AS Roma (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 20 maja 2005, 14:22

Muszę przyznać, że jak zobaczyłem wynik rewanżu z Udinese to odetchnąłem z ulgą bo Roma naprawde trzymała swoich kibiców w niepewności do samego końca :wink: a jeszcze w końcu dwa emocjonujące mecze ligowe przed nami... Najbardziej cieszy udział w pucharze UEFA bo może to być decydujący czynnik dla niektórych graczy do pozostania w Rzymie na następny sezon.

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 20 maja 2005, 15:29

jeden mecz trzy sukcesy! przelamanie fatalnej passy ! start w Puacharze UEFA! gra w finale Coppa Italia...FORZA GRANDE ROMA!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 22 maja 2005, 20:59

Moja Romka utrzymała się w lidze :D
Teraz tylko zdobyć puchar Włoch i będzie dobrze.
ps. przyszły sezon będzie lepszy/przynajmniej mam taką nadzieje :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 maja 2005, 21:20

Arrivederci Serie B :!:

Roma, Roma, il magica :D
Ti amo Giallorosse :!:

Po chudych miesiącach następują dobre wydarzenia w obozie Romy :!: :)

Po primo : Roma zostaje w lidze :!:
Secundo : Roma będzie grać w Pucharze Uefa :)
Trete : Najprawdopodobniej zostaje Cassano, ale najważniejsze to, że na 100 % nie idzie do Juve (chyba że kolejna gierka Moggiego)
Mamy najlepszy atak i defensywę, więc skupiamy się teraz na sprowadzaniu zawodników na inne pozycje. Cassano jest jednym z najlepszych piłkarzy w obiegu, jednak nie przybędzie do nas z dwóch powodów. Po pierwsze dlatego, że jestem przekonany, że nie opuści on Romy, a drugi, dlatego, że mamy atak pełen gwiazd i trudno byłoby tam ustawić Cassano.
Quatre :
Powrót do AS Romy, Cesare Prandelliego wydaje się co raz bardziej prawdopodobny. Były szkoleniowiec AC Parmy już prowadził Giallorossi, lecz z powodów rodzinnych musiał opuścić zespół, jednak teraz, gdy już wszystko powróciło do normy wydaję się, że to właśnie on ma największe szanse na objęcie stanowiska trenerskiego w klubie ze stolicy Włoch.

Roma, Roma per sempre :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 maja 2005, 21:22

Bogi Ty jestes fanem Milanu czy Romy ?

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 23 maja 2005, 21:23

oo Bogi niezle: ) nie wiedzialem ze Milanisci czytaja newsy ze stronki Romy:D ( i to w dodatku moj news 8) :P ) a wracajac do Romy....nawet nie moge powiedziec jak sie ciesze....po tylu meczach kompromitacji wkoncu druzyna zaczela grac....i obrona tez zaczela funkcjonowac jak nalezy! lacznie z Ferrarim i MExesem, korzy nie blyszczeli forma! FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 maja 2005, 21:29

paszkwil pisze:oo Bogi niezle: ) nie wiedzialem ze Milanisci czytaja newsy ze stronki Romy:D ( i to w dodatku moj news 8) :P ) a wracajac do Romy....nawet nie moge powiedziec jak sie ciesze....po tylu meczach kompromitacji wkoncu druzyna zaczela grac....i obrona tez zaczela funkcjonowac jak nalezy! lacznie z Ferrarim i MExesem, korzy nie blyszczeli forma! FORZA ROMA

Heh, to długa historia...już ją opowiadałem :D choćby w tym temacie :)
Pamiętasz stare konto Uchi ? Te jest trochę dla nie poznaki, ale już niestety niektórzy wiedzą :)

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 23 maja 2005, 21:43

mozesz opowiedziec historie?chetnie wyslucham bo nie znalazlem...

ok a teraz cos do kibicow Lazio ktorzy na poczatku tematy wyzywali Rome i takie tam pierdoly ( w sumie nic dzienwego jak na lacjalow)
szczycicie sie, ze lazio powstalo wczesniej itd. ... niestety wiekszosc z was nie bylo w Rzymie nie znacie realiow...powiem wamszczerze, ze w Rzymie ciezko znalezc kibica lazio...a dlaczego?ano sami juz sobie odpowiedzcie...;] mozna zobaczyc pelno ludzi w czapeczkach, koszulkach , itd Romy ale nie lazio. Wszyscy co tam mieszkaja wiedza jak jest i lazio kibucja nieliczni( tzw Burini :wink: ) i ludzie z obzerzy...no Burino i ludzie z obzerzy to synonimy: )wiekszosc rzymian kibicuje Romie...a dlaczego? abo wiedza ze Roma to tradycja i potega! na scianach widnieja prawie same napisy LAZIO MERDA , FORZA ROMA, ROMA CAMPIONE itd... wiadome zdarzy sie napis obrazajacy Rome ale zadko.... przejedzcie sie do Rzymu zobaczycie jak jest, a mzoe zmienice zdanie an temat lazio...

