i w drugim sezonie w 19 ligowych meczach nazbieral 21 goli a ponadto swietnie spisuje sie w LM wiec poelcam tego zawodnikaddemon pisze:Z Polaków - Olkowski,Słodowy - Pozatym Czekaj może grać na POJa na początku gry Górnikiem kupiłem Ghańczyka Emmanuel Anafri za 10 tys. € Teraz 5 sezon i jest blisko 30 trzeba będzie go sprzedać za ok 400 tyś ale zawsze to opcja tymczasowa
Ew. poszukaj jakiegoś new gena
Po 3 sezonach powinno już pare się pojawić
Kupiłeś może Argentynczyka Agustin Torassa ? U mnie jako LPK brakuje mu 30 bramek do Lubańskiego - najlepszego strzelca Górnika w historii także polecam - na początku wyrwałem go za 250 tysMój najlepszy zakup w FM 2012(choć gram tylko Górnikiem z racji braku czasu)
TS borys IFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 paź 2012, 8:54
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 8:57
Uczyłem się z Matkiem Słodowym grać w piłkę bodaj od 11 roku zycia i był on skrzydłowym/napastnikiem. Dopiero w dorosłym futbolu zrobili z niego obrońce. Sytuacja o tyle dziwna, że chłopak w młodziakach nigdy w obronie nie uczył się grać i jakieśtam braki zawsze będzie miał - no ale cóż, polska myśl szkoleniowa....ddemon pisze:Słodowy
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 paź 2012, 11:20
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 14:50
To też sprawa polskiej myśli szkoleniowej, że Piszczek uczył się grać w ataku podczas gdy Niemcy dojrzeli w nim urodzonego obrońcę. Wspomniany wcześniej Słodowy także na obrońcę przesunięty został dopiero gdy zaczął grać w... Czechach. Wiem co mówię bo w kilku klubach w młodości zakotwiczyłem, z czego najwięcej czasu w, jakby nie patrzeć, klubie ekstraklasowym. Dobór pozycji dla młodziaków idzie w naszym kraju według prostego klucza. Jesteś szybki - idziesz na skrzydło/atak (kij że masz podanie lub ustawianie się lepsze od każdego innego w zespole). Jesteś wysoki - idziesz na środek obrony (kij że z twoją szybkością i techniką mógłbyś być nowym Drogbą). Jesteś niski - idziesz na ławkę, bo rywal pewnie i tak cię przepchnie. Smutne, ale prawdziwe.Boromir pisze:Ale cóż, niemiecka myśl szkoleniowa...
sickstick

Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 paź 2012, 19:33
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 19:46
Sammyy pisze:Ja przeważnie jak gram, to 20 minut trwa jedno spotkanie. Jakoś, gdy wszystko tak śmiga, to kompletnie "nie czuję" swojej drużyny.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 paź 2012, 19:54
Dr.Football1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio