Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 34

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 24 maja 2005, 23:44

Barcelona chce pozyskac pomocnika Lecce, Ledesme. Pilkarz sam powiedzial ze bardzo chcialby grac w Barcelonie i byc moze bedzie tam gral od przyszlego sezonu argentynczyk. Rywalami Barcy w pozyskaniu Ledesmy jest Juve i Inter :) Wszystko teraz zalezy od Lecce poniewaz sam pilkarz bardzo chce przejsc do wielkiego, europejskiego klubu :)

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 25 maja 2005, 0:25

Bienias pisze:
Anka pisze:
Fakt, iż nie lubisz FC Barcelony...
Dobre :D :D Ficyk madridista :D :D

uwazaj z kim zadarlas, Ficyk zaraz wysle swoje bojowki ultras sur :D :D
hala madrid :twisted: LOL

ide na fioletowa stronke sie poskarzyc :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 25 maja 2005, 16:29

Ficyk pisze:szczegolnie mario, quaresma i pozbycie sie davidsa byly genialne
Nie ma co, Davids obecnie wymiata, a za Gasparta było lepiej :o

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 25 maja 2005, 18:01

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:
Ficyk pisze:szczegolnie mario, quaresma i pozbycie sie davidsa byly genialne
Nie ma co, Davids obecnie wymiata, a za Gasparta było lepiej :o
ja jeszcze żałuję, że sprzedano ( oddano ) Winstona Bogarde, to był dopiero wymiatacz :wink:

moim zdaniem Barca powinna zrobic dobry uzytek z pilkarzy niechcianych czyli Riquelme oraz Saviola, i powinni ich wymienić na jakiegoś klasowego obrońcę np Millito.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2005, 22:51

Santiago Ezquerro już oficjalnie będzie graczem Barcelony. Działacze po raz kolejny udowodnili, że można wzmonić skład nie wydając na to praktycznie wcale sary. Prawo Bosmana dobra sprawa :wink: Teraz czekamy może jeszcze na jakiegoś obrońcę albo cracka. Jestem przekonany, że ktoś jeszcze do Barcy trafi.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 27 maja 2005, 0:34

własnie nie jestem pewien, czy za niego nie zaplacili troszkę...

w hiszpanki troszkę zmieniono prawo bosmana i nawet jezeli graczowi konczy sie kontrakt a jego pracodawca chce z nim przedluzyc kontrakt to druzyna ktora chce go pozyskać na zasadzie niby wolnego transferu musi zaplacic bylemu klubowi jakąś sumkę, nie wiem dokladnie jak to jest przeliczane ale na pewno nie w milionach, tylko w tysiącach euro.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 27 maja 2005, 7:29

Na wszystkich stronach pisze za za darmo. To niewiwem...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 maja 2005, 9:11

Ja myśle, ze Barca musi sie troche wzmocnic w obronie. Puyol potrzebuje partnera, który poradzi sobie sam gdy Puyol bedzie kontuzjowany albo zawieszony. Wdaje mi sie ze odpowiednim pilkarzem jest Rio Ferdinand, bardzo go lubie i szanuje i cieszyl bym sie jakby trafil do Barcelony. Real wydaje 120 mln. euro moim zdaniem jest to mało prawdopodobne, jestem ciekaw jaka bedzie polityka transferowa na ten sezon czy kupic 2 napastnikow i na dodatek gwiazdy czy kupic wartosciowcyh mlodych pilkarzy na pozycje pomocników i obronców. Wydaje mi se ze Real powinien sprzedac Figo, to nie jest juz ten sam zawodnik co kiedys, juz nie jest tak przydatny jak kiedys po prostu wypala sie juz. Drugim zawodnikiem jest Guti jesli Real pokupuje zawodnikow do lini pomocy to Guti ma male szanse na gre w pierwszej jedensatce, Guti zasługuje na to by grac i pokazaca na co go stac. Real niepowinien kupowac juz napastnikow i wreszcie zaiwestowac w destrukcje. Bo bez dobrej obrony sie nic nie zdziala w lidze i w pucharach.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 maja 2005, 13:15