p.s a treaz pytanie do lazialow...powiedzcie jak to jest byc w Rzymie i wiedziec wszedzie napiasy Roma, na rejestracjach samochodwych Roma i na wjedzie do Rzymu- ROma ?? boli co? :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 maja 2005, 21:55

Mogę się zgodzić...byłem kiedyś w Rzymie i spotykałem może nie dużą ilość Romanistów, ale zawsze kogoś, a znaków życia o Lazio nie znalazłem...no może "Merda" - albo słynne podpisy na śmietnikach "Casa a Cragnotti" czy jakoś tak, co oznacza Dom Cragnotiego :lol:
Kiedyś widziałem wywiad z taksówkarzem, który był tifosim Romy, i powiedział, że ROMA to jest typowo rzymski klub, z tradycjami itp, klub reprezentujący miasto, natomiast co najwyżej Lazio, bo pierwsze, co sobie ktoś skojarzy, to wie, że ten klub jest z Włoch, ale nic więcej...natomiast prawdziwi Rzymianie kibicują Romie, bo sama nazwa już mówi o mieście...

A co do historyji mej, to powiem tylko, że na starym koncie byłem tifosim Romy i mam sentyment do Milanu, natomiast po problemach technicznych z kontem, postanowiłem nie robić tego samego, żeby nie było widocznych podobieństw w kontach, ale nadal się wypowiadałem o Romie i mogę przyznać, że jestem bardziej Romanistą niż Milanistą :twisted:
Do Milanu mam sentyment od dawien dawna...w sumie to dziwne kibicować dwóm tak skrajnym klubom, ale oba uwielbiam :) Może dla zwykłego śmiertlenika to dziwne, ale dla mnie nie :wink:...że tak powiem od Milanu zaczęło się moje kibicowanie w życiu :)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 23 maja 2005, 22:13

Bogi podobnie jest ze mna ja od 94 jestem za Milanem nawet w czesniej byc moze od urodzenia :? ale od 94 zaczełem byc kibicem Milanu ale z Itali kibicuje tez Romie te dwa kluby kocham nie wiem czemu Rome moze za to ze gra tam moj ulubiony piłkarz Montella :roll: darze sympatia i to duza ta druzyne

FORZA ROMA
FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 maja 2005, 22:21

:) Dokładnie :)

Dwie drużyny których kibice są z Curva Sud :)

Jeszcze małe stwierdzenie do laziali...Ten klub to prowincja, całe Lacjum, oraz troszkę prawej strony Rzymu...A przecież w Rzymie nie panuje aż taka atmosfera jak w Krakowie, a mimo to laziale boją się chodzić ze swoimi symbolami po mieście...Ale mimo wszystko życzę im, żeby nie spadali z Serie A, oraz żeby derby zawsze były godne DERB WIECZNEGO MIASTA, jednak z wynikiem zadowalającym Romanistów...np. 10 Marzec 2002 :twisted: Pamiętam oglądałem skrót na LaOli, i do dziś nie mogę zapomnieć jaki ja byłem w skowronkach...Bójcie się Laziale, nasza siła moralna teraz wzrosła, szkoda że teraz nie zagramy derb... :twisted:

Pozdro Hunter :)
Ja w sumie za Milanem jestem od 97 r :D a za Romą od 2000 r :twisted:

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 24 maja 2005, 12:39

wszystko by bylo dobrze gdyby do Waszych serc nie wkardl sie jeszcze Milan :wink: a moglaby zostac tylko Romka 8)

Awatar użytkownika
snakeX99
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snakeX99 » 24 maja 2005, 18:30

jaki Milan ? w Sercach Kibiców Romy liczy sie tylko ROMA!

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 24 maja 2005, 20:41

snakeX99 pisze:jaki Milan ? w Sercach Kibiców Romy liczy sie tylko ROMA!
mowilem o Bogim i Żniwiarzu :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 maja 2005, 12:18

Zawodnik Sieny, Rodrigo Taddei podpisał 4 letni kontrakt z AS ROMĄ 8)
Transfer został sfinalizowany po rocznych negocjacjach, a sam zawodnik dołączy do ekipy Giallorossi w czasie letniego "mercato". Kontrakt Taddei'ego będzie trwał cztery lata, w czasie których zawodnik zarobi 800.000 Euro na rok.
:twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”