Rio Ferdinand do Barcy raczej nie trafi. Dlaczego? Bo na niego wydaliby większość pieniędzy przeznaczonych na transfery. ;) 35 milionów Anglik ten kosztuje, co dla Barcelony jest dość 'kosmiczną ceną'. Za Ferdinanda można by kupić z dziesięciu młodych, grających na podobnym poziomie graczy... Mam nadzieję, że FCB latem sprowadzi jakiegoś mało znanego obrońcę, który będzie grał bardzo dobrze. Taka sytuacja miała miejsce zeszłego lata, z Bellettim. ;)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 maja 2005, 19:02

Podobno Saviola i Riquelme mają być wymienieni za Torresa. Ja osobiście wolałbym Henry'ego, ale to prawie nie realne. Choć w sumie to Torres bardziej perspektywiczny bo młodszy i wogóle, ale jego pozycja na boisku to ta sama co Larssona i Maxiego i E2.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 maja 2005, 19:09

Mam nadzieje że do Realu NIE przejdzie Robinho :D . Bo to by było duże wzmocnienie dla drużyny ze stolicy Hiszpanii. Del Horno podobno do Chelsea a Ramos może do Barcy co :?: :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2005, 19:16

krzychu212 pisze:Mam nadzieje że do Realu NIE przejdzie Robinho :D . Bo to by było duże wzmocnienie dla drużyny ze stolicy Hiszpanii. Del Horno podobno do Chelsea a Ramos może do Barcy co :?: :D
Jeśli chodzi o Robinho to sprawa ta ciągnie się już od bardzo dawna i sam nie wiem co o tym myśleć. Pewnie na ostateczne decyzje poczekamy jeszcze z miecha :? Szanse na to, że młody Brazylijczyk przejdzie do Realu są jednak dość duże moim zdaniem. Drugie wyjście jest takie, że wcale nie zmieni klubu.
Po co natomiast Sergio Ramos w Barcy? Czy to nie jest przypadkiem prawy obrońca? (serio pytam bo może się myle już w tym wszystkim) Jeśli to prawy obrońca to w Barcy nie jest potrzebny. Jest całkiem niezły Belletti który napewno nie będzie grzał ławy oraz Puyol który może grać na prawej. Jeśli już szukać wzmocnienia obrony to na środek albo ewentualnie na lewą stronę no chyba, że Gio jest w stanie jeszcze grać na przyzwoitym poziomie.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 27 maja 2005, 19:18

krzychu212 pisze:Podobno Saviola i Riquelme mają być wymienieni za Torresa. Ja osobiście wolałbym Henry'ego, ale to prawie nie realne. Choć w sumie to Torres bardziej perspektywiczny bo młodszy i wogóle, ale jego pozycja na boisku to ta sama co Larssona i Maxiego i E2.
Dlaczego sprowadzenie Henry'ego miałoby być nierealne, a Torresa owszem? Mało to będziemy mieli pieniędzy po wprowadzeniu reklam na koszulki?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 maja 2005, 20:27

Forsy za reklamy będzie sporo, ale czy od razu trzeba ją wydawać na Henry'ego? Saviola i Riquelme mogą zostać wymienieni na Torresa, jeżeli Ryjek nie widzi ich w składzie, a za gotówkę można wzmocnić obronę. Poza tym Larsson pogra jeszcze jeden sezon, a potem znowu trzeba będzie trzeba szukać tego typu napastnika. A Torres wydaje się w sam raz...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 maja 2005, 20:46

Barcelona koniecznie musi się wzmocnić na pozycji środkowego obrońcy. Atak mamy już i tak świetny, a choćby rewanż z Chelsea pokazał, że lewa strona i środek obrony są strasznie dziurawe. Sam Puyol nie da rady wszystkiego załatać. Brawo za sprowadzenie Van Bommela i Ezquerro - teraz czas na obrońców, no i obiecywanego 'cracka' :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”